Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowoe nowości masło itd.

skargi Giertycha

Polecane posty

Gość lizuska giertycha
getta w warszawie:D pewnie ze tak będzie, Bronź, Broklyn:D, a jak czarny przedostanie się to go chlast nasi:D

Gość kick
do Dziwne to wszystko- masz trochę racji, nie przeczę. Do tego masz argumenty, czego niektórym tutaj brakuje. W rzeczy samej- Europa boi sie i nie wie co zrobic z falami emigrantów, których zwyczajnie jest dużo, co rpowadzi do konfliktów i niebezpiecznych sytuacji. Nie zapominajmy jednak że Francja sama 'importowała' sobie tanią siłe roboczą a teraz sie boi, bo nagle sie okazało, że są mniejszością we własnym kraju. Do takich sytuacji nie nalezy dopuszczać, natomiast nie rozumiem chorobliwej xenofobii, która na gościa czy turystę każe się patrzeć w sposób nienawistny. Fale emigracji i związane z tym problemy gospodarcze to jedno , a to, że student z Hiszpanii dostanie po mordzie idąc przez ulicę to inna historia.

Nie wyjadę, bo kocham moją ojczyznę, ale to nie znaczy, że będę zabraniać komukolwiek tu przyjeżdżać, czy walczyć z kimś, kto ma inny kolor skory. Do tego , co pisał o gettach - no właśnie, tylko czemu oni żyją w gettach i czemu są agresywni? Bo są niekceptowani! Bo się im odmawia prawa do godnego życia.

Gość K*K*K
spojrzalem tylko na sama gore. nelson mandela - super murzyn "uwolnił" czarnych spod "okupacji" białych - śmiech na sali - zgadnij co sięteraz dzieje w RPA? w Johanesburgu? roy charles- muzykant jakich baaaardzo wielu, niczym wybitnym nie zasłynął. masz jeszcze kogoś?

tak właściwie mamy tu typowy pokaz pustego politycznego dzwonu. z 3 osoby głośno krzyczą o tym że nie wolno zrobić kroku naprzód, że powinniśmy, zamknąć granice i cofnąć się do średniowiecza- ale za to jak uparcie krzyczą to ja chce ja. Ja też chce by Giertych, lepper i kaczorland odszedł i co?

Faktycznie Ray Charles mało osiągnął :O. Osiągnął więcej niż wszyscy polscy akorzy, muzycy i piosenkarze razem wzięci:D.

Gość zdrowy rozsądek
nikt nie mówi o zamykaniu granic i izolacji, chodzi jedynie o rozsądne gospodarowanie zasobami ludzkimi.

Gość kick
KKK- a pokaż mi znanych na całym świecie Polaków? po Wałęsie, JP II i Chopinie (pomijajac fakt, ze malo kto na swiecie wie, ze Chopin Polakiem byl) nagle sie lista urywa, co? ;) więc z czego wnioskujesz, że MY to ci lepsi? :>

Gość K*K*K
co do Raya Charlesa - podobna sprawa do czarnych aktorzynek. kick - a czy ja mówię o Polakach? nie, mówię o białych ludziach i ich dorobku. a tak na marginesie czy można porównywać np. Wawel do chałup zbudowanych z gliny i krowiego/koziego łajna?

Gość girtyszanin
szkoda ze nie ma hitlera. powycinał by czarnych , cyganów zydów i gej ow jakby przekroczyli polske . taki polski hitler potrzebny jest nam.

chodzi jedynie o rozsądne gospodarowanie zasobami ludzkimi.-- nie kojaży Ci sie to z nazizmem. BOŻE LUDZIE CO SIĘ Z WAMI POROBIŁO!!!!! Hitler jugen wam się nawy śni? I może barierki będą - za wysocy won z Pol. albo lepiej ukamienować. Za mądrzy też nie mogą być , za niscy też, obcy won.itd . Kto zostanie??? Wy prawdziwi Polacy? już nie pisze my- bo ja napewno taką polką nie jestem!

KKK , no no, jakoś nie przypiąleś się do pozostałych wymienionych przez Carrie, czyżbyś uważał , że mają talent i osiągniecia???

Gość K*K*K
kando - do tych aktorzynek ustosunkowałem się wcześniej. carrie - i jaki z tego wniosek? no....

Gość kick
ale Wawel swój kształt zawdzięcza włoskim projektantom i Bonie Sforzy ;) uwierz mi, przedtem nie był tak piękny. Nie wspominając o tym jak przed remontem wyglądały Sukiennice- byle jak sklecone drewniane budy. i wiem co mowie, bo mowie o moim rodzinnym miescie. a dyskusja pt czarni vs biali jest troche nie na poziomie, zamieni sie w zwyczajna pyskowke albo przerzucanie sie kolejnymi nazwiskami, co do niczego i tak nie doprowadzi.

Gość gorecka
a no prawda, taki hitlerek by tu zrobił czysteczkę::) tez mam dośc cyganów i patrzenia na murzynów .czuje się dziwnie

Gość K*K*K
ano taki, że gdyby ojciec mulat puknął czarną to Puszkin murzyn pracowałby na polach bawełny:D, a że puknął białą to wyszedł nam Puszkin poeta, pisarz itd. zadowolona?

a może zrobie to waszą metodą: Prosze o opuszczenie mojego topiku osoby głoszące iż kolor skóry ma znaczenie, twierdzących że hitler jest ok i by siętu przydał. Nie chce was tu. Idźcie sobie

Gość kick
:D całuję krakuskę :) ja tylko pragnę udowodnić to, że w krajach bogatszych , z rozwinięta gospodarką łatwiej chociażby o 'promocję' róznych talentów (vide Hollywood). To, że my nie mamy gwiazd światowej sławy, nie znaczy, że jesteśmy gorsi. I to samo się tyczy Murzynów. a obalic mozna każdy argument, np Wawel kontra lepianki ;)

Gość K*K*K
więc obalaj - czekam.

Wniosek taki , że czarni, żółci , Indianie i biali są równi. Inteligencja nie ma nic wspólnego z kolorem skóry. Ale tobie tylko pukanie w głowie :O Gdybys się trochę interesował to poznałbyś chociaz nazwiska artystów z innych kręgów kulturowych niż koło poetów Ojca Grzyba :O

Gość kick
już to zrobiłam, nPolacy zawdzięczaja kształt Wawelu, jergo wystrój i przepych architektom i artystom włoskim. nie polskim. :] Sukiennice przed Boną naporawdę nie wygladały wiele lepiej od lepianek. Wawel toże.

nie chcesz mi chyba powiedzieć K*K*K że u nas to od razy Wawel itd zbudowano. Tak więc jakbyś nei zauważył- wszyscy zaczynaliśmy od jaskiń

kick, czy Ty kiedyś, rok temu, nie pisalas na topiku o chamstwie w stosunku do ciężarnych? Mamy sławy - Giertycha, Leppera i Kaczki - pół świata o tym trąbi i wszyscy się boją polskiej ksenofobii, braku tolerancji itp itd. Okazuje się, że ten kolor skóry nie jest wprost proporcjonalny do osiągnięć społeczeństwa....

Gość zapytajnik mam
KKK:D