Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość aniulka_18
Hej wszystkim:-) Ja zanim zdecydowałam się na kolczyka to dokładnie wszytsko sprawdziłam, a jak ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości to zapraszam na stronkę www.wildcat.pl , tam znajdziecie porady godne zaufania, jak pielęgnować, czego unikać i ogólnie takie tam:-). Wiadomo, że jakieś wątpliwości zostaną, ale nic ich nie rozwieje dopóki nie przekonamy się na sobie no nie??? Pozdrawiam.

Gość kaasioolka
No taaaa.:P ja w sumie bardzo sie bałam..;p ale nie ma czego bez kitu..;P

Gość Angelkaa
ja mam kolczyka w pępku od 13 dni , jest świetnie, długo zwklekałam z przebiciem, cykałam się jak nie wiem, ale sie odważyłam , znalazłam w necie bardzo dobry salon tatuażu i piercingu POLECAM.:) , moment przekłucia nic nie boli..jest to ułamek sekundy,że nawet sie nie zorientowałam kiedy kolczyk znalazł sie w moim pępku , smarowałam kilka razy dziennie, przez tydzień mascią TRIBIOTYC czy jakoś tak ;pp / nic nie bolała ani nic, więć jak chcecie przekłuć to normalnie legalnie idźcie , naprawde nie ma czego sie bać, a efekt jest świetny POLECAM, na prawdę... :)

Gość OlaaFasolaa
jutro będę miała kolczyk już tydzień :D i jak na razie nul bólu :D

Gość kaasioolka
no widzicie dziewuszki..;] nie ma cio sie bac..;]

Gość ...LoLcIa...
hej ja mam juz kolczyk w pepku od dwoch miesiecy!!i pamietam co czulam gdy szlam sobie przebic !!przebijlam u kosmetyczki zaplacilam 80 zl z kolczykiem ze stali chirurgicznej!ale zrobilam jeden blad wymienila kolczyka juz po 3 tyg i strasznie mi sie babral!!dam wam rade ponoscie go z miesiac i dopiero zmoieniajcie!!a co do bolu to przyznam ze troche boli przy wyjmowaniu igy ale to doslownie przez kilka sekund!!teraz juz mi sie ladnie zagoil i wyglada zajebiscie wszystkie ktore sie wahaja to namawiam bo naprawde warto pozdrowionka dla wszystkich buuu$ka

Gość aniulka_18
No tak tak, macie rację:-) Problem w tym, że gojenie jest sprawą indywidualną każdego organizmu. Ja biorę ze sobą chłopaka, jakby co to złapie go mocno hehe:-), ale wiem że nieczego nie przeoczyłam i już nie ma wątpliwości.

Gość aniulka_18
Aaaaaaa i jeszcze jedno, znacie może jakąś stronke z fajniutkimi kolczyczkami? Bo w sumie wszędzie to samo i mały wybór... :-(

Gość kaasioolka
własnie na stronkach sa choojowe jakies..;/ najlepiej w bizu kupic:P tam sa zajebiste...

Gość aniulka_18
gdzie najlepiej kupić? Co to bizu???:)

Gość HelpMeee.
Pomocy ! ;( Zrobiłam sobie kolczyka w pępku i przemywam go sobie codziennie po 3-4 razy. Naprawdę o niego dbam, ale leci mi z niego taka ropa, która ma kolor ZIELONKAWY. Od samego początku (od pierwszego dnia po przekłuciu) ma taki kolor, więc ja naprawdę nie zaniedbuje tego kolczyka. Czy to jest normalne, czy coś jest nie tak? Iść do lekarza?? P.s. Kolczyk robiłam w miejscu sterylnym, ale nie w salonie. Koleś, który to robił miał ukończone kursy... Błagam o szybką odpowiedź.

Gość kaasioolka
ANIULKA 18 Bizu to taki sklep z ozdobami roznymi:P nie wiem jak sie pisze pelna nazwe:P on jest w przeroznych sklepach np galeria mokotow czy arkadia... HelpMeee. to nie ejst normalne... nie wiem co z tym jest...;/ powinnas zglosic sie do lekarza...:(

Gość aniulka_18
3-4 razy dziennie przemywasz mówisz?? Hmmmm, to stanowczo zbyt dużo, powinno się przemywać 2-3, ale zielonkawy płyn to już nie mam pojęcia:(najlepiej do dermatologa się zgłoś, albo poszukaj na necie jakichś info. Aha, a nie jesteś czasem uczulona na materiał, z którego jest kolczyk??????

Gość kaasioolka
no dolkadnie mozesz byc uczulona na tworzywo z ktorego zostal zrobiony kolczyk..lunb twoje cialo tak reaguje na przebicia aaa poczekja jeszcze z tydzien jak nie przejdzie to dopiero zglos sie do lekarza

Gość Asia_
hej;* zrobilam sobie kolczyk w pepku dzisiaj i mnie nie boli zbytnio mocno ale nie wiem co z w-f i basenem...ale polecam bo wyglada on ladnie:)

Gość HelpMeee.
Możliwe, że za często przemywam, bo 3-4 razy dziennie, a jak miałam rekolekcje to nawet częściej ... Czytałam teraz na internecie, że nie powinno się tyle razy przemywać, więc może przez to. W ogóle to 1-szy raz przemyłam pępek w ten sam dzień po przekłuciu... To dobrze, czy źle? Do przemywania używam spirytusu salicylowego i maść - antybiotyk - trybiotyk. Kolczyk mam ze studia. Wykonany ze stali chirurgicznej na którą nie mam uczulenia. Macie rację, poczekam jeszcze tydzień i zobaczymy co będzie. Jeśli się pogorszy idę do lekrza. (kolczyk mam już 5 dni).

