Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

Gość czarnakredka
ja się kierowałam tym kim była ta święta .. wziełam Świętą Ite bo bardzo mi się spodoboała jej osoba

Gość dsaf
Wczoraj miałam spotkanie bierzmowanych, ksiądz dał Nam kartki z imionami świętych których możemy wybrać.Oto one: -Najświętsza Maryja Panna(Maria),Św.Faustyna Kowalska,Św.Uruszula Ledóchowska,Ś.Teresa od Dzieciątka Jezus,Św.Teresa z Avilla,Św.Joanna Beretta Molla,Św.Edyta Stein,Św.Bernadetta Soubirous,Św Joanna d'Arc,Św.Małgorzata Maria Alacoque,Św.Maria Goretti,Św.Rita,Św.Agata,Św.Monika,Św.Katarzyna Laboure,Św.Agnieszka,Św.Beata,Św.Anna,Św.Weronika,Św.Maria Magdalena.Bł.Matka Teresa z Kalkuty,Bł.Aniela z Salawy,Bł.Maria Karłowska,Bł.Karolina Kózkówna,Bł.Maria od Pana Jezusa Dobrego Parterza,Bł.Maria Angela Zofia Kamila Truszkowska. Kompletnie nie wiem.Przed chciałam po prostu św.Anne patrona Matek,babcia Jezusa,Matka Maryi.I również to moje drugie imię.Marta Anna.Nie wiem

Gość anizja
szukam info na temat imienia Anizja. wiem tylko tyle, że była męczennicą proszę pomóżcie

Gość stull
To i tak nie ma znaczenia. Nigdzie tym imieniem nie będziesz się posługiwała, więc możesz się nazwać np. Stanisława, Czesława, Mieczysława itd.

hej , ja myślałam nad Judytą , ale nie mogę znaleźć zbyt wielu info o tej świętej. Wie ktoś coś o niej albo zna jakieś ciekawe strony? z góry dziękuję :)

Gość KoteQ_.ep.pl
Potrzebuje imię na "K" i żeby w środku było "R" Ponieważ mam Karolina Katarzyna i dobrze by było gdyby te imię było dłuższe od Katarzyna :P no ale chyba takiego nie ma xD hehe... Jeśli jednak mielibyście fajne pomysły to napiszcie na e-mail karolina-b135@wp.pl Pozdrawiam ; *

Gość Kasiocek11
Ja tesz mam mieć bierzmowanie i myślałam nad imieniem Rita jest ładne lub Juduta...

Gość elzik
heh też się zastanawiam nad imieniem do bierzmowania... Może pomożecie mi wybrac? Mam od urodzenia tylko jedno imię, "Eliza" więc to z bierzmowania będzie u mnie tak jakby drugie, nie?;p no i się zastanawiam jakie imię wziąśc. zastanawiam się między: Felicyta Afra Scholastyka Nadzieja Perpetua Ita Wiara Gloria Lucyfera (nie wiem czy mogę) Gabriela Miłośc Solange Chionia Fatima :) Które wybrac?... Chyba wezmę Afrę... Ale nie wiem... Kiedyś chciałam "Franciszek" ale ksiądz mi powiedział że nie mogę imienia męskiego :( powiedział, że mogę wziasc Franciszka za patrona, ale że będę wtedy "Eliza Franciszka" a nie "Eliza Franciszek" , jak chciałam :P

Gość elzik
heh też się zastanawiam nad imieniem do bierzmowania... Może pomożecie mi wybrac? Mam od urodzenia tylko jedno imię, "Eliza" więc to z bierzmowania będzie u mnie tak jakby drugie, nie?;p no i się zastanawiam jakie imię wziąśc. zastanawiam się między: Felicyta Afra Scholastyka Nadzieja Perpetua Ita Wiara Gloria Lucyfera (nie wiem czy mogę) Gabriela Miłośc Solange Chionia Fatima :) Które wybrac?... Chyba wezmę Afrę... Ale nie wiem... Kiedyś chciałam "Franciszek" ale ksiądz mi powiedział że nie mogę imienia męskiego :( powiedział, że mogę wziasc Franciszka za patrona, ale że będę wtedy "Eliza Franciszka" a nie "Eliza Franciszek" , jak chciałam :P

Gość joanna14411
ja mam w tym roku szkolnym bierzmowanie.... I bardzo mi się podoba imię Karina , ewentualnie Kinga ale bardziej Karina... Polecam:)

