Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

Gość Paula1234
Witam . Nie jestem pewna czy na bierzmowanie można wziąć sobie imię Fatima ? (pytałam osobę , która powinna się na tym znać i odpowiedziała mi , że jest to imię arabskie więc nie) Tak więc jeśli ktoś jest na 100 % pewny to proszę o odpowiedź . Z góry dzięki :)

Gość ][_(0)][_
Ja mam ITA podoba mi się to imię bo jest takie oryginalne

Gość Ola =)
Ja najprawdopodobniej wezmę sobie imię Blanka -bardzo mi się podoba ;) ale podoba tez mi się Ida lub Laura ; ) pozdrawiam ;P

Gość **Claudynka**
Ja urodziłam się we Rzymie i mojej mamie bardzo podobało się imię, Nadja. No ale dobrze z tatą wiedziała, że kiedyś przyjedziemy na zawsze do Polski więc Nadja będzie bardziej takie dziwaczne imię. :P Więc nazwali mnie Claudia a na drugie dali Nadja. Chciałabym ta trzecie imię bardziej pospolite jak: Izabela. Ale bardzo mi się też podoba imię Laura, Blanka, Joanna. Każdy ma inny gust więc tu trzeba trochu pomyśleć. Najlepiej siąść samemu w swoim pokoju i się porządnie zastanowić. W taki właśnie sposób postanowiłam, że na trzecie imię wezmę Izabela.

Gość gfrde
Ja mam PATRONKĘ MARIĘ(Najświętsza Maryja Panna)nie żałuje.Wczoraj miałam bierzmowanie ...wielki stres ale piękne wspomnienia.Zazdroszczę tym co są przed.

Gość puuu
Jest może święta Adela tudzież Adelajda ?

Gość Kamila Ewa
Ja biorę albo Klara, albo Aniela:)

Gość a URSZULA
CO SĄDZICIE O URSZULCE?

Gość hmm ?
ja się nazywam Angelika , pisane przez ' g ' . początkowo nie lubiłam swojego imienia , ale gdy zaczeli na mnie mówić ' Angela ' nie zamieniłabym tego imienia na żadne inne . Mam spory problem , z dobraniem 2 imienia , żeby ładnie brzmiało i komponowało się z 1 . Tak więc , orientuje się ktoś czy jest św. Kamila ? : > . Podoba mi się także : Noemi , Solange i Ksenia - to dla niezdecydowanych . pzdr .

Gość do : anna m.
hmm , poczytaj sb trochę o tych patronkach . napewno któraś bardziej Cię zainspiruje , druga mnie i wybierzesz tą właściwą . moim zdaniem ładnie by brzmiało : Anna Marta { Anastazja , Rozalia , Izabella , Zuzanna } ... . pzdr .

Gość do : anna m.
mniej * sorry : p

Gość do : a URSZULA
Św. Urszula Ledóchowska Całe swoje życie poświęciła innym, głównie dzieciom i młodzieży. Kierowała internatem, założyła szkołę dla dziewcząt i pierwsze w Polsce Koło Krucjaty Eucharystycznej. Jej siostra Maria Teresa Ledóchowska była znaną błogosławioną. / życiorys do mnie przemawia .

