Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość GośŚ ** **
Tak to normalne :) Bo to nie jest ropa :D jak leci to biale cos to znaczy ze wszystko jest ok :P a jak ropa to znaczy ze zaczyna cos sie dziac nie ok :P Pozdrawiam :*

Gość GośŚ ** **
Tak to normalne :) jak leci biala wydzielina to wszystko jest ok :) natomoiast jak zaczyna leciec ropa to zaczyna sie niestety cos dziac. Poprostu przewywaj i zmywaj tez z precika to co juz zaschlo :) Pozdrawiam :*

Gość Kendra*
Super skoro tak mówisz uspokoiłam sie bo juz zaczynałam sie bać:) jjja pierdole ale ciakwa wypowiedź

Gość M..R.t.U.ś.Ś
Hej..Mam 13 lat i chcę mieć kolczyk w pępku ale do końca nie jestem pewna...Boje się że to bardzo boli i będzie się paprać..Niom i czemu nie można sobie przekłuć pępka u kosmetyczki jeżeli to np. znajoma...?? i mi wszystko z nią omówie...pozdrawiam..

Gość GośŚ ** **
Każdy reaguje na bol inaczej. Mnie to prawie wogole nie bolalo a bol mozna porownac z uszczypnieciem. A co do paprania to tez mi sie nie papralo :) szybko przestalo bolec :) w wiekszosci salonow znieczulaja pepek takze nie masz sie czego bac :) a u kosmetyczki nie radze przebijac, bo najprawdopodobniej zrobi ci to pistoletem i efekt bedzie taki: http://www.wildcat.pl/zagrozenia/pepek_1.jpg ---> http://www.wildcat.pl/zagrozenia/pepek_2.jpg a po drugie pozniej zadnego kolczyka nie wlozysz. Pozdrawiam :) :*

Gość GośŚ ** **
Każdy reaguje na bol inaczej. Mnie to prawie wogole nie bolalo a bol mozna porownac z uszczypnieciem. A co do paprania to tez mi sie nie papralo :) szybko przestalo bolec :) w wiekszosci salonow znieczulaja pepek takze nie masz sie czego bac :) a u kosmetyczki nie radze przebijac, bo najprawdopodobniej zrobi ci to pistoletem i efekt bedzie taki: http://www.wildcat.pl/zagrozenia/pepek_1.jpg ---> http://www.wildcat.pl/zagrozenia/pepek_2.jpg a po drugie pozniej zadnego kolczyka nie wlozysz. Pozdrawiam :) :*

Gość kamikadzee
Sluchaj, jeśli to jest znajoma i naprawdę wiesz, że na tym się zna to ja bym prawdopodobnie zaryzykowała i do niej poszła. Jak wiadomo kosmetyczka zajmuję się innymi sprawami na codzień niż piercingiem więc pójście do niej nie zawsze kończy się tak jak byśmy tego chciały. Kosmetyczka może mieć papierek że przeprowadza piercing i robiła kurs, ale czy nie lepiej iść do dobergo studia piercingu i tatuażu i mieć po prostu pewność, ze ci tego nie spieprzą? No nie wiem.. zrobisz jak uważasz, ale kolczyk w pępku będziesz miała do końca życia i chyba powinnaś się przejąć tym kto i w jaki sposób wykonuje na Tobie ten zabieg. Jak GośŚ ** ** dodała kosmetyczka może też przekłuwać pępek pistoletem co też nie jest bezpieczne i kończy się to naprawdę różnie.

Gość Kendra*
Zgadzam sie z dziewczynami jeżeli napewno wiesz ze kosmetyczka zna sie na rzeczy to możesz do niej isc ja robiłam u kosmetyczki ale babeczka bylo sprawdzona i wiedzialam ze wie co jest pięc.A jak nie jestes pewna to idz lepiej do salonu co Ci szkodzi teraz zrobienie kolczyka to naprawde nie jest droga sprawa nawet w salonie:) a co do bólu to nie boli nie pekaj chwila moment nawet nie poczujesz:D powaga ja tez sie bałam:)

