Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naczelnamiasteczka

Po czym rozpoznac OWULACJE???

Polecane posty

Gość MotylekMaly
Cześć:) Falbanaaa-Ja jak robiłam testy owu to miałam tak, że przez dwa pierwsze dni kreska testowa byla nieco jasniejsza. Dopiero trzeciego dnia kreski były takiej samej grubości i koloru. Wtedy uzywałam testów zakupionych w aptece. Ale w między czasie zakupiłam sobie testy owu na allegro . I zrobiłam jeden już było po owulacji, zrobiłam go w dwa dni po uzyskaniu tych dwóch takich samych kresek, no i on mi nic nie wykazał. Potem jeszcze raz zrobiłam tak z ciekawości no i tez nic nie było. Tzn nie było zadnej drugiej kreseczki, tej testowe. Zresztą ja wiedziałam, że owu juz było ponieważ śluz się zmienił no i temp. skoczyła.

Gość MotylekMaly
No i właśnie ta temp masz bardzo wysoką, taka jest zazwyczaj juz po owu.

Gość MotylekMaly
A co do mnie to @ dalej nie ma, piersi (dokładnie sutki) bola mnie przy dotykaniu, dalej są wrażliwe. Od czasu do czasu zakłuje mnie jajnik. A dzis jakmierzyłam temp to miałam 37.0 Wczoraj nie mierzyłam temp, ale przed wczoraj tak i miałam wtedy 36.75. Wiec sobie mysle tak, że podobno temp spada jak sie zagnieżdża zarodek, a potem już rośnie wiec może i tak u mnie jest, hi hi hi. Ogólnie to takie nakręćanie się znów:) Na całe szczęście nie mam już żadnych testów ciązowych wiec nie sprawdzam i nie testuje codziennie!! A na @ sie nie zanosi, nie mam tego specyficznego bólu w podbrzuszu no i przede wszystkim jak mam @ to wcześniej ok. tygodnia przestaja mnie boleć piersi. Jak nie dostanę @ do poniedziałku to wtedy albo zrobie test albo pójdę na beta, sama jeszcze nie wiem.

Witajcie :) No dziewczyny ja myśle,że wy tu grupowo do mnie dołączycie - tak czuję :) Motylku - zrób jutro teściora to cały weekend będziecie świętować :) No pogoda niezbyt się nam na weekend zapowiada a moja mama chciała zrobic grilla imieninowego więc chyba go przełoży na przyszły weekend. A ja mam taka ochotę na kiełbaskę z grilla buuuuu Ale mimo,że mdłości mi już przeszły to niechęć do niektórych rzeczy mi pozostał i mam określone potrawy które mi smakują np. na kotleta smażonego patrzeć nie mogę a takie mięsko z sosem to mniam mniam dziewne nie ? Dobrze,że generalnie warzywa mi smakują bo przy małej to pół ciąży praktycznie nic z warzyw nie jadałam, no ale na szczeście zupełnie nie przełożyło się to na stan zdrowia małej a wręcz przeciwnie :) Mój mąż w delegacji od wczoraj :O i wróci dopiero w sobotę rano więc samotne będziemy przez kilka dni. Ale i tak jak dobrze że nie jestem sama tylko jesteśmy we dwie- tzn. we trzech :) Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na dobre wieści :)

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO NATASZA.......27...........6........19.04......Wielkopol skie..........0 MIMI...........33...........3........23.04......Łudzkie. .................1 Motylek........23...........1.......24.04......podkarpac ie.............0 Amerkat.......27...........2.......27.04.......pomorski e..............0 Falbanaaa.....27...........1.......13.05......kuj-pom... ................0 Ania_29.......29..........4.........12.05.....podkar packie...........0 ANULKA.......23...........11......03.06.......Śląskie... ...............0 AGA.............31..........3.......04.06.........Ślaski e ................1 JOLITA.........25..........6........13.06.......Wielkopo lskie.........0 MONIKK........23.........17........17.06.......Podlasie. ...............0 BOBOLKA......25..........2........22.06........Dolnoślas k ie.........2 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............12.............2.. ............20 grudzień Upragniony 12 tydzień mi się zaczął :) więc poprawiam tabelkę.

Gość MotylekMaly
Tiko-a możesz opisac jakie ty miałas objawy zaraz na początku? Zastanawiam sie czy przyjdzie @ czy nie, hi hi hi hi.

