PaniMisiowa170 0 Napisano Listopad 6, 2007 Ja wlaśnie wróciłam ze sklepu ze śniadankiem. U mnie zero deszczu ale jest dość mroźno. Kurde dziewczynki już niedługo święta, w sklepach już są bombki, choinki ale ja lubię tą atmosferę. A jeszcze w tym roku będę miala swoje osobiste dzieciątko no może nie urodzone w Betlejem tylko w szpitalu no ale mi i tak w zupełności wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 6, 2007 misiowa,dokladnie,my tez w tym roku...mamy wyjatkowe swieta:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Listopad 6, 2007 No witam witam... widzę ze rozmowy od rana na całego :D :D :D super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Listopad 6, 2007 U mnie też mroźno, ale było troszkę słoneczka...ale teeraz już sie powoli chowa :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
listkaa 0 Napisano Listopad 6, 2007 maja wstała, mimo że pada lecim na spacerek. U nas dziś noc normalna. Maja wstała raz przed 3. odkąd jest z nami każda noc ł adnie spała :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DorotkaM 0 Napisano Listopad 6, 2007 listka---->No to odpukać i oby tak dalej ;) Miłego spacerku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 6, 2007 ja nie moge,moje dziecko wstalo o 11;30, flaszka,potem pogadalismy, deserek i.... sam wlasnie zasnal w lezaczku jak w lazience sie malowalam Kocham normalnie to dziecko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Listopad 6, 2007 Joasiu - zazdroszczę...i korzystaj, mój w dzień chce by się Nim wciąż zajmować...ale też Go kocham... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 6, 2007 aniu,moj tez,to przez ta pogode,chociaz od tygodnia jego dzien wyglada tak: wstaje ok 5:30, 6:00: gada,je,etc spi od 8-9 do 11- 12.... je,zabawy ze mna,gadanie etc: spi od 13-14 do 16-17 wstaje je, zabawy, kapiel ok 18:30 zasypia,19 je ok 23 -00 flacha, spi ok 4 picie, 5-6 flacha etc SZOK!!!!!!!!!!!!!!Mam nadzieje ze juz sie nie cofnie.. Acha i nie wyje,ciiiiiiiiiiii :x Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maruska 0 Napisano Listopad 6, 2007 dziewczyny,siostry,staraczki i mamy pomozcie mi,prosze sprawa wyglada tak ze lekarz zaproponowal mi zaszczepic sie na zoltaczke zakazna,wiecie te szczepionki 3 fazowe,bierze sie pierwsza dzis druga po miesiacu a trzecia i ostatnia z tej serii po pieciu miesiacach i chronia przez cale zycie, wiecie o co chodzi prawda? tylko ta pinda lekarka nie zaznajomila mnie,z konsekwencjami,czyli ze absolutnie nie wolno mi pod zadnym pozorem zajsc w ciaze w czasie brania tych szczepionek, malo tego po ich wybraniu mam odczekac jeszcze 3 miesiace. ja niewiedzaca idiotka oczywiscie wzielam szczepionke w zeszlym miesiacu, potem byly starania ale bezowocne i dzis wzielam kolejna dawke juz druga,owulacje wedlug obliczen powinnam miec dzis moze jutro wiec praktycznie zaplanowalam juz wieczor, mialo byc winko i swiece i kolacja sie juz pitrasi, a tu pani doktor tak miedzy wierszami mi mowi ze najwczesniej w sierpniu 2008 moge sie zaczac starac o moje wypragnione dziecko. to koszmar, myslalam ze rozniose jej gabinet,ze mi wczesniej nie powiedziala. gdybym wiedziala, wcale bym sie nie szczepila, kiedys szczepien nie znali i rodzili zdrowe dzieci a teraz mexyk tylko kase nabijaja. po co mi to i na co, przeciez zdrowa jestem. Boze dziewczyny i co ja mam teraz robic.znacie ten temat,napiszcie czy to prawda. ostatnia ze szczepionek mam wziac w kwietniu 2008, czy to znaczy ze do tej pory mam uwazac i nie zachodzic w ciaze?ja sie chyba powiesze.a po kwietniu jeszcze 3 miesiace mam uwazac,to przeciez mi 33 lata na zegarze biologicznym wybija.moze od razu o wnuczki sie postaram a nie tylko o dzieci. CO MAM ROBIC? czekac, czy zbagatelizowac to co mowi lekarz.sama juz nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 6, 2007 maruska:::::::::zasadnicze pytanie:co ginekolog na to? Czy to ginekolog kazal Ci do sier 2008 odlozyc starania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 6, 2007 Ps.maruska____ znalazlam cos dla ciebie: http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci_ciaza/porada/szczepienie-wzw-b-a-ciaza,8101,38.