Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka*

dziewczyny jakie podpaski uzywacie poradzcie

Polecane posty

Gość lal;jdfklhfkjsghfjfgdsh
Always są najlepsze na świecie;D

Gość rturi
Ja sobie dziś kupiłam podpaski Femina z Biedronki bo mi koleżanka je poleciła... I dupa. Od razu do wyrzucenia z jednego opakowania poszło 6 podpasek... bo nie miały nic a nic kleju. Być może to tylko taka wada produkcyjna i nie zdarza się czesto ale mi cos takiego pierwszy raz. A na pozostałych podpaskach stanowczo za mało kleju i to dość kiepskiej jakości.

Gość podpaska_czy_tampon ;P
alweys- mogą być femina - te na noc były dobre i na dzien też mogły być bella-najlepsza ta w zielonym opakowaniu naturella-tylko na noc bo maja za bardzo intensywny zapach szczególnie te cienkie P.S ja osobiscie na noc polecam tylko i wyłącznie alweys w ciemnofioletowym opakowaniu, a na dzień tylko bella te w zielonym pakowaniu; )) Tak ciepłe mogły być tylko słowa twe..;*

Gość ED.3
według mnie najlepsze sa podpaski naturella, ponieważ mają bardzo ładny zapach i są chłonne. Oczywiście ze skrzydełkami. Podpaski bez skrzydełek są niezbyt dobre, ponieważ bielizna moze zostać pobrudzona. Właśnie teraz mam okres i noszę naturellę i czuję świeżość i komfort

Gość Fanka Gorzkiej zemsty - PdG
Ja używam Always Ultra Normal Plus z siateczką. PLUSY: - Siateczka zamienia wydzielinę w żel, dzięki czemu ma sie ograniczony konktakt z wydzieliną. - Siateczka jest dobrym rozwiązaniem dla kobiet, które nie lubią bawełnianej powłoczki i dla tych które nie lubią widoku krwi. MINUSY: - Są dość drogie. Cena za duopack Always-ów (20 szt.) wynosi 7.59 zł. Inne podpaski które też w takich duopackach np. Naturella kosztują 4 zł. Mimo to ja nie oszczędzam na takich produktach i kupuje moje ulubione podpaski :) Wkońcu przecież chodzi o wygodę, komfort i świeżość :)

Gość dla mnie idealne są
bella perfecta niebieskie (teraz kupiłam w zamian jakieś nowe z tej serii, takie w różowo-białym opakowaniu, zapachowe - zobaczymy) oraz naturella (te najcieńsze, są naprawdę cieniutkie, zapach lubię). Ogólnie odpadają wszystkie podpaski z siateczką plastikową zamiast z bawełną, więc alwaysów nigdy nie używałam i nie będę. Nie mogę znieść tego plastiku w majtkach, muszę mieć bawełnę.

Gość synia
BELLA !!! :)

Gość Assssssssssssik
Ja dostałam swój pierwszy okres we włoszech i tam były takie genialne LinesUltra. Nakupiłam sobie chyba z pięć paczek. A tak to używam Belli perfeckta. Za tampony dziękuję.

Gość Fioletowa Dziewucha
Ideałem moim są Always Ultra Sensitive. Zaraz po nich Naturella Ultra, choć mogłyby być one bezzapachowe. Te dwa rodzaje najlepiej dopasowują się do ciała i dosyć dobrze chłoną. Kupuję naprzemiennie. Później dobre są jeszcze Bella Perfecta Green lub Blue (choć mam wrażenie, że są trochę niewygodne, dość sztywne). A dalej to już cała reszta, której używam sporadycznie. Tampony od święta, baaardzo rzadko (basen, wyjazd). A wkładki tylko pod koniec okresu, nie codziennie, bo nie przepuszczają powietrza, a bez nich nie odczuwam jakiegoś specjalnego dyskomfortu, więc nie narzekam.

