Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majaa

Clostilbegyt-dziewczyny brałyście te LEKI?

Polecane posty

Gość gośćAla
gośćnana trzymaj się dzielnie! będzie dobrze 🌻

Gość gośćAla
Dziewczyny, tak się teraz zastanawiam.. W poniedziałek odstawiłam duphaston i czekam na @ ale jesli jakimś cudem jestem w ciąży to czy sobie nie zaszkodzę brakiem duphastonu przez te kilka dni?? Nie wiem na ile taki spadek byłby groźny dla ciąży. Wygląda na to, że dla bezpieczeństwa trzeba będzie co miesiąc robić betę?

Gość gośćAla
zadzwoniłam do gina :) spytał kiedy się spodziewam okresu i jeśli za 2 dni to nie zaszkodzi ale jako ze ja mam dłuższe cykle i może być za 4dni to dla świętego spokoju mam zrobić jutro betę.

Gość magdzik_d
gośćAla, nikita trzymam kciuki za wasze testowanie i bety. nikita dawaj znać od razu, jak coś to będę pytała w piątek lekarza o te zastrzyki. Dor ciekawą rzecz piszesz o duphastonie, nie wiedziałam, że jest wycofywany. Ogólnie to on nie wpływa na wyniki ani też nie podwyższa temperatury. Ginekolodzy do których chodziłam zawsze dawali mi dupka. Duphaston nie powoduje wzrostu wagi tak jak luteina.

Dziewczyny zrobiłam test o czułości 20mlU/ml i jedna kreska tylko. Może kupie dziś bardziej czuły test i jutro powtórzę choć wydaje mi się że jeżeli jestem to powinien coś pokazać. No trudno, tak już się nastawiam a tu znowu nic.

Gość gośćnana
Nikita może Bete sobie zrób.A testy niedaja 100% pewności .

Gość gośćAla
Nikita, 20mIU to słaba czułość.. który to Twój dzień cyklu? Te sikane testy (nawet te bardzo czułe) wychodzą w dniu @ a niektóre nawet parę dni po. Ja dziś zrobiłam betę ale tylko na wszelki wypadek, bo przestałam brać duphaston i czekam na @ Muszę mieć pewność. Nie mam żadnych objawów ani ciąży ani @ :o

Gość gośćnana
Trzymam kciuki Nikita niestety takniejesy ze gdybyś była to dwie kreski u mojej koleżanki dopiero po dwóch tyg wyszedł 6 pozytywny a o ciąży już wiedziała bo Bete wykonała a z testami chciała sprawdzić poprostu ich wiarygodność . Ja natomiast się pakuje do domu nareszcie .

Gość Kajducha
A ja wracam do CLO.. bylam u innego ginekologa ktory wykazal choc minimalne zaintersoeanie i nie odeslal mnie z kwitkiem.. kazal brac 2 tabletki na raz CLO (wydawalo mi sie ze dawka bardzo duza, no ale chyba wie co robi). U poprzedniej gin bralam 1 tabletke i bez rezultatow ale tez nie mialam kontrolowanego usg itp. Teraz mam brac 2 tabletki od 2 do 6 dc i w ciagu kolejnych 5 dni zadzwonic do ginekologa i wtedy mi powie kiedy mam na badanie przyjsc.. wytlumaczyl mi ze trzeba to kontrolowac zeby nie dopuscic do zbyt duzej liczby jajeczek o ile wgl sie pokaza... w piatek maz jedzie na badanie nasienia.. lekarz zalevil i jestem juz tak podlamana tym czekaniem ze wolimy skontrolowac.. ja uwazam ze maz jest plodny ale zobaczymy w ciagu najblizszego czasu... dzis 3 dzien z CLO..

gośćAla dziś jest mój 26dc. Jak uda mi się to w piątek pojade na bete jeżeli do tego czasu nie dostane@. Kajducha dobrze że zmieniłaś lekarza, z tego co piszesz to w końcu zaczyna coś robić. Oby wszystko szło w dobrym kierunku.

Gość gośćnana
Kajducha to ostro 2tabl naraz .No ale cóż lekarz wie co robi.Ja dwa razy dziennie bralam i skutkiem ubocznym było prze stymulowanie ciężkie .Każda z nad chwyta się wszystkiego aby tylko mogła zaciazyc .

Gość Kajducha
Tez sie obawiam ze za ostro.. ale stwierdzil mi na bdaniu Policystyczne jajniki, zle wyniki hormonalne i brak jajeczkowania. Podkreslil ze brak jajeczkowania jest powodem braku ciazy. Takze biore po dwie dziennie i pojde do jiego na kontrol i zobaczyny czy jest jakas reakcja ;) Po za tym od 16 do 25dc biore duphaston jedna tabletke ;)

Gość gośćAla
beta <0.5 :( :( :( Tak mi smutno... wszystko zagrało, był pęcherzyk, pękł, była owulacja, bardzo dobry progesteron... W piątek wysyłam męża na badanie nasienia. Ech, spodziewałam się takiego wyniku bo jak wpomniałam wczesniej, nie miałam żadnych objawów, ale jakaś iskierka nadziei się tliła.

Gość nikita03285
gośćAla przykro mi. Ja tak miałam w pierwszym cylku z clo, wszystko było prawidłowo a ciąży brak. A teraz to nie wiem czy jestem czy nie. Ale głowa do góry. Kolejny cykl kolejna szansa.

