Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość -P 1988
No to można Ci pozazdrościć...(szczęście w nieszczęściu). Cykl co 26 dni to dla mnie byłaby wygoda. Jeden z dłuższych moich trwał od stycznia do końca marca coś około 70 parę dni. Potem 40, i średnia to około 40 - 45. Więc mi łatwo nie jest. W dodatku kolosalny problem z ciemnym, szybko odrastającym i mocnym owłosieniem. Nawet po dwóch miesiącach brania Duphastonu nie było poprawy. Zobacze co bedzie po bromegronie. Jak nic to znowu kolejna kasa w błoto. I bezsilność...

p 1988 - TAK DŁUGICH CYKLI NIE MIALAM JAK tY JESCZE NIGDY. raz ze stresu wydlużył mi się do 33 dni. innym razem przez 2 miesiące nei dostawałam ale to było zes tresu przed operacją gdy mialam 17 lat. a w wieku 14 lat - chyba tez to było związane ze stresem przez zakończeneim szkoły podstawowej i zdawaneim do liceum- @ miałam 28-29 dni, krwawienei było takei jak przy 3 dniu . Wtedy mialam zwykle @ przez 7 dni, a tu nagle wydłużyl mi się do 28 dni. Po jakichś tam zastrzykach przez tydzień w pupę przeszło... po dwóch dniach po zakończeniu tej kuracji dostałam @ znowu ale już była normalna. My kobietki mamy przejścia.... nie to co faceci:-)

Magdula - a Ty jak długo brałaś Bromergon, to Twoja pierwsza ciąża???

Gość -P 1988
No to jak takich objawów nie ma sie to sie powinno cieszyć... Urlop, lampka wina i wielka radość ...( Fajnie byłoby gdyby było tylko to potrzbne)

Gość magdula4444
Grubcia80, tak to moja pierwsza ciąża :-) staraliśmy sie długo ponad rok! az w koncu zmieniłam lekarza i stał się cud! :-) bromergon zaczełam brac od razu po otrzymaniu recepty tj. od 8dc po 1/2 tabletki a 14dc zaczełam brac po całej tabletce, do tego po owu brałam duphaston prze 5 dni po 1 tabletce i prosze dzidzi zamieszkało u mnie w brzuszku :-) boje sie co bedzie po odstawieniu, dltgo tez pytam czy któras z Was ot tak od razu odstawiła? aha biore leraz luteine doppochwowo 4 x na dobe po 1 tabletce. Alonuszka dzieki za info :) aha normalna prolaktyne miałam oki, tylko po obciazeniu ponad 20razy przekraczała norme! i mialam bardzo nieregularne miesiaczki i wyciek z piersi po nacisku, ale to tez sprawka poziomu prolaktyny.

Gość magdula4444
P 1988 zrob sobie badanie na testosteron, skoro mówisz o owłosieniu, moze to przez hormony meskie masz problem, tak mi przyszło do głowy i pisze, ale wiadomo do lekarza mi daleko ;-)

magdula4444 ja jak tylko dowiedzialam sie że jestem w ciąży to odrazu odstawiłam bromergon. a brałam go ponad 2 lata.

Gość - P 1988
Myślałam nad tym ale przy tzw. pierwszej kuracji niereguralnych cykli tabletkami antykoncep. było trochę lepiej. Potem po odstawieniu znowu powróciło. Teraz zobacze czy jak po bromegronie obnizy mi się prolaktyna i objawy się zmniejszą to nie bede robiła dodatkowych badań. ( mam tak pokłute ręce i w pół pusty portfel, że już odpuszczam latanie po laboratoriach.)

A na co jest ten Duphaston i Luteina??? Ja biore tabletki Ocuvite Forte na oczy, które zawieraja luteine, nei wiem czy ta samą co bierze Magdula. Tak wogóle to mam jaskre w oczach i codziennie raz ieczorem zakrapiam sobei oczy kroplami Travatan. Na ultoce kropli napisane jest że nei mozna stosowac ich w ciązy i osoby które moga zajść w ciązę maja bezwzględnie stosować antykoncepcję. Okulistka powiedziała ze jak tylko bym zaszla w ciąże mam szybko odstawic krople. Boję się tych wszystkich lekarstw, tyle w nich chemii

Gość - P 1988
Duphaston i Luteina to sa podobne leki, tylko Luteina jest tańsza. Są na wyregulowanie okresu, często biorą je kobiety na podtrzymanie ciąży. Jak znajde ulotke to przepisze wskazania. W ciązy to nawet zęby trzeba mieć zdrowe. Także, nie ma co się martwić. Od około 3 lat ciągle biore antybiotyki, chodze na jonoforezy, zastrzyki itp. Teraz doszły mi te typowo kobiece sprawy i kolejna porcja chemii, także mnie nic już nic chyba nie dobije bardziej. Kasa, czas na lekarzy, kasa itp.

Gość magdula4444
duphaston i luteina zawiera progesteron, tylko duphaston się łyka i zanim zacznie działac musi ulec procesowi metabolizmu, a luteina 9dopochwowa) w moim przypadku działa "od razu" jest tez luteina pod jezyk, ale ponoc jest średnio smaczna :-/

Gość NINA22...
Hej dziewczyny!! U mnie dalej nic zero okresu i zero ciazy. Kto mi poleci jakiegos endokrynologa w Krakowie lub w Brzesku. Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Gość magdula4444
a miałyście ból brzucha na poczatku ciąży, bo ja tak mam i strasznie sie martwię!!!! :-(

Gość -P 1988
Wiecie co przypomniała mi sie taka sytuacja, kobieta poszła do lekarza i podstawowa prolaktyna wysoka. Lekarz mowi, ze taka jest w ciazy przewaznie ale w Pani przypadku to raczej nie mozliwe. I dał leki. Ona jednak siłą instynktu odczekała kilka dni i zrobiła test - podstawowa prolaktyna jednak była wynikiem ciąży u niej. Happy end;-) Nie martwice sie...Poczujcie sie jak natolatki lat 17... ale już takie zaradniejsze, które stać na dobry urlop z pysznym winkiem;-) I idźcie na całego. Wiem, że tak sie łatwo mówi, ale czasami wystarczy chwila zapomnienia bez stresu i fasolka sie pojawia;) - Ale ja was pocieszam. Uśmiech kobietki!!!! - powiedziałam ja z owłosioną jak małpka twarzą:D

Gość mb28
Grubcia80, ja brałam Bromergon przez 2 cykle (w pierwszym od połowy, więc stracony) i w drugim cyklu zaszłam w ciążę. A staraliśmy się 3 lata. Dobry lekarz, który wiedział co robić i szybko się udało. Sama nie mogłam w to uwierzyć. A zaczynałam od razu od jednej tabletki na noc. Magdula4444, ja brałam Bromergon od 5 do 25 dnia cyklu, w związku z tym jak dowiedziałam się o ciąży już go nie brałam. Gin mi powiedziała, że poronienia zdarzają się przy długotrwałym leczeniu Bromergonem i gwałtownym odstawieniu, a ja leczyłam się krótko, dlatego już nie kazała brać. Brzuch pobolewał mnie już 2 tyg. przed @ i do tej pory czasem pobolewa, ale nie jest to jakiś bardzo dokuczliwy ból. Raz bolał mnie mocno, powiedziałam o tym gin i przepisała mi Duphaston zapobiegawczo, wzięłam tylko jedno opakowanie, bo więcej już się taki ból nie powtórzył i stwierdziła, że nie mam brać. I od samego początku do tej pory bolą mnie bardzo mocno piersi, nawet w nocy mi dokuczają.

