Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość gośćAla
Nikita, trzymam kciuki! bolące sutki to bardzo dobry znak ;) Mnie tylko bardzo delikatnie bolą piersi jak przed @, żadnych innych objawów.. Dor, opowiadaj jak tam ciąża? jak się czujesz? który to już tydzień?

Cześć. U mnie już zle informacje. Dzisiaj 27 dzien cyklu (owulacja w 17 dniu cyklu). A juz dzisiaj troszeczke krwi wiec zaraz sie pewnie rozwinie.

Gość gośćAla
ech.. :(

Gość gośćnana
Niesmutajcie i do was w końcu los się usmiechnie. Co za dzień ciężki .Dziewczyny czy któraś z was miała Polipa endometrialnego ?Chiba nie a mi wyszedł w USG 5mm dr w szoku a co ja mam powiedzieć?! Lezenie przyrosne do tego łóżka .

GośćAla to już 18 tydzień i zaczyna się 5 miesiąc. Niesamowite ze już. Przytyłam 2.5 kilo, ale na początku chyba schudłam bo nie mogłam jeść, czyli wychodzi na zero chyba. Brzucha prawie nie widać. Czuje się normalnie, co daje takie dziwne wrażenie jakbym nie była w ciąży. Bo do 4 miesiąca miałam non stop mdłości, zawroty głowy, bol piersi mega... Nie mogę doczekać się usg w następna środę. Zaczynam czytać o sprzętach potrzebnych dla dziecka i metodach wychowawczych. To wszystko bardzo ciekawe jak się tak wgłębić. Odkryłam fajna książkę "język niemowląt". Można za darmo ściągnąć w pdf. W Polsce mam trochę ubranek które kupowałam jak nie mogłam się powstrzymać w szmateksach. Właśnie próbuje załatwić żeby taka dziewczyna mi je przywiozła. A póki co nic nie mam. Mieszkamy w mikrospokijnym mieszkaniu i nie mam co urządzać. Ale na razie taki maluch dużo nie potrzebuje. Meegann moze to tylko jakieś mini plamienie. Nikita a nie musisz do testowania brać duphastonu? Ja zawsze brałam do testowania i jakby wyszła ciąża to dalej

Goscnana ja namierzylam u siebie jakiegoś takiego groszka tuż przy szyjce. Tutaj dziwny zwyczaj ze sie nie bada w ogóle. Wiec nie mogłam się powstrzymać żeby nie sprawdzić czy nie mam za krótkiej szyjki. I wyczułam taki mini guzek. Za pre dni może znowu sprawdzę czy zniknął i jak nie to powiem lekarzowi. Mi się wydaje ze to od tych wszystkich hormonów mogło się zrobić. Ale w sumie to nie mam pojęcia co to. A Ty? Masz coś z tym robić?

Gość gośćnana
Gdyby nie ciąża to do usunięcia czyli Histerioskopia operacyjna na razie bazastosowali leczenie zachowawcze więc od szpitala się chiba nieuwolnie .A z tym tyciem to Dor możemy mieć pewność że waga będzie eindowac . :-) wolę być puszysta i cieszyć się dzidzia . Wiesz u mnie tyle razy USG i nic nie było widać a NS ostatnim już widoczny .

Gość gośćAla
Dor, to wspaniale! Podobno po 12 tyg mija największe zagrożenie i można w pełni już tylko cieszyć się ciążą :)

Gość gośćAla
Gośćnana, daj nam znać co tam z tym polipem. W którym Ty jesteś tygodniu?

Gość magdzik_d
Dor jak tak czytałam Twoje wpisy to nie mogłam uwierzyć że to już 5 miesiąc... Jakbym wczoraj czytała inf., że invitro się udało. Super,że wszytko idzie dobrze. Dużo zdrówka dla Was!:-) Tak czytam o waszych badaniach i zobaczymy co mi wyjdzie bo jutro idę na progesteron ( 7 dni po owulacji). Co do dupka itestowania to duphaston lekarka kazała mi brać przez 10 dni potem test ( a najlepiej beta) jeżeli pozytywny to brać dalej. I uważam że to ma sens. Ja rok temu zachodzimy w głowę, że może gdybym brała dalej to bym ciąży nie straciła. Tylko mój ówczesny lekarz uważał, że dostałam na zagnieżdżane i dalej brać nie było sensu. Tylko na jakiej podstawie to stwierdził jak badania poziomu nie miałam to nie wiem . Tak, że pilnuje sobie tego dziewczyny.

