Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imionnnnnnnko

JAKIE IMIE WYBRAĆ NA BIERZMOWANIE DLA DZIEWCZYNY ?

Polecane posty

Gość to ty zdecyduj
Mi bardzo podoba sie imie antonina.. jest stare ale Tosia ladnie brzmi i takie imie chcialabym sobie wybrac na bierzmowanie..tyle ze obiecalam sp.babci ze dam sobie na imie Agnieszka i przy tym wole pozostac a pozatym to imie rowniez mi sie podoba.. Czyli po bierzmowaniu bede : Aleksandra Anna Agnieszka:) podoba mi sie:) a ty wybierz sobie imie ktore ci sie podoba bo to jest najwazniejsze... nie powinnas sluchac sie ludzi tylko pomyslec sama bo to wkoncu bedzie twoje imie:) pozdrowionka

Gość
wybierz sobie patrona, który będzie Ci najbardziej ospowiadał a nie imie, które ci sie będzie podobać... weźmiesz sobie np. lusesita bo swterdzisz że jest na topie a potem sie okaze że to patronka schizofremików i ludzi obłąkantch:o

Gość super imie
pisze do " klaudynka-" a wiec najladniejsze z tych wszystkich imion jest Antonina!! strasznie mi sie to imie podoba ale jak juz wczesniej pisalam pod nickiem "to ty sama zdecyduj" ja obiecalam babci ze wezme po niej imie Agnieszka.. Antonina to sliczne imie ktore ladnie brzmi tez jako antosia czy tosia:) pozdrowionka;]

Gość Ca
ja mam Anna ale początkowo chciałam wziąć GEMMA :)

Gość Mart
LoL ja sama nie wiem ale ja biore Sw. Anna wiec ty tez mozesz:P

Gość jsmerfetka
hejka ja mam w kwietniu bierzmowanie i biore na 3-cie imie Juanika ,Anastazja, Jessika albo Julita :)

Gość Ali 15
Ja bym chciala dac Wenessa ale to nie jest imie świete i nieweim jakie dac

Gość Patucha
ja proponuje osobiście imię Cecylia Patronka chórzystów, lutników, muzyków, organistów, zespołów wokalno-muzycznych, śpiewaków, niewidomych :P ja na pewno je biorę :)

Gość j..o..l..a.
ja sie zastanawiam nad imieniem Anna albo Nina .. które wybrać poradzcie mi pliss:D

Gość Anjaaaaaa
J..o..l..a.. JA BYM WYBRAłA Anna bo sama mam tak na imię a na bierzmowianie wezmę SALOMEA:) kiedys mi sie tam uslyszalo i tak jakos zostalo , a wiec bedzie Anna Monika Salomea :D A po drugie czytałam o niej co nieco i jest okey =) pozdrawiam

Nazywam sie Patrycja Anna.... ????..... Nie wiem jakie sobie wybrac trzecie imie. Podoba mi sie: 1. Blanka 2. Wiktoria 3. Oliwia 4. Laura Ktore Wam sie najbardziej podoba???? Pomozcie!!!

Gość Nawojka
A ja na bierzmowanie bardzo chciałam mieć staropolskie Nawojka. Bo imiona słowiańskie są najpiękniejsze, w przeciwieństwie do innych kultur słowianie wymyślali własne imiona, które były życzeniem na przyszłość, każde imię było niepowtarzalne i unikatowe. Moje Nawojka = Na(j) + woj + ka, czyli najlepszy wojownik. No ale niestety ksiądz mnie nie dopuścił, a najśmnieszniejsza była rozmowa: - Proszę księdza mogę wybrać imię staropolskie, a nie świętego? - Tak staropolskie można, a jakie dokładnie chcesz? - Nawojka - Pff! Takich egzotycznych nie można... Więc wzięłam Joanna, jedyna święta która nie modliła się 24h na dobę, nie została świętą dziewicą wybierającą samobójstwo od gwałtu, ani zakonnicą w klasztorze... Ale i tak jestem Nawojką.

Gość SyLwUnIa1204
mialam taki sam problem jak kazda z was ale dalam sobie jednen warunek musi byc to imie orginalne i takie ktore jest zrzadko lub mniej spotykane...i dla mnie imie ktore zawieralo warunek to"TATIANA" i teraz mam 3 imionka:) Sylwia Agnieszka Tatiana:) naprawde polecam to imie iby nic nie znaczy ale naprawde ma w sobie dziwna moc...:)

Gość Gabriela Dominika Afre
a ja tez mam nie długo bierzmowanie;) w tym roku;) i wybieram imię Afra;) ale nie jest najlepszą patronka choć jej biografia mi sie bardzo podobała... była prostytuką ale się nawróciła... i to mi się podoba;) Pozdrawiam gorącoo:*

Gość olcia16
czy jest święta Marietta ?? przegladałam taką stronkę i niby jest..ale nie ma biografii tak samo jak Jessica

Gość angelesss
ja polecam: 1. Dominika 2. Anasatazja

Gość angelesss
sorki: 2. Anastazja

Gość yyyyyyyyyyyy
ja na biezmowanie wybrałam imię Stella :p a co do tych twoich propozycji to Anastazja ładnie brzmi :) pozdrawiam :)

magdalena, imie jakie nosi starsza siostra. zreszta tego imienia sie nigdzie nie uzywa wiec nie wiem nad czym sie tu rozwodzic:o

Gość Justuś
aaa!ratujcie!na srode musze wybrać sobie trzecie imię!a jestem justyna katarzyna...moje typy xD: *zuzanna *dominika *oliwia *oktawia *scholastyka *martyna * monika..które pasuje najbardziej?:P pomóżcie bo ja nie mam pojecia:)

Gość justuś
a!i jeszce jedno:Klementyna :)

Gość jajajjapp
do Kaffe ja mysle, ze nie musi byc oryginalne, ale wazne jest, zebys wybrala sobie imie patrona... znajdziesz gdzies zbiór imion świetych i czego są patronami... ja mam Anna - po prababci i bylo baaardzo oryginalne wsrod dziesiatek Juli (jest taka świeta?), Łucji i innych megawymyslnych imion... ehehehe akurat Łucja to jedno z najpopularniejszych imion swietych (a nie megawymyslnych) jej i hiacyncie i franciszkowi ukazala sie maryja!!!!!kto cie dopuscil do bierzmowania?

Gość ijaija
a ja magdalena sobie wybrałam

Gość Vampiria
EEE, Ja tam wezmę Mercedes :? i gitara :)

Gość sstruss
Mam bierzmowanie w tym roku i też się zastanawiam jakie wybrac imię. Myślałam o : -Julia -Magdalena -Zuzanna Bo nie chcę jakiegos 'wymyślonego' imienia. W przyszłosci i tak nie bede uzywac imieniaz bierzmowania. Pozdrawiam, Kasia :)

Gość Hinata
Mam dylemat ciężko wybrać raczej wezmę Magdalena!!

Gość kassiA144
Moim zdaniem Amelia to extrra imię ale szkoda że nie ma takiej świętej...... i jakie mam dać imię??

Gość pulink_16
no ....ja mam na pierwsze imie Paulina..na drugie Sara(ładnie...ale dziwnie;D) no i chciałam tez jakies takie no ładne..i niespotykane imionkpo na bierzmowanie..ale niewiem własnie jakie..;/;/ HELP MEEE....;*