joannaz 0 Napisano Lipiec 11, 2006 Witam ponownie, musialam jechac pozalatwiac sprawy;) Racja, nie wystarcza studia czy kurs pedag- trzeba\"to czuć\":) Ja swojej pracy w zyciu bym nie zmienila na inna, bez wzgledu na wysokosc zarobkow...Kocham to co robie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasik26 0 Napisano Lipiec 11, 2006 Czesc Dziewczynki! Witam nowe koleżanki:) Nie martwcie sie dziewczynki bo dla nas tez zaświeci słoneczko:):):) Ja tam w to wierzę i juz:) Mąż mi dziś kupił mus do ciała Dermiki taki grejpfutowy-super jest i tak pachnie ze sie az go zjesc chce i w ulotce jest napisane ze poprawia nastrój:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 11, 2006 Witaj milusio:))) Mowisz ze mus oki? Chociaz teraz tak goraco ze bez niczego czlowiek sie klei:D:D:D:D Ale kupie sobie, na jesien:]:]:] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 11, 2006 Boszzzzz,jak ja sie żle czuję:(((((((( Normalnie gwiazdy widze przed oczami, buuuuuuuuuuuu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Bry:))) A tu znów pusto, buuuu:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Hej Kbietki!!! Joannaz----> o tej porze co pisałaś byłam w pracy :( a tam niestety nie mogę korzystać z netu.... ale fajnie ze jesteś... a reszta dziewczyn jak tam? Wica, zielona koniczynka, Kasik26 i .... Emesze co znów z Tobą się dzieje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Noo bylam, ale sie zmylam spac bo strasznie sie czuje po tych lekach co lykam:(((( Dzis okropnie mnie mdli, na nogach sie ledwo trzymam, buu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wica 0 Napisano Lipiec 12, 2006 hej kochane, u mnie wszystko po staremu, wlasnie biore duphaston i oczekuje na @, na ciąże nie mam co liczyc. Mam remont w domu, troche sie przeliczylam z kasa wiec zalatwiam kredyt. Jestem wykonczona upalem, remontem. W zwiazku z moim wyjatkowo gigantycznym stresem nie ma co liczyc na efekty w postaci fasolki w tym miesiacu. Kasik bardzo fajny masz zawód, chcialam bardzo byc weterynarzem, ale bylam cienka z chemii :) Joannaz piszesz, ze mialas robione wszystkie badania, a jak wyniki, jaka diagnoza lekarska?? I przestań się dołowa, prosze cie bo to na nas przechodzi /empatia:)/ i niedlugo będziemy mogły stanowic narodową mniejszością smutasków ;) Dorotka a gdzie ty dziewczyno pracujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 wica: wszystkie jakie mozna wyczytac z krwi:D do tego profil hormonalny( kupe kasy wydalam) i kilka USG dopochwowych:/ Teraz monitoruje 3 cykle: 2 X USG na cykl( miedzy 9 i 16 dniem) oraz Bromgeron- ale odstawiam go dzis kategorycznie: wymiotowalam, mam niskie cisnienie, chodze po scianach, mdli mnie, ciagle mnie glowa boli-nic nie moge robic...W poniedz jade na USG, poprosze o inny lek....Buuuuuuuuuuuuuu,pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Hej! Wica--->pracuję w księgowości w instytucji co zwie się szpital :( a korzystać z netu nie mogę bo moj komp w parcy tak chodzi, że nie mogę szybko uciec na swój program ;) Joannaz--->a bromergon bierzesz po jedzeniu, bo wtedy się \"ciut\" lepiej go toleruje... :( przynajmniej ja!!! wiem co to za dar :( :( :( ale gorzej działał na mnie bromocorn... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 tak po jedzeniu, koszmar, wywalilam to, sie nie bede meczyc:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 ale jeśli to na zbicie prolaktyny, bo na to ja biorę to jest dobre.. tzn. u mnie rzeczywiście skutecznie obniża do normalbego poziomu! ale może Tobie zmieni lekarz na coś innego. Trzymaj się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Prolaktyne mam w normie, to na uregulowanie okresu i zajscie w ciaze:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 przy podwyższonej prolaktynie a ja takową mam niełatwo w ciąże się zachodzi... w zaawansowanych przypadkach blokuje jajeczkowanie a czasem zatrzymuje @. u mnie takiego