Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Nataluska
czekam na odpowiedz:) pozdrawiam i z gory dzieki

iSSSka => Zdecydowanie długosc precika musi byc 12 :) Nataluska => Zaczerwienienie to normalna objawa :)

Gość Lora....
SieM...Mam pytanie..Moja kumpela sobie przebiła pępek jakieś 2-3 tygodnie temu i ostatnio, dwa dni temu...pojechałyśmy nad wodę z przyjaciółmi. Ciągle się kąpaliśmy i opalaliśmy, a słyszałam że jak sobie przebijesz pępek to nie mozena robić takich rzeczy...Czy jej się coś stanie teraz....;/...Ona mówi że to bzdura.....że po przebiciu pępka sie nie można kąpać jak przebijała sobie jeszcze inne rzeczy jak np. wargę rok temu na wakacjach to też sie kąpała.....;/;/;/..Ja już sama nie wiem czy tak można czy nie można...I jeszcze do tego sobie sama wszystko przekuwa..;/....Prąsze o szybką odpowiedź..=*

Lora.... => Nie mozna z tego wzgledu ze to jest swiezo przekłute miejsce a kąpiel w jeziorach to miejsca zanieczyszczone Wówczas podrażnia to rane i goji sie wolniej lub rownież moze sie tak ostro paprac ze trzeba bedzie zrezygnowac z kolczyka

Gość kociaczek15
Hej :)) Przeczytałam większość wypowiedzi na tym forum zanim przekłułam sobie pępek. Niestety starsi się nie zgadzali, dlatego pomogła koleżanka :) U mnie były same kłopoty - podobno mam elastyczną skórę i igła nie chciała przebić, potem wenflon się zawinął i jeszcze kolczyk nie chciał wejść, same problemy ;( Ale było, minęło, choć muszę przyznać, że trochę bolało. Rodzice zaakceptowali kolczyka, jestem szczęśliwą posiadaczką kolczyka w pępku aaa noo i dzięki za to forum ;) dzięki niemu zdecydowałam się na kolczyczka ;P

Gość iSSSka
dzieki :D no to juz wiem jaki kupic :) i mam jeszcze jedno pytanie .. w sklepie na wildcat.pl są różne kolczyki do pępka .. i to w bardzo różnej cenie .. i czy jest jakaś róznica w jakosci pomiędzy tymi za 20 zł a innymi po 50 czy 60 zł .. ??? czy to ze są tańsze oznacza ze są gorsze ?? no i czy mam pewnosc ze one faktycznie wykonane są z odpowiedzniego materiału .. ?? prosze o odpowiedz .. buziaki dla wszystkichh :*:*:*

iSSSka => chcesz to napsiz do mnei na gg to Ci wytlumacze ale odnośnie ich to nei znaczy że są gorsze Ważne tam jest że są pewne i że to nei szajs Najlepszy materiał to bioplast podobniesz na gojącą się rane i ogólnie stad drozszy ogolnie dobre to tytan bioplast i stal :) Na zgojona rane dopiero srebro czy tam co innego

Gość iSSSka
jejQ .. Dziek Miska88 jastes kochana :*:*:* zapomnialam zapytac jeszcze o grubosc kolczyka .. jaka jest najodpowiedniejsza .. ?? cmokusie :*:*

Gość Nataluska
a mam jeszcze jedno pytanko. czy taka biala wydzielina nie jest jej wiele ale jest tez jest wynikiem gojenia??

Gość Nataluska
a i jeszcze jedno pytanko mam. wiem ze kompanie w jeziorach jest nie wskazane ani opalanie. ale ja wyjezdzam jutro za miasto nad jezioro. wiec czy moge troszke poplywac i sie poopalac?? czy niezabardz/? jakie sa konsekwencje??

iSSSka => GG 6999877 :) Wazna jest dlugosc precika 12 mm by bylo :) tzw kolczyk 12

Nataluska => Tydzien to zbyt krotki czas by juz ryzykowac Odnosnie wydzieliny hm to nie sadzilam ze po tygodniu juz jest Jaki masz kolczyk ? jaki materiaml i gdzie kupywany

Gość Nataluska
kolczyk jest ze stali chirurgicznej a kupilam go w dobrym sklepie jubilerskim. ale czy ta wydzielina to od kolczyka jest?? to jest normalne czy nie?? a wracajac do tej kapieli w jeziorze to bardzo bym chciiala a jakaie sa ewentualne powiklania???

