Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachnawielgachna

orbitrek-zalety i wady

Polecane posty

Gość xena.21
Hej , wczoraj nie ćwiczyłam., dziecko mi gorączkowało cały dzień i w nocy też się męczyła. Ten pulsometr z biedronki bardzo mi pomaga, bo jak myślę że biegam za wolno i się obijam, to wystarczy, że popatrzę na puls i wychodzi, że spalam tłuszczyk :) Findme masz rację, chyba musisz zwiększyć obciążenie o jeden stopień, tylko nie przesadź bo będziesz stronggirls:) może lepiej zrób sobie dzisiaj wolne, żebyś całkiem nie dobiła stopa, a wtedy będziesz musiała zrobić orbiemu papa na dłużej. Najważniejsze to się nie poddawaj, a organizm w końcu sobie odpuści i przsetanie się bronić. Asiula jak tam samopoczucie? Jak radzi sobie Twoja rodzina? Latem 2010r u mojego partnera podejrzewali czerniaka, miał taką narośl na nodze . Byliśmy u kilku lekarzy i żaden nie mógł nam powiedzieć co to dokładnie jest. Dopiero jak to wycieli to okazało się że na szczęście nic złośliwego, ale stracha mieliśmy, a ja co chwile ryczałam, u niego w rodzinie duża część to rakowcy. Oby u Ciebie też było wszystko ok. Mam nadzieję, że dzisiaj dam radę pobiegać :)

Gość finka911
Asiula głowa do góry. Grunt to optymizm i wiara że będzie dobrze. Ja jestem po podobnej operacji (28 luty 2012) zostawili mi tylko prawy jajnik. Tak chciałam. A od października już biegam na orbim. Strasznie się bałam.... Na razie jest dobrze. Teraz myślę tylko o tym aby schudnąć. Jestem pełna optymizmu, uśmiecham się.... Tobie tego samego życzę . Buziaki

Witam, jestem nowa osobka :) dziewczzyny potrzebuje pomocy, a mianowicie czzy ktoras jest mi w stanie podpowiedziec jaki moge sobie kupic orbitrek w dobrej cenie, patrzylam na allegro jest ich pelno ale nie znam sie na tym wiec prosze o pomoc??

kochane, zastanawiam się między spodenkami o strojem neoprenowym, co myslicie? spodenki znalazłam regulowane, w razie jakbym schudła, mogę zmniejszyć, ale boję się, że nie zakryją brzucha i że będą do połowy uda, ma któraś z Was spodenki? http://www.sportmaxx.pl/product-pol-986-SPODENKI-NEOPRENOWE-MODELUJACE-UDA-I-POSLADKI-REGULOWANE.html#nclid=85c005841e8aecbdd6ed8065827b7d7e co do stroju boję się o mój biust :P http://allegro.pl/show_item.php?item=2899360622

Gość big-big
No i sprzęt dojechał, mąż złożył. Prezentuje się pięknie. Czyli akcję czas zacząć. Dietetycznie sprawa rozpoczęta, wiec teraz czas na ćwiczenia. A wiele mam do zrzucenia. 172 cm-103 kg

big-big a jakiej firmy masz sprzet?? duzo kosztowal?? dzieki za info wlasnie jestem w trakcie szukania tylko nie wiem co czyli musi byc cos dobrego i niedrogiego :)

find_me zdecydowanie wybralabym spodenki ja mam z racji tego, ze naleze do karakanow siegaja mi pod cycki, kiedys kupilam sobie sauna dres czy jak to sie tam nazywalo, zle sie czulam z zakryta "klata" hehe wywalilam po co ta najpiekniejsza czesc ma sie gotowac godzine czy ile tam, ale to tylko moje zdanie niech reszta dziewczyn sie wypowie :) Asiula trzymaj sie !! z takim podejsciem musi byc dobrze :) big-big do dziela, czekamy na relacje i efekty :) u mnie wstretna @ wczoraj w dzien troszke za duzo podjadlam makaroniku, ale cwiczenia jak byly tak sa regularnie, dzisiaj juz grzecznie z jedzeniem, wlasnie sie zabieram do cwiczen

kobietki prosze was bardzo podpowiedcie mi jaki sprzet moge kupic, bo od lutego musze zaczasc intensywnie cwiczyc , wiec musze go zdazyc zakupic :)

Gość xena.21
Pietrasica im wieksze kolo zamachowe tym lepiej, tylko tez nie mozna przesadzic. Dla porownania mam175cm wzrostu , a moj orbi ma 16kg kolo zamachowe. Zwroc uwage na regulowane stopki, dzieki temu dostosujesz dliugosc kroku do siebie. Ciezko mi powiedziec jaki masz wybrac orbitrek, podaj jakies linki to Ci cos doradzimy. Find me mialam spodenki i dodatkowozakladalam pas itroche mnie denerwowala jak jusiala co chwile cos poprawiac. Te ktorek pokazalas sa fajne, ale te drugie tez ciekawe, zwlaszcza jak ktos chce tez wypocic plecki. Big big gratulacje, napewmo daszmrade osiagnac upragnioną wagę :) Wlasnie czekam az mindzieci zasna i tez lece pocwiczyc. Pozdrawiam Was serdecznie

Pietrasica odradzam Ci e dwa. Ile najwiecej mozesz wydac na sprzet?lepiej od razu wydac wiecej, bo te ktore pokazalas niestety nie slużą dlugo.na podobnym do tych zaczynalam, ale poźniej musialam kupic nowy. Duzo dziewczyn tak mialo. Jezeli jednak nie masz wiecej pieniedzy, to na takim tez daszmrade. Najważniejsza jest motywacja

Gość big-big
pietrasica ja kupiłam tani sprzęt, tak na próbę jak mi to pójdzie i dlatego, że z kasą krucho. a po drugie ja musiałam szukać sprzętu dla osób z dużą wagą, więc wybrałam do 120 kg. Póki co jeździłam trochę i mąż też i jesteśmy zadowoleni, nawet syn 5 lat się załapał i daje radę.

a moze ten, dziewczyny ktora sie troche na tym zna prosze doradzac, bo jutro bym chciala cos juz zakupic

pietrasica, ja serdecznie polecam firmę christopeit, mam z tej firmy i koleżanka też i obie jesteśmy baaardzo zadowolone, więc ten http://allegro.pl/christopeit-al6-orbitrek-nowy-gwarancja-i2958175202.html wygląda jak dla mnie najlepiej. ja dziś 55min, pierwszy raz nie odrywałam stóp od pedałów (musiałam, bo nadal mam obolałą stopę, a nie chciałam robić kolejnego dnia przerwy ;/) i spociłam 2x bardziej niż odrywając stopy.

Cześć dziewczyny, czytam was od jakiś stu stron :) Postanowiłam dołączyć, ponieważ od ponad tygodnia jeżdżę codziennie na orbim. Nie mam jakiegoś wybujałego sprzętu, bo udało mi się go wyhaczyć na tablicy za grosze, ale co jest dla mnie najważniejsze - to już po tygodniu widzę (małe) efekty. Chciałabym schudnąć jakies 15 kg, bo przy wzroście 161 waże 80 kg, czuję się jak mały tobołek. Waga po tygodniu wcale nie drgnęła, ale z tego co czytałam to normalne więc jeszcze nie panikuję. Ku mojemu zaskoczeniu straciłam po kilka cm w obwodach : pas -2, biodra -2, uda -3 i nad kolanami -3. Jeżdżę na orbim codziennie po 10 km co zajmuje mi ok 35-38 minut, powolutku będę zwiększała dystans o kilometr :) Nie mam jeszcze pulsometru ani spodenek neoprenowych, ale wiem, że mam się nie zajeżdżać i w czasie ćwiczeń przywdziewam zwykłe dresy lub getry. W końcu nie od razu Kraków zbudowano. Pozdrawiam Was })i({ i wytrwałości na dalsze ćwiczenia życzę

czesc dziewczyny dawno nie zaglądałam do Was ale już wszystko przeczytałam. Witam nowe dziewczyny i życze wam dużo spadku na wadze:) Asiula trzymaj się słonko dasz rade jesteś twarda:) U mnie tydzień w plecy nie ćwiczyłam bo byłam chora a pózniej okres tagicznie się czułam dopiero zaczełam ćwiczyć od wtorku 40 min środa 46 min dziś 55min.Mam nadzieje że teraz będe zdrowa i uda mi się przekroczyć tą cholerną 70-siątke chce już chociaż 68 to by było coś mam nadzieje że teraz do następnego okresu dojde do tej wagi następne pomiary we wtorek:) Trzymajcie się i ćwiczcie bo efekty są:)

Gość big-big
Witam! Czytam Wasze wpisy i jestem sfrustrowana po ile czasu wy jeździcie. Ja wytrzymałam tylko 5 min, więc początkowe założenie to 3x5 min (no chyba że dam radę więcej). Ja mam inny problem bo mam astmę i teraz choroba daje mi w kość od września, kiedy miałam zapalenie płuc i wydolność oddechową mam zerową. Liczę dzięki orbiemu na poprawę.

Big big, ja początkowo jeździłam po 30min, ale też wydawało mi się niemożliwością zrobić godzinę. a jednak się udało :) także powoli do celu. A ja chyba schudłam pierwszy kilogram! świętujemy :) jeszcze mam pytanie: jak mierzycie obwód, to tak na lekko czy ściskając bardziej centymetr?

Gość majusia36
Witajcie dziewczyny- i te "starszei „nowe:) fajnie,ze tyle sie dzieje na forum... Daliscie mi niezłego kopa-bo od 4 tyg nic-tylko sie lenie,porzuciłam ćwiczenia i sie obzeram;( jestem zdołowana, w żadne spodnie sie nie mieszcze ,co zajadam kolejna czekolada..;( DOSC TEGO!!!!! Dziewczyny ruszamy tyki z kanapy i biegiem na orbiego- Dla lepszego humoru i samopoczucia!:) od dzis biorę sie za siebie... Mam tak wilczy apetyt przez leki na astmę i alergie ze masakra, ale nie ma co winy zwalac tylko na leki ...!:( Dziewczyny nasze życie i samopoczucie jest w naszych rękach więc do roboty:) Pozdrawiam Was serdecznie i samozaparcia wielkiego życzę w te chłodne dni:)))