Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Gość ia22tk21
Glownie zalezy mi na tym aby zgubic niezbedny tluszczyk z brzucha i z boczkow i mam jedno pytanko czy za pomoca orbitreka da sie to zrobic???

Gość REEEEEEEEE
Moim skromnym zdaniem za pomoca orbitreka da sie zgubic wszystko jezeli tylko ma sie odpowiednia motywacje. Na orbitreku pracuje cale cialo,to urzadzenie jest poprostu SUPER.

Gość ewciamarchewcia
Witam serdecznie :) Od pewnego czasu obserwuję wypowiedzi na forum i właśnie wczoraj zakupiłam swojego orbitreka York X 720 - super :)). Mam tylko nadzieję że wytrwam i nie będzie to kolejny mój słomiany zapał :/. Mam do zgubienia ok 10 kg :( Trzymajcie kciuki. Pozdro dla Wszystkich

Gość galladriel1
Hejoska! Sledzę od dłuższgo czasu to forum i przyznam że wiele się dowiedziałam na temat magicznego urządzenia jakim jest orbitrek. Sama mam w zamiarze zakup tego sprzętu jednak mam wiele obaw co do firmy , ceny no i działania urządzenia. Głównie zależy mi na zbiciu tkanki tłuszczowej na pośladkach, głównie udach no i może to się wyda dziwne chciałabym powiększyć swoje łydki bo są nieproporcjonalne do reszty i wydają się krzywe :( Czy któraś z Was zaobserwowała przy dłuższym stosowaniu orbitreku ładny zarys, bądz powiekszenie się wewnętrznej części łydki??? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedż! :)

Gość ia22tk21
Wczoraj sobie zakupilam ten sprzecik i udalo mi sie wytrzymac 20 min :) Dzisiaj rano z jakies 3 min.Chcialabym pocwiczyc tak 20x2 w ciagu dnia,pytanie czy to nie za duzo?Pewnie za pare dni bede cwiczyla tylko raz dziennie bo pewnie czasu zbraknie itd ale napewno juz nie zmienie czasu jaki sobie wyznaczylam.Zwlaszcza,ze dzisiaj wstalam z bolem plecow (zakwasow).Teraz mam jeszcze wieksza motywacje aby cwiczyc.Dziwne,ze nogi nic mnie nie bola :)

Gość ia22tk21
Wczoraj sobie zakupilam ten sprzecik i udalo mi sie wytrzymac 20 min :) Dzisiaj rano z jakies 3 min.Chcialabym pocwiczyc tak 20x2 w ciagu dnia,pytanie czy to nie za duzo?Pewnie za pare dni bede cwiczyla tylko raz dziennie bo pewnie czasu zbraknie itd ale napewno juz nie zmienie czasu jaki sobie wyznaczylam.Zwlaszcza,ze dzisiaj wstalam z bolem plecow (zakwasow).Teraz mam jeszcze wieksza motywacje aby cwiczyc.Dziwne,ze nogi nic mnie nie bola :)

Gość ewciamarchewcia
gratulacje ia22tk21! Ja dzisiaj rano dałam radę tylko łącznie 10 min i to z przewami co 2 min :( Jestem załamana moją kondycją, ale musiałam przewać bo serce mi chciało wyskoczyc. Nie wiem czy dam rade i sie nie zniechęcę :( Załamka Ale dzisiaj wieczoerm znowu ....

Fajnie że tyle was ćwiczy. Orbitrek fantastycznie wyrabia kondycję. Ja ćwiczę od stycznia codziennie i czuję się super. Na początku było tragicznie, zero kondycji, przejechałam kilometr i miałam ciemno przed oczami, ale to zawsze tak jest:) Ja jestem wielką zwolenniczką tego sprzęciku, jego zakup to była jedna z lepszych decyzji jakie podjęłam:) A jeżeli się boicie że się wam nogi rozrosną - po każdym treningu rozciągajcie je przez 15 min i będzie super.

Gość ia22tk21
Ja tez nie zaluje,obym tylko sie nie zniechecila :-).Jest dobrze,cwicze jak narazie po 20 min bez przerw i jakos daje rade,w sumie nie na takim duzym obciazeniu ale na poczatek wystarczy.Chcialabym widziec juz jakies efekty,staram sie nawet nie przygladac w lustrze bo i tak narazie sie niczego nie dopatrze he.Jak narazie wstaje z bolem plecow,jest dobrze.Kobietki a kiedy cwiczyc najlepiej?Ja cwicze tak z 2 godz przed snem i nie wiem czy robie dobrze

Ja też ćwiczę 2 godz przed snem, bo wcześniej nie mam czasu, i efekty są, a jakże:) Tylko po 18tej juz nic nie jem, tylko piję wodę albo przed ćwiczeniami wrzucę jakiegoś banana co by z głodu nie zemdleć:)

Gość ia22tk21
Laura Diaz-->>>A po jakims czasie zauwazylam efekty?I ile minut cwiczylam i na jakim obciazeniu?