Gość Kendra*
Zgadzam sie z dziewczynami jeżeli napewno wiesz ze kosmetyczka zna sie na rzeczy to możesz do niej isc ja robiłam u kosmetyczki ale babeczka bylo sprawdzona i wiedzialam ze wie co jest pięc.A jak nie jestes pewna to idz lepiej do salonu co Ci szkodzi teraz zrobienie kolczyka to naprawde nie jest droga sprawa nawet w salonie:) a co do bólu to nie boli nie pekaj chwila moment nawet nie poczujesz:D powaga ja tez sie bałam:)

Gość owoo
ja z kumpelą jedziemy 12 czyli w piątek przebić pępki.. jedziemy do studia tatuażu i piercingu, kolczyki są do wyboru, albo tytan, albo stal.. które wybrać? no i czym smarować, bo widzę, że zdania są tu rożne..

Gość owoo
ja z kumpelą jedziemy 12 czyli w piątek przebić pępki.. jedziemy do studia tatuażu i piercingu, kolczyki są do wyboru, albo tytan, albo stal.. które wybrać? no i czym smarować, bo widzę, że zdania są tu rożne..

Gość GośŚ ** **
Ja wybralabym kolczyka z tytanu bo szybciej sie goi :) mi sie nic nie papralo, wiec napisze jak dbalam o pepek ^^ :) : 3 razy dziennie przemywalam sola fizjologiczna (nasaczalam nia gazik :)), 2 razy dziennie przez pierwszy tydzien po przebiciu w bardzo malutkich ilosciach nakladalam masc z antybiotykiem "TRIBIOTIC". Pozniej po okolo dwoch tygodniach kulpilam sobie octenicept (odrazu mowie ze drogiee :/ :P) i do dzisiaj psikam (tylko ze dosyc czesto :P jakos tak weszlo mi w nawyk xd) i powoli przestaje schodzic skorka i wszystko sie wybiela :) Ja osobiscie nie radzilabym przemywac pepka woda utleniona. Spirytusem mozna ale nie za czesto, poniewaz wysusza skore i moze ci pekac. Napisz jak wrazenia po przebiciu :) Pozdrawiam :*

Gość GośŚ ** **
Ja wybralabym kolczyka z tytanu bo szybciej sie goi :) mi sie nic nie papralo, wiec napisze jak dbalam o pepek ^^ :) : 3 razy dziennie przemywalam sola fizjologiczna (nasaczalam nia gazik :)), 2 razy dziennie przez pierwszy tydzien po przebiciu w bardzo malutkich ilosciach nakladalam masc z antybiotykiem "TRIBIOTIC". Pozniej po okolo dwoch tygodniach kulpilam sobie octenicept (odrazu mowie ze drogiee :/ :P) i do dzisiaj psikam (tylko ze dosyc czesto :P jakos tak weszlo mi w nawyk xd) i powoli przestaje schodzic skorka i wszystko sie wybiela :) Ja osobiscie nie radzilabym przemywac pepka woda utleniona. Spirytusem mozna ale nie za czesto, poniewaz wysusza skore i moze ci pekac. Napisz jak wrazenia po przebiciu :) Pozdrawiam :*

Gość VienaArt
tribioticu nie stosuje sie profilaktycznie tylko i wylacznie w przypadku infekcji, dobrze, ze pozniej zaczelas uzywac octeniseptu-nie ma na polskim rynku lepszego preparatu do pielegnacji przekluc. Natomiast spirytus (jak i wode utleniona) stanowczo odradzam, wysusza skore co moze doprowadzic do migracji

Gość VienaArt
tribioticu nie stosuje sie profilaktycznie tylko i wylacznie w przypadku infekcji, dobrze, ze pozniej zaczelas uzywac octeniseptu-nie ma na polskim rynku lepszego preparatu do pielegnacji przekluc. Natomiast spirytus (jak i wode utleniona) stanowczo odradzam, wysusza skore co moze doprowadzic do migracji

Gość VienaArt

Gość GośŚ ** **
Heh^^ ale mi od tribioticu sie lepiej goilo i znikalo zaczerwienienie, ale nakladalam go naprawde w sladowych ilosciach :)

Gość borowwwka
ostatnio jak wyciglam i wlozylam kolczyka pokazala mi sie krew na kolczyku ;| czy to jest normalne prosze odpowiedzie bo nie mam co mam tym zrobic :\ kolczyka mam od 3 tyg... pozdrawiam..