Gość Kiniaś
No wiesz duzo ci nie poradze bo samam mam niedawno kolczyk,ale mi zabronl kompieli i tego przestrzegam.A ta wydzielina nie wiem ja mam zaczerwienionyi mi kazal smarowac jak narazie mascia bosalon mam blisko wiec sie nie martwie. Jak masz ze sklepu ktoremu ufasz to moze jest dobry ten kolczyk :)

Gość Kolusia
ja juz wczesniej pisalam co i jak z moim kolczykiem bzium bzium dzieki za rade kurde ja przezylam stres zycia z tym kolczykiem.. tak bzium mi robila kolezanka ;p a wiec chciala odzyskac kolczyka pewnego dnia gdzies tam jechala i super mowie dam ci kase za niego ale nie no musialam jej go dac..ahh wyjelam go potem sama wlozylam innego;( przecie nie mozna wyjmowac po tak krotkim czasie;/ ale przezylam dobrze sie goi opalalam sie z nim sporo...to zle ? nie powinno sie? w sumie nie zapeszajac dobrze mi sie goi nie boli.

Gość Kolusia
wlasnie.... mam ten sam problem mam go nie caly miesiac.... i co sie stanie jak wskocze do wody na 10 min sie przeplyne ?

Gość Julkaaaaa
Hej DZiewczyny blagam pomozcie. Mam 15 lat i strasznie chce zrobic sobie kolczyk w pepku ale boje sie tego gojenia. Za tydz zaczynaja sie wakacje i nie wiem jak to bedzie na basenie itp. Jeszcze w sierpniu jade na oboz harcerski i wiecie jakie beda tam warunki. Ponadto w uszach dlugo i co jakis czas leciala mi wydzielina i robily sie strupy. Nie mam pohjecia co zrobic plizzzzz doradzcie!

Julkaa>> poczytaj trochę stron wstecz i nie zadawaj głupich pytań. Przebicie pępka to w końcu nie operacja, czy amputacja ręki.

Kolusia => Ja juz drugiego dnia wyciaglam hehe :) i jest okey ale odnosnie tego plywania to odpuscie sobie narazie

Julkaaaaa => Jesli chcesz swobodnei plywac i sie opalac to zrob kolczyka po wakacjach :) Tak bedzie najlepiej

Gość kotka93
A ja właśnie przed chwilką byłam u znajomej i przekuła mi pępęk. Nic mnie nie bolało ;p Przekuła mi igłą o grubości 8 mm a po pięciu minutach włożyła mi zwykły kolczyk do uszu (taka malutka kulkę). Ona też ma przekutu pępęk i nosiła kolczyk do ucha w pępku ok. 3 tygodnie, ale ja założę normalny do pępka za tydzień. Powiedziała, że codziennie mam przemywać wodą utlenioną Pe.eS Nie wiecie po ile są najtańsze kolczyki do pępka? Bo u mnie w mieście to najtańsze po 17zl. Wydaje mi się, że to jest drogo ;/ Czekam na odpowiedź ;)) Pozdro ;**

kotka93 => Włożenie kolczyka do ucha do pepka to najgorsza glupota chyba ze chcesz skonczyc tak jak pokazuja na roznych stronach a odnosnei kolczyak to nei kupuj na straganach tylko z wildcata lub abaddona tam sa pewne

kotka93 => Włożenie kolczyka do ucha do pepka to najgorsza glupota chyba ze chcesz skonczyc tak jak pokazuja na roznych stronach a odnosniekolczyak to nei kupuj na straganach tylko z wildcata lub abaddona

Gość iSSSka
odnosnie abaddona .. zamawiał tam ktoś kolczyki do pępka ?? skad wiadomo ze są pewne .. one są tak tanie ze wydaje mi sie ze mogą byc nieodpowiednie, uczulac i wogóle sie nie nadawac .. :/ nawet te tytanowe mają strasznie niską cenę .. czy napewno mozna nimi pierwszy raz pępek przekluc ???

iSSSka => U mnie w studiu zamawiają albo z wildcata sa drogie i dobre oraz z abaddona tez sa dobre i tam sa nizsze ceny W koncu konkurencja na rynku :)

Gość klajda
simka przeczytalam wasze wszystkie wypowiedzi i doszlam do wniosku ze kazdy ma swoje zdanie np: ja mam kolczyk w pepku juz 4 dzien troszke jest czerwony ale to nic przy przebicu nic nie boli i te znieczulenia nic nie pomagaja ja placilam za przebicie 20zl bo miala swoj kolczyk w kazdym razie zajebiscie to wyglada ja jestem zadowolon polecam ;) papa ;*;*

Gość kama ewcia
naszym zdaniem to glupota i w dodatku juz nie modna....przebicie pepka moze byc takze i niebezpieczne...trzeba uwazac ale nam sie to nie podoba zazwyczaj dziewczyny ktore maja przebity pepek zachowuja sie jak paniusiowate dziwki....popisuja sie ze co to one nie maja a to tylko glupi kolczyk w pepku nara pzdr:P:D