Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka*

dziewczyny jakie podpaski uzywacie poradzcie

Polecane posty

tzn ok 7 lat temu :) zeby nikt zle nie zrozumial ze dostalam okres w wieku 7 lat czy cos.. hehe.. no i jeszcze dodam ze podpaski smiesznie wygladaja bo widac je przez majtki.. niewiem jak moj chlopak by zareagowal gdybym sie przy nim przebierala i po sciagnieciu majtek zobaczylby to.. yyyy.. do sznureczka sie przywyczail ;)

Gość karolcia955
Anka hula hula: A jakich tamponów uzywasz? Bo ja nie wiem na jakie sie zdecydować co do kupna : o.b naturella, tampax czy bella? Wiadomo ze ob najlepsze ale najdrozsze... A tampaxy podobno przeciekaja i strasznie sie rozwalają? A kiedys o belli czytałam że sznureczki sie odczepiaja czy jakoś tak... A moze to nie prawda? poradzcie!!

Gość olokonda
najlepsze ob , co z tego że są drogie ja ostatnio kupiłam małą pazuske - 8 tampoo za 3 zzł wiec nie marudz tylko lec do skelpu na promocje

Gość jedna taka mała
jak tampony to tylko ob, a jak podpaski to always ultra normal plus:)

Gość karolina955
Dziękuję za rady :) szczerze powiem że liczyłam na takie odpowiedzi, ponieważ o.b nawet normal szybko mi sie "wślizgują" a te inne tak woooolnoo dziwnie wchodza :O a jeśli można wiedzieć w jakim sklepie kupiłas 8 tampo za 3zł? Chodzi mi czy w carrefourze itp. Dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam! :)

Gość olokonda
yhy w tesco byla promocja i kupilam jeszcze wkladki carefree(18 sztuk) pachnące flexiform +8 tamponów ten zastaw kosztował 4,60 zł bardzo tanio tez w tesco a te tempony za 3 zł no to w tesco :D za 2,99

Gość karolina955
ooo... to będę musiala pojsc do tesco :)

tampaxy to porazka.. jest to prostokatna wata przeszyta na pol i wepchnieta do aplikatora.. niestety obecnie nie mieszkam w polsce i nie ma tu o.b. :( uwielbiam o.b.! teraz jak bede w domu to kupie sobie najwieksza paczke jaka jest i przywioze do anglii ;) tutaj tampony sa bardzo tanie.. wg mnie nie ma zbytniej roznicy jakiej firmy uzywam byle byly dostosowane do krwawienia, czyli 1-2 dzien super a pozniej normal.. czesto uzywam przez caly okres tylko normal.. wazne zeby czesciej wymieniac i tyle :) teraz mam jakies 'interlude' za 1 funta i nie widze roznicy miedzy tymi a drozszymi.. :) ale itak strasznie tesknie za o.b..

Gość bruzdogłowiec-szeroki
Ja używam tamponów i nie wyobrażam sobie bym mogła używać podpasek. Tamponów używam od dobrych 12 lat i nie mam absolutnie żadnych kłopotów z nadżerkami i płodnością. Mój ginekolog powiedział że tak naprawdę to kwestia indywidualna kto czego używa;/ Tak czy siak, sama myśl o zakrwawionych podpaskach, które muszę ogądać gdy chce sikać, przyprawia mnie o mdłości. Aplikacja tamponu nie boli (chyba że jakaś panna źle go dobrała), tak samo wyjmowanie. Ja nie przywiązuje specjalnej wagi do marki-najczęściej kupuję duże opakowanie tamponów rossmanowych. Jak ognia unikam tylko Tampaxów- to wata uformowana na kształt tamponu- okropność!!!

Gość Buziaczek*
Nie miałam jeszcze mieśiączki ,ale bardzo się boję pomuszcie;P

Gość cynamon.
Ja używam Naturelli Ultra - pełen komfort ! :D Wygładza wszystko, tak że nie czuję podrażnień ;P A mam dość obfite okresy, więc na pierwsze 2 dni i na 3 noce Maxi Ultra, potem już Normal Ultra :) No i ogólnie nie są zbyt drogie, ok. 6 zł/20 sztuk Pozdrawiam :)

Gość uffffffffff
a myślałam że tylko ja mam problem z plamą na prześcieradle(nie zawsze, ale ...).