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smutna_lala 0 Napisano Listopad 6, 2007 witajcie:) u mnie sprawa wygląda tak: w 13 dc był jeden jedyny (nie licząc takiego w 3 dc pod koniec @ bo na szczęście jest krótka) seksik... jajniki bolały jak na owu w 11, 12 i 13 dc... wtedy też występował śluz płodny. W 14 dc już ewidentnie niepłodny... Ten seksik... to właściwie taka powiedzmy \"seria\" w różnych pozycjach;) - no nieistotne- w każdym razie sam koniec mojego K. nastąpił poza mną- czyli przerywaniec:) dziś 19 dc... brzuch boli... ostatnie cykle: od 25 do 29 dni... i ostatni rekordowy- 31 ale było dużo stresów (egzaminy, wyjazd zagraniczny, zmiana klimatu, samolot)... myślicie że... są jakieś szanse?? pzdr ciepło :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 7, 2007 smutna_lala: rozumiem ze chcesz dzieciaczka?:) Szanse sa zawsze, trzymam kciuki, daj znac jak sie wyjasni sytuacja:) Doth______________co slychac?Jak sie czujesz? Jak sobie radzisz?????? U nas znow pogoda masakra,jak wczoraj ale... jedna roznica: nie pada a leje,ze nic nie widac:( W wczoraj marudzil popoludniu, przez ta cholerna pogode nie swoj:/:/:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Listopad 7, 2007 Witam U mnnie też zimno i leje az się nie chce wychodzić z domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniMisiowa170 0 Napisano Listopad 7, 2007 A teraz zaczął padać śnieg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
listkaa 0 Napisano Listopad 7, 2007 tu też pada. Już dziś chyba odpuszczam sobie spacer. Żałuję, że nie mam balkonu, bym ją wystawiła i już... Co rano i noc się wściekam na to powietrza. Maję tak dręczy zapchany nosek, ze aż mi jej szkoda:( Znacie jakieś dobre sole morskie? Do tej pory zakraplałam jej solą fizjolog. ale może wypróbuję czegoś innego. Maja bawi się na macie. Uwielbia szeleszczące maskotki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 7, 2007 listkaaa___My mamy wielki taras ale...co z tego jak W pyszczy bo...wozek stoi? Musi jechac;) A mojego W mata jeszcze nie interesuje, musi podrosnac ciut;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Listopad 7, 2007 Hej!! To ja się dołączę - pogoda masakra!!! Nigdzie nie wychodzę!! Listka - sole słyszałam nazwę MAR - podobno dobre, ale sama nie miałam jeszcze okazji stosować. Co do szczepienia to słyszałam, że powinno sie odczekać, ale najlepiej poradzić się ginekologa. A co do samego szczepienia to uważam, że warto się zaszczepić. A Misiu dostał wczoraj czopek i spał do 5. Kurde, mam ndzieję, że w końcu wszystko wróci do normy i nie będzie potrzebował czopka by spać spokojnie... dodałam nowe fotki na bobasach, zapraszam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Listopad 7, 2007 bosz od tego siedzenia w domu to już porządnego zdania sklecić nie potrafię...masło maślane normalnie..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
