Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magda lat 24

Dlaczego ateiści są tacy agresywni?

Polecane posty

Nikogo nie nawracam nikomu nie pakuje łopatą do głowy moich racji. zaprosiłam do dyskusji a nie obrażania innych Otóż buddyzm zakłada istnienie nieśmiertelnej duszy, jak najbardziej. To chyba nie ja tu jestem niedouczona:P

Gość *dooot*
Zaprosiłas do dyskusji owszem , wiec wyraziłam swoje zdanie i co w zamian otrzymuje ? Cos takiego :P Może to nie było bezposrednio do mnie ale mozna dyskutowac bez takich ozdobników , bo to jest obrażajace .

Otóż \'Buddyści natomiast przyjmują, że nie ma nic trwałego, co mogłoby przechodzić do następnego życia. Nie ma żadnego trwałego osobowego \"ja\", \"duszy\", \"atmana\".\' Źródło wikipedia :P To tak gdybś nie wierzyła moim słowom :)

Gość gardenia*
Sama Twoja wypowiedź świadczy troszkę o tym, kto atakuje :) Weź pod uwagę, że osoby niewierzące nie namawiają zazwyczaj wierzących do odejścia od wiary. Wierzący często usiedzieć nie mogą, jak nie popróbują przeciagnąć na swoją stronę :) Tak ich to swędzi :) Jest też różnica między niewierzącymi a ateistami, to też ma swoje znaczenie :) Nietolerancję zarzuca się wierząceym nie bez powodu - kościół w polsce ma twarz jankowskiego, rydzyka, moherów, giertycha. Wykończyc inność, religia na maturze, religia w żłobku, homoseksualizm jest propagowany - czy jeśli cukrzycy wyjdą na ulicę, bo będą uważać, że mało się o nich mówi - to też będzie propagowanie ? Czy pomyślisz sobie - o, może cukrzykiem bym została ? Ile osób wierzy tak naprawdę ? Dlaczego ludzi chodzą do kścioła "bo sąsiedzi patrzą" ? dlaczego w kościele są istne pokazy mody ? Dlaczego kościoły kapią złotem, a księża nadal zbierają na cośtam - dobra materialne są przecież nieistotne :) Nie jestem zgorzkniała, mam w sobie radość życia, być może kiedyś wyprodukuję małe bezbożne dzieciątka i dam im wolność wyboru - niech wyrosną na ludzi, niech mają odpowiednio dużo lat, żeby zdecydować czy chcą być chrzczeni :) W religii nie podoba mi się również to, że chrzci się małe dzieci, nie dając im wyboru :)

Gość psssssss
To prawda, kiedyś znalazłem jakiś tekst, taka opowiastka, bardzo mi się spodobała - coś związanego z wiarą, nie był to łańcuszek (bardzo ich nie lubie). Wysłałem to na gg do paru osób, a tylko jedna miała o to pretensje i zaczęła coś wypisywać że nie musze jej nawracać, przekonywać itd. Tak naprawdę nie miałem pojęcia że ona jest ateistką :D po prostu trafiłem na szurniętą osobe, której się to bardzo nie spodobało, a mogła to olać i sie nie odzywać, ale musiała rzucić te swoje marne 3 grosze.

Gość OrnitologAmator.
Magdo zauważkto tu kogo atakuje i obraża. Co do Twojej wypowiedzi o buddyźmie to coś gdzieś dzwoni, ale w którym kościele... ? Agresywni ci katolicy. :classic_cool:

Gość moher
czy słyszał ktoś w ostatnim czasie ,aby katolicki ksiądz zamordował ateistę, albo go torturował? Przypadków odwrotnych nie zliczysz. Wszystkie gadki o tolerancji są nic nie warte , bo jej u ateuszy nie ma.

Gość o bosheeeee
najstarszą religią nie jest buddyzm, ale Zaratusztrianizm. A odnośnie buddyzmu to co z wedrówką dusz?? Laska ma racje ze buddyzm zakłada istnienie duszy. A wikipedia, phi, też mi źródło by w kilku zdaniach zawrzec istote tematu tak skomplikowanego jak buddyzm.. Magda jestem z tobą. Widze ze zrobili na ciebie ostrą nagonkę ci co są "tolerancyjni" pffff, też mi tolerancja:O

Gość pssssss
Kiedyś również dostałem text o wierze. Przesłali mi to świadkowie Jehowym ale mnie wkurwili a mogłem to olać przecież. Ostatnio również na zgrupowaniu Radia Maryja wyzwaliśmy od żydów i ssmanów kilku dziennikarzy z TVN. Masoni pieprzeni, a mogliśmy to przecież olać. W telewizji również Cymański, Kaczyński i spółka podpisali pakt w TVTrwam czy innowiercy nie mogli tego olać ? 20 mln złotych na Świątynie Opatrzności - też nie możecie tego olać ? A wypowiedzi z ambony co do ostatnich wyborów ? Też olejcie....

Gość *dooot*
Moher odpuść sobie ta prowokację . Podstawowe prawa natury mówią o odpowiednim miejscu dla odpowiednich działań - jeśli ksiadz zaczyna politykować , zaczyna być traktowany jak polityk .

Gość gardenia*
moher, historia az kapie od takich przypadków :) A ja grzebię w swojej pamięci i nie mordowałam raczej księży, jednego owszem nawrzeszczałam, bo wtryniał mi się w zycia osobiste :) A co do morderstw i przestępstw, mamy w polsce 96% katolików, więc siłą rzeczy, mordują, gwałcą i kradną jak leci :D

Gość *dooot*
gardenia * - :D :D Trafne spostrzeżenie - dlatego odwołałam siię do przestrezgania 10 przykazań.

