Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

czego patronką jest św gabriela? znacie jakieś informacje o jej życiu...?

czego patronką jest św gabriela? znacie jakieś informacje o jej życiu...?

Gość najlepiej sobie wybrac
imię z dnia kiedy się urodziłyście ;)

Gość najlepiej sobie wybrac
imię z dnia kiedy się urodziłyście ;)

Gość .LolliPop.Mmm.
Ja mam na imię Anastazja, ale biorę sobie na bierzmowanie Paula lub Paulina. Bardzo mi się podobają te imiona, więc polecam je. Albo można jeszcze Blanka, Róża, Magdalena, Julia, Kamila, Sylwia, Justyna, Rozalia ;D Pozdrawiam ;* I życzę powodzenia przy wyborze imionka, bo pamiętajcie, że najważniejsze jest to co dana święta uczyniła, jaka była :))

Gość Aretaa
Od paru dni zastanawiam się jakie imię wybrać imię na bierzmowanie... Bardzo podoba mi się Sanczia, Solange i Waleria tylko, że nie mogę znależć ich życiorysu :( A poza tym pierwsze imię mam obciachowe: Areta i nic do niego nie pasuję ...

Gość Areta_KK_Areta
Od paru dni zastanawiam się jakie imię wybrać na bierzmowanie... Nie mam za wiele czasu bo imię trzeba sobie wybrać do końca tygodnia xd Bardzo podoba mi się Sanczia, Solange i Waleria tylko , że nie mogę znaleźć ich życiorysu :( A poza tym mam obciachowe pierwsze imię Areta i do niego nic nie pasuje...

Gość sylllwwiiiaaa
jak wyglada bierzmowanie... przy biskupie tez trzeba cos mowic o imieniu - jakies info???...............

Gość Writer
Ja będę miała Agata . ;)

Gość Bożka2207
Mam dylemat :P Zastanawiam sie nad ty jak sobie dać na trzecie .... plz odradźcie mi ... Myślalam nad taka kolejnościa imion : Bożena Magdalena Oliwia Bożena Magdalena Wiktoria Bożena Magdalena Marika Bożena Magdalena Julia Bożena Magdalena Otylia Bożena Magdalena Liwia

Gość blacha1401
Ja miałam wczoraj bierzmowanie i wybrałam imię Łucja:) Najlepiej wybierać ze względu na biografie ja tak zrobiłam...zresztą to imię do mnie pasuje;p

Gość martyrion
Zastanów się młoda koleżanko, czy traktujesz bierzmowanie jak okazję żeby upiększyć sobie podpis nowym imieniem,czy też jako Sakrament przyjęcia Ducha Świętego? Moja rada : najpierw poszukaj i poczytaj życiorysów świętych,które nosiły imiona z Twojej listy, i wybierz taką,która byłaby Ci najbliższa,bo w perspektywie ta święta bierze Cię w pewien sposób pod opiekę,a dobierać po samym brzmieniu imienia to trochę hazard jak się trafi..Ale radzę poszukaj,poczytaj,od czegoś masz internet,wiele Cie to nie będzie kosztowało :)

Gość assdf
Ita !

Gość Carlie Nox
Mam pytanie. Imię Berenika jest odmianą imienia Weronika. Czy mogę wziąść zamiast św. Weronika --> św. Berenika? Bo wiem, że jest jeszcze św. Berenika, ale prawie nic o niej nie wiadomo, dlatego chciałam zmienić św. Weronikę. Jeżeli, nie wezmę Nina (św. Nina/Nino)

Gość Carlie Nox
Mam pytanie. Imię Berenika jest odmianą imienia Weronika. Czy mogę wziąść zamiast św. Weronika --> św. Berenika? Bo wiem, że jest jeszcze św. Berenika, ale prawie nic o niej nie wiadomo, dlatego chciałam zmienić św. Weronikę. Jeżeli, nie wezmę Nina (św. Nina/Nino)

Gość karo.
Ja na bierzmowanie wybralam imie Konstancja, ale prawda jest taka, ze jest to imie kompletnie nieuzywane wiec nie jest istotne jakie sie imie wybierze, bo i tak nigdy nie bedziemy sie tym imieniem poslugiwac.

Gość karo.
Ja na bierzmowanie wybralam imie Konstancja, ale prawda jest taka, ze jest to imie kompletnie nieuzywane wiec nie jest istotne jakie sie imie wybierze, bo i tak nigdy nie bedziemy sie tym imieniem poslugiwac.

Pisałam to przedwczoraj siostrze, bierzmowanie jej wisi i robi to na prośbę/nakaz rodziców. Bo nie pomoże, ale też nie zaszkodzi... Napisałam jej o św. Laurze, patronce dzieci z rozbitych rodzin (Laura Vicuna, zmarła w wieku 13 lat).

Gość BikiniKill
Faustyna

Gość mjhgkk
ja biorę ita :D

Gość Patka*
Hej, ja mam na pierwsze Patrycja, na drugie Anna a jakie mam wybrac na trzecie??? pomóżcie!!! zastanawiam się nad: - Wiktoria - Julia - Anastazja - Weronika - Łucja - Blanka

Gość N_A_T_U_Ś
Mi sie podobajo dwa imiona 1EMILI :):):):):) 2.Vanessa:):):):):):) i nie wiem które wybrać pomużcie szybko :):):):):):):) plisssssssss:):)):):):):):

Gość moja opinia na post powyzej
:O

Gość MaDZiuTkaxD
Mi osobiscie bardzo podoba sie imie Faustyna i zamierzam je wziazc:]

Gość Ollll
MI osobiście podoba się Ita,Oliwia,Faustyna :) Mysle ze moze byc nawet Kunegunda ...Tu się liczy znaczenie imiona a nie czy ładne czy sie mówi tak czy tak !!

Gość bziuuuuuum
Mi też podoba sie Anastazja, chociaż ciekawe jest też Blanka ;) Obydwa imiona mam na A, wiec trzecie do kompletu też na A :)