Gość magdzik_d
nikita 26 d.c to chyba za wcześnie na testowanie, najlepiej w piątek zrób betę dla pewności. gośćAla ja też już zaczynam być bezsilna, mam po clo piękne pęcherzyki (pękają same albo z pomocą pregnylu dla pewności), mój mąż ma bardzo dobre wyniki, ja miałam hsg we wrześniu zeszłego roku, jajowody drożne....Wszystko gra a ciąży brak.... W piątek idę do nowego lekarza zobaczę czy coś mi wymyśli innego, bo jeśli dalej clo i monitoringii to ja chyba wymiękam.

Gość gośćnana
Psychika niejeden lekarz twierdził żeby odpuścić i nie myśleć ale to nie jest proste łatwo im mówić. Mam 4 lekarzy w rodzinie i tacy madrzy że aż mnie mdli . Są jeszcze inne sposoby.

Gość gośćnana
Gość ala Beta 5,0nieswiadczy że nie jesteś twój wynik jest na granicy .Poniżej 5 brak ciąży .Daję sobie rękę uciąć że do soboty wywinduje . Z kads to znam. Zatem trzymam mocno kciuki .

Gość gośćAla
gośćnana to nie było 5.0 tylko 0.5 :o No nic, trzeba wziąć się w garść i próbować dalej..

Gość gośćAla
Meegann trzymam kciuki, musi którejś się w końcu udać!

Gość Beatricze17
hej , gośćAla przykro mi, 3mam za Ciebie kciuki i za wszystkie nas. Ja skończyłam przedwczoraj luteinę podjęz. brać i czekam na @. w trakcie brania luteiny piersi mnie po bokach pobolewają,jak sie dotknę to już jakiś ponad tydzień;/ ,troszkę żylki widac po boku ale tak to czuję się normalnie, bez objawowo ;) mam nadzieję ,że @ przyjdzie bo już pudełko z clo wyciągnęłam z szafki i czekam by je już połykać.. ;) a tu zaś się przeciąga... ;)

Gość magdzik_d
Czy któraś z Was słyszała coś o letrozolu zamiast clo...?

Gość gośćAla
Beatricze, to masz ten sam etap co ja :) W poniedziałek przestałam brac duphaston i teraz czekam na @ Jak juz ma przyjsc to niech przyjdzie i szybko pójdzie ;) A potem drugi cykl z clo.. Madzik, ja nic o tym leku nie slyszałam. Ciekawe, może to jakaś alternatywa dla clo. Dziewczyny, kto jeszcze miał testować w tym tyg? Nikita jak tam? zrobiłaś w końcu betę?

Gość kmom
Magdzik ja biore letrozol. Clo na mnie nie dzialalo. Z tego co pamietam to w ogole a bralam i 2 tabletki dziennie. Takze lekarz zaproponowal letrozol.. I sam zadzialal tylko raz. Pecherzyk urosl, pekl byla owulacja. Nastepnym razem juz nie zadzialal nawet przy 3 tabletkach dziennie. Tzn on dziala bo pecherzyki rosna ale nie na tyle by z tego cos bylo. Tak wiec na dzien dzisiejszy biore 3 tabletki letrozolu dziennie i nastepnie 2 dni zastrzykow. To chyba sposob na mnie. Choc w tym cyklu jestem nieco podlamana. Zawsze mialam 4 do 8 dnia letrozol. W 10 i 11 dniu zastrzyki w 13 dniu monitoring i byly piekne pechwrzyki. A w tym cyklu mialam 4 do 8 letrozol a 9 i 10 zastrzyk w 11 monitoring. I pecherzyki byly mniejsze. I juz jestem wystraszona ze cos nie tak:( choc wiem ze to 2 dni roznicy:( dodam ze po letrozolu skutkow jakis nie odczuwam ubocznych oprocz tego ze pojawily sie krostki na ramionach i plecach :( nie mialam tego:( dor to juz 5 miesiac jejuu jak leci. A pamietam jakby to bylo wczoraj jak pisalas ze sie udalo. Zazdraszczam. Hihihi szukasz juz wozka lozeczka patrzysz na ubranka? Ja bym szalala w tym temacie:)

Ja o tym leku nic nie słyszałam. Rano jeżeli mi się uda to jadę na bete. Też chcę wiedzieć czy jestem czy nie bo ta niepewność jest najgorsza.

Gość magdzik_d
Dzięki kmom:) dzisiaj idę do lekarza i zapytam o ten lek.

Byłam zrobić bete. Przyjechałam do domu, poszłam do łazienki i oczywiście okres przyszedł. Załamka. Musze dzwonić do mojej gin i miesiąc przerwy zrobię bo mąż nie będzie wstanie zjechać. Wszystko idzie nie tak.

Gość Beatricze17
goscAla idziemy jednym rytmem :) dziś mi się do pracy nawet wstać nie chciało, ta pogoda taka dobijająca, te łóżko takie przyciągające :) z ledwością się ubrałam. Nawet nie czuje bólów na @ ;/ testu nie robię bo to bez sensu,bety też nie mam zamiaru ;) pozostało mi czekanie ;] o letrozolu też nie słyszałam ;] Dziewczyny może przesilenie wiosenne sprawi jakieś rozpylenie pyłków ciążowych i nagle wszystkie pochwalimy się brzuszkami :)

Gość Beatricze17
goscAla idziemy jednym rytmem :) dziś mi się do pracy nawet wstać nie chciało, ta pogoda taka dobijająca, te łóżko takie przyciągające :) z ledwością się ubrałam. Nawet nie czuje bólów na @ ;/ testu nie robię bo to bez sensu,bety też nie mam zamiaru ;) pozostało mi czekanie ;] o letrozolu też nie słyszałam ;] Dziewczyny może przesilenie wiosenne sprawi jakieś rozpylenie pyłków ciążowych i nagle wszystkie pochwalimy się brzuszkami :)

Gość gośćAla
Ech.. :( przykro mi Nikita :o