Go艣膰 klakier666 Napisano Kwiecie艅 12, 2010 no ja mam wizyte na 20 ,04 i jestem dzisiaj 4 dzie艅 na tabletkach przeciwb贸lowych niestety pomaga tylko pyralgina ale najgorsze jest to ze z膮b pobolewa przy nagryzaniu a najbardziej boli szczeka :( poczekamy zobaczymy co Pani doktor powie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 boj膮ca si臋 dentysty Napisano Kwiecie艅 20, 2010 ja by艂am ostatnio u dentysty.bola艂o jak cholera.da艂a mi znieczulenie ale ono nie dzia艂a艂o...niewiem czemu,ca艂y czas mnie rwa艂o.morde mi wysztywni艂o a b贸l by艂.za艂o偶y艂a mi trucizne.chyba ju偶 bym wola艂a wyrwa膰 go i mie膰 jeden b贸l a nie kilka Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 klakier666 Napisano Kwiecie艅 20, 2010 ja dzisiaj jestem po drugiej wizycie teraz tylko wypelnienie i po problemie ;] pobolalo ale wqarto uratowac z膮bek a nie pozbyc sie go ;p Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dent Napisano Kwiecie艅 26, 2010 ja ostatnio leczy艂am kana艂owo... bo mi nerw na wierzch wyszedl jak jadlam i pilam to umieralam z b贸lu... a ze po kolei lecze zeby bo sie troche nazieralo to poprosilam denstystke zeby mi ogladnela... no i ona rozwiercila to myslalam ze jaj cos zrobie... jak wyszlam z tamtad to sie poryczalam, bo nieziemski bol... ale spoko zawsze moza o znieczulenie poprosi膰! potem poszlam do apteki i pani mgr dala mi na to pyralgine 500mg zarzylam 2 na raz i nawet nie poczulam najmniejszego b贸lu... wiec wszystkim polecam zeby sobie 2 tabletki po wyjsciu z zatruwania zaaplikowa i to koniecznie pyralginy... potem poszlam za 10 dni i sie balam okropnie, wspominajac poprzednia wizyte... myslalam ze zemdleje... ale luz... NIC NIE BOLALO... WIEC SIE NIE BOJCIE o nie jest takzle Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czcczcza Napisano Kwiecie艅 30, 2010 Ktos tu pytal o dentyste w Szczytnie, hmm polecam Ab-Dent z Olsztyna, wedlug mnie najlepsi sa na warmii i mazurach Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Sodalite 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2010 leczenie kanalowe nie boli, boli zab - i to nie do zniesienia - ktory obumiera i potrzebuje leczenia kanalowego, leczenie kanalowe to ulga!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Sodalite 0 Napisano Kwiecie艅 30, 2010 leczenie kanalowe nie boli, boli zab - i to nie do zniesienia - ktory obumiera i potrzebuje leczenia kanalowego, leczenie kanalowe to ulga!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Anitka88 0 Napisano Maj 1, 2010 Witam ja dowiedzia艂am si臋 od dentystyki,偶e ,pjego z臋ba bedzie mozna leczy膰 kana艂owo i zap艂ace za to 150 zl i wszystko podobno mo偶e uda si臋 zrobi膰 na jednaj wizycie,a je偶eli b臋dzie problem z udra偶nianiem kana艂贸w itp.to bede musia艂a znowu przyj艣c ile takich wizyt mog臋 max zaliczy膰??? jaki艣 czas temu mia艂am leczony kana艂owo kilka lat temu,z膮b mi si臋 ca艂y ukruszy艂 dentysta go zrobi艂 i czasami mnie teraz pobolewa,krew sie z niego la艂a :/ czy warto zrobi膰 jego RTG ???,mo偶e co艣 tam niedobrego si臋 dzia膰??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ann17 Napisano Maj 10, 2010 mialam 3 razy zatruwanego zeba i sie nie zatrul..wiec dentystka dala mi znieczulenie... wyciagala kanaly , bolalao mnie . teraz juz jestem po wyciagnieciu nadal mnie boli ;/; / czy to normalne?:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zygy Napisano Maj 18, 2010 W tej chwili najlepsze i najnowocze艣niejsze kliniki denstystyczne nie preferuj膮 ju偶 zatruwanie z臋b贸w przed leczeniem kana艂owym, gdy偶 w ten spos贸b dodatkowo si臋 je os艂abia, tylko znieczulenie miejscowe z臋ba lub te偶 ca艂ego 艂uku, wyj臋ciem zepsutej miazgi z kana艂贸w, udro偶nieniem ich, wype艂nieniem i zaplombowaniem. Op贸cz tego przy wype艂nianiu ka偶dego kana艂u winno si臋 wykona膰 co najmniej 1zdj臋cie z臋ba, w celu zobaczenia czy dany kana艂 zosta艂 w nale偶yty spos贸b uro偶niony do ko艅ca. Je艣li chodzi o znieczulenie, to po zaaplikowaniu nale偶ytej dawki i odczekaniu ok.2-3 minut, taki z膮b w momencie czyszczenia i plombowania- NIE MA PRAWA NIC BOLE膯!!! Je艣li jest inaczej, to znaczy, 偶e dany dentysta to zwyk艂y amator i po偶a艂owa kasy na skuteczne 艣rodki przeciwb贸lowe, kt贸rych ci膮gle w Polsce nie brakuje, niestety... Pami臋tam z w艂asnego do艣wiadczenia, 偶e kilkana艣cie lat temu pomimo bolesnego znieczulania i tak nic nie pomaga艂o i bole艂o jak cholera podczas borowania... No tak, ale to by艂o w po艂owie lat 90-tych... ps. dobra rada, nie 偶a艂ujecie kasy na posiadaj膮cego odpowiednie kwalifikacje fachowca, kt贸ry mo偶e i jest dro偶szy, ale zrobi Wam wszystko jak nale偶y, tak 偶e b臋dziecie mieli spok贸j na d艂u偶szy okres czasu. Ja niestety przez kilka lat 偶a艂owa艂em pieni臋dzy, lecz膮c si臋 u ta艅szego stomatologa i wyszed艂em na tym jak zab艂ocki na mydle... Co si臋 okaza艂o? Ano to, 偶e praktycznie wszystkie z臋by mam popsute i to pomimo regularnych wizyt u stomatologa!!!, plomby s膮 nieszczelne i dodatkowo ze z艂ej jako艣ci materia艂u, kana艂y nie powype艂niane jak nale偶y, po prostu targedia!!! Dzi艣 np. mia艂em ponownie przeleczany kana艂owy z膮b, kt贸ry mia艂em ju偶 robiony kilka lat temu, ale jak wida膰 z nienajlepszym skutkiem i ju偶 widz臋, 偶a na tym si臋 raczej nie sko艅czy :( Zatem, wydam kup臋 kasy na renomowanego fachowca, do kt贸rego powinienem i艣膰 ju偶 dawno, za艣 to wszystko co zostawi艂em u tego ta艅szego amatora, to ju偶 niestety przepad艂o. Dodaj膮c do tego szfirowe aparaty na dolny i na g贸rny 艂uk (na g贸rze ju偶 mam za艂o偶ony, na dole jeszcze nie z racji konieczno艣ci doko艅czenia leczenia ubytk贸w) + prawdopodobny implant lewej, g贸rnej czw贸rki, to rysuje si臋 mi nieciekawa parspektywa zostawienia w r贸偶nego rodzaju gabinetach stomatologiczno- protetyczno- osrodontycznych sumy grubo przekraczaj膮cej 10tys. z艂otych... Normalnie szok!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ja34 Napisano Maj 19, 2010 Ja bede mial 6 leczona kanalowa i mam takie pytanko.. znieczulila mi caly luk i przy borowaniu strasznie mnie bolal;/ Niewiem dlaczego. jest w trakcie trucia zeba i sie boje czy leczenie kanalowe bedzie mnie az tak bolec jak przy borowaniu bo az sie caly na fotelu spocilem z b贸lu Prosze o odp pozdrawiam Kacper Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mysu Napisano Maj 27, 2010 Ja dzisiaj id臋 ju偶 tylko po plomb臋 . Pami臋tam ten b贸l :( Wracam do domu, a boli jak cholera :( No, ale dzisiaj ju偶 ostatni raz :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ry艣tynduadin Napisano Czerwiec 2, 2010 Mia艂em dzi艣 leczenie kana艂owe nic nie bola艂o czasami tylko jak pani doktor czy艣ci艂a kanalik ale to nic w por贸wnaniu co mia艂em dzi艣 w nocy. Teraz jest wszystko tip top. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KaMaj Napisano Czerwiec 16, 2010 Witajcie kochani. Ja dzis id臋 na wizyt臋, mam BIG dziur臋 w 7 i kana艂owe pewnie b臋dzie na bank. Boj臋 si臋 troszk臋, bo nigdy jeszcze takowego nie mialam. Podobnie jak nakt贸rzy panicznie si臋 boj臋 b贸lu, a generalnie zawsze wo艂am o znieczulenie:) Tak wi臋c 14.30 godzina ZERO. Heh chcia艂abym ju偶 by膰 po i opisywa膰 wra偶enia. RANY JULKU JAK JAK SI臉 BOJ臉!!! Jak us艂yszycie g艂o艣ny krzyk - TO B臉D臉 JA:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 b贸lnie doizniesie nia!!! Napisano Czerwiec 16, 2010 Ja niestety przez swoje zaniedbanie strsznie cierpie juz 2 tdzien, okolo 5 miesiecytemu bylam u dentysty z malym ubytkiem w 7 zalozyla mi oparunek i tak zapominialm o kolejnej wizycie ...... i nagle po tym czasie zaczela mnie bolec 6 poszlam do dentysty i leczenie kanalowe 6 po tym zabiegu jak wrocilam do domu to myslalm ze umre z b贸lu okazalo sie ze wdalo sie zakazenie w 7 !!!!!! o ktorej zapomnialam i tygodni codzeinnie placze i wyje z bolu a ketonal jem czesciej niz chleb przynajmniej po 5 tabletek dziennie, nie bede liczyla ile opakowan ibupromu i apapu wyjadalm ale bedzie z 20...... porazka czekam co mi wysiadzie watraba czy nerki.:((((((((( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KaMaj Napisano Czerwiec 17, 2010 Hmmm oby艂o si臋 bez kana艂owego! Okaza艂o si臋 偶e to 6 a nie 7:) Gorsze jdnak jest to 偶e bol膮 mnie wszystkie z臋by z lewej strony i dalej nie wiem czemu?????? Chyba b臋d臋 leczy膰 wszystkie kolejno! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ile p艂acicie za leczenie kana艂 Napisano Czerwiec 20, 2010 ile p艂acicie za leczenie kana艂owe? mam do zrobienie 6- k臋 i troch臋 obwiam si臋 koszt贸w z tym zwi膮zanych:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 olusja Napisano Czerwiec 20, 2010 to zalezy ile masz kana艂贸w.. m贸j dentysta za jeden kana艂 bierze 150z艂 + wype艂nienie... mia艂am oko艂o 2 tyg temu z膮b leczony kana艂owo i nadal mnie boli, na razie mam wype艂nienie tymczasowe. a co najlepsze - je艣li sobie possam tego z臋ba to bardzo 艣mierdzi - nie wiem czym , taka ropa ze spalenizna... ? jutro mam wizyte ale jestem zaniepokojona bo oczywiscie, 偶e dentysta nie przyzna si臋 偶e zrobi艂 co艣 藕le. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikusia883 0 Napisano Czerwiec 27, 2010 Witam, Jutro rano mam wizyte u dentysty - leczenie kana艂owe g贸rnej czw贸rki :(. Trutke mialam zak艂adan膮 prawie 3 miesi膮ce temu ale zwleka艂am z wizyt膮 bo strasznie sie ba艂am :( teraz stwierdzilam ze biore sie w garsc i ide wiec zarejestrowalam sie jutro na 10:15 dokladnie. Strasznie sie boje leczenia kana艂owego :( prosze niech ktos mi powie ile kana艂贸w ma g贸rna czw贸rka bo kompletnie sie na tym nie znam a chcialabym wiedziec :( i jesli mialam prawie 3 miesi膮ce temu w艂o偶on膮 trutke to nadal z膮b b臋dzie zatruty? czy na nowo b臋dzie musia艂a mi go tru膰? :( i jak powie dentystka 偶e z膮b zatruty nie b臋dzie bola艂 przy leczeniu to mimo to wypada prosi膰 o znieczulenie czy warto zaufa膰 dentystce? :(. Jeju panicznie si臋 boje masakra :( Chcialabym miec to juz za sob膮 :(. Jutro po powrocie napisze swoje wra偶enia i mam nadzieje ze b臋d膮 one pozytywne i b臋d臋 si臋 smiala ze takiego czegos si臋 ba艂am. Prosze o odpowiedz :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikusia883 0 Napisano Czerwiec 28, 2010 Szkoda ze nikt mi nie odpowiedzial na wczorajszy post ale trudno :) juz jestem po i obiecalam ze napisze jak bylo wiec pisze: Jest okey :) nawet powiem ze nic mnie nie bolalo :) poprosilam o znieczulenie i nic kompletnie nie czulam tylko ze nie mialam jeszcze tego chyba najgorszego bo nie mialam tych igie艂. a to dlatego ze zaczyna robic mi sie w z臋bie zgorzel jak to dentystka powiedziala. niewiem co to jest ale przez to leczenie kanalowe bedzie trwalo kilka wizyt :(. za tydzien mam przyjsc na zmiane opatrunku ze zdjeciem rtg i niewiem co dalej, okaze sie. ale wiem ze da sie wyleczyc tego zeba jeszcze bo tak powiedziala dentystka :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 joleeczka Napisano Czerwiec 29, 2010 Mia艂am rok temu zaplombowanego z臋ba. jednak po roku zacz膮艂 mnie bole膰. najpierw przy jedzeniu ciep艂ego lub zimnego. nast臋pnie zacze艂o tak strasznie bole膰 ze nie spa艂am w nocy. pojecha艂膮 do dentysty i go rozwierci艂 i mia艂am zapalenie miazgi i ropa z krwi膮 z tamt膮d wylecia艂a. da艂 mi antybiotyki. jestem ciekawa czy konieczne bedzie leczenie kana艂owe kt贸rego si臋 obawam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikusia883 0 Napisano Czerwiec 29, 2010 Oj obawiam sie ze tez masz zgorzel czyli to co ja bo slyszalam ze jak jest w z臋bie zgorzel to wlasnie na poczatku boli przy cieplym badz zimnym a pozniej tak boli ze wyrzymac ledwo sie da... Ja w sumie zgorzel mam ale nie odczuwam bolu itp ale moze to dlatego ze dentystka stwierdzila ze dopiero zaczyna robic mi sie ten caly zgorzel. Mnie czeka leczenie kanalowe. Juz mialam zatruty z膮b, pozniej dentystka zobaczyla ten zgorzel wiec powiercila pod znieczuleniem (nic nie czulam) wbila mi w tego zeba dwie igly ale nic tymi iglami nie wyciagala tlyko wbila je i wlozyla jakies biale lekarstwo i kazala przyjsc za tydzien ze zdjeciem rtg tego zeba na zmiane opatrunku. pozniej jeszcze kilka wizyt mnie czeka ale jestem dobrej mysli ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 joleeczka Napisano Czerwiec 29, 2010 ale ja by艂am u dentysty i stwierdzi艂 ze moze sie samo wyleczy zakazane miazgi.? dziwne. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikusia883 0 Napisano Czerwiec 30, 2010 Ja niewiem jak zakazenie miazgi moze samo sie wyleczyc... moze lepiej zmien dentystke. Zapalenie miazgi to moim zdaniem to jest wlasnie zgorzel a to nie jest cos co mozna lekcewazyc. Ja bym na Twoim miejsciu zmienila dentystke. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 joleeczka Napisano Lipiec 1, 2010 powieedzia艂 ze w wielu przypadkach sie to wyleczy艂o ze nie by艂o konieczne kana艂owe. jednak dal mi antybiotyki i teraz nie boli. nic a nic. to jest prywatny dentysta. podobno baardzo dobry.;p Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikusia883 0 Napisano Lipiec 1, 2010 no dobrze ale tego nie wolno lekcewazyc... ja bym na Twoim miejscu poszla do innego dentysty chociazby po to zeby zobaczyc czy powie to samo. Jesli tak samo stwierdzi to okey a jesli nie to znaczy ze ta dentystka nie jest wcale taka dobra. To ze ona prywatnie przyjmuje to nie znaczy ze jest dobra. Czasami a nawet bardzo czesto jest tak ze prywatni s膮 do niczego a lepsi sa Ci na kase chorych ;). Ja pierwszy raz sie spotkalam zeby takie cos nie bylo leczone i zbey dentysta powiedzial ze smao sie wyleczy. Powiem Ci tylko ze to pozniej bedzie mialo jeszcze gorsze skutki i bedziesz musiala miec kilka z臋bow leczonych kanalowo bo to sie przenosi ale Twoj wybor. Nie chce Cie straszyc i zycze Ci obys miala racje ale cos mi sie tu bardzo nie zgadza. Zycze Ci zeby wyleczyl Ci sie ten z膮b ale z臋by z reguly same sie nie lecz膮 ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Boli pom贸偶cie Napisano Lipiec 2, 2010 Mam takie pytanie wczoraj mia艂am leczenie kana艂owe g贸rnej dw贸jki Bez znieczulenia nic nie bola艂o ale zaraz jak wysz艂am z gabinetu zacz臋艂o mnie strasznie bole膰 i tak boli mnie do dzi艣 troch臋 te偶 napuch艂o mi czy to normalne przejdzie ? A jeszcze dodam 偶e mam te偶 antybiotyk bo najpierw mialam rope spuszczana z dzi膮s艂a nad tym z臋bem. \Prosze o odpowiedz Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikusia883 0 Napisano Lipiec 2, 2010 po pierwsze to bardzo Ci wsploczuje naprawde :( a po drugie ja jestem dopiero w trakcie leczenia kanalowego wiec ciekzo mki powiedziec ale strasznie duzo czytalam o tym i powiem Ci ze bardzo duzo osob pislao na roznych forach ze pare dni ma prawo pobolec, najlepiej wzi膮艣膰 tabletk臋 przeciwbolow膮 i przemeczyc sie pare dni i jesli nie przejdzie po tych paru dniach to udac sie do dentystki. I mysle ze to jest przestroga dla tej dziewczyny co pisala wczesniej ze dentystka jej powiedziala ze zakazenie czy cos tam smao przejdzie. Lepiej isc do dentysty innego i leczyc kanalowo. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tralalala lala Napisano Lipiec 5, 2010 witam, mam pytanko o bellastom臋 w Toruniu-by艂 kto艣 tam na kana艂owym leczeniu? czy za艂atwiaj膮 wszystko w ci膮gu jednej wizyty? jaki koszt za kana艂? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ktosik_12345 Napisano Lipiec 5, 2010 witam! dzisiaj mialem leczenie kanalowe, w zebie ktory ma 2 kanaly. Trzy zastrzyki kolo zabka i juz bylem znieczulony :> Nie musialem robic zadnych zdjec, ani wczesniej go zatruwac. Dentysta zrobil to wszystko na jednej wizycie. Nawet nie wiem czy go wogole zatruwal... wiem ze po jakims czasie psikal jakas smierdzacza ciecza (cos o zapachu chloru). Jezeli chodzi o moment wyrywania nerwow to musze powiedziec, ze nie wiem kiedy to zrobil. Dopiero na koniec jak kazal mi przeplukac woda to patrze sie do tego zmywaka, a tam pelno nerwow :O Ogolnie zero bolu. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach