Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

Gość Agajko
ja mam prz okazji pytanko, podoba mi sie maria magdalena ale nazywam sie Agnieszka Maria więc raczej nie przyjmą Marii Magdaleny??

Gość Niezdecydowana Anita P
Ja też mam dylemat z imieniem... Bierzmowanie mam 3 czerwca... Bardzo podoba mi się Nadzieja (Elpis)...ale p.katechetka mi je odradza... Że niby biskup zapyta się o życiorys i dlaczego akurat to imię wybrałam a nie inne... Jest oryginalne ale równiez ma ciekawy życiorys, ponieważ zginęła gdy miała 10 lat, więc była jeszcze dzieckiem... Mimo to – wezwana przed oblicze cesarza – nie zaparła się wiary i poniosła śmierć. Zginęła po okrutnych torturach wraz z dwiema siostrami Wiara (Pistis) i Milością (Agape), a potem ich matka Zofia (łac.Sophia - Mądrość). Chyba jednak wezmę to imię...co myślicie...?

Gość Miss Evert
Ja oczywiście wybrałabym imię Amanda(moje ulubiona po larze postać z tomb raider),aale jeśli ksiądz mi zakaże to Sonia(czerwona Sonia to był dopero niezły film)

Gość kjcin
co Wy się tak tymi imionami z bierzmowania przejmujecie(pisze to do tych którzy szukają tylko ładnych imion a nie patronów). Te imiona nic później nie znaczą. Myślicie że zapiszą je Wam w dowodach?

Gość Nonomnismoriar
Też w tym roku idę do bierzmowania. Czytałam, co tutaj było napisane i spodobało mi się imię Mia. Niestety nic nie mogę o niej znaleźć, czy mógłby mi ktoś pomóc?

Gość Łucjaaaa
Ja na Bierzmowanie (rok temu) wzięłam sobie ŁUCJA spodobał mi sie strasznie jej życiorys a także wogole imie jest fajne. Pamietam ze co 2 dziewczyna miala na bierzmowaniu weronika i magdalena .... bleee

Gość hontena
Mi podoba sie imię Marcja a także Thea ale ksiądz powiedział ze takich nie zna ;/ i wiełam sobie imię Nadzieja

Gość Agakaka
MAM NA IMIE MARZENA I NA BIERZMOWANIE WZIEŁAM SOBIE IMIE AGATA PONIEWAZ STRASZNIE PODOBA MI SIE JEJ ZYCIORYS BYŁA DZIEWICA I MECZENNICA POCHODZILA Z SYCYLII I ZMARLA W WIEKU 16 LAT TYLE SAMO CO MAM TERAZ JA BIORAC BIERZMOWANIE.

Gość Ewa Maria Anastazja
Anastazja - imię z bierzmowania. byłam jedyna osoba o tym imieiu u mnie na bierzm. ale chcialam zeby było oryginalne. życiorys patrona też był dla mnie ważny. Anastazja pomagała więzionym chrześcijanom. Skazano ją na śmierć poprzez wypuszczenie na pełne morze w dziurawej łodzi...mimo wszystko przeżyła. później została spalona na stosie.

Gość karucha
Myslalam nad imieniem : Brygida. Ale chyba jednak wezme sobie Julia.

Gość Patrycja9631
Ja wybrałabym Kinga ja też to imię wybieram na Bierzmowanie

Gość Żampolina
ludzie czy was całkowicie porypało?? przecież imię na bierzmowanie powinno się wybierać ze względu na patrona, jego życiorys... nad tym trzeba pomyśleć, poczytać a nie \"bo lubię moją koleżankę a ona ma na imię xxx i dlatego właśnie wezmę sobie to imię\" dla mnie to jest bez sensu..:/

Gość martol
hej ludzie.. jakie imie wziąć? 1.Jest w ogóle święta Roksana? ;) 2. Lepiej Lea/Nadzieja/Roxana [jeśli jest] i mam prośbę, pomóżcie znalezc mi cos na temat św. Lea i św. Nadzieja i Roksana. Musze dostarczyć księdzu do jutra życiorys lub chociaż coś o tych świętych, a sama nie daję rady.. nic tu nie ma..pomocy. ;c

Gość Kasiuś
moje 1 imię katarzyna 2 elżbieta a na bierzmowanie nie wiem które wybrac...mi się podoba imię; Julia, Małgorzata, Natalia... i nie mogę sie zdecydować...

Gość 3 imie
Małgorzata Alina Scholastyka :)

Gość Moniś17
Ja miałam wczoraj bierzmowanie i wybrałam sobie imię Justyna. Bardzo mi się podoba też Diana i Aneta ale nie mogłam ich wybrać bo nie są święte.A teraz mam tak: 1.Monika(bo mamie się takie podobało i dlatego) 2.Paulina(bo urodziłam się w dniu kiedy Pauliny mają imieniny) 3.Justyna(bo jest super i wogóle) Mnie się wydaje że mi pasują te imiona. A wy jak myślicie? Piszcie. POZDRO.

Gość ze skrajnosci w skrajnosc
co za roznica jakie wybierzesz i tak go nie uzywasz ....dzizasss

Gość Palka
Jakie imie mam wybrac na bierzmowaniu?

Gość werkaaaa
Jakie mam wybrać imię na bierzmowanie:Sandra,Kamila,Oliwia,Iza.pomóżcie PLISSSKa!!!!!!!

Gość hmmhmmm
mimo wszystko chyba oliwia najładniejsze z tych co napisałaś

Gość hhh32657
ja wybralam katarzyna,ale czy ktos mi powie co to imie znaczy,czego jest patronka

Gość mmmmmmmmmmcth
lucyfer rzadzi

Gość MaRtUq
Ja bym wzięła któreś z tych poniżej: -Ida -Nina -Julia -Magdalena -Kinga -Klara -Monika -Ania To takie moim zdaniem najfajniejsze. Lubię też imię Tola, ale nie ma chyba patronki tego imienia. P.S. Mam na imię Marta;]

Gość Lucy in the sky
ja jestem Maja Karolina Łucja. Karolina to po babci. a Łucja mi się poprostu podobało... życiorys tej świętej tez w sumie jest całkiem ciekawy. Trzecie imię jest do niczego potrzebne, i tak się go nie używa. :P Można zwracać uwagę na patrona, albo poprostu na to czy imię się podoba czy nie.

Gość Patrysqaa
jakie bo mam kilka i nie wiem jakie i czy je mozna wziasc ... no wiec : -Kinga -Oliwia -Emilka -Wiktoria bo mi sie wszystkie podobają ale muszę tylko jedne wybrać ... a te imię to na bierzmowanie pani tak sie pyta orientacyjnie i ja nie wiem jakie wybrać dziewczyny mówią żebym wzięła Emilka xD ale sie waham miedzy Emila a Oliwia ... :(

Ja wybrałam imię Wiktoria, po matce chrzestnej. Żeby było ciekawiej, 10 lat później poznałam Wiktora a miesiąc temu za niego wyszłam za mąż:-D

Gość Podpis
wybierasz sobie imię patrona; to jest najważniejsze. ja mam Oliwia.

Gość vviola
ja wzięłam sobie Klara... najsmieszniejsze jest to, że przez cały czas nosiłam się z zamiarem przyjęcia imienia Magdalena... i w ostatniej dosłownie chwili powiedziałam zeby katechetka wpisała mi Klara , dlatego, że kolezanka przede mną takie wzięła i mi się spodobało... teraz trochę załuję, bo przestało mi się podobac a imię Magda jest takie zwyczajne i pasowałoby mi... ale cóż, to tylko 3 imię, ktorego i tak się nie uzywa więc nie rozpaczam...bo i tak nie mam najgorszego:) a tak w ogóle bardzo podoba mi się imię Emilia, ale chyba takiej świętej nie było niestety;/