Gość bleblebla
Ja po domu używam Bella Clasic lub Nova Do wyjścia Bella Perfecta Blue lub red, Bella perfecta Green jest do dupy... ;/ Zastanawiam się nad tą Feminą z Biedrony może się skuszę, jak moje zapasy się skończą (nie uwierzycie ile ja paczek podpasek w domu znalazłam... kilka Alwaysów z czasów, gdy były na mnie za duże i raz w szkole miałam przez nie wpadkę zdecydowałam, że nie bedę ich nosić, ale kilka opakowań wczesniej kupiłam i to leżało i leżało zapomniane, przez trzy lata, i teraz postanowiłam tę moją "spiżarnię" wykorzystać... No i czytałam tu że Alweysy sensitiv są mięciutkie i zamieniają krew miesięczną w jakiś żel w środku podpaski, wydaje się to ciekawe, może kiedyś też wyprubuje ;)

Gość lady_julitka1988
Ja w czasie okresu używam podpasek - naturelli classic , albo always classic sensitive. Jak dotąd się sprawdzają, są chłonne, miłe w dotyku i jeszcze nie przeciekły ;P Próbowałam tamponów O.B. mini, ale mimo prób zawsze czułam je w sobie.

Gość Niecodzienny Nick
Jestem zwolenniczką bawełnianych podpasek, rzadko używam tych z siateczką, a już na pewno unikam ich w lecie (ten plastik na spoconej skórze, fuj!). Moje typy to Always Ultra Sensitive, Bella for Teens oraz Naturella Ultra. Rzadziej Libresse lub podpaski "niemarkowe" typu Femina z Biedronki czy Facelle z Rossmanna. Przede wszystkim - każda z nas ma inne potrzeby i upodobania.

Gość Niecodzienny Nick
dodam, że ja osobiście nie mogę znieść podpasek o klasycznej grubości. Używanie ich to dla mnie prawdziwa katorga.

Gość melodyjka09
Ja w te dni używam tampony i co wazne,dziewczyny dbajcie o higiene intymna,używajac chusteczek cleanica.

Gość jolka86
według mnie najlepsze są Bella Perfecta Niebieskie!! bo: 1. są cieniutkie 2. nie przyklejają się do ciała 3. są super chłonne 4. maja skrzydełka 5. są dość tanie 20 szt za 6 zeta 6. nadają się też na noc

Gość gosiaczek ;)
Ja używam allways senstive . swietne na obfite krwawienia. Długie idealne !!

Gość a wg mnie cienkiie
Femina (niebieskie) z biedronki są super, takie same jak beela perfecta A MAM 20 SZTUK ZA 4 ZL :)

Gość Paula15
Ja to mam okres od 2 lat. nie krwawie mocno. Ale pomimo tego używam bardzo grubych podpasek a w szkole jak jestem to wkładam 2 zazwyczaj. Moje koleżanki używają jak najcięszych podpasek a ja jak najgrubszych i mi to nie przeszkadza chodź czasem gdy mam np sukienkę przylegającą do ciała to się podpaska strasznie odznacza ale mi to wcale nie przeszkadza. Polecam bellę classic max.

Gość Aldonia
Kurczę, nie wiem, o co wam chodzi z tymi, ze muszą być tanie! Bez przesady, dziewczyny! Ja wolę dac te 10 zł za paczkę i mieć pewność, e nie przemokne i nic mi nie będzie, te tanie to jedna wata i nic więcej, tampony, mnie niestety podrażniaja, i jak się chcę wysiakć to trzeba je wyjmować zakażdym razem. Ja polecam Always fresh, takie z kwiatuszkami, duopak kosztuuje teraaz w drogerii NATURA chyba 7.79zł. Moim zdaniem to jest mało za 18 podpasek. Naturella droższe, ale starszie je czuc. :c

