Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PROLAKTYNKA25

Bromergon, wysoka prolaktyna a ciąża !?!?!?!?

Polecane posty

Gość gocha-04
Madziusiek postaram się już jutro termometr schować i nie mierzyć. Przez ostatnie dwa dni było 36,74 a dziś 36,91.

Gocha termometr schowaj do szuflady Bella czyżby humorek lepszy? Ja się od Pana doktora dowiedziałam że było by dobrze gdybym zarzuciła nieco wagę... Że nadmiar kilogramkow może być odpowiedzialny za słaby progesteron... No to nie pozostaje mi nic innego jak powalczyć że sobą... A nóż widelec to coś pomoże...

Mycha a dużo masz dodatkowych kilogramów? Bo ja np przytyłam po operacji taraczycy, wcześniej miałam nadczynność to jadłam jak facet i byłam jak patyk, a teraz na plus poszło 5kg :(

Hej kobietki :) Ca-125 wyszlo 10 ( norma 0-35) wiec torbiel to napewno nie zmiana nowotworowa, od dzisiaj walczę z torbielą, @ już na końcówce i zaczynam wytępiac grzybki :) wczoraj poszłam sobie pobiegac, myślę że to dobry pomysł zżucic parę kilo :), mam piekny strój kąpielowy http://sklep.lavel.pl/index.php?route=product/product&path=61&product_id=89 prezent od męża na walentynki i dzień kobiet, tylko ja mam granatowy biustonosz, tylko ja taka piekna i szczupła nie jestem :( dlatego mam nowe postanowienie :), wysmuklic troszkę ciało, pozbyc się oponki, muszę wyluzowac bo sfiksuję myśląc tylko o dziecku ... a jutro zmieniam image, idę obciąc wloski na bardzo krótko, teraz mam do ramion, ale już nie mogę patrzec na nie, wszędzie zostają, na poduszce, na dywanie, lecą mi strasznie, pozdrawiam kochane :*

Gość gocha-04
Mycha muszę go gdzieś daleko od łóżka położyć to wtedy jak wstanę to pomiar nie będzie się liczył heh :D Endi bardzo się cieszę, że to zwykła torbiel. A strój bardzo ładny, taki marynarski :)

Endi super wynik:) Na lato na pewno będziesz wyglądać jak ta modelka :) No chyba że los zaskoczy Cię jednak dużym brzuchem :)

Gość antoninka27
no ja narazie czekam na okres, wiec pewnie laparo przed swietami nie bedzie :) zreszta przed samymi swietami zabiegow pewnie tez nie robia ;) no to bedzie na spokojnie, co tam :) Endi fajniutki ten stroj, bomba ;)

Gość mycha1877
Madziusiek stanowczo dużo za dużo mnie jest niestety... Ale jedni w stresie chudna a inni wręcz przeciwnie no i ja należę do tych drugich... Twoje +5 skorobulas patykiem to nawet na korzyść

[zgłoś do usunięcia]AniaeS28 nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 26tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Czekamy na potwierdzenie Fasolki AniaeS28 (28)..........14.04 .....5cykle z bromkiem i dupkiem Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) AniaeS28 (28)..........18.03 .....4cykle z bromkiem i dupkiem gocha-04 (27,5)........20.03.........4 m-cy madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75.....................

