Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowoe nowości masło itd.

skargi Giertycha

Polecane posty

Gość perełeczka
katolicyzm nie padnie, kazdy sie modli. lepiej wierzyć w coś niz być bezboznym. ja wierzę cze czeka mnie życie wieczne. Lepiej w to wierzyć niz potem przekonac się ze jednak jest coś po smierci. Ty tam nie pójdziesz i będziesz zbłakana duszą. Farmazony? moze? tego nie wiemy. ja wierzę Ty nie musisz. Faktycznie bzyku:D nie ma sensu. jak dobrze ze nasze dzici nie będa inne niż większośc.:) i prezenty pod choinka będą, i sukieneczka do komuni:D, bedzie Mikołaj i święcenie jejek, ateisty dzieci tego nie zaznają no bo nie mają prawa. Do ateisty:) szkoda ze twoje dziecko nigdy w domu nie poczuje zapach choinki i prezentów pod nia nie znajdzie. Bo chyba jako ateista nie postawisz choinki? To przywilej nie dla ciebie.

ja mu wcale nie odbiera szansy bycia katolikiem- jak bedzie chciało to czemu nie? Natomiast wy myślicie że dziecko trzeba wytresować jak psa Pawłowa-jak dorośnie to będzie na tyle głupie by nie poznać różnych religii, i na pewno nie zostanie katolikiem - a to przecież jedyna prawdziwa wiara!! taka strata!! Noż ludzie - mam nadzieje żę moje dziecko będzie potrafiło myśleć i jeśli będzie chciało być katolikiem to będzie! A jak nie to nie! ]Ale wy widzicie tylko 1 poprawną droge. Katolityk a potem wybór. Kiedy? jak będzie miało 20 czy 30 lat?

Gość bzyk bzyk
a tak na marginesie - ateista napisał,że powie dziecku o religi o Bogu, a niby dlaczego? Ateista nie mówi dziecku o Bogu przecież.

Gość bzyk bzyk
W polce dzego wyboru wiary nie ma, katolicyzm i jechowi. No chyba nie sądzisz ze bedzie buddystą? sam jedyny? nie bedzie mu się chciało i pozostanie nadal ateistą.

rany- może inaczejjWIERZE ŻE JEST BÓG wystarczy? Wierze w jakieś życie po życiu. Nie wierze w tą segregacje katolicką (do niedawna twierdzono w kościele że tylko biały człowiek jest człowiekiem, itd.) I tak czytając was dochodze do wniosku że dobrze że dam wybór dziecią.

Gość kolorowa bajka
na starość nikomu niechce się nagle przynalezeć do jakiejs wiary. Wiare trzeba miec juz od małego, od chrztu a nie na starość nagle zechcieć wejśc sobie do Kościoła. Obudził się 20 latek i chce sobie zostac katolikiem bo poznał ze to lepsze niż bycie buddysta o którym naczytał się, lub ateistą którym był. Co za bezsens.

Gość kolorowa bajka
:O

a choinkę wstaw sobie że mam co roku:D i jak już pisałam nie mam takich problemów jak ty. Nie musze segrgować ludzi

Gość bzyk bzyk
biedne dziecko:O.od kiedy ateista wirzy ze jest Bóg i zycie pożyciu? Ty chyba sam nie wiesz czego chchesz i kim jestes i kim chcesz by twoje dziecko było. dziękuję za rozmowę. Szkoda mi czasu.

Gość perełeczka
choinke masz wstawioną? a niby czemu? ateiści nie maja choinek.

może inaczej jeszcze raz-pochopnie użyłam słowa ateista. Ale dla was katolików przecież to to samo= nie wierzy w to co my to jest ateistą, nie trafi do nieba tylko do piekła. A Ci co mieszkają w buszu to mają pecha że nie znają katolicyzmu- cóż umrą jako zwierzęta. Każdy w coś wierzy- nietórzy nawet w to że w nic ne wierzą. Wam się wydaje że to wasza wiara jest jedyna. Krzyczycie że muzułmanie to taki zły naród mnający świętą wojnę a jeszcze do niedawna były wyprawy krzyżackie. Ale wim, wiem wy mi współczujecie że taka głupia jestem, dzieciom że taką matkę mieć będą. A mi nadal wstyd że kiedyś poszłam spoć w Polsce, a obudziłam się w kraju katolickim

a osobą próbującym mnie nawrócić proponuje przejść na topik pt"dlaczego ateiści są agresywni"

Gość babineczka
Tyle napisaliście o tym jak wychowywać dzieci a miało być o Giertychu. Wczoraj oglądałam program M,Olejnik z posłem Wojciechem Wierzejskim słuchajcie toz to kompromitacja to co ten Pan wygadywał choć nie jestem za gejami urąga wszystkiemu . po jego wypowiedziach sama poszłabym z gejami na manife / w moim mieście nie organizują , a szkoda/ facet ma 30 lat a poglądy jak średniowieczny wieśniak , gdzie on sie chował chyba na zadupiu i nie zauważył , że jest już 21 wiek i ludzie zmienili nieco swoje myślenie. Zionie nienawiścią . Macie racje , chyba będziemy skazani na getta dla niektórych o innych pogladach. Wyzywa w myśl zasady , kto nie jest z nami jest przeciw nam. To co Giertych proponuje jest dobre , ale z tymi ludzmi których ma wokół siebie nie widzę szansy , przecież każde słowo takiego faceta to rzucanie błotem , dla mnie szok.