Gość Małaa;;)
Ja z tym tez mam dylemat.. ale proponuje z imion taki bardzej niepopularnych .. albo patronów..jest.. ( 215 imion patronów ) Np : Cycylia, Emma, Teresa, Faustyna, Martyna, Magdalena, Maria Weronika, Wiktoria, Marta,Adela Adelajda Adelina Afra Agape Agata Agnieszka Agrypina Aleksandra Alina Alruna Amelia Amonaria Anastazja Aniela Anizja Anizjana Anna Antonina Apolonia Atanazja Augustyna Aurea Aurelia Balbina Barbara Batylda Beatrycze Beata Bega Berenika Bernadeta Bibiana Blandyna Blanka Blanka Bona Bowa Brygida Cecylia Celina Centula Chionia Cyria Daria Dionizja Doda Dominika Domitylla Domnina Donata Dorota Druzjanna Edeldreda Edyta Eleonora Elwira Elżbieta Emilia Emiliana Emma Estera Etelburga Eufemia Eugenia Eulalia Eustachia Eutropia Ewa Fabiola Faustyn Feba Felicja Filomena Flora Florencja Florentyna Franciszka Gabtyna Galla Gemma Genowefa Germana Gertruda Gracja Helena Hiacynta Hilda Honorata Hortulana Ia Ida Illuminata Irena Irmina Ita Jadwiga Joachima Joanna Józefina Juanita Julia Juliana Julita Justyna Kamila Kandyda Karina Kasylda Katarzyna Keira Kinga Klara Klaudia Klaudyna Kleopatra Koleta Kolma Konkordia Konstantyna Kornelia Kryspina Krystyna Ksenia Kunegunda Larysa Laura Laurencja Lea Lelia Leokadia Leonia Lidia Lilioza Lucyna Ludwika Łucja Mafalda Magdalena Makryna Marcela Marcelina Marcja Maria Marta Martyna Maryna Matylda Małgorzata Melania Memmia Miłość Modesta Monika Nadzieja Natalia Nimfa Nina Nonna Notburga Obdulia Olga Olimpia Oliwia Otylia Patrycja Paula Paulina Pelagia Perpetua Petronela Prosdokia Raisa Regina Renata Romana Rozalia Róża Ryta Sabina Salome Salomea Sanczia Scholastyka Serafina Smeralda Solange Stella Sylwia Tacjana Taida Tamara Tatiana Tekla Teodora Teodozja Teofilia Teresa Thea Urszula Waleria Weronika Wiara Woborada Wiktoria Wincencja Winifreda Wiola Wirginia Wiridiana Wiwina Zdzisława Zoe Zofia Zuzanna Zyta Pozdrawiam...

Gość gffffffffffffffffffff
Leokadia .! albo Iga (tylko to nie święte jest imie)

Gość anahi
Ja prponuję Diana lub Łucja

Gość anahi
Ja prponuję Diana lub Łucja

Gość pytajniiiiiiiiiik
Ja mam Łucja :)

Gość Dampirka:D
Moje imię na bierzmowanie to Ita - patronka młodych dziewic:P tak potrzebnych w dzisiejszych czasach:D Proboszcz i katechetki kręciły nosami ale postawiłam na swoim i jest. Dziś wybrałabym imię Irmina ale cóż, troszkę za późno...

Gość SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSaaa
Zenobia ;) po szwagierce mojej kuzynki babci 🖐️

Gość Ulekk:)
Ja mam Amelia :) Proponuję jeszcze: -Laura -Zuzia

Gość wiki2000
ja myślę nad moniką ,laurą, anną,natalią i nataszą

Gość wiki2000
jakie wybrać? na 1 mam Wiktoria na 2 magdalena

Gość Kamilaa_
Ja sobie dałam Julia i nie żałuję ;) baardzo pogodne i ogólnie fajne ;p

Gość Ja mam na imię
pierwsze imię: Michalina drugie imię: Aleksandra trzecie imię: Marlena (na bierzmowanie bym takie chciała)

Gość aneta479
Hej:)mam pytanie/Czy jest Sw Mercedes?Jak tak to czy wiecie cos o niej bo nie moge znalez rzadnych inf.oprocz tego ze jest patronka Barcelony?

Gość Asia .
nie mam pojecia jakie imie wziac na bierzmowanie . zastanawiam sie na Matylda a Klara .... strasznie podobaja mi sie te imiona .. ale nie wiem ktore mam wybrac . pomocy . prosze .:) pozdrawiam .. inie chce innych propozycji . chce zebyscie mi pomogli .;)

Gość patrzska
ja bzm wzbraa rose jak ta y tztanica ale nie jestem pewna cyz to imie jest swiete

Gość Myszka;***
Ja mam bierzmowanie w tą niedzielę i biorę sobie Magdalena;)) Mi si ę podoba ...

Gość Ulalalalala
Myślę, że wybierając imię na bierzmowanie trzeba przede wszystkim zastanowić się, jaką patronką się wybiera. Polecam stronę: brewiarz.katolik.pl Tam w zakładce "Święci i błogosławieni" są zwięzłe, ale dosć szczegółowe opisy. A św. Róża (Rose) jest. Zdaje się, że była pustelnicą, tercjerką franciszkańską, z Ameryki Południowej.

Gość Myslaca66
mzsle ze imię na bierzmowanie musi przede wszystkim sie nam podobac . nie powinniśmy patrzec tzlko na innych.