nick.......................termin @/porodu....................czas justa27a(32).........Fasolka -20-05-2013 (obecnie 26tydzień)........ ponad 2lata stokrotka(24).......Fasolka -22.06.2013 spontan ale ok 1,5 roku od slubu jestemfit(25)..............Fasolka - 15.09.2013 - 17 msc starań paulisia1985...............Czekamy na potwierdzenie Fasolki AniaeS28 (28)..........14.04 .....5cykle z bromkiem i dupkiem Lula 27 ............ 22.02......3 lata starań ... pierwszy cykl z bromkiem i eutxyroxem... madziam87 .........termin @ 28.02 ............... kilka miesięcy, pierwszy cykl starań z bromkiem Endi86 (26,5)..........11.03... po 8 mc. cp. zakaz starań aż do hsg. madziusiek30(31).......16.03.........13 msc starań marysia (25,5)......14.03....od V 2012 r. (poron. w 8 tc X 2012 r.) gocha-04 (27,5)........20.03.........4 m-cy madziorkus (27)..........13.03 ........1,5 roku( III cykl z bromkiem , 6 miesięcy temu poron.) kejtinarapie(26)...... 00.03 ..4msc(2cykl z dup i brom.) natie75.....................

Gość interesantka25
hej....@ dalej nie ma...testy negatywne....czekam dalej na wrednote....rozłożyło mnie,plackiem w łóżku siedze.l4 do pt-ku.....a-bu,a-bu...

Gość natie75
Cześć dziewczynki M już w domu 4 tyg jeszcze ma leżenie zakaz pionizacji tak więc uzależniony nadal odemnie...:) Byłam u tego lekarza ch.zakaźnych dal mi na badania wątrobowe itp i wszystkie ok Oraz dal ma na DNA MCV wynik dopiero za dwa tygodnie... Teraz czekam na @ już brzuch boli wiec lada dzień przybędzie W tabelce możecie u mnie dopisać starania odłożone do sierpnia... Ale jestem tu z Wami cały czas i mam nadzieję że szybko ten czas zleci.... Trzymam za Was wszystkie teraz kciuki:))))

Mycha ja też stresy zjadam niestety:( a że ich nie brakuje to wiadomo jak to się kończy. W sobotę kupiłam sobie skakankę i zamierzam trochę się poruszać a jak będzie cieplej to wrócę do kochanego rowerka:) Natie to dobrze, że m w domu i obyło się bez operacji :) Plusem w tym wszystkim jest to, że masz go w domciu teraz. Interesantka szkoda, że negatywne testy:( U mnie @ się rozszalała wieczorem, więc bociany jak na razie mnie zawiodły :/

Gość gocha-04
interesantka to może betę sobie zrób, żeby mieć 100% pewności, że to nie ciaża. Tym bardziej, że jesteś chora i pewnie jakieś prochy bierzesz lub będziesz brała. Natie jak M już w domu to na pewno szybciej siły mu wrócą :) ooo AniaeS co tam u ciebie dobrego? dawno cie nie było. Antoninka co się odwlecze to nie uciecze, badanie zrobisz w kolejnym cyklu jak taki nastąpi :)

Gość gocha-04
Madziusiek teraz ciężko z bocianami, bo zimno jak skurczybyk i jeszcze te wiatry szalone co głowę urywają. Jutro już temp nie mierzę, bo poprosiłam M o schowanie termometru i nie wiem gdzie jest :D do pt muszę wytrzymać już wyjścia nie mam :)

Dzisiaj pobiegał ze mną meżuś :D boi sie o mnie, żeby mnie kto nie napadł heh, ja też zajadam stresy, niestety ja ogólnie lubię jesc, ze slodyczy mogę zrezygnowac ale nie wyobrażam sobie nie zjesc rano kanapki, poprostu lubie chlebek, chociaż staram się jesc pieczywo pełnoziaarniste :) Natie dobrze że mąż w domu, teraz masz pełne ręce roboty :) Interesantka ja bym tak długo nie wytrzymała z niepewności zrób tą bete

Gość Interesantka25
a tam bete....poczekam jeszcze...i zobacze co i jak.....w czwartek mam gina...to z nim pogadam.....tak sie zastanawiam ile trzeba czasu zeby cylk zaczoł sie skracac po bromku...wziełam 21 tabletek....myslałam ze może jakiś wmiare normalny cykl mnie czeka ale widze ze raczej d...a z tego.....i znowu sie przeciąga....jedyny polus ze pms mnie nie dopadł jeszcze.

Gocha u nas to i tak spokojnie jeszcze, moja rodzinka dzwoni że zasypało ich po parapety i drzwi nie można otworzyć:) Endi to mój też tak ma z domu z samej nie wypuści nawet na spacer wieczorem:) ale fajnie że biegacie, na zdrowie wyjdzie na pewno:) Ja czekam na rowerek bo inne postanowienia kończą się szybciutko, taki już mam słomiany zapał i brak samodyscypliny:( CHociaż dzisiaj, ze złości na @ czuję, że mogłabym boks trenować albo inne sztuki walki:)

Gość Wisnia1234
Witajcie, kobitki może wy sprobojecie mi pomoc. 2 lata temu urodziłam synka, nie mogłam go karmić piersią. Pokarm odciagalam. Niestety dalej przy nacisniegiu mam pokarm. Lekarz dał mi bromergon, wzięłam opakowanie, a po nacisniegiu piersinpokarm dalej jest. Czy to możliwe ze lek nie dziaa? Acha prolaktyna była w normie ami tak dostałam bromergon. Czekam na wizytę u giną. Pozdrawia

Gość gocha-04
Cześć Wiśnia. Dziwna sprawa z tym, że masz jeszcze pokarm o ile to jest pokarm. Nie pomogę, bo dziecka nie mam i w ciąży tez nie byłam. Najlepiej udać się do lekarza niech cię przebada zrobi USG piersi i będzie wiadomo.

Wiśnia, najlepiej porozmawiać z lekarzem. może warto zrobić dodatkowe badania przysadki, np tomografię? A może zwiększyć dawkę bromergonu? Trudno powiedzieć.

Gość interesantka25
witajcie.....mam do was pytanie.....u mnie dalej @ nie ma...40dc.....czyli norma u mnie....nie wiem czy bromek coś działa....hmmm....piersi zaczynają mnie boleć.....jak to zawsze było u mnie bez bromka...czy to możliwe ze nawet po bromku dalej bolą....?może za mala dawke dostałam......czy któraś z was tez ma na bromku bolesnośći piersi przed @?

interesantka, mnie zawsze bolą piersi kilka dni przed @. Jak nie brałam bromergonu potrafiły bolec i cały cykl ;(

Gość interesantka25
ach.....ok...czli to jednak @ sie zbliża....w czwartek mam wizyte,ciekawe co dalej.ciekawa jestem kiedy zacznie mi sie cykl po bromku skracac...?jak to u was było?szybko zadziałał?

u mnie w drugiem cyklu już było normalnie, przed bromkiem miałam cykl prawie 50 dni, potem jakoś trochę krócej ale brałam bromka od połowy cyklu, a następny był już normalny. Teraz mam 28-31 dniowe więc chyba można uznać za regularne ;)

Gość interesantka25
no to tak jak ja...biore bromek od połowy cyklu mniej wiecej.....a 28-31 to super regularne...tez bym takie juz chciała....bo puki co nie wiem nigdy co to będzie i kiedy....ble

Gość interesantka25
u mnie nie zapowiada sie na skrócenie w tym już cyklu bo dziś to mój 40 a ostatnią @ miałam w 43dc....wiec....no.....oby tylko sie bardziej nie wydłużył.

Gość Wisnia1234
Dziękuje za odp. Oczywiście zrobię usg piersi, choć rok temu onkolog powiedział, ze wszystko jest ok. A możliwe ze bromergon na mnie nie działa?dobrze sie po nim czułam, żadnych skutków ubocznych nie było

Jak piersi Cię bolą to już chyba niedługo się powinna pojawić @. Zobaczysz, wszystko się ureguluje, tylko trzeba cierpliwości. U mnie @ się rozkręciła i mnie drugi dzień brzuch boli, do tego jakaś podminowana jestem i zła. Ahhhhh niech już będzie wiosna!