Gość gośćAla
Jak tam dziewczyny, któraś dziś testowała? ja jutro albo pojutrze..

Gość gośćAla
Madzik, jest dokładnie tak jak piszesz :) Ja też biorę Dupka od 15dc przez 10 dni i potem test i jak nie ma ciazy to odstawić i czekac na @. Dziś własnie mam ostatnia tabletkę a boję się, że na test ciążowy jest za wczesnie. Najgorzej odstawić a potem się okaże że jednak ciąża.. Najlepiej zrobić betę :)

Gość Beatricze17
Hej Dziewczyny, ja powtórzyłam badania glukozy i insuliny i wyszly rewelacyjnie, insulina 9,6 norma pcos to 10 ,wiec sie mieszcze a glukoza 92,4 wiec tez w normie. Myślę ,że tamte wyniki źle wyszły ze względu na może późne podjedzenie czegos. W każdym razie nie biore metformaxu. Dalej biore luteine podjezykową i jescze tylko jutro i potem czekanie na okres, bo ponoć ma przyjsc. Bolą mnie po bokach piersi, i okolice brzucha i jajniki, więc mam nadzieję ,że okres nie każe mi na siebie długo czekać i w końcu będę mogła zacząć brać Clo. Też mi trudno uwierzyć ,że Dor to już 5msc, ale ten czas płynie. :)

Dor jestem w szoku że to już 5 mc. Ja mam brać duphaston tylko przez 10 dni. I albo test albo czekać czy okres się pojawi. Na rano wzięłam ostatnia tabletkę i postaram się jeszcze poczekać z testem.:)

Gość gośćnana
Dziewczynki Cło ma dużo możliwych działań ubocznych więc tak dr potwierdził że przyczyną Polipa jest najprawdopodobniej Clo

Gość magdzik_d
mój wynik progesteronu w 21 d.c. wynosi 11,86 ng/ml, wydaje mi się trochę niski..., bo gdzieś przeczytałam, że pomiędzy 15 a 20 świadczy o o***tej owulacji.

Gość gośćnana
15tydzien.Ja to jeszcze żadnego ubranka nic niemam jedynie co to wyprawke Chiba przez internet zamowir ale ciągle mam nadzieję że sama pi sklepach pobuszuje i pocieszenie się .Dor jak ty masz dobrze . Czego się dowiedziałam na temat Polipów!? Że są częstym utrudnieniem z zajściem w ciążę jaki zarówno przyczyną poronień są tu dwie które trafiły z bólami i krwawieniem w 8 i 7tyg jedna niestety poroniła . Kurcze ja to w ogóle mam szczęście w nieszczęściu .

Gość gośćAla
Madzik, 11ng oznacza, ze owu była :) ale fakt, mógłby być nieco większy. Jesli zajdziesz to koniecznie duphaston lub luteina. Gośćnana, ale powiedz co teraz z tym polipem? w jaki sposob go usuną? Trochę mnie zmartwiłaś z tym Clo.. Tez słyszałam, ze to wcale nie jest taki bezpieczny lek..

Gość gośćnana
Narazie zachowawcze leczenie i obserwacja czy się nuepowieksza gdyby jednak cos się działo to czeka mnie Histerioskopia .No cóż nie wiem jak wy ale ja byłam świadoma skutków ubocznych Clo a lekarz mnie uprzedził o owych możliwych skutkach ale gdyby nie clo to nie cieszyła bym się z ciąży choć ja jestem po Konizacji szyjki a ti już spore utrudnienie z zajściem. Ale biopsja i taj mnie czeka jutro.

gośćnana tak czytam co piszesz i na prawdę masz szczęście i oby Cię nie opuszczało:) Straszne są te skutki uboczne clo i powiem wam że już wolę zastrzyki niż te tabletki.