Gość HelpMeee.
A tak swoją drogą to bardzo mnie bolało przekłucie ! Wręcz okropnie. Trwało ono z 1minute, zamiast 10 sekund, ponieważ igła nie mogła przejść na drugą stronę. Jest w tym też dużo mojej winy, bo ciągle ruszałam brzuchem, byłam okropnie nerwowa i go napinałam. Może to też ma coś wspólnego ?? Ta wydzielina nie jest tak całkowicie zielona, tylko ma lekkie zabarwienie o tym kolorze.

Gość aniulka_18
Słuchaj... Jak pępek się goi to zawsze leci wydzielina, to są martwe ciała które wydala organizm czy cos takiego, ale poczytaj sobie www.wildcat.pl , na tej stronce masz dużo inf. i inf. kiedy trzeba udać sięd o lekarza, może coś znajdziesz... A dla ASI to basen absolutnie, w ogole poki goi sie to nawe w wannie nie można się kąpać tylko pod prysznicem, poza tym dla dobra gojenia nie należy spożywać dużych ilości alkoholu, powinno się też dbać o dietę i utrzymać wagę, ale tak jak powyżej polecam Ci stronkę www.wildcat.pl, tam naprawdę jest duużo info na ten temat:-)

Gość baska100
podziwiam Was jak cierpicie i pielegnujecie Wasze cacko,gdybym byla mlodsza ....kolczyk w pępku bardzo dobry wybór!

Gość kaasioolka
asia.. co do wf to mozesz cweiczyc ale ostroznie..ja normlanie cwiczylam...na basen absolutnie nie mozesz..^^ helpme.. od razu po przekluciu nie powinno sie.. dopiero na 2 dzien..;/ pozdro

Gość kaczucha__
co jest najlepsze na to zeby to wszystko sie szybko zagoilo? ja mam kolczyk od 3 dni i smaruje go mascia "Tribiotic" a kolczyka mam z twozywa P.T.E.W. ponoc jest to duzo lepsze i szybciej bedzie sie goilo niz stal hirurgiczna czy inne to prawda?

Gość kaasioolka
no wiesz kaczucha...jak ma sie zagoic to sie zagoi:P to az tak nie zalezy od kolczyka tylko od tego jak dbasz o dziurke...:PP

Gość aniulka_18
BASKA100 moja siostra ma 30 lat i ma kolczyka, po prostu dba o swoj brzuch i cialo,wyglada to u niej lepiej niz u niejednej mlodziutkiej klientki

Gość OlaaFasolaa
No właśnie zastanawia mnie jedna rzecz... na każdej prawie stronce , nawet na www.wildcat.pl piszę nie jeśli nie ma konieczności to nie smarować maścią z antybiotykiem... a wy piszecie że cały czas smarujecie trybiotykiem

Gość lilly111
Moja kolezanka zrobila sobie dzis kolczyk.mnie rowniez sie to podoba ale boje sie ze moj pepek bedzie pozniej brzydko wygladal.np. jesli ze bedzie sie goilo i bede musiala wyjac kolczyk to czy bedzie bede miala brzydki brzuch??lub po urodzeniu dziecka?? kuzynka odradza mi zrobienia bo sama ma i ja bolalo.nie wiem co mam z tym zrobic

Gość aniulka_18
Ja słyszałam,ze antbiotyk jak cos sie dzieje i raczej sie trzymac tej wersji,poza tym ztego co wiem to taki antybiotyk najwiecej kilka dni,ale jakos ok3. A jak sie jest w ciazy, to zaklada sie specjalnego kolczyka, takiego elastycznego, a jak sie wyciagnie to dziurka zarasta

Gość gabi425
Siemka laski!!! Ja MIALAM kolka w pepku i języku!!! Kiedy przebijalam sądzilam że to kręci chlopców - niektórych tak!!! Dopóki nie poznalam takiego jednego!!! Laski chlopaki (nie mówie że wszyscy) wolą naturalne dziewczyny!!!! mam 17 lat - teraz robienie kolków stalo sie mniej modne!!!! Ale nie podkreślajcie swojej urody kolkami!!! JA wyjelam z jęzora i pępka dla swojego chlopaka!!! POZDRO

Gość HelpMeee.

Gość HelpMeee.
Hejka Dziewczyny! Mam jeszcze jedno pytanie. Jak robią mi się strupki, to mam je ciągle usuwać, tzn. wtedy, kiedy one powstaną, czy wtedy jak będę przemywać przekłucie, czyli 3 razy dziennie ( juz sie ograniczylam :)). Pozdrawiam ;*