Hmm. po wielu latach krwawych miesięcy i wielu testów muszę stwierdzić iż, że: Moje opinie o poszczególnych podpaskach : Always - szeleszczą, odparzają(?) akurat nie przepadam za podpaskami z tą siateczką tzn. nie pasuje mi w alwaysach, są niewygodne jakieś, nie pasują mi. Do tego drogie. Bella - jestem na tak. Jak już to ten niebieskie od biedy zielone. Fajne, dyskretne w użytkowaniu, mają dobry klej i chłonność na dzień, ale na noc się nie nadają jak dla mnie - za małe. Nie wiem jak ja to robię, ale ja muszę mieć słoniowe podpaski na noc, chociaż nie mam Bów wie jakiego okresu :| Naturella - hmm, drogie jakieś :| za bardzo je czuć. Pamiętam jak w lato, gdy miałam krótkie dżinsowe gatki zapytał się "czy też czuję rumianek :D", te podpaski są zbyt mocno aromatyzowane. Nie ufam im. Facelle z Rossmanna - te bez siateczki są bardzo fajne, porównywalne do belli, ale tańsze, dlatego od jakiegoś czasu je używam. Mają też wersje nocną co bardzo lubię. Są o wele dłuższe, chłonne i nie szeleszczą (dla mnie to ważne, aby ich użytkowanie było w miarę dyskretne). Libresse - najlepsze chyba, ale też zależy, które. Są takie zielone w Rossmannie czesto w promocji - mają fajną długość, ale skrzydełka są za małe, ale dają radę. Generalnie lubię libressy, aktualnie użytkuję wkładki. Femina - hmm nie widzę żadnej różnicy między nimi, a np. z belli. Tampony - używałam przez dokładnie sześć miesiączek mojego życia po czym trafiłam do szpitala z zespołem wstrząsu toksycznego, spowodowanego prawdopodobnie własnie tamponami (przy zachowaniu wszelkich standardów higienicznych!! - cóż miałam pecha). Tampony ułatwiają życie, to tak jakby nie mieć okresu, aczkolwiek w szpitalu dowiedziałam się od lekarza, że nie poleca tamponów w żadnym wypadku, wcale nie są takie och i ach, jednak komfort ich stosowanie jest o wiele lepszy niż używanie podpasek.. Na razie jednak pozostaje przy podpaskach. To tylko 5 dni z każdego miesiąca :/

Hmm. po wielu latach krwawych miesięcy i wielu testów muszę stwierdzić iż, że: Moje opinie o poszczególnych podpaskach : Always - szeleszczą, odparzają(?) akurat nie przepadam za podpaskami z tą siateczką tzn. nie pasuje mi w alwaysach, są niewygodne jakieś, nie pasują mi. Do tego drogie. Bella - jestem na tak. Jak już to ten niebieskie od biedy zielone. Fajne, dyskretne w użytkowaniu, mają dobry klej i chłonność na dzień, ale na noc się nie nadają jak dla mnie - za małe. Nie wiem jak ja to robię, ale ja muszę mieć słoniowe podpaski na noc, chociaż nie mam Bów wie jakiego okresu :| Naturella - hmm, drogie jakieś :| za bardzo je czuć. Pamiętam jak w lato, gdy miałam krótkie dżinsowe gatki zapytał się "czy też czuję rumianek :D", te podpaski są zbyt mocno aromatyzowane. Nie ufam im. Facelle z Rossmanna - te bez siateczki są bardzo fajne, porównywalne do belli, ale tańsze, dlatego od jakiegoś czasu je używam. Mają też wersje nocną co bardzo lubię. Są o wele dłuższe, chłonne i nie szeleszczą (dla mnie to ważne, aby ich użytkowanie było w miarę dyskretne). Libresse - najlepsze chyba, ale też zależy, które. Są takie zielone w Rossmannie czesto w promocji - mają fajną długość, ale skrzydełka są za małe, ale dają radę. Generalnie lubię libressy, aktualnie użytkuję wkładki. Femina - hmm nie widzę żadnej różnicy między nimi, a np. z belli. Tampony - używałam przez dokładnie sześć miesiączek mojego życia po czym trafiłam do szpitala z zespołem wstrząsu toksycznego, spowodowanego prawdopodobnie własnie tamponami (przy zachowaniu wszelkich standardów higienicznych!! - cóż miałam pecha). Tampony ułatwiają życie, to tak jakby nie mieć okresu, aczkolwiek w szpitalu dowiedziałam się od lekarza, że nie poleca tamponów w żadnym wypadku, wcale nie są takie och i ach, jednak komfort ich stosowanie jest o wiele lepszy niż używanie podpasek.. Na razie jednak pozostaje przy podpaskach. To tylko 5 dni z każdego miesiąca :/

