Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magda lat 24

Dlaczego ateiści są tacy agresywni?

Polecane posty

Gość gardenia*
Carrie, mam sobie wybrać jedno, czy to wielokrotny wybór ? Nie wiem czy chcę być pedofilką, czy homoseksualistką bardziej ? :D

Gość assmunch
jak można być takim naiwniakiem , żeby w 21 wieku wierzyć w te wszystkie bajki , które opowiada biblia? i dlaczego akurat w moim kraju niby 97 % ludzi to katolicy , od razu widac , że ciemna masa , zaścianek europy jest w polsce. Dlaczego jestem agresywny? Bo to śmieszne bajeczki , pisane dla niewykształconych mas wieki temu odciskają pietno i mają wplyw na moje życie codzienne.

Gość assmunch
jak można być takim naiwniakiem , żeby w 21 wieku wierzyć w te wszystkie bajki , które opowiada biblia? i dlaczego akurat w moim kraju niby 97 % ludzi to katolicy , od razu widac , że ciemna masa , zaścianek europy jest w polsce. Dlaczego jestem agresywny , nie jestem to religia nieproszona agresywnie wchodzi w moje życie codzienne ? .Bo to śmieszne bajeczki , pisane dla niewykształconych mas wieki temu odciskają pietno i mają wplyw na moje życie codzienne.

Gość moher
97 % to katolicy ? Jakoś na forum nie widać....

Gość gardenia*
Nic mnie nie boli - powiedzialam jakie jest moje zycie, gdyż inni napisali, że jest puste, a osoby niewierzące pelne zła i agresji i zgorzkniałe :) Jak zwykle, uważacie, że dyskutowanie i stawianie argumentów to najeżdżanie. To jak Wy widzicie dyskusję ? :) Rozumiem, ze każdy argument w dyskusji jest dobry, dopóki zgodny z madzią ? :) Czy każdy ma obowiązek potrzebować boga ? :)

Gość assmunch
a ja sobie tego nie życze , nie życzę sobie by księżą , któzy nakradli w swoim życiu tyle , że powinni reszte życia spędzić w więzieniu , mówią mi jak mam żyć.Niepotrzebne mi jest 10 przykazań by wiedzieć jak mam żyć by być dobrym człowiekiem

Gość *dooot*
Mozna być takim naiwniakiem - i nie kop wiary innych ludzi. Słyszałeś /łas o szacunku ? Chyba nie. Bycie ateistą , katolikiem , czy przedstawicielem jakiejkolwiek innej grupy nie daje prawa do "plucia" na reszte - i z takim samym niesmakiem czytam wypowiedzi twoje - assmunch , jak słucham fanatycznych naleciałości pseudowierzących.

Gość *dooot*
Gardenia* - pozostał Ci jeszcze handlarz narkotyków :) Sama mam dylemat :(

Gość gardenia*
Dokładnie - religia się pcha tam, gdzie nie powinna, tzn do polityki, szkół, przedszkoli, wszędzie. I stąd ataki, bo w szkołach nie wiszą symbole religijna innych wyznań, na maturze nie przewiduje się egzaminu z innych wyznań, bo po co. Wiara będzie prawdziwa, jesli będzie szczera i wynikać będzie z potrzeb ducha, a nie z przymusu i osaczenia :)

Gość assmunch
trzeba być intelektualnie ograniczonym , żeby wierzyć w te bajeczki. To katolicy są śślepo ograniczeni , plują jadem a tolerancji to wy się powinniście nauczyć .

Gość *dooot*
My tzn kto ? My ateisci ,czy my katolicy ? Osobiście nie jestem wierząca - co wiecej uważam ,że to moja sprawa.

Gość assmunch
sekta ot tyle , kiedyś lduzie sie będą śmiać z tego , .że ktoś kiedyś wierzył w te bajeczki . Zresztą nauka swoje już udowodniła.

Gość gardenia*
Jak będę handlarzem, to może dorobię się chaty, w jakich mieszkają magnificencje :D Biorę handlarza, ze skłonnościami do homoseksualizmu, a co mi tam :D Cariie - przeczytałam, piękne, głębokie, miłość do bliźniego, szacunek i tolerancja że hooooo:)

Gość assmunch
jak można traktować z szacunkiem nawiedzonych sekciarzy , którzy wierza w bajeczki.

assmunch - jakbyś nie zauważył to Ty się właśnie upodobniłeś do tych plujących jadem - ja nie wierzę, ale większość ludzi, których znam to wierzący i jakoś nie czuję żeby czymś pluli, a już napewno nie jadem

Gość gardenia*
fakt, assmunch nie jest osobą kulturalną, ale cóż.