Witam :) fajnie wam dziewczyny :) juz nie długo sie dowiecie co i jak ! a ja pewnie ten cykl bede miała na straty spisany :( to moj pierwszy cykl bez mocniejszych staran bedzie :(

STARACZKI NICK...........WIEK.....CYKL.....@.......MIASTO(WOJ).. ...DZIECKO NATASZA.......27...........6........19.04......Wielkopol skie..........0 MIMI...........33...........3........23.04......Łudzkie. .................1 Motylek........23...........1.......24.04......podkarpac ie.............0 Amerkat.......27...........2.......27.04.......pomorski e..............0 Falbanaaa.....27...........1.......13.05......kuj-pom... ................0 Ania_29.......29..........4.........12.05.....podkar packie...........0 ANULKA.......23...........11......03.06.......Śląskie... ...............0 AGA.............31..........3.......04.06.........Ślaski e ................1 JOLITA.........25..........6........13.06.......Wielkopo lskie.........0 MONIKK........23.........17........17.06.......Podlasie. ...............0 BOBOLKA......25..........2........22.06........Dolnoślas k ie.........2 BRZUCHATKI NICK................WIEK......TYDZIEN...ilosc staran....TERM .PORODU TIKOTIKO...........31............12.............2.. ............20 grudzień

Motylku - moje początkowe objawy to tempka ok 37,2 poza tym leciutkie zawroty głowy (tak jakby mi się obraz wolniej przesuwał), bolące piersii a zwłaszcza wrażliwe brodawki (a zawsze tak tydzień przed @ bolały mnie całe piersi ale nie brodawki), takie ogólne zmęczenie no i straszne wahania nastojów - drobnostki takie mnie wkurzały że szok - biedna moja córcia i mężulo dostało im się w tym okresie ;) Brzuchol wcale mnie nie bolał czasami takie delikatne kłucia no i to wszystko. Aha co do śluzu to nie miałam tak jak inne dziewczyny jakieś dużej ilości białego śluzu , miałam taki biały śluz ale nie w dużej ilości pprostu troche więcej. Potem dopiero tak książkowo w pierwszym dniu 6tyg zaczęły mi się mdłości i przez tydzień towarzyszł temu okropny ból głowy. No myśle że twoje objawy (a zwłasza te wrażliwe brodawki) sa bardzo obiecujące :) A dziś to twój który dzień od owulacji ?

Monika - no właśnie gdzie te dziewczyny z początku tabelki pouciekały ? Halo !!!!!!! Meldować się prosze !!!!!!! A ty dokladnie kiedy wyjeżdżasz?

Nie wiem jak u was ale u mnie strasznie leje, a planowałam małe zakupy obiadowe :O No i truskawy mnie wzywają ;) tak się od nich uzależniłam, że dzień bez truskawek to dzień stracony :D A wczoraj to takie pyszne kupiłam że na raz prawie zjadłam cały kilogram :) Musi przestać padać truskawy muszą być :D

Gość MotylekMaly
Dzis jest moj 14 dzien po owulacji zgodnie z moimi obliczeniami. :) Co do objawów do pisałam wcześniej, są one wlasnie dosyć podobne do Twoich. Też śluzu nie mam duzo, jest biały czasem wiećej czasem mało, temp w sumie od niedawna oscyluje w okolicy 37. Ale właśnie ta drazliwość sutków mnie troszkę zastanawia, bo przed @ zawsze mnie bolały całe piersi. Zresztą tak naprawde już mam mnie drażliwe sutki i ich okolice:) wiec może po prostu tym razem obajwy zwiastujące @ sie zmianiły.

A tak poza tym to apetyt na słodkie mi wrócił ze zdowojoną siłą :) Więc chyba druga córcia będzie :) Aga, Bobolka i inne mamusie a jak u was było w zachcianakami ? Rzeczywiście tak jest że na dziewuszke słodkości a na chłopaczka kwaśne ? Wczoraj się dowiedziałam,że bratowa będzie miała synka. No i kolejny kuzyn do kolekcji - myśle tu o mojej małej bo ma samych kuzynów a dokładnie 4 więc chyba jednak siostra by jej się przydała :)

Motylki - to myśle,że jutro już śmiało możesz zrobić teściora a jak nie wyjdzie to beta już też powinna dać praktycznie pewną odpowiedż :) Moim zdaniem odpowiedź bedzie jedna..... :) I w weekend bedziecie mogli świętować jakoś tak lepiej niż w poniedziałek - tam mysle i trzymam kciuki :)

No chwilowo przestało padać więc lecie po mój narkotyk ;) Maleństwu chyba tez smakuje bo jak zaczynam jeść to czuje jakby się poruszał - troche wczesnie na takie odczucia więc pewnie to moja wyobraźnia ;) Odezwę się póżniej :)

fajnie ci tiko :) juz masz 3 mies. :) jeszcze troszke :) musisz poczekac :) tez słyszałam ze jak córcia to słodkiego sie chce :)

motylek a ty masz takied długie cykle ?? bo juz ponad mies nie masz @ tak ??? z tabeli wynika

wiecie co dziewuszki :0 w sobote lece do sister chce mi sie i nie :( bo wiem ze bede teskniła za mezusiem :) smieszne nie :) jade na pare dni a bede tesknic :) hi a pózniej na nastepny dzien do roboty !!

