Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość gośćnana
Z torbiela mkrwotoczna w domu jesteś!?

Gość gośćnana
Scent a jaka dawkę masz Cło ?To jest twój pierwszy,y cykl ?

Gość magdzik_d
Kajducha ja dwa lata temu też miałam torbiel krwotoczną, wtedy lekarka kazała mi spokojnie czekać do okresu i dała jakieś tabletki, żeby ta torbiel zeszła( nie pamiętam nazwy, na pewno nie antykoncepcyjne) po miesiączce koniecznie kazała mi sprawdzić czy zeszła. Wydaje mi się, że powinnaś zgłosić się do lekarza czy wszystko ok. bo u Ciebie ta torbiel chyba pękła.

Gość Blanka2014
To chyba dobrze że pękła :) ja jak miałam torbiel tez miałam tabletki antykoncepcyjne a jak już dostałem okers to dwa tygodnie i to takie pierwsze dni to były bardzo mocne

Gość Scent86
goscnana to moj pierwszy cykl i biore 1x1. U mnie nie jest problem z samym jajeczkowaniem a raczej z tym, ze nie wiem kiedy mam jejeczkownie... do tego maz ma srednia jakosc nasienia... jutro ide do lekarza, chyba bedzie zastrzyk:) Bola mnie jajniki dosc mocno:) Blanka, w ktorym miesiacu leczenia zaszlas w ciaze?:)

Gość Kajducha
Dzwonilam wczoraj do lekarza i uspokoil mnie mowiac ze tak cos mi nie pasowalo na tym usg dzien wczesniej.. mam spokojnoe brac ANTY i zglosic sie pod konoec opakowania zeby zobaczyc co z torbiela dalej... martwi mnie ze to bedzie 'stracony' cykl bo biore anty to cienia szansy nie ma na nic... po tych tabletkach lerz zaproponowal ze moge brac CLO albo jeden miesiac sprobowac bez bo moze wtedy organizm sam zaskoczy.. co myslicie ? Co mam wybrac jak mnie zapyta ?;) poradzcie cos ! ;) dodam tyloo ze torbiel chyba nie pekala bo nic mnie nie boli.. ;) a czytalam ze moze bolec... ;) ale zapytam lekarza na wizycie ;)

Gość Dor
Blanka a nie korci cie żeby sprawdzić czy Beta przyrasta? ;)

Bo ten lekarz taki niepewny... a przecież 80 to duża Beta!

Gość Blanka2014
Dor jasne że kręci w poniedziałek pójdę zrobić he he albo jutro to na wtorek będę :) Kajducha ja teraz mialam cykl bez clo i urósł ładnie dostalam tylko pregnyl na pęknięcie i duphaston na podtrzymanie teraz też biorę duphaston scent dwa cykle na clo i trzeci bez :)

Gość beatricze17
hej :) u mnie pęcherzyki ładnie urosły ,dziś 13 d.c. po 1 tabletów clo 3 pęcherzyki , jeden jest dominujący :) jutro po 19 pregnyl i po 35 godzinach powinien pęknąć i oczywiście działanie :) jedyne co martwi to brak śluzu :(

Gość gośćAla
Właśnie wróciłam od gina. Mam jeden pęcherzyk dominujący 25mm i zaraz pęknie oraz drugi 15mm z którego nic nie będzie :) Jestem w 12dc. Jedyne co mnie martwi to endometrium zaledwie 8mm :o przez Clo.. Czy po cyklach z Clo endo wraca do normy?

Gość Blanka2014
GośćAla to super wiesci trzymam kciuki za owocne przytulanki beatricze nie martw się zbytnio dłużej u mnie też nie było a jednak się udało :)

Gość Beatricze17
GośćAla ale się zgrałyśmy :) fajnie tak nam się to pokrywa, ja nie zdążyłam wczoraj zapamiętywać co mi lekarz mówi bo się ucieszyłam ,że pęcherzyk dominujący 19mm jest, na endo biorę teraz przez te 2 dni 2 tabletki estrofemu bo trochę małe ale powiedział ,że powinno wystarczyć. Jak zapytałam skąd będziemy pewni ,że pękną to odpowiedział" Ty się nic nie martw, damy mu specyfik" ,więc miło ,że w końcu mogę spróbować pregnylu :P mam go zabrać dziś po godzinie 19 i obliczyć sobie 35 godzin ,wtedy ... (właśnie zrozumiałam ,że pęknąć powinien)czy dobrze zrozumiałam ?-bo tak się podekscytowałam ,że są dobre wieści Dziś i wczoraj powiedział by się wstrzymywać a potem już działać , a w 30d.c. zrobić test i cały czas duphaston brac :) Czy wy miałyście podobne zalecenia :)?

Gość gośćAla
Beatricze, trzymam kciuki za nasze pęcherzyki :D Co do zaleceń odnośnie zastrzyku to nie wiem, bo nigdy nie miałam. A powiedz ile wynosi twoje endometrium? Nie wiem czy mam też poprosić od przyszłego cyklu ten estrofem.