listkaa 0 Napisano Listopad 7, 2007 aniu________________fajowskie zdjęcia! I wszystkie misie białe. naprawdę fajne! Idę coś zjeść. przygotuję obiad i prasowanko na mnie czeka... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Listopad 7, 2007 Witajcie kobiety w te zimny kolejny dzionek Listko --- jeśli masz jeszcze pokarm w piersi to wstrzyknij małej do noska Twojego mleczka...( albo ściągnij na łyżeczkę i wciągnij do wyparzonej gruszki po czym delikatnie jej do noska wlej kilka kropelek. Dziewczyny na 28 dni to praktykuję i mówią, że rewelacyjnie działa :)) a u mnie i Julci wsio OK.... mała grzeczniutka i spokojna... robi postępy jeśli idzie o leżenie na brzuszku i przewracanie się na boczek... Ładnie siedzi kiedy trzyma się ją za rączki.... Pomalutku wdrażam jej zamiast mleczka jabuszko :) w zamian za mniejszą dawkę - 120 zamiast 150 :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smutna_lala 0 Napisano Listopad 7, 2007 dzięki za odpowiedź:) jakby się udało- dam znać:) pzdr ciepło:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Listopad 7, 2007 Listeczko --- Julka ciągnie ze smoczka aventowskiego z 2 chociaz trójeczkę mam ale nie chcę przez niego podawać! Osobiście trzymam się mocno zaleceń na opakowaniu mleczka jakie podaję małej tzn NAN Activ 1 czyli do 4 miesiąca 150 ml i tylko 6 posiłków! W zupełności wystarcza a Julka jest najedzona no i wagowo nieźle przybiera aż się boję bo parę dni temu miała wagę 8030 :) Listeczko --- poobserwuj małą czy to aby nie wymuszanie Twojego zainteresowania jej osóbką... nie koniecznie jesst powiedziane ze jest głodna a rozciągnąć żołądeczek jest bardzo szybciutko Joasia --- podziwiam za samodzielność podejmowania wyzwania w żywieniu małego! Ja czekam do końca 4 miesiąca.... Lekarz chociaż ma dużą wiedzę książkową to też człowiek co ma rodzinę i wychowuje dzieci więc też wie co dobre a co nie.... Czasami jak Ciebie czytam to mam wrażenie, że nie potrafię wychować swojego dziecka a przecież mam już drugie :)) Pierwsza córa jak ta lala i zdrowa :) a obeszło się jak przy drugiej bez takich experymentów żywieniowych... Może jestem złośliwa w tym co piszę ale poprostu nie potrafię tego czytać więc tym samym wolę tutaj nie wchodzić.... mnie to przerasta Joasiu jakie masz podejście do małego chociaż bardzo długo się o niego starałaś a teraz - wygodnictwo cię dopada! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 7, 2007 ladybird: to masz problem,nie skomentuje Twej wypowiedzi, sobie rob co chcesz: co mnie \"obchodzi\" ja zywisz dziecko? Nie komentuje Twojego sposobu wychowania: kometarze zostaw dla siebie! listkaaa_____jesli chodzi o sol to tylko DISNE MAR: najlepsza na katar!!!! Wrocilam z miasta, pogoda no comment, ale kupilam W pierwsze,meskie,prawdziwe rajstopki: niebieskie w tygryski:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 7, 2007 Ps.nie potrafisz czytac-slusznie,nie wchodz Twoj problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Listopad 7, 2007 jakos inni wchodz,smiejemy sie razem, czytaja,komentuja i...nie maja problemu!! Ide bo mi sie cisnienie podnioslo;) bezsensu zreszta............ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aniaania 0 Napisano Listopad 7, 2007 O kurde, ale kłótnia...co jest dziewczyny??????? Tak długo razem tu gadałyśmy, bez sensu tak to zostawić, nie zawsze musimy zgadzać się z tym co robi któraś z nas, ale te nerwy naprawdę niepotrzebne!!! Lady - zaglądaj do nas!!! Obejrzałam nowe fotki na bobasach, widzę, że zmieniłaś stronkę. A zdjęcie w pianie rewela! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Listopad 7, 2007 Joasia --- na forum jest wolność słowa :)) to jest właśnie problem :) Mnie się ciśnienie nie podnosi hi hi hi Poza tym Ja mało piszę ostatnio o moim Julkowym wychowywaniu :)) aniaania :)) Julka to tak jak widać w tej piance i na tej piance wcielenie diabełka kochanego :)) Twój szkrab też przekochany i przeuroczy --- oglądałam :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ladybird76 0 Napisano Listopad 7, 2007 BIAłY MIś :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach