Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość Marilyn666
Boże,załamujecie mnie ludzie,same przebijają pępki a potem się dziwią że coś im się stało,blizna została albo nie chce się wogóle goić,ciekawe dlaczego...Może sobie samemu język przebijecie,w końcu to nic takiego a szkoda 100 zł wydawać,no nie?!W najlepszym wypadku idziecie do niewykwalifikowanych kosmetyczek które gówno się znają na piercingu ale są tańsze od studia.Nie wiecie że piercing robi się w studiach piercingu?!Jak ktoś nie ma kasy to nie przebija a nie idzie do koleżanki sobie przebić!Koleżanka wam nie pomoże jak coś się stanie ani nie ponosi za to odpowiedzialności,zastanówcie się co wy robicie!Jak tak lubicie latać z igłą to zacznijcie szyć a nie się same przebijać...Blizna wam zostanie w najlepszym wypadku a w najgorszym zakażenie i traficie do szpitala,i w tedy rodzice napewno się dowiedzą.Chyba wasi rodzice już wolą żebyście zrobiły piercing w bezpiecznym miejscu bez ryzyka!A co do przynoszenia swojego kolca mówiłam że na pierwsze przekłucie potrzebny jest zupełnie inny kolec od tych które są w sklepie,dłuższy(bo rana puchnie)i z TYTANU,musi się dać go wysterylizować!Ze sklepu się nie nadają dopiero po wygojeniu można takie założyć

Gość novica
u mnie moja mama sie zgodzila bez problemu bo powiedziala ze jej sie to tesh podoba....i nie ma nic przeciwko

Gość Marilyn666
U mnie rodzice też na początku nie wiedzieli,dowiedzieli się dopiero po fakcie ale jak im powiedziałam że robiłam profesjonalnie w studiu to się uspokoili,bo oni by się martwili że mi się coś stanie,ale jak mi profesjonalnie przebijali to mała szansa że coś się stanie,to prawie niemożliwe.Ale same widzicie jak się domowe zabiegi przekłuwania nieraz kończą,młode jesteście,po co wam blizna!Po dobrze zrobionym kolcu nie ma śladu

Gość MySzCiA
jakbym ja sobie zrobiła bez zgody rodzicow to ojciec byy mi go na żywca wyrwał...:( ledwo sie zgodzil zebym sobie przebila 2 raz ucho ;( z mamuska pujedzie latwo ale gorzej z ojczulkiem !! przeciez taraz beda mundurki to nie bedzie tego widac w budzie !! xD hehe Qusssssiole ;*

Gość Saxofonistka
Minął ponad miesiąć, przełożyłam kolczyk i jest git ;DDD

Gość MoNiA**
Właśnie dzisiaj przebiłam sobie kolczyk w pępku i mimio lekkiego bólu jest ogroooooomnie zadowolona .. xDD zapłacilam 100zł razem z kolczykiem ( 60 zł przebicie, 40zl kolczyk) wydaje mi się, że lepiej zapłacić troche drożej i mieć wszystko OK niz zeby mi sie cos tam babrało :) byłam u sprawdzonej kosmetyczki.. gdy wbijała igłe rzeczywiscie troche bolalo..a le tylko przez moment! kazała mi przemywać pępek wodą z mydłem, a nie wodą utlenioną ( jedynie wtedy gdy zaczyna ropieć,) polecam takze masc TRIBIOCTIC.. babka mówiła ze przez ok. 2 tyg. nie powinnam kąpać sie w wannie a w jeziorze trche dłuzej niestety :/!! i niemoge opalac się jedynie gdy zaryje "ranę".. żaluje ze nie pomyslalam o przebiciu troche wczesniej np. wiosną albo juz zimą.. ale trudno.. ;p mam nadzieje ze wszystko ładnie i szybko sie zagoi ;) polecam wszystkim laskom!! kolczyk naprawdę swietnie wygląda! :p pzdr! ;***

Gość ptysieek
czesc. a ja mam takie pytanie. kiedy np. w studiu robią kolczyk to wkladaja jakis inny kolczyk czy taki sam co w sklepie? choidz mi o jego dlugosc itd. plis powieedzcie. wazne.