Gość Moniekkk
o właśnie nie wiem Jakie wybrać a Bierzmowanie mam 6 marca tego roku ... :| I myśle Nad 1).Julia 2).Weronika 3).Magdalena A oje imiona sątakie Monika Paulina No i niewiem...:|

Gość MamCieKotQ
Ja mam na trzecie Nicolette po za tym podobaja mi sie Solange, Julia

Gość JKNJMK
TYLKO ZE MY BIERZMOWANI NIE WYBIERAMY KOLEJNEGO IMIENIA DLA SIEBIE MY WYBIERAMY PATRONA DO KTÓREGO BĘDZIEMY SIĘ MODLIĆ.TO BEDZIE NASZ PATRON.CZY WY NP WIECIE CZY TO WASZE'' IMIĘ'' JEST SWIĘTE I CZYIM JEST PATRONEM.

Gość wentzu
chcialam sie zapytac, co z imieniem Lucylla?

Gość maria94
ja proponuje:Laura, Zuzia,Marcelina,Otylia,Gloria

Gość hgtfr
To nie imię to o Patrona chodzi.Ja będę mieć św.Annę lub Joanne Berettę Mollę.Wybieramy Patrona do którego się będziemy modlić!!!A nie o kolejne imię!!!My dostaliśmy liste które możemy wybrać.

Gość Aneczka==*
Dziewczyny!!! POpełniacie wielkie głupstwa pisząc o imionach np: Tatiana czy Miłość lub wiara!!! Ja osobiście uważam że imie do sakramętu Bierzmowania powinno Być przedewszystkim Święte!!! Ja zastanawiałam się nad trzema imionami Św.Łucja,Św.Katarzyna.,oraz Św.Faustyna. Wkońcu zdecydowałam się na Faustynę,ponieważ ma ona bardzo cieklawy życiorys,oraz jest Apostołką Miłosierdzia Bożego> Imię wybierane do tego sakramętu nie ma być jakieś wymyślone z kosmosy poprostu ma być Św abyśmy mieli patrona w niebie,byśmy mogli modlić sie do nigo o wstawiennictwo u Pna boga Jeśli mogła bym polecić to proponuję piekne imię KatarzYNA:) POwodzenia;]

Gość Rozalie
Ja za rok przystępuje do bierzmowania i od pewnego czasu zastanawiam sie nad imieniem. Chcialam cos wybrac pasujacego do Magdaleny Marii np. Wiktoria, ale to chyba nie jest swieta. Wybralam wiec Rozalia gdyz kocham Wlochy i w przyszlosci zamierzam zostac lekarzem a to patronka Palermo (o ile sie nie myle) oraz chorych na choroby zakazne. Juz dzisiaj wszyscy nazywaja mnie babka Kiepska;)

Jaa chyba wybiore na trzecie imie Miłość jest to dosc nie typowie, ale na codzien sie go nie uzywa:D:D Pozatym i tak mam brzydkie imiona na pierwsze Kinga a na drugie Elizaa oczywiscienie obrazajac kolezanki u gory:) Moze wy dacie mi jakieś propozycje, moze taki mniej wiecej opis o mnie pomoze wam i mi pomozecie. . Chyba imie na bierzmowanie tez moze nawiazywac do nas:D Tak w skrocie jestem mila ale zawariowana, mam duzo energii w sobie,pomocna:D

Gość deborka inna
a jest błogosł. India????? ,bo jest w katalogu imion błogosł.i św. ale o patronce nic .Strasznie podoba się mojej córce i mnie też

Gość TakToJaaa
och ja mam Anna Maria i chciałam wziąć Magdalena ale jednak nie ;P i biorę Solange .! baardzo mnie się to imię podoba i zaimponowała mi postawa świętej ;D zapraszam na wikipedię ;]

Gość adnika
mam naprawde na imie blanka i nie narzekam na trzecie biore sobir teresa z kalkuty .Wybierałam swoje imie nie czy ono jest orginalne czy ładne ale co z ta patronka mam cos wspólnego .I wam tez tak radze.

Gość kilkik
Czesc dziewczyny. Czy może mi ktoś napisac jaki były św marty. Błągam

Gość Cyzia
Można mieć Narcyza?? ;p

Gość Cyzia
Można mieć Narcyza?? ;p

Gość pijana Roxana..
nnnajpiekniejasze to Maria-MAGDALENA...JA MAM TAKIE:)

Gość mala zosia...
daje se Bibiana