Gość GośŚ ** **
A jaki to kolczyk jest? Ten co dostalas czy juz zmieniony? :)

Gość gandzia-andzia
niewazne jaki wyciaganie kolczyka przed zagojeniem jest czysta glupota, pewnie nie wiedzialas dziewczyno ze kolczyk w pepku goi sie min 3 miesiace a czesto nawet pol roku, uprzedzajac wypociny innych ze im goil sie tydzien napisze jedno-to ze z wierzcho wyglada normalnie nie oznacza iz w srodu sie wygoil. Mi sie goil 5 miesiecy

Gość gandzia-andzia
niewazne jaki wyciaganie kolczyka przed zagojeniem jest czysta glupota, pewnie nie wiedzialas dziewczyno ze kolczyk w pepku goi sie min 3 miesiace a czesto nawet pol roku, uprzedzajac wypociny innych ze im goil sie tydzien napisze jedno-to ze z wierzcho wyglada normalnie nie oznacza iz w srodu sie wygoil. Mi sie goil 5 miesiecy

Gość Patusiaaa
hej dziewczyny ;) właśnie 3 dni temu przebiłam sobie kolczyk ;) prze pierwsze 2 dni niemoglam sie schylać, ani sie smiac bo strasznie bolało;p ale po 3 dniu jest radykalna poprawa :D mniej mnie boli i zauwazylam zepowoli schodzi mi opuchlizna ;) ale mam pytanie: po jakim czasie mozna wymienić kolczyk? miesiąc? :D

Gość GośŚ ** **
Gandzia-andzia - wazne jaki kolczyk wyciagnie, bo jak ja po miesiacu wymienilam na taki z kwiatkiem na dole to mi krew tez leciala. A jak wyciagalam normalny, leczniczy z tytanu to nic sie nie dzialo.

Gość GośŚ ** **
A ja mam do was pytanie :P Bo jak "popchne" od dolu kolczyka tak ze widac mi kawalek precika od gory, to na okolo dziurki (precika) jest taka biala skorka :P wiec chcialam sie zapytac czy to zniknie i czy to normalne :P Z gory dzieki za odpowiedz :)

Gość WerA x
Ja mam kolczyk od 4 dni no ogólnie może wam sie to wydawać dziwne ale przekóła mi koleżanka w swoim domu ale nie miiałam co do tego obawy :) szczerze zrobiła to bardzo chigienicznie juz przekłówała kilkanascie razy pępek i nie chciałabym robic sobie tego gdzie indziej czułam sie jakos lepiej i wiedziałam ze mi dobrze zrobi. Nom bolało troche teraz jest lepiej myje sobie wacikami nasączonymi Leko i smaruje Tribiotykiem !! Polecam !! troche mam zaczerwienione dokoła górnej dziurki ale mam nadzieje ze to zniknie Co do zmiany kolczyka to nie wiem ale po miesiącu raczej można juz. to zalezy tez jak ci sie goi i czy ropieje... :D Pozdrawiam :*:*:*

Gość WerA x
Ta skórka Gośś jest normalana ja tez taką mam :D dziwnie to wygląda ale jak sie kolczyk załozy to nie widac Mojej kolezance ona odpadła np. a mi narazie nie :D

Gość GośŚ ** **
Aha :) to dziekuje :) uspokoilas mnie :)

Gość GośŚ ** **
Wera x ja mam juz miesiac kolczyka i dalej mam czerwone dookola gornej dziurki :P mam nadzieje ze niebawem zniknie :)

Gość Kendra*
HELP Normalnie ratujcie mam problem bo w sumie tak kolo tej dolnej dziurki zrobilo mi sie zacerwienienie i jakby napuchlo nan to 2 dni w sumie jakos tam secjalnie nie boli ani zadna ropa z dziurki nie leci nawet jak tam dotkne mocniej, nie wiecie co to moze byc?? Moze jakis tribiotic uzyc??

Gość Kendra*
HELP Normalnie ratujcie mam problem bo w sumie tak kolo tej dolnej dziurki zrobilo mi sie zacerwienienie i jakby napuchlo nan to 2 dni w sumie jakos tam secjalnie nie boli ani zadna ropa z dziurki nie leci nawet jak tam dotkne mocniej, nie wiecie co to moze byc?? Moze jakis tribiotic uzyc??