Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

Gość some girl
Mi się podoba św. Bakhita, ale jej imię zakonne brzmi św. Giuseppina więc jest Józefina Bakhita.............. jak byłam małą dziewczynka koniecznie chciałam mieć Daria, ale to patronka literatów- ja jestem raczej ścisłowcem. Ze wzzględu na patronat myślałam o św. Agnieszce albo bł. Karolinie Kózkównie, ale sama nie wiem

Gość marysia0099
Ja w tym roku będę miała bierzmowanie i bardzo chciałam Lena ale nie ma świętej Leny dlatego wezme sobie MagdaLENA i tak wogóle to mi tak pasuje ma mam Maria Julia i na 3 będę mieć Magdalena ;) A tak jak pytam koleżanek to jej bardzo dużo Antonina. ;) Pozdrawaim Marysia ;**

Gość Jull
Czy jest taka święta Luiza? bo podoba mi sie to imię ale nie mogę jakoś znaleźć świętej i nie wiem już czy jest taka czy nie xd

Gość taka ta czarna
Nadzieja

Gość Pyśka;D
Jak dla mnie ładne imię to: FAUSTYNA ;) Była mistyczką, stygmatyczką i wizjonerką, znana przede wszystkim jako głosicielka kultu Miłosierdzia Bożego i autorka Dzienniczka;) Jest bardzo oryginalne, a nie jakaś tam Wiktoria albo Julia - bO łaaadne!;/ to się nie liczy moi drodzy... Szczerze mówiąc - nie miałam jeszcze bierzmowania, ale będę miała za 2 lata;) i chyba wezmę te imię, albo wezmę ANNA - tak jak moja babci, mama i siostra;) pozdrowienia;)

Gość Mich.
.' Ech ja wybrałam sobie imię KONKORDIA, tylko kurczę nie mogę nigdzie znaleść jej życiorysu i historii. Wiem tylko że jest Patronką Piastunek Dzieci. Wiec może wie ktoś gdzie mogę znaleść jej opis.?! ;)

Gość riki tiiikki takk
up

Gość mg zg
Musze mieć na sobotę. Chcialabym żeby bylo ladne ale żeby ta święta byla zaslużoną kobietą. Myślalam nad Weroniką ale nie podoba mi się to imie... Pomóżcie proszę, chodzi mi o taką, która się zaslużyla, np Weronika nie bala sie tlumu.... HELP

Gość pfepfe
ja mam na pierwsze ALICJA i nienawidzę tego imienia ale to wszystko przez moje siostry : x bierzmowanie mam za 2 lata ale wezmę Antonina , Aleksandra , Łucja , Maria(nna) , Marcela ( jest taka święta ! ) , Solange , Konstancja albo Keira . Zobaczymy co wymyślę : ) + Wie ktoś czy jest święta/błogosławiona Mercedes , Carmen albo Valentina ? Bardzo zależy mi także na hiszpańskim imieniu ! Dzx : *

Gość Juleczkaa
Ja wzięłam imię LUKRECJA

Gość harrypotter12nhxwue
Ja mam bierzmowanie w czerwcu i się zastanawiam nad Nadzieją, Darią i Julitą. Które lepsze?

Gość Maniaczka_NCIS
Sara - moje rodzone imię Arleta - moje drugie imię Irena - moje imię z bierzmowania A proponuje ci: 1.Zdzisława - zdrb. Zdzisia 2. Anna - zdrb. Ania 3. Sławomira - zdrb. Sława 4. Sara - zdrb. Sarka :D 5. Irena - zdrb. Irka :D 6. Alicja - zdrb. Ala 7. Urszula - zdrb. Ula

Weronika ale decyzja należy do ciebie pamiętaj to na całe życie nie wybieraj pod wpływem chwili

Gość ;d
Ja bym chciała mieć Elwira (bardzo mi si podoba), lecz fjnie jet także Luiza. A ty jaki byś wybrała?

Gość Nirvankaa ;*
ja sie zastanawiam nad imionami: -Magdalena -Daria -Kinga -Marta :P

Gość mulatka ; )
Ja wybrałam na bierzmowanie imię Anastazja, wzięłam je po swojej prababci :) Zresztą i tak podoba mi się to imię.

Gość HEEEH
A ja sobię wezmę Gracja:)

Lea fajne imie :) może nawet sama je wezme..

kurde, LEA podoba mi się coraz bardziej. Jak dobrze, że je znalazłam bo nie będę miała później tego problemu. Zresztą nawet nie wiem kiedy, bo teraz chyba poprzenosili.

Gość alissaa
a ja mam na imię Alicja i nie cierpię tego imienia! na bierzmowanie planuję jedno z 4 : 1. Nina 2. Nadzieja 3. Marcela 4. Martyna i niech nikt nie mówi że to imie do niczego nie służy bo ja będę go używać ^^

Gość smerfna
JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?ladne

Gość Naaaciaaaa
Heej ;P Ja wprawdzie mam bierzmowanie dopiero za kilka ładnych miesięcy ?(w maju) ale już szukam odpowiedniego imienia. W mojej klasie zapanowała moda na Gabrielę, a ja chcę pozostać oryginalna ;D Upatrzyłam sobie kilka świętych, których żywoty zasługują na uznanie. Mama nie pofatygowała nadać mi 2 imion więc wybieram sobie drugie, a na pierwsze mam Natalia. To są moje typy: 1. Małgorzata 2. Joanna 3. Agnieszka 4. Monika 5. Blanche (Blanka) 6. Solange

Gość frc
ja wzięłam sobie na bierzmowanie oliwia

Gość a ja ma męskie
bo wybierałam pod kątem właśnie patronatu, mam takiego jednego świętego i w końcu uzyskując pozwolenie od biskupa proboszcz się zgodził mi je nadać :) Ale naprawdę to był jedyny święty do którego się regularnie modliłam, a przecież tu o to chodzi- o więź i patronat, nie o oryginalność :P I tam mam dwa damskie i jedno męskie imię

Gość a ja mam* męskie
a chodzi o Antoniego. odpowiednik damski Antonina nie wchodził w grę, bo to całkiem inna święta. A ja chciałam Antoniego i już. Ot, żadne oryginalne Klary Emmy czy Kosmy

Gość Roxi ;***
1)Laura 2)Matylda 3)Olga (to mi się podoba) :)))