Gość gośćAla
Nikia, a jak się nazywają te zastrzyki? ile ich się bierze? Działają identycznie jak Clo? Bo juz poważnie się zastanawiam, czy brać drugi cykl clo..

Gość gośćnana
Nikita każdy organizm reaguje inaczej , a że ja akurat prościej mówiąc jestem delikatna to się czepia wszystko po kolei.Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok.

Gość magdzik_d
gosćnana czytając Twoje wpisy zastanawiam się dlaczego ta droga do szczęścia u niektórych musi być trudna ...... dożo zdrowia dla Ciebie i dzidziusia i wytrwałości !!!! gośćAla ja od 15-16 dc biorę duphaston ( po drugim dniu wyższej temp. albo po stwierdzonej owulacji jeśli mam monitoring). tak, że "suplementuje" progesteron. Przyznam liczyłam, że wynik będzie wyższy.

Gość gośćAla
Nie wytrzymałam i zrobiłam test :D oczywiście 1 krecha :o To mój 26dc czyli dobry czas na betę a nie na test (aczkolwiek to był ten czuły 10mIU). Jeny, jestem taka niecierpliwa.. ale wiecie co w ogóle nie czuję, żebym zaszła w ciążę. Zawsze mam bardzo tkliwe, nabrzmiałe piersi a tu NIC. Także już psychicznie przygotowywuje sie, ze w tym cyklu się nie uda.. No trudno.. Smutek jest, ale przede mną jeszcze 2 cykle z Clo. Madzik, mi lekarz powiedział, ze 11-12 to juz jest w miarę dobrze :) a jeszcze przy suplementacji spokojnie może się rozwijac ciąża :)

gośćAla zrób jeszcze test za dwa dni. Może jednak się udało. Ja może jutro zrobię test to będzie 14dzien po podaniu zastrzyku na pęknięcie, piersi cały czas mam nabrzmiałe i trochę bolą. Co do zastrzyków na owulacje brałam Gonal. Koszty są o wiele bardziej większe od clo ale uważam że warto. Sam lek jest bardzo drogi i wizyty u lekarza częstsze także koszty robią się nie małe.

Gość gośćAla
Dzięki Nikita, muszę się tym zastrzykiem zainteresować, bo się trochę boję tego Clo.. Myslę, ze te 2 cykle jeszcze będę na Clo a potem porozmawiam z lekarzem co dalej. Fajnie, ze bolą Cię cycki :) to dobry znak!

Ja byłam tylko trzy cykle na clo i potem zastrzyki. Nie ma co czekać na zmane leczenia. Moja Pani doktor mówiła że trzy cykle z clo to max w moim przypadku bo reakcji nie było tylko torbiele się robiły. Wiec szkoda czasu i pieniędzy. Jutro robie test z rana. Zobaczymy. Teraz jak patrze to takie duże żyły powychodziły mi na piersiach.

Gość gośćAla
Jeny Nikita, trzymam kciuki!!!!! :) Oby się udało!! daj znac od razu to na forum :)

Trzymam kciuki dziewczyny! Na Wielkanoc niech będą małe króliczki hehe A z tym duphastonem to w necie piszą ze w innych krajach jest wycofany, ze nie działał? Ale poczytajcie bo może to jakieś plota. Luteina jest naturalna (duphaston syntetyczny) i tańsza bo refundowana. Ja brałam luteinę ale i Lutinus tez na raz. A Lutinus już drogi. Mozesz Magdzik zapytać lekarza o co chodzi z tymi zamiennikami. Ale może tez tak być, ze poprostu na wynikach to się nie odbija, działanie tego leku? Szczególnie ze syntetyczny, to może działa jak ma działać a tylko na wynik nie ma wpływu? A temperaturę masz ciut wyższa?

Gość gośćnana
A ja dzisiaj bez siły samopoczucie pi biopsji słabe i pod tlenem.Też czytałam ze Duphaston w niektórych krajach wycofany u mnie zadziałał.