mb 28 - mi moja lekarka tez powiedziala że mam zacząc od 1 tabletki dziennie odrazu. troche sie boję tak dużej dawki na poczatek po tym jak wyczytalam jakie niektóre z was mialy objawy ... Dzisiaj wieczorem zaczynam brac Bromergon (od 5 dnai cyklu) na swoją odpowiedzialnośc zaczynam od 1/4 tabletki a nie od 1 tabletki dziennie jak przepisał lekarz (bo sie boję) , dzisiaj przyjedzie mój maz z trasy i juz mu powiedzialam ze będzie nade mną czuwał w nocy czy ze mną wsio ok.. Sluchajcie, a czy mialyscie inne objawy wysokiej prolaktyny, np. brak ochoty na seks, przetłuszczające się włosy... Ja mam takei objawy niestety, a gdzies wyczytałam, ze to przy wysokiej prolaktynei jest normalne.

Gość -P 1988
Grubcia80 - Kazdy organizm jest inny. Jedni mają mlekotok wiec sie na to szybko wpada, ze to wysoki poziom prolaktyny. Mnie np. bolała głowa czesto miałam silne bóle, neurolog powiedział, ze to nerwy , stres, szkoła, praca. No to mówie ok. Ale bóle dalej były i zauważyłam ze są strasznie silne w przed dzień lub w dzień pojawiającej się @. Mimo wielu lat @, chyba tylko rok miałam jakis regularne cykle 30-35 dni. A tak to bardzo dlugie, zanikające. Ale wszyscy stwierdzili, że to normalne. Dopiero całkiem niedawno sama odkryłam, ze jest coś takiego jak Prolaktyna. I moje pytanie lekarza czy to moze byc od tego, sam lekarz wyprzedzil i zlecił. No i wyszło, teraz męcze sie z tym bromegronem bo ciagle mnie mdli i głowa nieustannie boli i jakiś światło wstręt mam;./;/ No i te włosy. A libido miałam wysokie, ale jak mnie tak mdli to mi sie nic nie chce;/.

p 1988 - ROZUMIEM cIEBIE. Ale te cykle takie długie, to straszne musi być. Mnie osttanio tez glowa boli, od jakiegos czasu mnei boli, czasem mniej a czasem bardziej. Moze to tez przez prolaktynę. Nie wiecie jak mi pomagacie. Oby nam wszytskim jak najszybciej się wyregulowała prolaktyna - tego Wam i sobnei zyczę:-) no i wtedy zajścia już tylko :-)

Gość -P 1988
Kiedyś takie cykle mnie nie ruszały, jakoś tak nie przywiązywałam do tego wagi. Myślałam, młoda jestem to chyba normalne. I w sumie mój lekarz tez tak myslał, że to jakieś mini anomalia. Ale jak juz sie tak zagłębiliśmy to już tak kolorowo nie jest, aczkolwiek mój lekarz jest bardzo mily i zawsze pozytywnie nastawiony. U niego nie ma słowa nigdy - (chyba, ze kobieta nie ma macicy, jajników itp;-P). Patrzy sie na ulicy tyle kobiet na ulicy w ciąży chodzi... I wiele nawet nie wie co to jest prolaktyna. Wiele nawet nie wie, że takie fora są. Ale dobrze, że są.

Gość wisienka-1
A czy któraś z Was ma bardzo bolesne miesiączki, tzn.bardzo silny ból brzucha, częste wymioty, okropne samopoczucie? Jedynie tabletki antykoncepcyjne mi pomagają ale staram się o dzidzie to nie będę ich łykać no bo to mija się z celem:( ale jak przychodzi okres to tylko płakać mi się chce:( Pozdrawiam:)

Gość mb28
Grubcia80, każdy oraganizm jest inny. Bromergon dlatego bierze się na noc żeby najgorsze przespać. Ja brałam od razu 1 tabl. i żadnych skutków ubocznych nie odczuwałam poza tym, że od czasu do czasu zakręciło mi się w głowie, a niektóre kobiety po pół tabletki ledwo żyją. Sama zobaczysz jak to jest w Twoim przypadku gdy zaczniesz brać. Powodzenia!

Gość -P 1988
Grunt to dobre nastawienie;-P Ja mimo tych skutków ubocznych musze kazdego dnia wstac iść do pracy, a potem zeby nie zwariować robie wszytsko - Czytam, sprzatam, robie zakupy. I staram się nie wariować, aczkolwiek jak chodze do lekarza to czuje sie jak hipohondryk;-P

Gość justynarutka
wisienka 1 ja tez mam bardzo bolesne miesiaczki poprostu umieram teraz zaczelam brac te tabletki bromergon i ciekawe czy nadal bede miec bolesne.

Gość NINA22...
Zadna nie odpisze.................??

Gość -P 1988
Nina22 Nie odpowiem Ci konkretnie, ale pomoge Ci, chyba że juz o tym wiesz. Lekarze dzielą się na 1. Lekarzy medycyny. ( czyli studia i specjalizacja) 2. Doktorów nauk medycznych ( czyli jeszcze doktorat) 3. Profesorów. Czasami niestety Profesor ma wiedze, ale jest nie mily itp, że aż sie nie chce nic z nim konsultować. Przewaznie wybieram doktorów, bo nie jeden mi pomgól. Jakoś tym zwykłym lekarzom sie boje poddać. Zawsze mi sie wydaje , ze oni na mnie eksperymentuja. Np. Dam Pani Antybiotyk na przeziębienie. Mądre to? Ja za zdrowiem pojechałam w głąb Polski. Wiadmo, ile ludzi tyle opinii.

Wisienka - ja miałam ardz bolesne @ i bardzo długie aż do 7 dni. Bralam Ketonal ta większą dawkę przez 3 dni nawet po 2 razy dzeinnie i pomagalo. teraz lekkie ćmienie tylko czuję i jedna dawka najmniejszej Nospy juz pomaga. Jakw idac po porodzie się dużo zmiania. Między innymi tez teraz mam proste włosy na glwoei, a miaalm loki, za to wzmocniły mis ię troszkę...

Gość wisienka-1
Dziękuje za odp:) mam nadzieję, że tym razem okresiku nie będzie zwłaszcza, że mam dni płodne;) bo ja męcze się przez dwa pierwsze dni i łykam wówczas co najmniej 12 tabletek ibumu:(

Witam, od 2 tygodni biorę Bromergon, zaczynałam od 1/4 tabletki na noc przez 4 dni, a obecnie 1/2 tabletki i od ponad tygodnia mam bardzo delikatne krwanienia cos co nawet bedziej przyponina wydzielanie jakiegoś ciemnego śluzu, natomiast dzisiaj rano wyglądało to tak jakby zaczynał mi sie okres. Czy któraś z was miała podobne dolegliwości??? Nie mam pojecia czy to normalna reakcja na lek, czy też niepokojaca oznaka jego złego działania.

Gość -P 1988
Kobitka06 - odkąd biore leki Bromegron i Duphaston nie mam zadnych objawów przepowiadających okres, i zawsze mialam przepowiadajace objawy a potem chlust. Od 2 miesiecy mam tak, ze pierw zaczynam plamic i potem dopiero normalnie. Ale moze jednak przedzwon do swojego lekarza.

witam poweekendowo. z piatkuna sobote wzięlam pierwsze moje 1/4 tabletki, natespnego dnai chodizłam jakas otumaniona, jakby poprochach. Nogi mnei bolały... jakoś dziwbnei. z soboty na niedziele wzięłam kolejne1/4 tableki i w niedziele było juz lepiej. Wczoraj wieczorem wzięłam juz pół tabletki i z biegiem czasi czułam jak odlatuję, nei miałam sily zacisnąć pięśći, ledwo szłam schodami do góry. Noc przespałam całą super. Rano nei mogłam wstać, jakbym była niewyspana, tak mi błogo było. Dzisiaj czuje się juz lepiej niż w sobotę Tak więć Bromergon raczej dobrze znoszę.