Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

Gość natttttalkaa
czy ktoś wybrał sobie imie MILENA? Bardzo, bardzoo chce miec to imie. Ważna dla mnie osoba sie tak nazywa, jednak NIGDZIE nic nie moge o niej znalesc :( moze ktos wie, jaki byl jej zyciorys :(?

Gość Zgrzyciu
Ja bym chciała mieć Fortunata (jest taka patronka) aczkolwiek nie potrafię znaleźć o niej informacji tyle wiem że jej imię oznacza "pełna szczęścia" i wywodzi się z łac. Mógłby mi ktoś pomóc w odnalezieniu o niej informacji?

Gość rapnaszpilkach
Amelia, Laura, Blanka

Gość imiee do bierzmowania...
Ja wybrałam do bierzmowania Ita :) Baardzo mi sie podoba ;D Mojej mamusi rowniez więc nie mialam problemow :P Jest oryginalne, ładne (wg mnie) i patronka tez mi odpowiada :)

Gość małgorzataaaa
mi się podoba amelia może takie wezmę bo mam bierzmowanie w przyszłym roku... ale pomślę jeszcze bo też chodzi o funkcje... a amelia jest patronk rolników i czegos tam a ja rolnikiem ni e jetsem;D

Gość Dem.***
Ja chciałabym xd albo : 1. Ita 2. Viviana które lepsze, doradźcie.;))

Gość JustySsiA
Ja mam Agnieszka chociaż troche żaluje bo chcialam Karolina ale nie wiedzialam czy to święte kurcze modlam sprawdzić buuuu:(

Gość Żantylka
Hej! Ja sie zastanawiam nad imionami : Julia Róża Emilia Anastazja najbardziej podoba mi sie Anastazja, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tej świętej. Jeśli macie coś o niej to bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuję !

Gość Alfonsyna
Mnie się podoba Alfonsyna lub Alfonsa, tylko ciekawe co powiedziałby na nie biskup :P

Gość agatka00
Ja wybrałam sobie Klara ale i Izabela jest ładne...czy może wiecie czy jest święta o imieniu ODETA???????

Gość ulciax
Dla mnie raczej samo imię się nie liczy bo i tak się nie bede nim poslugiwac. a chcialabym wziać bl. Jutę. I tak ogolnie to kocham Konradka! i lubię kiszkę z truskawkami, i wcinam siemtanę co rana... co z kolei powoduje problemy trawienne.. ale co tu dużo mówić - ŻYCIE...

Gość ulciax
cóż, ja bym wybrała najlepiej Śmietana. Ktos by zapytał czemu takie dziwne... Ja odpowiem - po prostu uwielbam wcinać na śniadanie śmietankę.... co prawda jest to pewien problem - powoduje problemy trawienne, ale warto się poświęcić, kocham Konradka, a jego to kręci;) - to tak już w ramach wyznań moich w Internecie. Niechaj świat mnie pozna.

Gość hejaaa
ej kurcze.... to trzeba przygotowac tylko zyciorys czy dlaczego akurat to imie wybralam tez?

Gość batalia15
Hej Mam dwa pytnia czy po pierwsz ebyla swieta tatiana??wydaje mi sie z etak

Gość Maryha
Ja w tym roku będę miała bierzmowanie, ale nie mam pojęcia jakie imię wybrać.. Teraz mam na imię Maria Małgorzata i chciałabym żeby trzecie imię również zaczynało się na M ... Czy to postanowienie według was jest głupie ? Do wyboru mam imiona : Marta, Magdalena, Matylda i Monika. Ale jakoś zawsze chciałam być Kingą, tylko że to nie jest imię na M.. I mam dylemat ? ! ? ! Pomóżcie ...

BĄDŹCIE DZIEWCZYNY PATROTKAMI...BIERZCIE POLSKIE SWIETE ONE W NIEBIE NIE MAJA CO ROBIC...:)) JA MAM FAUSTYNA NAPRAWDE ZALEZALO MI ABY BYLA POLSKA DZIS ZASTANOWAILABYM SIE JESZCZE NAD KAROLINA PATRONKA TO BŁ. KAROLINA KOZKOWNA ODDALA ZYCIE ZA CZYSTOSC :))

BĄDŹCIE DZIEWCZYNY PATROTKAMI...BIERZCIE POLSKIE SWIETE ONE W NIEBIE NIE MAJA CO ROBIC...:)) JA MAM FAUSTYNA NAPRAWDE ZALEZALO MI ABY BYLA POLSKA DZIS ZASTANOWAILABYM SIE JESZCZE NAD KAROLINA PATRONKA TO BŁ. KAROLINA KOZKOWNA ODDALA ZYCIE ZA CZYSTOSC :))

Gość Natuuuś
Ja wzielam NADZIEJA . Bardzo mi sie podoba. I jest bardzo oryginalne. Wahalam sie tez miedzy Miłością i Mercedes ale Nadzieja przepiekne . I zyciorys swietej latwy ; )

Gość Natuuuś
Ja wzielam NADZIEJA . Bardzo mi sie podoba. I jest bardzo oryginalne. Wahalam sie tez miedzy Miłością i Mercedes ale Nadzieja przepiekne . I zyciorys swietej latwy ; )

Gość Ewaaaaaaaaaaaaaaa
Dziewczyny, ja mam takie pytanie: Czy można wybrać sobie na bierzmowanie imie takie jak Maria Magdalena. Myślę o imieniu Magdalena, ale strasznie mi sie podoba Maria Magdalena. Składa się z 2 imion, ale była taka święta..Odpiszcie proszę ;**

Gość Ewaaaaaaaaaaaaaaa
Dziewczyny, ja mam takie pytanie: Czy można wybrać sobie na bierzmowanie imie takie jak Maria Magdalena. Myślę o imieniu Magdalena, ale strasznie mi sie podoba Maria Magdalena. Składa się z 2 imion, ale była taka święta..Odpiszcie proszę ;**

Gość Ewaaaaaaaaaaaaaaa

Gość Ewaaaaaaaaaaaaaaa

Gość **jessi**
mam na imię jessica ale nie jest świetne mi sie Straszynie podoba Jadwiga i Zofia ale mam problem czy one sol świetne???

Gość anka1-1
mozesz miec maria magdalena

Gość Goretexxx
ja mam na 3 Laura ;) Z tego co pamietam to z niektórymi imionami może byc problem,bo to musi być imie jakiegoś \"świetego\" i poprostu katechetka czy też ksiądz mogą się nie zgodzić! słyszałam że czasem nawet w trakcie bierzmowania ksiadz powie że takie imie odpada bo nieświete i daje Jan albo Maria i tyle...