Gość SkarbussxD
Mam pytanie jakiej długości są podpaski Naturella Maxi ? Proszeę o odpowiedź :)

Gość Phoebu
Tylko Always z siatęczką.Nie wida tak krwi.Najgorsze są z Belli.

Gość cynamon.
coś chyba ok. 28-29 cm. ;)

Gość SkarbussxD
Dziękuje bardzo Cynamon. :)

JA UZYWAM z belli tych soft dla mnie rewelka . nie moge uzywac podpasek z siateczka czuje jakbym miala mokrego gluta miedzy nogami i powietrza tam nie ma. a tamponów nie uzywac bo powoduja zakazenia i nie do konca wydobywa sie krew menstruacyjna , porazka!!! powoduja obtarcia i wysuszaja blone sluzowa.! to jest zatkanie sobie sobie rany jakas watą !!

Gość Cynamon.
Proszę bardzo Skarbusiu, ciocia dobra rada zawsze służy pomocą ;)) A za tamponami też nie jestem, namnażają się bakterie... A poza tym do tej cholernej aplikacji nigdy się nie przyzwyczaję ;P

Gość Kasia_17
Mam regularne obfite miesiączki. Najczęściej używam always night nie tylko w nocy w dzień też i nie narzekam :P Nie przeciekają, są wygodne i długie. Zmieniam je co 4-5 godz. i czasami zdarza się że cała jest we krwi. Ogólnie uwielbiam always night podczas miesiączki mogę chodzić w obcisłych biodrówkach i czuję się wtedy bezpiecznie. Tampony to nie dla mnie nie wyobrażam sobie wkładania sobie tam czegoś co nie sprawia mi przyjemności (wiecie o czym mówię ;) )

Gość Latka cnotka
ja nie uzywam nic;)

Gość Black_Eyes
Cześć ;* Mam okres już od 2 lat , no i jest średni ,ani skąpy ,ani obfity - normalny...Teraz jakiej używać podpaski do szkoły by czuć się bezpiecznie i nie martwić się ,że coś przeciekło...Jestem w 1 gim , i mamy po 5,6 lekcji i nie zawsze jest czas na zmianę podpaski...Czytając to forum wiele Dziewczyn chwali Belle ... Co powiecie o bella Violet ? a bella Green ?

Gość demsi
A ja polecam podpaski anionowe firmy Love Moon To nowość na naszym rynku. Mają działanie antybakteryjne, przeciwzapalne,przeciwgrzybiczne a także eliminują nieprzyjemne zapachy. Wyjątkowo chłonne dzięki zawartemu polimerowi który zamienia wydzielinę w żel To jedyna podpaska bez ceraty która oddycha i nie uczula

Gość Kornelu
Karolcia.. mojim zdaniem przemokły ci mi też sie tak stało.. ja polecam awast.. okres mam od niedawna mam dopiero od 12 l. podobno tapony czuć i olą :( i nie przepadam za nimi :((

Gość Anita **
Ja uwieelbiam podpaski always takie niebieskie opakowanie a ten papierek co sie otwiera jest różowy.... Belli : do d**py bo jak je zalożylam to mi sie zwijały i to mnie wkurzało naturella: nie trrzymały sie dobrze na majtkach i nie wchłaniały dobrze krwi....:P;( a co do tamponów nie próbowałam ale chce zobaczyc jak sie je nosi bo za dwa dni mam lekcje z tanców i boje sie tanczyc w podpaskach...:D

Gość Always
Always Ultra Fresh

Gość greene-04
Jak dostałam okres to uzywalam belli perfecty blue. Ale 5 miesięcy temu okres mi sie przesunął na koloniach i poprosiłam kumpele żeby poszły do sklepu. Kupiły mi Naturelle ultra i od tego czasu używam jej na dzień a belli dużej na noc i jestem zadowolona. Kiedyś próbowałam tamponow ale nie mogłam włożyć ;/. Kumpela mi mówiła że lepiej po depilacji sie wkłada albo po posmarowaniu okolic intymnych oliwką

Gość RAHIM
Seria podpasek oraz wkładek higienicznych „LOVE MOON” aaaaaa spełni Wasze oczekiwania! www.winalitepolska.pl -mozna zarobic.szczegulnie dla kobiet.odp.gg 1052447.polecam

Gość trAlalalaa
Ja używam najczęściej bella perfekta rose albo violet , czasami tampaxów, mimo że przeciekają, ale właśnie te posiadają aplikator. Niestety, do tych bez jeszcze się nie przekonałam. Gdyby o.b. były z aplikatorem ;d