Gość ia22tk21
Mialo byc "zauwazylas" ;P

Gość Salana
Własnie, Laura Diaz po jakim czasie efekty i z jaką intensywnoscią ćwiczyłaś? (tzn ile min i w jakich odstępach). Pozdrawiam wszystkich! :)

Ćwiczyłam od stycznia codziennie po pół godziny, nie więcej. Na początku jak czułam że zaraz padnę to robiłam przerwę po każdym kilometrze. Ważyłam 66 kg/166cm. Po tygodniu ubyło mi 1 kg i zmniejszyło się sadełko na brzuchu. Z każdym kolejnym tygodniem ubywał 1 kg, i waga zatrzymała się na 60 kg. Ćwiczyło mi się coraz łatwiej, z czasem mogłam przejechać pół godz bez przerwy. Dołożyłam do tych ćwiczeń pół godz na hula hop - waga zjechała do 59 kg. Dołożyłam ćwiczenia rozciągające i bieganie - waga zeszła do 57 kg i nadal spada. Najszybciej chudnie się na początku, potem jest trudniej. Schudłam z całego ciała, mięśnie owszem, zaznaczyły się, ale subtelnie. Mam sprężyste ciało i jędrne pośladki:) Nie byłam na żadnej specjalnej diecie, odmówiłam sobie śmieciowego żarcia i to wystarczyło. Mam 27 latek, więc ta przemiana materii nie jest już tak świetna jak była kiedyś:)

Gość ONA32
Czesc Dziwczyny,a gdzie najlepiej kupic orbtreka? i oczywiscie w bardzo przystepnej cenie? Pozdrawiam.

Gość ia22tk21
Ja moj kupilam w sklepie sportowym za 1000 zl.Troszkie duzo,ale jestem tego zdania ze lepiej kupic drozszy sprzet i miec go na dluzszy czas niz kupic za tanioche i bez przez przerwy naprawiac.I nie zaluje bo moj spisuje sie rewelacyjnie :)

Gość ia22tk21
Wlasnie jestem po 10 min treningu :) Jeszcze 20 min wieczorkiem i juz bedzie 30 min jak sie nie patrzy.

Gość ia22tk21
W sumie z cwiczeniami to latwo idzie,gorzej z jedzeniem bo niby sie ograniczam a to wezme sobie chleba (w gruncie bez masla),a to kostke czekolady,ciastko czy owoce.Oczywiscie nie doprowadzam sie do takiego stanu,ze jestem tak pelna ze nie mam sily wstac :).No i po 18 nic nie jem.Czy w kazdym badz razie schudne?:-/

Gość anar7878
Proszę o poradę, zamierzam sobie kupic orbitreka w Decathlonie... tylko nie mam za duzo kasy i mysle o orbitreku z kolem zamachowym 5 kg.. dodam ze mam 170 cm wzrostu i waże 61 kg, przydałoby sie zrzucic z 5 kg no i ujedrnic ciało.... Proszę o poradę Aha! Ćwiczyłam na orbitreku z 10 kg kołem na poziomie 1 i jakos bylo cięzko... nie chciałabym wyrzucić pieniedzy...Poradzcie

Gość Salana
do Laura Diaz Strasznie męczymy Cie pytaniami, ale ja jeszcze.. Rozumiem że cwiczyłas na najniższym poziomie? czy jakies inne kombinacje? :) Pzdr!

Gość aniulla
no i ja mam ostatnie pytanie chyba juz pytalam ale nie jestem pewna!jak wygląda ruch nóg na orbitreku-te pedały to chodzą dookoła jak w rowerze?czy tylko przód-tył jak stepper?:)

Salana---> żaden problem, cieszę się że mogę komuś pomóc:) Cwiczyłam na najmniejszym obciążeniu, tak żeby się maksymalnie namachać. Na początku to myślałam że ducha wyzionę, ciemno przed oczami itd;) Na orbitreku pedały chodzą tak jak na rowerze, przynajmniej na moim.

Gość taka jedna..

Gość Sylwka
witam:) cwicze dopiero 3 dzien (60min na 4 poziomie), a juz spadlo mi 2kg i nie odmawiam sobie jedzenia. mam 178 i waze 62kg nie zalezy mi na tym zeby wygladac jak wieszak, chcialam poprawic kondycje i ujedrnic cialo.. myslalm tez o tym zeby cwiczyc godzine przed snem, ale na poczatek to moze byc troche za duzo

Sylwka---> gratulacje, tak trzymaj!!! 60 min dziennie wystarczy w zupełności. Ćwicz dalej i wpadnij tutaj pochwalić się wynikami, bo na pewno będą:)

Gość Sylwka
Witam:) 4kg w 6dni, to chyba przesada... z tego co wiem bezpiecznie jest gubic 1kg/ tydzien. Nie wiem dlaczego tak szybko chudne.. 5lat bylam na 2 scislych dietach do tego cwiczylam w 2tygodnie stracilam 10 kg

Gość Sylwka
przepraszam, tam mialo byc 5lat temu bylam na 2 scislych dietach do tego cwiczylam w 2tygodnie stracilam 10 kg. Ale teraz sie nie odchudzam, tylko cwicze. Boje sie ze zamiast ujedrnic cialo, pokryje je warstwa celulitu...

Gość Klaudka21
A ja mam prosbe o pomoc przy wyborze odpowiedniego modelu orbitreka. Nie musi byc maly, bo miejcsa w domu mam akurat duzo;) Nie chce wyrzucic po prostu pieniedzy w bloto. Ogladalam dwa orbitreki a mianowicie: http://allegro.pl/item229041909_nieduzy_i_funkcjonalny_orbitrek_dla_kazdego.html i http://search.ebay.pl/orbitrek_W0QQfromZR45QQfsooZ1QQfsopZ1 (model BE 6640) - ktory byscie mi doradzily? Chyba ze macie jakies swoje dobre, wyprobowane sprzety, ktore moglybyscie mi polecic - bede wdzieczna:) Pozdrawiam serdecznie i czekam na info:)

Gość lena22
miałyście jakis problem ze złożeniem orbitreka?potrzebny jest facet do tego? :) jakies specjalne narzędzia? moze ktos kupowal w sklepie fitness4you?

Gość lena22
miałyście jakis problem ze złożeniem orbitreka?potrzebny jest facet do tego? :) jakies specjalne narzędzia? moze ktos kupowal w sklepie fitness4you?