Gość Beatricze17
gość Ala powiem Ci szczerze ,że z tego wszystkiego ,że nie mam pojęcia co on mi tam powiedział bo od razu zaczął przeliczać mg ile mi potrzeba tabletek na szybkie poprawienie endo- ale wydaje mi sie ze byloo około 7 bo coś tam takiego pomamrotał:) ja zdałam się na jego doświadczenie, w końcu ma o tym jakiś ginekolog pojęcie i zajmuje się mną fachowo.Tym bardziej ,że widać ,że nie jestem u niego pierwszym przypadkiem. Najpierw badania hormonów, laparo, próba z pregnylem teraz ,więc ufam mu i biorę co każe - jedyne z czym wtopił w tym cyklu to z zza szybkim duphastonem - do czego się wczoraj przyznał... bo od 12 -25d.c mam go brać ,ale powiedział ,że lepiej nic nie odstawiać i brać go na tych zasadach na ktorych na razie przepisal 3x2 bo stracilibysmy ten cykl ,gdybyśmy nagle zmniejszyli dawkę:) Kazał duphaston non stop tak brać i nie daj Boże żeby okres przyszedł :) a jak przyjdzie to na tych samych zasadach zaczynam nowy cykl.;> ach i tak co ma być to będzie :)

Gość Blanka2014
Beatricze ja w dzień wizyty miałam pecherzyk 22 mm a zastrzyk na drugi dzień dopiero bo oczywiście w żadnej aptece nie było ale bryknelam w dzień wizyty w dzień zastrzyku nie i kolejne dwa dni:) Dor jednak nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę ale wyniki dopiero w pon po południu ale może się uda dodzwonić dziś wieczorkiem do labo i może uchyla rabka tajemnicy :)

Gość Beatricze17
Blanka no nadzieja to mi urosła do nieba w tym cyklu ,nareszcie się coś dzieje:P Ogólnie mam przeczucie ,że będzie dobrze - nie może być inaczej :)) no to wykończę swojego męża do ostatniej kropelki hehe :P na razie niech zbiera armię xD :) 3mam kciuki za rosnącą betę u Ciebie :)! na pewno będzie dobrze :)

Gość Beatricze17
Blanka no nadzieja to mi urosła do nieba w tym cyklu ,nareszcie się coś dzieje:P Ogólnie mam przeczucie ,że będzie dobrze - nie może być inaczej :)) no to wykończę swojego męża do ostatniej kropelki hehe :P na razie niech zbiera armię xD :) 3mam kciuki za rosnącą betę u Ciebie :)! na pewno będzie dobrze :)

Gość gośćAla
dziewczyny, a czy ja nie mam za dużych tych pęcherzyków? z tego co czytam to prawidłowo mają rozmiar 22-24mm a moje osiągają 26mm. Lekarz nic nie mówił.. Hmm, endo za małe, pęcherzyki za duże :D

Gość Beatricze17
gośćAla wydaje mi się ,że skoro Ci ginek nic nie mówił to będą dobre , byleby dojrzałe były chyba i pękły :)

Gość magdzik_d
goścAla endo masz wg mnie ok, ja wczoraj byłam na usg i 8,5mm . Lekarka stwierdziła, ze ok. Ja się też ucieszyłam bo po clo to miałam masakrycznie małe, teraz 4 cykl bez clo. pęcherzyk 16,04 mm, dzisiaj wieczorem powinna wziąć zastrzyk z pregnylu. tylko nie wiem czy nie za wcześnie bo dzisiaj pęcherzyk powinien mieć 18,4 . Tak jak was czytam dziewczyny to brałyście zastrzyk na nieco większe pęcherzyki.

Gość gośćAla
Magdzik, ja czytałam, że pęcherzyk jest uważany za dojrzały po osiągnięciu 18mm, ale chyba też wolałabym poczekać jeszcze 1 dzień.

Blanka2014 to daj znać jakbyś miała jakieś przecieki. Kajducha ja bym spróbowała z cyklem naturalnym. Samo odstawienie tabletek anty to duży bodziec dla jajników do pracy. A bez ingerencji hormonalnej myśle ze jest większa szansa żeby się ładnie przyjął zarodek. Może właśnie tak miało być? Może właśnie tabletki anty pomogą?

Gość Kajducha
Dor w takim razie tak sprobuje i zobaczymy co z tego bedzie... mam nadzieje tylko ze jeden cykl z tymi anty wystarczy ;)

Gość gośćAla
Dor, a jak tam u Ciebie? jak ciąża? :)

Gość Blanka2014
Dor jest przeciek

Gość Blanka2014
Dor jest przeciek moja beta z wczoraj to 506,1 :) :) :)

Gość gośćAla
Blanka, wspaniale!

Gość Meegann
Blanka, gratulacje.

Gość gośćnana
Gratulacje !!!Super W sam raz na święta Kinder Niespidzianka !!!:-)Cieszę się że się udało.