Gość jestem córką - Pana Kleksa
a co Ciebie oburzyło w tej wypowiedzi u M olejnik bo nie oglądałam.?

I po co te nerwy. Co do katolików - sama należę do tej grupy. wszystko zależy od tego jak się wychowuje w duchu katolicyzmu - można zrobić krzywdę i wychować dziecko na człowieka zamknietego, takiego mohera, co znienawidzi każdą inną religię - można wychować tak jak mnie rodzice, w szacunku do każdego człowieka - bo jest człowiekiem i to wystarczy - niezależnie od jego poglądów, rasy, statusu społecznego. Mówiąc szczerze jestem zaskoczona postawą innych - na tym topiku, określających się jako ludzie wierzący i ziejących jadem w stosunku do ludzi o innych przekonaniach.Przecież katolicyzm mówi przede wszystkim o miłości do drugiego człowieka, a głowna zasada mowi, że każdy z nas ma wolną wolę i może sam wybrać. Więc nie rozumiem, po diabła określenia typu \"biedne dzieci ateisty, współczuję\". Ludzie, zanim zaczniecie rozmawiać, nauczcie się najpierw szanować dyskutanta

Kolorowe Kando-- wiesz szkoda że nie ma więcej takich ludzi jak ty- po prostu normalnych.

Gość do atestki
to ty jestes nienormalna - obrazasz katolików - jestes ateistką to znaczy ze mniejszościa i to ty jestes nienormalna durna babo.

Aaa , bo deko się wnerwiłam. Takie gadanie - jestem katolikiem, ale ja i tylko ja mam rację. Nie prawda, a jakby państwo nieco poczytali, to okazuje się, że no właśnie katolicyzm nawołuje do rozmów, z każdym. Wszyscy płakali po Janie Pawle II, tylko jakos wszyscy zapomnieli o tym, że On rozmawiał ze wszystkimi, nikomu nie odmawiał szacunku! Ateista to też człowiek i należy mu się szacunek. Co to za katolik, który zamyka sie na drugiego czlowieka, tylko dlatego, że ten jest innego wyznania, innego koloru skóry! Szlag mnie trafia na takich, bo to oni wystawiają niestety świadectwo reszcie!

do ateistki- już prosiłam by osoby nawracające i obrażające przeszły na topik "dlaczego ateiści są agresywni" czy jakoś tak- tam będziecie mogli dowodzić swoich racji. Tu natomiast mieliśmy rozmawiać o Giertychu, a nie o mojej wierze.

Czy jeszcze niektórzy nie zauważyli,że w topicu nie chodzi o spór ateistów z katolikami? Nikt nie obraza katolików , każdy może wierzyć w co chce nie ublizając i obrażając innych. Należy jednak zauważyc ,że istnieją inne wyznania i każdy ma prawo do swojegi i należy mu sie szacunek bez względu na to w co wierzy . Kazdy ma też prawo kochać kogo chce i z kim chce sex uprawiać. Pan Giertych nie bedzie nikomu mówił co mu wolno w sypialni robić :O Bo to nie jest jego sprawa,(chyba że chciałby sie przyłączyc, to co innego :P)

Gość kick
dlatego określam się jako chrześcijankę, nie jako katoliczkę... :/ mnie się w głowie nie mieści, że można być tak zakutymi łbami i pierdolić (za przeproszeniem) o białej sukieneczce jako wyższości katolicyzmu nad ateizmem. a mnie sie wydawało, że dogmaty wiary wykraczają poza komunijna i ślubną rewię mody. :] ale ja zapewne nienormalna jestem. acha, i jeszcze jeden cytat z "Dnia świra" :] jakoś mi sie przypomniał. Modlitwa Polaka. (Źródło: "Dzień Świra" Reż:Marek Koterski) Gdy wieczorne zgasną zorze, zanim głowę do snu złożę, modlitwę moją zanoszę Bogu Ojcu i Synowi. Dopierdolcie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu dosrajcie proszę! Kto ja jestem? Polak mały. Mały, zawistny i podły. Jaki znak mój? Krwawe gały. O to znoszę swoje modły do Boga, Maryji Syna. Zniszcie tego skurwysyna, mego rodaka, sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegła w łeb, żeby mu się córka z czarnym i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDSa i raka. O to modlitwa Polaka.

Obawiam się , że za rządów Giertycha właśnie tak będzie - wypłyną na wierzch wszystkie mohery, i będą pieprzyć duby smalone...A w szkołach słowo \"prezerwatywa\" będzie zakazane, osoby wypowiadające je zaś internowane....Bleh.

Gość kick
najgorsze jest zaślepienie i brak otwartości. "Moja jest tylko racja i to święta racja..." Cenię osoby otwarte na dialog, dyskusję, które mogą mnie czegos nowego o świecie nauczyć. Nienawiść, przekonanie o swojej 'wyższości' ze względu na rasę czy religię to dla mnie wynik jakichś potwornych kompleksów, błędów popełnianych od dziesięcioleci, niskiego poczucia własnej wartości i nie wiem czego jeszcze. Bo pomimo otwartości mojego umysłu, pewne rzeczy w głowie mi się nie mieszczą. :]

Gość kick
znając Twój temperament, to raczej on mógłby tego nie przeżyć ;)