Gość ptysieek
czesc. a ja mam takie pytanie. kiedy np. w studiu robią kolczyk to wkladaja jakis inny kolczyk czy taki sam co w sklepie? choidz mi o jego dlugosc itd. plis powieedzcie. wazne.

Gość Marilyn666
ja już mówiłam kilka razy ale się powtórzę jak to takie ważne że do przekłucia potrzebny jest inny kolczyk niż te co są w sklepie,musi być TYTANOWY i dłuższy bo rana puchnie,w studiu można takie dostać bo oni wiedzą jaki wybrać żeby się lepiej goiło,taki żeby się dało go zdezynfekować,dopiero po zagojeniu można założyć taki ze sklepu srebrny czy tam jaki sobie chcecie

Gość ptysieek
no to sieet ;/ bo kumpela miala mi zrobic.

Gość Chii
Marilyn666 masz kolczyka w chrzastce ile Ci zarastał i jak długo bolał ;> bo ja nie moge juz wytrzymać z bólu:p:P

Gość xxKAMCIAx
Marilyn nie koniecznie dłuzszy bo 12mm , kupuje normalnie w sklepach o tej samej długosci ;]

Gość Marilyn666
No nieraz w sklepach też są dłuższe sprzedawane co nie zmienia faktu że i tak się nie nadają do przekłucia bo zazwyczaj te w sklepach nie są z TYTANU,jak ktoś chce to może oczywiście zaryzykować stal chirurgiczną która jest 2 razy cięższa od tytanu i zawiera nikiel na który wiele osób jest uczulonych,tytan jest bezpieczniejszy no ale jak kto chce.Ale tych kolców ze sklepu nie można wysterylizować no a kolec musi być sterylny do przekłucia.No i wezcie nie przekłuwajcie się u koleżanek bo wiecie jak to się nieraz kończy,wbić igłę każdy umie ale niekoniecznie dobrze.Ja mam w chrząstce od pół roku chyba i mogę nawet spać na tym boku(jak się goiło to nie mogłam),tylko jak się szarpnie to boli ale tak to nie.A kolce ze srebra nie nadają się do przekłucia,potem je można założyć ewentualnie,ale tytan chyba jest najtrwalszy i lekki

Gość Marilyn666
No ale ogólnie na początek nie kupuje się kolca który pasuje na styk bo rana puchnie,musi być dłuższy,nie wiem jakie w sklepach długości sprzedają bo ja nie kupuję jakichś kolców z kryształkami czy czymś u jubilera,po prostu wolę zwykły tytan np twister czy kółko,ale to rzecz gustu,dla mnie liczy się to czy kolec jest bezpieczny i z pewnego zródła

Gość angelisia
ale czy napewno kolczyk musi byc z TYTANU a nie stali chirurgicznej?;d

Gość Marilyn666
Stal chirurgiczna też się nadaję,można ją wysterylizować no ale już się odchodzi od używania stali w studiach piercingu,bo bardzo dużo osób jest uczulonych na nikiel w niej zawarty no i jest cięższa,a jak się rana goi lepiej mieć lżejszy kolec.Tytan nie uczula ale można użyć stali jak ktoś bardzo chce

Gość Bojkowa
Hej wszystkim!!! Mam 14 lat i bardzo bym chciała miec kolczyka w pępku...matka mi pozwoliła i sobie go robie...ale...Boję się...ja czytam te wypowiedzi...to ciarki mi przechodzą....mam 2 koleżanki w klasie które juz maja kolczyki w pępku...jedną bolało troszkę dłużej druga przez 3 dni...i zagoiło sie w tydzień....przemywały go tylko wodą...i maścią...taką specjalną...nie pamiętam nazwy jakoś tam na t.......! I mówiły że to nic nie boli....robiły im je kosmetyczki...czy takie coś się opłaca...robię to dla siebie a nie dla jakiś chłopaków...i mam gdzies czy im się to podoba czy nie...moim kolegą akurat się podoba.....Widzę że musze to poważnie przemyśleć...pozdr.ppppaaa P.s odpowiadajcie mi na mój e-mail proszę do dla mnie takie ważne.... bojkowa1@o2.pl

