Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studenttt

jakie są objawy tasiemca?

Polecane posty

Gość aliens
musisz szukać w necie mi udało się znależc cesol za 190 zł = przesyłka.

Gość slaczego glinki
aż tyle płaciłas za tasiemca??hmmmmm

Gość slaczego glinki
Zeby to tylko tasiemiec zył w naszych organizmach,jest wiecej pasożytów w nas niz posiadamy komórek,wiec zabicie jednego tasiemca nic nie znaczy

Gość aliens
no oprucztego od 2 dni stosuje vernicadis -28 zł. na allegro.Cesol drogi ale chyba najskuteczniejszy-zobaczymy.

Gość slaczego glinki
Zeby to tylko tasiemiec zył w naszych organizmach,jest wiecej pasożytów w nas niz posiadamy komórek,wiec zabicie jednego tasiemca nic nie znaczy

Gość aliens
tasiemiec męczy mnie około 17 lat i mam zamiar się go pozbyć.

Gość MAJA MAJ
Aliens a możesz podac link tam gdzie kupiłes cesol ,masz go juz jak sie go bierze i ile tego jest gdybym chciała podac tez dziecku .teraz bierzemy balsam kapucynski wspomagajac sie olejem z pestek dyni a skoro mówisz ze masz tasiemca to powiedz mi miałes drgawki takie pojedyncze w ciągu dnia i podczas zasypiania ? gdzies znalazłam ze Kamala jest tez na tasiemce ,dobry jest wrotycz i narecznica sarna .Kamala jest na allegro ,ale wolałabym cos pewnego jak cesol lub Radeverm tylko jak to zdobyc pomóżcie

Gość aliens
ja kupiłem prywatnie -jutro lub po jutrze powinien być u mnie.Jak dotrze to moge spytać tej osoby czy ma jeszcze.Jak dawkować tego nie wiem jeszcze-zależy od masy ciała i ilości czynnika aktywnego w leku. Drgawki takie pojedyńcze ale silne- sie zdarzały -ale raczej kojarzyłem z napięciem mięśni.

Gość maja maj
Aliens jezeli jak mówisz miałbys taka możliwosc to ja bardzo chetnie zakupie ten lek .szukałam w necie ale mozna go zamówic na recepte i jakis wniosek oszaleli zobacz http://miniapteka.pl/index.php/cat/c7488_IMPORT-LEK-W--z-zagranicy-.html/page/4/XTCsid/8ea8a712a0c1c9bac9b7188e9c11f6fb Apropo drgawek mam od jakis 2 mscy i tez mięsni takie silne szarpniecia w róznych czesciach ciała wiec może to miec z tym związek

Gość aliens
jak tylko dojdzie , to zapodam ci adres.Co do drgawek to u mnie występywały żadko i tylko przed spaniem (na leżaco ) takie silne szarpnięcie całego ciała-. czy to ma związek zobaczymy po pozbyciu się tasiemca.

Gość Maja maj
słuchajcie odebrałam dzisiaj wyniki badan kału na pasożyty i do tej pory jestem w szoku ,ja jak i klika członków mojej rodziny którym ,,chwaliłam ,, sie wczesniej tymi okazami i mieli zaszczyt widziec to co ja . Otóż spodziewałam sie wszystkiego ale to powaliło mnie na nogi Uwaga wynik badania brzmi :..Pasożytów nie Znaleziono !! badania robiłam w laboratorium w szpitalu.To teraz już wiem co robia z tymi kupkami ,komu by sie chciało grzebac za przeproszeniem w gównie Oczywwiscie podzieliłam sie z ta pania od której odbierałam wyniki i powiedziałam co i jak ,była troche zmieszana ,tłumaczyła ze jesli nie ma tam jaj które znosza pasożyty to nic nie da sie wykryc ,polecała mi badanie na wykrycie glist za ok 40 zł,tylko niewiem po co ,żałuje ze nie zachowałam jednego okazu w słoiku i im nie zaniosłam . tak wiec latania z kupkami do laboratorium nie polecam bo szkoda czasu i pieniedzy a i dziwnie sie na ciebie patrza Lepiej sie odrobaczyc profilaktycznie Byłam dzis tez u neurologa apropo tych pojedynczych dgrawek zbadał powiedział ze wszystko ok, a kiedy zapytałam czy może to byc od pasożytów to powiedzaił żo nawet całkiem realne ,ze tez moga byc takie objawy. Polecił zrobienie badania krwi z rozmazem takowe kosztuje ok 10 zł bo juz pytałam o to badanie ,wiadomo ze we krwi pasożytów nie wykryja ale wydzielaja one jakies substancje i cos tam w tej krwi wychodzi ,jakos inaczej to ujął ale już nie pamiętam. Napewno takowe badanie zrobie ale już w innym laboratorium

Gość maja maj
ten ostatni pisałam na inne forum ,nie zebym sie powtarzała :-)

Gość Maja maj
adresu od aliensa nie dostałam ale życzymy mu powodzenia

Gość liens
jeszcze tego nie mam -sprzedawca cos kręci -czekam

Gość aliens
posłałem ci na maile adres osoby co ma prazykwantel i wiedze na temat tasiemca

Gość Ramalama
Jeżeli to kogoś interesuje, to Yomesan dostępny jest w Niemczech bez recepty. Trzeba się dogadać albo z jakąś apteką, albo z jakimś sprzedawcą na Niemieckim ebayu.

Gość zinkobell
kochani, nabawiłam sie tasiemca psiego - wzięłam już dwa razu 3 buteleczki Zentelu, ale nie czuję poprawy :/ w jaki sposób mogę dostać inne leki Cesol i spółkę, które działają szybko i 100% skutecznie....

Gość Emiliiiii
Witam, Ja mam następujący problem - otóż kilka dni temu Zjadłam surowe mięso -tak, tatara. Od razu po zdjedzeniu poczułam się źle i czuję do tej pory - to sa już 3 dni. Czy możliwe,aby tasiemiec, czy inny pasożyt mógł tak szybko się zadomowić? Generalnie czuję się źle, wciąż mi coś 'jeździ' po brzuchu, dziwne uczucie. Miewam też zawroty głowy. Ale może to po prostu jakieś zatrucie...Wiem,że lekarz jest wyjściem najlepszym,ale nie chcę wyjść na panikarę...

Gość zinkobell
nigdy nie jedźcie tatara ! ja załatwiam cesol. mam nadzieję, że pomoże. pasożyt tak szybko nie działa - musi minąc ok 2-3 tyg

Gość zinkobell
idź do lekarza koleżanko, bo to może być zatrucie, salmonella od jajek itp

Gość Emiliiiii
No już po mału jakby się normowało. Poczekam jeszcze weekend, jeśli nie przejdzie od razu idę do lekarza. Dziękuję za odpowiedz. Swoją drogą gdzieś wyczytałam,że warto odrobaczać się całkiem profilaktycznie...

Gość zinkobell
to też doradzam, raz na rok zentel. ja walczę z tasiemmce, a po zentelu wyszła mi ..ku mojemu zdziwieniu również glista :/

Gość zinkobell
brał ktoś cesol ? jak się czuliscie ? jakie efekty >

Gość aliens
ja zdobyłem prazyquantel -to chyba to samo-ale dopiero sie szykuje do wzięcia-na razie kończe paraprotex.

Gość zinkobell
prazykwantel to jest cesol :) więc nie wiem co masz Ty ale działanie takie samo. podobno jest to lek, którego wzięcie jest równe z wyleczeniem. mam taką nadzieję. nie wiem tylko czego sie spodziewać po wzięciu jakie sa objawy i czy gad się rozkłada czy wyłazi jak go pan bóg stworzył. bleee podobno w 15 minut po wzięciu zaczyna się czuć ból brzucha, bo on atm wydaje ostatnie tchnienie.

Gość zinkobell
ja mam wziąć 4 tabl na raz na czczo i czekać :)

Gość zinkobell
mam już cesol, wczoraj dostałam przesyłke. zaczynam brać w poniedziałek - czy ktoś brał? czego mgę się spodziewać ?

do wkurw .. nosiciel - czy udało sie zwalczyć tego robala w szpitalu po cesolu ???

Gość aliens
zinkobel czy brałas ten cesol?