Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość kasiaczek0301
galancia- rok temu bralam przez 9 miesięćy orgametrill a dawniej latami łykałam antykoncepty

Gość Galancia
a po odstawieniu tych antykonceptów sie nie starałas..? Ja tam nie wiem.. kiedys tez bralam przez kilka miesiecy Syndi ... ale to zeby mi jakos wyregulowac miesiaczke... A teraz chce miec Dzidzi a mam podkliniczna niedoczynnosc tarczycy nadmiar prolaktyny policystyczne jajniczki,, i niewielki nadmiar androgenów.. no i za gruba niby jestem...;D ;D ;D ale to podobno kazdej mowia hahah ;) no i np On mnie wzial na diagnstyke i biore Euthyrox na ta tarczyce.. Yasmine na .. zachamowanie pracy jajnikow itd Glucophage /metformax it p ( Niby ich skutek uboczny leczy pco) no i bromocorn.. bralam meridie.. przez pare dni ale odstawiłam.. no i to mam brac 3 miechy . a pozniej stymulacja a jak nie pomoze to te nakłucia jajników... tak wyglada moje leczenie... :) Wiecej nie moge pomoc ;) moge tylko swoj przypadek opisac ;P :): Pozdrawiam ;) i zycze Maleństwa :) :*

Gość kasiaczek0301
jak brałam antyki to byłam za młoda by sie starac a jak odstawiałam to bez tabletek okres ani rusz... podejrzewam że miewam owulacje ale rzadko. to tarczyce mam ok akurat ale mam lekką nadwage i za wysoką prolaktynę i też troche androgenow...

ja juz nic nie rozumiem pieszcie ze jestescie za grube i niby dlatego tez nnic nie wychodzi ja waze 51-52kg przy wzroscie 170 wiec moze ja znowu jestem za chuda ?! miesiaczke mam regularnie czuje,ze mam owulacje (niewiem czy jednak wszystko przebiega tak jak powinno,poniewarz nie mialan monitoringu ale tak mi sie wydaje) mam meza jednego caly czas tego samego od prawie 6 lat mamy synka(4,5) wiec gdzie lezy problem??? to wszystko mnie juz przytlacza jedna kolezanka urodzila w nocy drugiego synka ,druga zas nie chce swej ciazy i robi wszystko by sie jej pozbyc....ja juz nie wiem moze ja stoje caly czas nie w tej kolejce po ciaze i upragnione dziecko tylko zupelnie gdzie indziej .Niechce mi sie juz zyc ,nie chce mi sie juz walczyc,juz mi sie nic nie chce poprostu juz nie mam sily na kolejna i tak z gory wiadomo przegrana wojne.Wszystko co robie ,robie juz jak automat "bo tak trzeba" rano wstac,zaprowadzic syna do przedszkola,biegiem do pracy na 12h,wracam do domu kolo 22 ledwo doczolgam sie do lozka a tu znowu rano budzik drynda,i wszystko od poczadku::::((((((ZYCIE JEST STRASZNE ,CHCE JUZ SIE ZATRZYMAC...

Gość Galancia
Ah.. Kochana nie mozesz sie załamywać... i poddawać.. masz Dziecko masz dla Kogo życ masz Mężczyzne... masz milość.... Pamietaj ,że to od Ciebie zalezy jak wyglada Twoje zycie i jak bedzie ono wygladac.. jutro pojutrze za miesiac.. nawet za rok.. tylko od Ciebie zalezy czy kazdy Twoj dzien bedzie taki sam.. czy bedziesz.. starac sie traktowac kazdy dzien.. naprawde wyjatkowo ,czy male rzeczy bedziesz traktowac... specjalnie i wyjatkowo czy nie... WSZYSTKO LEZY W TWOICH RĘKACH... jesli sama nie zdasz sobie sprawy jak cenny jest dar zycia ktory masz... to... zatracisz to co napiekniejsze.. radość zycia... Moze kleknij na kolana.. i zwróć się do Boga.. On Ci pomoze jesli tego zechcesz... Pamiętaj ,że po kazdej burzy i tak wkoncu pokaze sie słońce... ZNudzenie pojawia sie nie tylko u Ciebie w zyciu monotonia dotyczy mnie i wszystkich tu... ale to Ty musisz stanac z nia.. do walki... Masz siłe ;) Jak mialas kiedy na swiat przychodzilo Twoje Dziecko... ahh.. teraz też ją masz... pamiętaj ,że nawet w "głupim" odporwadzaniu i odbieraniu dziecka z przedszkola... jest ,...cos pieknego i wyjatkowego.. nawet w gotowaniu obiadu ale musisz znalesc.. "to cos" co sprawia ,ze te zwykłe rzeczy staja sie.. piękne..;) JAK TRWOGA TO ROBOTA :) ... Pozdrawiam :)