Hej dziewczynki Hej KAMCIA:*:*:* nareszcie wróciłam :) Pogodę miałam ładną chyba tylko 2 dni były brzydkie a tak to super :) Poopalałam się, pokąpałam w baseniku ( i pępek mi się nie paskudzi o co się tak martwiłam z czego się cieszę :P) Misiek był grzeczny czekał na mnie, dzisiaj nadrobiliśmy zaległości i nawet się nie pokłociliśmy (cud:D) A Tym co byli nad morzem to współczuję, chyba wcale pogody nie mieli. A mieliście mało pisać, przeczytałam parę postów (tych głupich) i dalej mi się odechciało;) ps. MYSZCIA koffana...dzieinko nie umieSh inaczej troShe pisać bo twoje hieroglify mnie wkur...no ;) Pozdrówka:*:*:*(Myszcia nie dla ciebie broń BoSHe :D)

BOJKOWA matko mi to ciarki przeszły jak przeczytałam twoją mądrą wypowiedź \"zagoiło jej się w tydzień\" hahaha śmiech na sali :D:D kur...jak mogło jej się zagoić w tydzień jak pępek nawet pół roku może się goić?! \"mam gdzieś czy się chłopakom podoba...moim kolegą się akurat podoba\"

Fruti jedna która mnie rozumie :*:* ;) ja z moim tez sie jakos juz nie kłóce :D Co do tego cytatu o tych chłopakach tez mnie rozbroiło lol2 :D A do \"zagojenia w tydzien\" dziewczyno w tydzien, to to dopiero zaczyna sie wszystko wiec pomysl najpierw :D

Kamcia:* :) no rozumiem Cię rozumiem hehe. A BOJKOWA niezła jest niby nie obchodzi ją opinia chłopaków ale JEJ KOLEGOM SIĘ PODOBA :D żal :P dobranocka:*:* i do jutra :)

Gość iSSSka
Marilyn666 pytalam ostatnio czy przy przebijaniu moze byc kolczyk z tytanu tylko czarny i powiedzialas ze moze byc .. no to fajnie :):):) bo to znaczy ze tytanowy złoty tez moze byc co nie ?? buziaki :*:*:*:*

Gość Marilyn666
Widziałam kolce tytanowe w kolorze srebrnym,tęczowym(tzw kameleon),czarne,ale kolce tytanowe mogą być koloryzowane na wszelkie barwy,mogą być nawet różowe,złote pewnie też są,o ile ci się uda taki znalezc,ale napewno jest możliwy kolec z tytanu złoty^^

isska a mi się te czarne i te złote nie podobają :) wolę zwykłe kolczyki :P

Gość iSSSka
no to fajnie :D:D dzieki wielkie :):) są napewno złote bo taki mam .. ;) ale ja głupia jestem .. najpierw kupilam a dopiero teraz sie pytam czy moze byc .. tępak ze mnie .. :/:/

Gość iSSSka
Fruti mnie tez nie za bardzo .. ale nie mialam wyjscia bo bylam z mamą i mnie szantazowala :):) bo jej sie tylko taki złoty podobal .. :P:P i wolalam juz ten niz sie z nia tam w sklepie kłocić ..:D:D jak mi sie zagoi to wymienie :):)

a ja mam farta bo mojej mamie nic do tego, a jezeli nawet to te same co mi sie podobają ;)

Gość Marilyn666
Heh moja matka by wolała jakbym nosiła kolec z kryształkami a ja takiego nigdy nie założę,w sumie nie przeszkadzają jej moje kolczyki,mówi że mi pasują^^

Gość iSSSka
w sumie jak bym sie uparła to kupilabym tego co chce .. ale tamten tez jest spoko :):) i powiedziala ze jakby byla chociaz 5 lat mlodsza to sama by sobie takiego kolca zrobila ;P;P