Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studenttt

jakie są objawy tasiemca?

Polecane posty

Gość gość
@LADYEDI, czy moze ktos ma kontakt z ladyedi? Bardzo zalezy mi na mailu do niej, oczywiscie na priv. Moj mail maj.ka@o2.pl Z gory dziekuje

Gość gość
Watek rozpoczal sie pare lat temu, wiec jest nadzieja ze komus udalo sie wyjsc z tego... prosze podzielcie sie swoja historia. Jak pozbyliscie sie pasozytow?

Gość gość
Odsprzedam Yomesan firmy Bayer. Opakowanie zawiera 4 tabl. Skuteczny na wszystkie rodzaje tasiemca. Cena 39 zł. za opakowanie. Wysyłka Pocztą Polską: polecony 8 zł. za pobraniem 20 zł. Data ważności 03.2020

Gość gość
Idz do lekarza, to najprostsze rozwiazanie...

Gość gość
Miałam tasiemca w dzieciństwie, no właściwie to panienką już byłam przy końcu podstawówki. I było wspaniale! Jadłam i jadłam i jadłam i jadłam i ciągle byłam szczuplutka i zgrabniutka. Nie pamiętam żadnych objawów. Po prostu zobaczyłam ruszający się makaron w kupie he he No i yomesan brałam Teraz chciałabym takiego tasiemca i schudnąć i nie odmawiać sobie słodyczy i jedzenia.

Gość gość
Podobno gdzieś można kupić jaja tasiemca do połknięcia.

Gość gość
Ale co ma tasiemiec do islamu?

Gość gość
Jak to co? może islamski tasiemiec

Gość gość
ktos wie jak dlugo leczy sie tasiemca, tzn ile razzy trzeba powtarzac kuracje?

Gość gość
yomesanem kilka dni się leczy Ale zależy czy to tasiemiec uzbrojony czy nieuzbrojony

Gość gość
yomesan bierze sie jednorazowo, ale chyba nie dziala na wszsystkie rodzaje tasiemca

Gość gość
Yomesan Niclosamide oraz Prazykwantel 600mg - tel. 536 002 870 Maria - odsprzedam uczciwie nadwyżkę po leczeniu.

Gość gość
Kupię Yomesan Bayer kontakt55@onet.pl

Gość olka676
Do Vitanea zgłosiłam się już dość dawno z dużymi problemami, bo miałam tasiemca. Już jestem po leczeniu po pasożycie nie ma śladu. Mogę to miejsce polecić. Świetni specjaliści, z dużym doświadczeniem w homeopatii. Konkretniej o tym na czym polega terapia jest na www.vitanea.eu

Gość gość
W aptece jest lek "organizm bez pasozytow" kolejny raz go stosuję. Ziołowy. Jest skuteczny. Wnuczka pozbyła się owsików a syn tasiemca karlowatego chociaż badania nic nie wykazywaly.

Gość gość mala
czuje cos w swoim ciele i od kilku tygodni zle sie czuje nie tyje i trace apetyt czy to tez moze byc tasiemiec

Gość Yw
lek z Tajlandi nazywa się Cesol i bez problemu można go kupić przez internetową tajlandzką aptekę. czeka się na przesyłkę lotniczą ok. 2 tygodnie. Płaci się bezpieczenie - z PayPal. Cena podana jest w PLN. 100 szt tabletek z przesyłka ok. 450 zł. wpisz w wyszukiwarkę cesol chineese

Do farspac. Zainteresowały mnie te leki Antykontamin i Enterożel. Czy od początku leczenia je wprowadziłeś, w jakich dawkach i jak długo zażywałeś. Czy udało Ci się zakończyć leczenie?

Gość gość
Witam wszystkich chciałbym się podzielić z wami metodą jaką moja ciotka pozbyła się tasiemca. Z rana na czczo trzeba zjeść słonego z beczki śledzia po jakimś czasie należy wypić literatkę wódki albo spirytusu tego nie pamiętam, kto potrafi wypić spirytus to podejrzewam że jest bardziej skuteczny.

Gość gość
Witam, Bardzo się zastanawiam czy jak nie występują u mnie żadne objawy np. brak biegunki , tyje , normalnie jem , brak wymiotów . To oznacza że nie mam tasiemca czy on może się jakoś ukrywać i nie dawać żadnych objaw . Proszę o odpowiedz .

mogę polecić na tasiemca YOMESAN trzeba zażyć 4 tabletki, ale po jakimś czasie znów trzeba ponowić kuracje ,bo z jajeczek wykluwają się młode , czasem trzeba zażywać to parę razy

Gość gość
MOŻE BYC ,CZY MASZ MOŻLIWOŚĆ ZROBIĆ GDZIEŚ -BIOREZONANS vegatest?, tak dla przykładu Ci powiem są tasiemce przy których się tyje ,albo chudnie , albo się nic nie dzieje , możesz dać zbadać kał- ale z własnego doświadczenia wiem , ze -obecnie chyba bardzo nie dokładnie takie badania robią bo nie zawsze w w kale wychodzi

Gość walczzpasozytami
do wypowiedzi [gość 2017.05.23 Moje problemy pojawiły się po wycięciu woreczka żółciowego. Parę miesięcy po operacji zacząłem odczuwać dziwne pobolewania z lewej i prawej części podbrzusza. Wypróżnienia to był dramat (zaparcie a potem luźne coś). Na długo przed operacją ciągle dokuczały mi gazy i wzdęcia pomimo lekkiej diety (strach przed atakiem woreczka żółciowego). jakieś 2 lata temu zjadłem sobie niefortunny posiłek w restauracji. Po trzech tygodniach mój układ pokarmowy zaczął się sypać. Po pięciu tygodniach od rzeczonego posiłku myślałem, że umieram. Zjedzenie czegokolwiek kończyło się kilkoma wizytami w toalecie w ciągu jednej godziny. Internista oczywiście stwierdził "zespół jelita drażliwego" po czym skierował mnie do gastroenterologa. Gastroenterolog zalecił ścisłą dietę (FODMAP), którą przerobiłem w wersję bardzo restrykcyjną (jadłem tylko duszony drób i duszone warzywa tj. cukinia, bakłażan). Przez rok takiej diety (potem troszkę urozmaiciłem dietę wg zaleceń lekarza) objawy były słabsze - stolec był mniej luźny, ilość wypróżnień również. Ale to nie było to co chciałem uzyskać. Wydałem fortunę na leki, probiotyki itp. Zaliczyłem nawet wizytę u psychiatry, który sugerował, że sobie wmówiłem pewne rzeczy i przypisał mi leki. Po roku, dostałem informację z przedszkola córki, aby profilaktycznie odrobaczyć dziecko z uwagi na owsiki w rzeczonym przedszkolu. W aptece powiedziano mi, że cała rodzina powinna się przeleczyć. Załatwiłem więc receptę na Pyrantel (wg polecenia aptekarki) i przeszedłem dwie kuracje po 3 dni. Objawy problemów jelitowych osłabły znacznie aby po kuracji Vermoxem praktycznie ustąpić. Miałem parę miesięcy spokoju i szczęśliwego życia. Jedak parę tygodni temu objawy powróciły: przelewanie w brzuchu, wzdęcia i gazy, luźne stolce, zmęczenie w ciągu dnia. Nauczony doświadczeniem wlałem w siebie Pyrantelum. Po 3 godzinach od pierwszej dawce (20 ml zawiesiny) dostałem mocnych bóli i skurczów brzucha. Oczywiście skończyło się to wizytą w toalecie. Na ściankach muszli w tym co ze mnie wyleciało (dosłownie) zobaczyłem takie dziwne tasiemki, przypominające skórkę pomidora (było szkliście czerwone i półprzeźroczyste), oraz drobne ziarenka jakby ryżu (ale mniejsze). Niestety nie wziąłem tego do przebadania (nie miałem sterylnego pojemnika). Potem wziąłem jeszcze Vermox dla pewności i trochę negatywne objawy zniknęły. Jednak znowu się nasilają. Moje objawy przed pierwszą kuracją: - szum i gwizd w uszach tak głośny, że zagłuszał mi muzykę słuchaną na słuchawkach, - dziwne stany lękowe (nie wiadomo skąd, po co i o co), - depresja, - luźne stolce (nawet 7 w ciągu godziny, potem w miarę spokój), - ciągłe uczucie potrzeby wypróżnienia - bóle brzucha, wzdęcia i gazy po zjedzeniu czegokolwiek, - problemy z koncentracją i pamięcią, - nerwowość i niecierpliwość, - zwiększona wrażliwość na zimno, - uczucie jakbym miał gorączkę (po zmierzeniu okazywało się, że nie miałem gorączki, - ciągłe problemy z układem moczowym, - dziwna wysypka na skórze głowy (od paru lat, pojawiła się nie wiedzieć skąd - nie mam włosów, więc widzę skórę głowy codziennie), - tycie (choć teraz waga mi się utrzymuje), - pewnie coś jeszcze ale teraz nie pamiętam. Po pierwszej lekowej fali uderzeniowej przez parę miesięcy czułem się jak nowy. Wszystkie objawy powyżej po prostu zniknęły. Oczywiście w próbkach kału mi nic nie wyszło - jedna pediatra powiedziała mi, że badanie kału w kierunku pasożytów to jest bardzo słaba metoda diagnostyczna. Wyniki krwi też miałem dobre. Na USG zawsze wychodzi mi powiększona wątroba (przy lekkiej diecie to bardzo dziwne). Teraz idę do specjalisty chorób zakaźnych i mam zamiar w końcu pozbyć się tego co mnie od środka niszczy. To ma wpływ nawet na życie rodzinne - oczywiście negatywny. Wszyscy patrzą na ciebie jak na wariata. Osobiście uważam, że profilaktyka przeciw-pasożytnicza celowo nie jest prowadzona aby głupim Polakom wciskać wszelkie leki tylko doraźnie zagłuszające objawy a nie leczące skutków. Coraz bardziej jestem zawiedziony poziomem lekarzy. Moja córka również skarżyła się na bóle brzuch - lekarz przepisał Debretin w syropie a stolec nadal to był dramat. Po tabletce Zentel dziecko było jak nowe. Zamierzam zrobić wszystko aby pozbyć się tego ścierwa. Lekarzom i badaniom przestałem wierzyć.

Witam, czy Ladyedi jeszcze tu zagląda?Potrzebuję się skontaktować odnośnie tasiemca, którego mam, a tez całe życie myślałam, że to TYLKO glista. Mój mail to iskierkaa1@o2.pl. lekarze dno i porażka, czekam na odpowiedź i pozdrawiam.

Gość Oleoleole1111
Dr Ozimek był ktoś? Klinika chorób pasozytniczych? jakie dawki przyjmujecie leków i jakich? Proszę o informację od osób które się wyleczyly.

Gość Oleoleole1111
Czy usg, tomografia, rezonans, kolonoskopia pokażą tasiem.?