Gość Galancia
Ah.. Kochana nie mozesz sie załamywać... i poddawać.. masz Dziecko masz dla Kogo życ masz Mężczyzne... masz milość.... Pamietaj ,że to od Ciebie zalezy jak wyglada Twoje zycie i jak bedzie ono wygladac.. jutro pojutrze za miesiac.. nawet za rok.. tylko od Ciebie zalezy czy kazdy Twoj dzien bedzie taki sam.. czy bedziesz.. starac sie traktowac kazdy dzien.. naprawde wyjatkowo ,czy male rzeczy bedziesz traktowac... specjalnie i wyjatkowo czy nie... WSZYSTKO LEZY W TWOICH RĘKACH... jesli sama nie zdasz sobie sprawy jak cenny jest dar zycia ktory masz... to... zatracisz to co napiekniejsze.. radość zycia... Moze kleknij na kolana.. i zwróć się do Boga.. On Ci pomoze jesli tego zechcesz... Pamiętaj ,że po kazdej burzy i tak wkoncu pokaze sie słońce... ZNudzenie pojawia sie nie tylko u Ciebie w zyciu monotonia dotyczy mnie i wszystkich tu... ale to Ty musisz stanac z nia.. do walki... Masz siłe ;) Jak mialas kiedy na swiat przychodzilo Twoje Dziecko... ahh.. teraz też ją masz... pamiętaj ,że nawet w "głupim" odporwadzaniu i odbieraniu dziecka z przedszkola... jest ,...cos pieknego i wyjatkowego.. nawet w gotowaniu obiadu ale musisz znalesc.. "to cos" co sprawia ,ze te zwykłe rzeczy staja sie.. piękne..;) JAK TRWOGA TO ROBOTA :) ... Pozdrawiam :)

Gość justyssa
Witam! Dopisuje sie do grona prolaktynek. Jakies 3 lata temu odstawilam antytabletki, od jakiegos 1,5 roku nie uwazamy a od 5 cykli staramy sie intensywnie. Gin wyslalm mnie na badanie Hsg i hormonow. I sie okazalo, ze mam prolaktyne ok 40, wiec za duzo. Dostalam bromka i lykam go od czwartku. Mam nadzieje, ze szybko poskutkuje. Na szczescie nie mam wiekszych skutkow ubocznych zazywania tego specyfiku - jedynie wiekszy apetyt, lekkie zawroty glowy i sennosc (dzisiaj pol dnia przespalam). Miesiaczki mialam zawsze regularne i zawsze czulam owulacje. A teraz sie moze okazac, ze owulki wcale nie bylo ablo cos z nia nie tak... W jaki sposob podwyzszona prl moze powodowac niemoznosc zaciazenia, oprocz hamowania owulacji? Czy jesli zaczelam brac bromka po mniemanej owulce jest szansa na fasolke w tym cyklu?

Gość kasiaczek0301
wydaje mi się że jesli juz jest po owulacji to raczej nie

Witam dziewczyny! dzisiaj bylam u mojego gina i oprocz bromka przypisal mi Luteine dopochwowo, ma to wywołac @ ktorej nie mam od sierpnia!!! jak myslicie czy teraz bedzie wieksza szansa na zajscie w ciaze? nie wim juz co mam o tym wszystkim myslec, tak bardzo chcialabym ujzec wkoncu te upragnione 2 kreseczki a tu nic... staramy sie juz prawie 2 lata o dzidzusia i nadal nic zastanawiam soie czy kiedykolwiek doczekamy sie tego małego szczecia :) pozdrawiam

A ja mam dostac okres za trzy dni i strasznie mnie bola piersi... cos czuje, ze z teo pekajacego pecherzyka nici i normalnie idzie @.... liiiiiiiiiiiipa....

Gość kasiaczek0301
A ja dostałam dziś@ ale raczej nie po tabletkach...

Gość temp
Witam, kupię Bromergon lub Bromocorn pilnie. Proszę bardzo o kontakt. Bede bardzo wdzieczny za pomoc! temp123456@gazeta.pl

Gość kasiaczek0301
fakt,lepiej nie brać na własna rękę bo to świństwo

Karola 23 nie zalamuj się czekaj cierpliwie w kolejce i przyjdzie czas na rozwniez na Ciebie, tym bardziej ze jestes juz mamą i juz masz dla kogo zyc:-) ale o tych ciezarnych to wiem co czujecie:-) dwie moje przyjaciolki sa w ciazy i za kazdym razem po spotkaniu z nimi mam dola, tzn bardzo sie ciesze sie chcoaiz one beda mialy dzidziusia i ciesze sie jak opowiadaja mi o tym ze sie rusza ma raczki itd, ale jest mi bardzo przykro i codzinnie sie modle o to zeby i u mnie sie zafasolkowal, ale z drugiej strony sobie mysle ze dzidzis przyjdzie kiedy uzna to za stosowne tylko modle sie aby to bylo jak najszybciej bo jeszcze troche i tez sfiksuje:-) tymczasem KAROLA 23 TRZYMAJ SIE I GLOWA DO GORY NOWY ROK przyniesie zmiany i w koncu nam wszystkim sie uda:-)

Karola 23 nie zalamuj się czekaj cierpliwie w kolejce i przyjdzie czas na rozwniez na Ciebie, tym bardziej ze jestes juz mamą i juz masz dla kogo zyc:-) ale o tych ciezarnych to wiem co czujecie:-) dwie moje przyjaciolki sa w ciazy i za kazdym razem po spotkaniu z nimi mam dola, tzn bardzo sie ciesze sie chcoaiz one beda mialy dzidziusia i ciesze sie jak opowiadaja mi o tym ze sie rusza ma raczki itd, ale jest mi bardzo przykro i codzinnie sie modle o to zeby i u mnie sie zafasolkowal, ale z drugiej strony sobie mysle ze dzidzis przyjdzie kiedy uzna to za stosowne tylko modle sie aby to bylo jak najszybciej bo jeszcze troche i tez sfiksuje:-) tymczasem KAROLA 23 TRZYMAJ SIE I GLOWA DO GORY NOWY ROK przyniesie zmiany i w koncu nam wszystkim sie uda:-)

wiem o tym wszystkim ale tak jakos mi strasznie smutno nie potrafie sie cieszyc tym co mam czuje ze czegos mi brakuje mam taka pustkei zal nie wiem do kogo,ogladalam wlasnie zdjecia na nk kolezanki ktora wlasnie urodzila drugiego syna i az wyc mi sie chce nasz e dzieci sa w tym samym wieku (2 miesiace roznicy) jak sie dowiedzialam ze jest drugi raz w ciazy to wierzylam ze i ja zaraz bede by podtrzymac tradycje i smialam sie ze tym razem bedzie na odwrot i moje bedzie mlodsze od jej o 2 miechy ale nie stalo sie tak ona juz urodzila a u mnie nawet nadzieji juz nie ma ze bede w ciazy,bylam u lekarza to mam brac ten caly orgametril i lekarka mi powiedziala bym dala sobie spokuj i nastawila ze przez kolejne pol roku nie zajde w ciaze MASAKRA

Ech, ja dzisiaj tez zaliczylam zalamke kompletna. Okres spoznial mi sie 4 dni, wiec troche sie nakrecilam, szczegolnie, ze ten pecherzyk pekl i w ogole... ale niestety wlasnie zaczelam dostawac @, a w sieci wyczytalam, ze clo moze wydluzac cykl o kilka dni... no i dupa blada - nie udalo sie. oczywiscie potwierdzilam to testem - negatywnym.... wczoraj pol dnia przeryczalam, a dzisiaj juz mi wszystko jedno...nie wiem tylko, co zrobic - czy isc do gienka po jeszcze jedno clo (w sumie mialam dopiero dwa cykle stymulowane), czy dac sobie spokoj i zapomniec o dziecku? sama nie wiem, ale zupelnie stracilam nadzieje, ze kiedykolwiek zobacze te dwie krechy.... ;(

Gość kasiaczek0301
polinka99-była byś nie mądra gdy byś teraz dała sobie spokój... Skoro cos się ruszyło po takim długim czasie to teraz będzie tylko lepiej.Pomyśl, pęcherzyk już miałas więc jest pierwszy sukces:) Głowa do góry bo nadchodzi nowy rok i nowe perspektywy....

widze,ze kolejna przechodzi kryzys wiecie co te forum jest naprawde bardzo fajne nie dosc,ze mozna dowiedziec sie potrzebnych informacji to mazna na maxa sie wyzalic napisac wszystko co lezy na sercu i zawsze znajdzie sie ktos kto dobrze nas opieprzy za durne mysli a jednoczesni podniesie na duchu i daje nadzieje na lepsze jutro.Chcialam wam wszystkim podziekowac za to,ze jestescie i mozna na was liczyc tak trzymac razem damy zawsze rade....POZDRAWIAM

Gość kasiaczek0301
no znajdzie sie :) ja do wizyty u gina czekam cierpliwie,poza tym mój luby ma problem z pracą niespodziewanie więc bez tego nie wiem czy będe myslała o dzidzi...CO JA GADAM!! I TAK BĘDE!

Gość Bunia 26
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa... Staram się z mężem o dzidzię już 1,5 roku bez skutku.... Niby jest wszystko OK, badanie USG nie wykazuje żadnych niepawidłowości. Ostatnio byłam na badaniach prolaktyny, tarczycy i progesteronu. Wszystkie wyszły w normie, oprócz prolaktyny - wynik 29 (normę miałam podaną do 25). Gin przepisał mi Bromocorn i mam go brać 3 cykle. W pierwszym dniu miałam mdłości i wymiotowałam, teraz zaczęłam już brać go na noc - 1 tabletkę. Czy orientujecie się, jak długo trzeba czekać na ciążę podczas brania Bromocornu? Może któraś z Was zaszła w ciążę przy pomocy tego leku? Proszę o odp. Pozdrawiam

BUNIA: nie da sie podac konkretnego terminu kiedy sie uda po za tym masz nie duzo podniesiona ta prolaktyne bo ja mialam 347.Ja bralam bromergon 7-8 misiecy i dalej nie zaszlam w ciaze , wszystkie inne badania mam w normie a staramy sie ponad 2 lata .

Gość Bunia 26
Dziękuję Karola za odpowiedź. Wiem, że niestety nie ma reguły.... Czekam nadal:) powodzenia w staraniach! Nie poddawajcie się!

Gość justyssa
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy Wasze cykle zmienily sie po bromergonie? Ja biore od polowy cyklu (czyli w okolicy owulki) i chyba mi sie wydluzyl. Tzn w ostatnim faza poowulacyjna trwala tylko 10 dni. W poprezdnim 12/13 dni. A teraz mam 13 dzien i tempka nie spada, wiec @ nie widac (ostatatnio zaczela spadac 2 dni przed @)... Bo przy prolaktynie w granicach 40 raczej nie mam szans na fasolke? Bo wiecie jak to jest jak @ zaczyna sie spozniac... I nie wiem czy sie nakrecac, bo wczoraj (12dpo) zrobilam test i wyszedl negatywny... Co sadzicie? A czy po bromku zelzaly Wam symptomy @owe?

kasiaczek0301 - masz rację - nie ma co się poddawać. szczególnie, że też wyczytałam, że wielu kobietkom udało się zajść w ciążę w trzecim/czwartym cyklu brania clo... dzisiaj bylam u mojego gienka, ktory hożo zakrzyknął: "stymulować, stymulować" i przepisał mi clo na nastepny cykl... do tego kupiłam wiesiołka na sluz i bedziemy walczyc. dobrze jest tylko wiedziec, ze terapia clo moze wydłużyć cykl o kilka dni - bo inaczej można sie niezle nakrecic i potem baaaaardzo plakac....

Gość kasiaczek0301
no z tym wydłużonym cyklem można sie za wczasu napalić i a potem klapa,ja juz po okresie, w styczniu wizyta i obym w końcu erozpoczeła to leczenie,,,

Witam. Dziewczyny jak myslicie czy po "sztucznie" wywołanym @ jest szansa na zajscie w ciąze? Przez 5 dni bralam Luteinę i po 2 dniach dostalam @. Nie wiem czym mam robic sobie nadzieje czy dalej sie tylko bezskutecznie faszerowac bromkiem i od czasu do czasu Luteiną? wszystko oczywiscie z przepisu lekarza. Pozdrawiam :)

ja mysle ze warto sie nastawic poztywnie nawet jesli okres byl wywolywany i bromergon tez robi swoje. ja wracam wlasnie od ginka biore norprolac(to cos takiego jak bromek) pierwszy miesiac i prl z 30 spadla juz do 5:-) tsak sie ciesze i do tego w 18dc jest pecherzy graafa 15mm:-) czyli bedzie owulacja boze modle sie tylko zeby sie udalo. POLINKA I KASIACZEK glowy do gory zawsze jest warto robic cos:-) lepiej robic cos niz siedziec bezczynnie i sie uzalac:-0 a juz niedlugo nowy rok i zobaczycie ze nam sie uda:-0 pozdrawiam Was kochane:-)