Gość moher
Czy ktoś słyszał w ostatnim czasie ,aby prawosławny pop czy rabin molestował ministrantów czy innych chłopców, jakaś afera może finansowa ? A czy pop czy rabin, ktoś może coś wie wpieprzał się w politykę i omamiał ludzi tak jak Rydzyk ? Wszystkie gadki o tolerancji są nic nie warte , bo jej u ateuszy nie ma.

Gość psssssss
ktoś się podszył w poście z 10:58, olejcie to.... jak ZWYKLE :)

o bosheee... ale to o czym piszesz to religia dualistyczna, dość ograniczona w swoim rozmiarze jeśli chodzi o liczbę wyznawców :P A to co napisałam to tylko fragment, dusza nie jest nieśmiertelna w buddyźmie jest tylko mowa o ukierunkowanej energii. Poza tym wiecej o tym czytałam, wikipedia jest przykładem, tam są odnośniki do innych stron :)

Gość Adam__28
Mozna sie było spodziewać ze zaczniecie wywalać jakies brudy - o morderstwie dokonanym przez księdza - to co wniosek ze wszyscy mordują? takie jest nasze społeczeństwo. jak ktoś mówi głośno o Bogu to sie pukacie w czoło. Nie ma tolerancji dla wiary!! Magda 24 odważyła sie cos powiedzieć i naskoczyliscie na nią! osbisice sledze temat od początku i musiałem to napisac. Wam brak tolerancji. W jej wypowiedziach ni e było ani jednego bluzga. a w waszych owszem.

Gość gardenia*
o bosheeee - swoją drogą, piękny nick :D Nagonka ? sama zapraszała do dyskusji, jeśli oczekuje głaskania po głowie, to przykro mi :) i pffffff toleracja polega według Ciebie na czym ? na mówienie że tak, nie iwerzę, jestem pelna zła, jestem pusta, samotna i moje zycie jest do bani ? Niestety :)skończyłam studia, pracuję, kocham rodziców, jestem w stałym związku, zajmuję się też pomaganiem osobom chorym i ich rodzinom, aha - i lubie seks :D Co gorsza, mam przyjaciół, w sporej częsci wierzących :) :P

Gość moher
No sorry ale skoro zamordowany zaczynał walić texty o godzinie policyjnej to świadczy o jego upośledzeniu umysłowym. Niech księżulek nie wtrynia siez butami w życie osób które tego sobie nie życzą.

Gość moher
Gardenia a gumek używasz ? Bo to grzecz, choć mają pozwolić tak jak i post znieśli. Wiesz, trzymali ludzi za mordy, naród zmądrzał to z cześci głupot trzeba sie wycofać...

Ja niestety znam wielu bardzo agresywnych zadeklarowanych Katolików...Smutne:(....Może to nie zależy od ateizmu,teizmu,czy wyznania tylko po prostu od samego człowieka....:(.

Moher mam nadzieje, że nie piszesz o latach osiemdziesiątych, wiesz, to jest przeszłość, dalekaaaaaa, normalni ludzie nie żyją przeszłością tylko przyszłością :P ;)

i ja skończyłam studia, pracuję, jestem w stałym szcześliwym związku i bardzo kocham rodziców, a potrzebującym tez pomogę. Wiec o co chodzi? nie oczekuję głaskania po głowie. tylko nie rozumiem dlaczego chcecie wpoić mi ze mam coś nie tak z głową. Bo wierze? tak, wierzę. Nie wstydze sie przyznać. Aha - seks tez lubię. co ma seks wspólnego z ateizmem, z wiarą? uważacie ze katolicy nie lubią seksu:O

Gość gardenia*
Czy zawsze, kiedy ktoś się nie zgadza z osobą wierzącą, jest agresywny ? Nie używam gumek, uzywam wczesnoporonnych rakotwórczych środków morderczych w postaci tabletek anty :) Tup - a czemu Ci przykro ? :)

Gość moher
Nie, godzina policyjna dla młodzieży to był pomysł z przed kilku tygodni. Właśnie tego księżulka...

Gość gardenia*
madzia, a jesteś mężatką ? Jeśli nie, to powinnaś unikać seksu - taka nauka kościoła :) Jestem za tym, że albo się wierzy, albo nie, nie ma półśrodków :) Czy ja Ci wpajam, że masz coś nie tak ? Ja dyskutuję, to polega na wymianie argumentów :) Zarzuciłaś coś pewnej grupie osób - stawiane są Ci kontrargumenty, ale oczywiście uważasz, że ktoś już Ci robi kuku :)

Ja nie mówiłam nic na temat sexu w konfrontacji z ateizmem, czy wiarą katolicką...Ja tylko odpowiedziałam na pytanie z tematu topicu dlaczego ateiści sa tacy agresywni? Przecież NIE wszyscy ateści są agresywni,tak jak NIE wszyscy nieateiści są łagodni.... Sama zostałam wychowana w wierze katolickiej,pochodze w wierzącej rodziny.I nie chcę swymi wypowiedziami nikogo obrażać...:)

Gość tee gardenia
piguły nie sa wczesnoporonne, ale rakotwórcze owszem. Odstaw je po paru latach i zobaczysz co bedzie sie działo. pozdrowienia dla twoich naczyn krwionośnych i wielkie thnx za sponsporing taniej produkcji drogich środków jakimi są tabletki anty 🖐️