przypadku nie było, ale i tak powiedział że TRZEBA ją \"zbić\"... jak się chce maleństwo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Echhhhhhhhhh, u mnie problem z okresem, i z wyjsciem jajeczka z jajnika zeby pleminiki mogly je dopasc.WIdzialam na USG- 7 bylo :x szok:D nabijalismy sie z lekarzem:D niech Bog broni od ciazy wielorakiej8) Bromegron na okres mam i zajscie, ale meczyc sie nie bede, dzis malo nie odlecialam.... Ps.Prolaktyne mam dobra, w normie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 to niech Ci zmieni leki na regulację okresu sa i inne... a co do ilości to dziecko to dar nawet jak ma być szczęśliwa SIÓDEMKA :) :) :) :) :) prawda? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Prawda ale za 7 podziekuje :D:D:D:D:D:D:D:D:D Inne malo dzialaja na mnie, luteine bralam pol roku, przestala dzialac. Ten przeklety Bromergon mial pomoc jajeczkom w wydostaniu sie, wrrrrrrrrrrr;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 i podobno pomaga :) fakt skutki uboczne okropne, ale efekt jest... może warto jescze troszkę się pomęczyć... musisz porozmawiać z ginem na ten temat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 No jak mi powie ze w 100% zajde-bede go żreć nawet w podwojnej dawce.Chociaz i tak mam wysoka: 2 razy dziennie po tabl- rano i wiecz, a z tego co czytalam to zaczyna sie od 1,4 tabl na noc-wiec na moje mam konska dawke dlatego takie skutki uboczne.Narazie odstawiam, w poniedz jade na USG zobaczyc jajeczka- wtedy porozmawiam z nim.Slyszalam ze jest zagraniczny lek o identycznym dzialaniu ale bez skutkow ubocznych-wiec doplace i wole miec spokoj, bo tak dalej nie moge funkcjonowac:> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 witaj w klubie-ja mam taką samą dawkę i też bez wstępnego \"wprowadzania\" małych dawek :( o tym lepszym leku słyszałam nie pamiętam nazwy ( chyba czytałam na forum o prolaktynie ), ale nie jestem pewna i gzieś padłą cena... żeby nie sklamać... ale na pewno powyżej 100 złotych. tak mi się wydaje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Ile?????????? Powyżej 100 zł?????? O ludzie, jak Boga kocham, ja się wykończe:( Już tyle kasy wydaje na te przeklęte badania, musze znależć nazwę tego leku- zapisałam sobie nawet.Zapytam w aptece i zobaczymy co babka powie:/:/:/ Mam nadzieje ze sie myslisz:x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 no oby!!! ale ja dlatego zwątpiłam... i jakoś zniosę bromergon... dla mnie to za duzy wydatek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Znalazlam, niby dostinex- 300 zl,ale to napewno nie to, ba nazwa jakos mi sie inaczej kojarzy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 nie chyba nie.... to jakoś inaczej mi brzmiało... niech pomyślę... ale ta pamięć - dobra... tylko ostatnio KRÓTKA strrrrasznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Albo Parlodel (19 zl na recepte) albo Norplolac (106 zl) Sprawdzilam i chyba to pierwsze:)))))Zaraz sobie az zapisze na kartce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Sprawdzilam to na 100% Parodel:)))) Lecę na film na 1, papapa,zajrze potem moze:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Lipiec 12, 2006 ooo! a mi chodziło o ten drugi akurat... papa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 wrocilam:D na chwilke;) Ogladalam film na 1 az cala chodze z nerwow :D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasik26 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Ja tak tylko na chwilke...poczytałam co napisałyście i ide spać bo mnie strasznie głowa boli..chyba od tego upału albo sama nie wiem z czego.. Buźka i dobrej nocki dla wszystkich:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Lipiec 12, 2006 Kasik- dobranoc, spokojnych slow:))) Mnie tez peka glowa, ale mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej, wywalilam bromergon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach