Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podczytujaca was1

posciel dla niemowlaka?co potrzebne najbardziej?

Polecane posty

Gość podczytujaca was1

Gość Jestem tu NOWIUTKA
komplet poscieli i poszewki,przescieradlo.

poduszka (ale dopiero od 4,5 miecha, kołdra poszewka na poduszke na kołdre, przescieradełko, i dla osób bardziej przy kasie :D baldachim i ochraniacz do łóżeczka przy główce no i chyba to wszystko :) no a najbardziej kołdra, poszwa na kołdre przescieradło :) poduszka od póxniejszych miechów bo dziecko powinno spac na płaskim, a pozatym spi w rozku, bo tak najlepiej i najcieplej :)

Gość justalala
a przescieradło jakie najlepsze? frotte? czy inne?

Gość kiedys bylo potrzeba
duuuuuzo przescieradel;) teraz tez do kilku miesiecy,bo dzieci lubia ulewac ,a potem jak dorosnie do poduszki ,to powloczek na poduszke:).Sa pampersy wiec przescieradlo nie tak czesto bedzie zmieniane:classic_cool:

Gość kiedys bylo potrzeba
kazde przescieradlo jest dobre ,zadbaj bys miala ich kilka

prześcieradełka, jestem jednak za bawełnianymi

Gość no co i juz konie topiku
frota to tez bawelna

Ja swojej córeczce kupiłam poduszkę, kołderkę, ochraniacze na łóżeczko, prześcieradło ( 2 szt.) i poszwy( 2 komplety). Przyznam się że nie używam nic oprócz prześcieradła. Kołdra za ciężka i moje dziecko jest strasznie gorące, więc śpi pod kocem na początku nocy, a później bez. Ochraniacze nie uzywałam bo zabierają powietrze. Może teraz zacznę używać bo mała zaczyna się przemieszczać w łóżeczku. Zamiast poduszki śpi na jaśku, wcześniej spała na płasko. Jak już to na wakacje proponuje kupienie moskitery zamiast zwykłego baldachimu.

Przede wszystkim prześcieradełka :D... Minimum 3sztuki, bo dziecięca przemyślność jest nieprzewidywalna, bo albo uleje, albo pieluszka przemięknie i takie tam :D ... Kocyk : dwa cienkie, nieduże (bardziej jak przytulanki, uspokajacze), oraz jeden większy, który można zamiast kołdry włożyć w powłoczkę. Baldachim jest zbędny, bo zbiera kurz nad maluchem, ochraniacz jest raczej potrzebny, bo malucy sie kręcą, ałepetynki mają delikatne :D... Koniecznie, trzeba maluchowi pod głową, pod materac umieścić coś, by podnieść kąt płaszczyzny materaca. Zapobiega to ulewaniu, pomaga maleństwu odbić jeśli ma w brzuszku jakieś zabłąkane powietrze...

Ja jeszcze dodatkowo miałam dużą flanelowa pieluche do przykrywania dziecka podczas upałów. Uwaga przy kupnie pościeli - trzeba dopasować rozmiar, bo są różne rozmiary, tak samo z prześcieradłami, bo łóżeczka maja dwie wielkości. Dla mnie najwygodniejsze jest prześcieradło frotowe z gumką.

Gość lui123
Ja kupilam koldre itp i nie wiem po co , dziecko na poczatku spalo w rozku opatulone jak to niemowlakii okryte kocykiem, teraz spi w spiworku i ew. kocyku, ochraniacze zdjełam, bo mnie denerwowaly:) musialam wstac zeby zobaczyc co robi, zreszta ona teraz jak lezy w lozeczku to lubi patrzec co sie dzieje w pokoju:) baldachim nie wiem o czego chroni:) ja jak wlaczam nieraz telewizor ( a spimy w 1 pokoju) to na pałąku od karuzeli wieszam recznik i robie taki baldachim nad nia:) rzeby jej nie mogało:) i ma ciemniej i sie sprawdza, oczywiscie na noc ja zawsze odktywamy

Oczywiście najlepiej kupić komplet - poduszka, kołderka, prześcieradło oraz ceratka na materac. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Dostępne są różne wzory i kolory. Na pewno coś znajdziecie.

Gość gość
Przrscieradla ze3-4 i rozek. Ze 2 spiworki. To wszystko.