Gość Misssia:))
Ja mam okres od pół roku i jak do tej pory stwierdzam że: Bella (te grube) są do d**y,ponieważ są grube i strasznieee niewygodne. Zaś Bella typu green,blue,red itp, są cienkie, chłonne, wygodne, lecz gdy wchłoną dużo wydzieliny to się zwijają i rulonują :// Naturella są dobre(ale te bezzapachowe) Always są wspaniałe:))), polecam always night classic, są mega chłonne i nigdy mi nie przesiąkły (nawet w nocy,ponieważ są długie z tyłu i szybko chłoną). Always sensitiv tylko po domu i przy mało obfitych krwawieniach, ponieważ bardzo wolno wchłaniają (kiedys jak poszłam się przejść z kumpelą i założyłam always sensitiv normal i jak naraz poleciało to chyba nie nadążyła wchłnić i mi przeciekło,a podpaska była cała czerwona) Co do ceny podpasek to nie zwracam na to uwagi i też bym wam tak radziła 3zł w te czy we wte nic moim zdaniem nie zmieni, po prostu odmów sobie batona czy czekolady i na podpaski się znajdzie, przecież liczy się komfort i ochrona:))) POZDRAWIAM!!!

Gość wolę podpaski
wolę podpaski z Belli te różowe kocham je:** zbiedronki nie kupuję są do du** heheh ale okres mi się spóżnia już kolka dni szokkkkkkkkkkkkkkkk

Gość Allex20
Osobiście polecam: -Always Ultra Normal Plus-nie lubie widoku krwi a ta siateczka działa -Always Ultra Normal Plus Sensitive-sa przyjemnie mięciutkie -Naturella Ultra Classic- podoba mi sie ten rumiankowy zapach :) -Bella Perfecta Blue -Bella Perfecta Green -Libresse Normal (te różowe)-fajna długość *Podpaski w.w sa wygodne,nie przeciekly mi ani razu,nie podrazniaja,sa chlonne. Z kolei nie polecam: -Femina- zdarzylo sie ze w opakowaniu bylo 8 podpasek zupelnie bez kleju :/, malo chlonne -Facelle- przeciekaja,sztywne,malo chlonne,niewygodne,no chyba ze zmieniasz ja co godzine...,jedyny plus to cena

Gość Karolina55
Właśnie ja niedawno dostałam okresu i nie wiem jakich podpasek używać POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość najlepiej takich do
dupy! Tu do druga tak charakteryzuje kolejne marki:P

Ja używam już od dłuższego czasu podpasek z Biedronki, moim zdaniem są jakościowo prawie takie same jak Always Ultra, z tą różnicą, że są dwa razy tańsze... Choć jeśli chodzi o klej, to fakt... tak średnio z tym... Lubię też Naturella Ultra.

Gość szymon Ryszka dąbrówka mała
no no

Gość matylda389
ja uzywam belli soft w niebieskim opakowaniu

Gość karoOkres
ja dopiero niedawno dostałam swój pierwszy okres jeszcze w tym miesiącu ja używam belli mam do niej zaufanie nie widzę żadnych problemów tylko czasami wkurza mnie że się skrzydełka odklejają i się zsuwa co do always są trochę niewygodne