Gość dziewczęta mam pytanie
Okres spóźnia mi się już tydzień. W tym czasie zrobiłam 2 testy -oba negatywne. Dziś zmierzyłam sobie temperaturę i wyszło 36.5 :-O Wnioskuję, że jeśli byłabym w ciąży, to temperaturę miałabym ok.37 stopni, albo nawet powyżej, tak? Powiedzcie, czy ona musi być wyższa od "standardowej", żeby móc mówić o ciąży, czy niekoniecznie? :-O

Gość MotylekMaly
Monika ja mam cykle ok 30 dni, miala dostac w niedziele @,wiec dziś jest już 4 dzień opoźnienia. Nigdy nie mialam tak, ze sie spozniala, miałam cykle regularne. Co najwyżej dostawałam wcześniej @ ale to maksymalnie dwa dni wczesniej. Czyli wtedy okres miałam co 28 dni:)

Gość MotylekMaly
A co do temp to zależy jaką miałaś w I fazie cyklu, jezeli mialas min o 2 kreseczki mniej to niby teoretycznie szansa jest. Pisałam juz o tym pare stron wczesniej , ze czytalam gdzies na forum wypowiedz dziewczyny, ktora byla juz ok 5 tyg w ciązy i miala temp 36.5. Czasem jej skoczyla do góry, ale ogolnie tak sie trzymala na tym poziomie:) Tak naprawde kazdy organizm jest inny i moze inaczej reagowac na ciąże, niekoniecznie zgodnie z tym co jest w książkach

Gość dziewczęta mam pytanie
Problem jest tego rodzaju, że przez cały cykl, nie mierzyłam temperatury. Od jakiegoś czasu, postanowiłam "dać sobie na luz" , ponieważ już trochę "schizowałam" na punkcie pragnienia potomstwa ;) Ale 2 dni przed terminem wystąpienia okresu, zrobiłam test owulacyjny, tak z ciekawości, i wyszły 2 kreski. Dziwne trochę, bo to by wskazywało, że owulację miałabym w 26 dc (a cykle mam zwykle 28dniowe) :-O Myślę, że może własnie dlatego, że owulację miałam późno, to i @ pojawi się później. Testy ciążowe, wyszły negatywne, więc nie powinnam się łudzić :-O

Gość MotylekMaly
Mogła Ci sie i @ przesunąc ze względu na poźną owulacje. A moze akurat sie udał, czego Tobie zycze i wszystkim nam:)) Jezeli nie mierzylas temp przez caly cykl to tak naprawde mierzenie teraz nic nie daje bo nie ma do czego jej odnies.

Monika - gratuluję 100 stronki :) Wiem co czujesz, moj mąż od wczoraj jest na delegacji a ja już tęsknie.... ale ty bedziesz u siostry na małych wakacjach więc czas szybko zleci a ty wypoczniesz :) Co do pracy to wiesz jest duży plus jak będziesz w ciąży i pójdziesz na zwolnienie to pieniążki będą na chorobowym i macierzyński bedzie :) więc jest motywacja duża bo przecież teraz też kasiorka się przyda. I może będzie całkiem znośnie :) Tego ci życzę :)

Wiesz tiko własnie dlatego ide dla kasy bo kazdy grosz sie przyda i dla ciazy jak bedzie :) tylko taki jest problem ze ten sklep bedzie funkcjonowac dokonca roku a potem wszyscy do zwolnienia wiec moze któras z was wie co bedzie jesli zajde w ciaze czy bede miała swiadczenia jak oni beda dawac wypowiedzenia ???? a po za tym tam marnie płaca jak wam powiem to padniecie 1000 zł ! miesiecznie !!

Monika- niestety nie bardzo wiem jak jest w takim wypadku, chyba wtedy zus płaci do porodu ale pewna nie jestem . Wiesz co moja kuzynka pracowała ostatnio w banku i zarabiała 900 zł i tyle od niej wymagali i odpowiedzialnośc duża, że po 8 miesiącach odeszła. Znam jesze kilka osób które zarabiają najniższą krajową. Widzisz więc że to nie tak źle a 1000 zł dla domowego budżetu to bardzo dużo.