Gość po prostu
a co macie przeciwko religii w szkołach i przedszkolach? czy religia uczy czegos złego???? Opanujcie sie - ilu ksiezy zyje w luksusach?? taki rydzyk, jankowski?? moze zyje w luksusie 10 % a reszta? a zakony??? czy oni opływają w luksusy? a zakonnicy, zakonnice księża na misjach? gdzie opiekuja sie biednymi chorymi? umierającymi??? zastanówcie się.

Gość assmunch
nie nie plują jadem , bandy moherowych beretów , wogóle

Gość assmunch
nie życzę sobie obowiązkowej religii w szkole ot mamy kolejny przykład dlaczego nie trawię religii , nie życzę sobhie , żeby moje dziecko musiało uczęszczać na lekcje religii i słuchać tych bajeczek jak ktoś lubi fantastykę proszę bardzo.

widzisz assmunch - ja znam głównie wierzących, którzy nic nie mają wspólnego z moherami, a wręcz przeciwnie - mają niezbyt pochlebne zdanie o ojcu biznesmanie

Gość Achaja23
assmunch piszesz chyba co myslisz - z twojego punktu widzenia to bajeczki ale pisząc to obrazasz innych - wierzących. czemu własciwie uwazasz że nie są godni szacunku ? to sie własnie nazywa brak tolerancji

assmunch - przecież nie ma obowiązkowej religii - jeśłi o to chodzi to ja też bym był przeciwko obowiązkowej

Gość moherek
Te, pomoc kościoła katolickiego to promil ogólnej pomocy. Jak środki są wykorzystywane w polsce przez Caritas mógłbym duużo pisać. Jeszcze jest wiele innych organizacji, ONZ i te krajowe na przykład. A co do zakonów itd. - jakoś tam pustki ostatnio. Drugie - 10 % żyje w luksusie ? Bzdura. W przełożeniu do zamożności mieszkańca danej parafii to i może 98 % księży żyje w luksusach. Taka warszawa - parafie większe od kościołów, Hondy, Volvo na podjazdach i biedni parafianie zaślepieni ikoną proboszcza.... Szkoda gadać...

Gość assmunch
aha , ale i tak moje dziecko nie chodząc na religię przez sekciarzy (katolików) będzie traktowane z pogardą , wytykane palcem i traktowane jako złe.

Gość gardenia*
A kto mówi, że religia uczy czegos złego ? Oczywiście, nie wspomnę już o tym, że na religii mówi sie dziewczynom, że lateks z prezerwatyw jest rakotówrczy na przykład, i inne ciekawe rzeczy :) Ale religia jest poglądem na świat, a nie każdy chce mieć wpojony ten sam pogląd - są też inne religie, dlaczego ich nie ma ? Może wszystkie inne są złe ?

Gość assmunch
znam pełno niby katolików , do kościoła nie chodzą , bibli w życiu nie czytali , a wierzą bo tak im wygodniej i bezpieczniej i większośc katolków wierzy bo im wygodniej , starsze babcie , które wiedząc , że niedługo ich koniec chodza do kościoła by wyprosić sobie łaski , zresztą tą i nadzieja żyją , że po śmierci jescze coś jest

assmunch - chyba masz jakąś manię prześladowczą - ja chodziłem na religię - z ciekawości i z powodu tego, że nie było co robić na okienku, ale jakoś kilku znajomych z klasy, którzy nie chodzili nie byli przez nikogo wytykani - czasem też przychodzili posiedzieć lub podyskutować

Gość assmunch
Religia jest szkodliwa , poźniej mamy wielodzietne rodziny żyjące na zasiłku , z gromadką dzieci , bo największy autorytet na wsi tj ksiądz powiedział, że nie można środków antykoncepcyjnych używać , przez wiele lat katolicy zabijali w imię religii w imię wiary , religia była zawsze i jest agresywna.

Gość gardenia*
Nie chodziłam na religię. W szkole podstawowej wręcz dzieci próbowały mnie zaciągnąć siłą i stluc przy okazji za to, że do kościółka nie chodzę. W liceum na okienku siedziałam sobie z książką na korytarzu i kiedyś ksiądz powiedział, że to niemożliwe, żeby taka osoba - ja - miała najlepszą średnią w klasie i jak klasa może na to pozwolić. Kilka osób wyszło z zajęć i już nie wróciło tam nigdy :) Więc z tą tolerancją w szkole róznie jest :)