Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venice

Pamietacie te czasy?

Polecane posty

Klej biurowy taki w tubkach - wszyscy go zjadali, słodki był :D Nie bylo lakieru do paznokci, to pamietam, że malowałyśmy bezbarwną gumą arabską :D:D:D:D potem schodziło to przy jednym pociągnięciu - jakby taka skórka z wierzchu...

miałam chyba 8 lat i byłam na koncercie Papa Dance! To było tak ogromne przeżycie dla mnie, że do dziś pamiętam te emocje, że Pan z plakatu śpiewa tak blisko :)

Gość o cholera ale lala
pamiętam jak wezło disco polo pierwsze utworki,,mmmm

dwa szalopne - na poprzedniej stronie śpiewałam Pankracego :D \"łapy, łapy cztery łapy...\" - ostatnio dziecku ściągnęłam - siedzi i zasłuchuje do upadu :D Limahl, potem Europ...George Michael - konkretnie Wham.

Ja miałam cały pokój w plakatach a jak się zdobyło niemieckie Bravo to \"historyjkę\" ogladało się aż do zdarcia. A juz naklejka z Bravo to był szczyt sukcesu! Polska \"Banda i Wanda\" ---> Nie będę Julią wierną na balkonie..... Albo Urszula ----> Szał sezonowej mody, bajerów nowy dziwny blask, coroczny zawrót głowy.....

oj było, było... pamiętam że wszystkie dzieciaki przynosiły kanapki na podwórko, zamiast jeść w domu... budowalismy domki z piasku..całe miasta...dorosli bardzo pilnowali, żeby nikt nam tego nie zniszczył, pamiętam jaka była afera jak ktoś to rozdeptał...:) magnetofony - jamniki :D, wszyscy uskuteczniali jakieś zbieractwo - naklejki, kapsle, temperówki, papierki po słodyczach... budowaliśmy domki na drzewach (a raczej wielkich krzaczorach)... u was też wszyscy przesiadywali na trzepaku?? :D koszmar z dzieciństwa - grube parówki i biały ser...bleeee absolutnie nie do przełknięcia :D pamiętam całkiem sporo smaków - chleb z truskawkami, smażony chleb z cukrem, świeżo złowione raki, leniwe mojej mamy... a teraz spoglądam na to podwórko czasami, jak przyjeżdżam z rzadka do domu i dzieciaków jakoś nie widać... chociaż całkiem sporo ich tam teraz mieszka

Arabelle tez pamiętam , tam był Blekota i Klekota , tak przezywałyśmy chłopaków na pdwórku, była tez bajka Latający czestmir, i ruska Maja

teraz dzieci jakieśbiedniejsze są. siedzą na tych kompach, na jakiś czatach.. Dla mnie \"czaty\" były, jak jedna banda robiłą coś drugiej, to jeden czy dwóch stało na czatch ;) a spotkania na trzepaku :) ile guzów miałam od wirowania :)

\"łapy, łapy...\" to byla moja ulubiona piosenak!!! Do tego Fasolki i innestraczkowe :D No i mloda Kukulska!!!! Pamietam jak szalalysmy z kolezanka w przedszkolu przy Kukulskiej :D A w przedszkolu to byly tez znaczki przy wieszaczkach z recznikami. I kazdy mial swoj znaczek. I lezakowanie bylo! Ech, fajnie bylo :)

Fajnie było , u mnie na podwórku tez cisza, żadnego grania w gumę , w 2 ognie, podchody, nic z tych rzeczy. trzepak pusty :(

Gość pytam bo ne wiem
utorzsamiam sie z wszystkim, co piszecie, tylko nei wiem, co to sa te "buleczki" :D co je psy obsikiwaly :D

A ja zawsze sie balam fiknac na trzepaku do tylu. Tak jak teraz mysle sobie to moje takie dziecinstwo, szalone, tu opisywane, to jakby skonczylo sie gdy mialam 9 lat. Przeprowadzilismy sie daleeeko. I byly niby nowe dzieci, nowe zabawy, ale jakos nigdy sie nie odnalazlam wsrod nich. Nie bylo tak jak wczesniej :( Ale gralismy w palanta

U mnie to samo - pusty trzepak, dzieci na kompach czatują:P A ja z lukiem po drzewach biegałam, wszyscy biegaliśmy :D

ano biedniejsze... kurcze, jak sobie przypomnę ile mialam strupów na łokciach, kolanach, ile razy rozcięłam sobie głowę...łomatko :DD o, robiliśmy też bomby z proszku do pieczenia i wody :classic_cool: ale to później bylo trochę. i miałam cały pokój zaklejony plakatami - NKOTB, Jason Donovan, Sandra, Samantha Fox...

a jak ktoś przyniósł piłkę to w zbijaka się grało i grało, jakaż była wtedy szybka organizacja! raz dwa i piłka, trzy cztery i już wymalowane boisko i już gra...

Gość pooooomarańczka
apropo muzyki, przyszlo mi jeszcze do glowy: byla taka piosenkarka Sabrina a potem taki gościu dr Alban i jeszcze chyba mc Hammer czy cos takiego.

pytam bo nie wiem----> to była taka trawa na której rosły takie zielone \"bułeczki\" i to sie jadło :D :D

A robilyscie, dziewczyny, domki? Takie z naczyniami (czyt: jakies puszki, puste znicze - takie gliniane, bo szklane to byl jeszcze rarytas) i gotowanie obiadow, herbatek itp? Podbieranie prawdziwych warzyw babaci z ogrodu :P Tylko w sumie ja to bardziej u babci na wsi mialam

Gość ale co to te buleczki
??????????????????????????????????????????

Gość ale co to te buleczki
dzieki Pariss :D :D u nas ta moda nie doszla :D

Te \'buleczki\' to pyszne byly :P Tylko, rzeczywiscie, trzeba bylo szukac malo uczeszczanych sciezek, hehe

no, takie bułeczki :) twarde :) i oczywiście zabawa w sklep na osedlu. Ławka to lada, trawa to szczypiorek, piasek to mąka, kamienie to zieniaki. Asortyment ubogi, ale pół osiedla kupowało za liście z drzewa :)

Gość Niunka5302
A pamietacie akie kolorowe karteczki, z roznymi postaciami z bajek. Zbieralo sie i wymienialo z kolezankami. I jeszcze piosenka,zawsze mi sie kojarzy z dziecinstwem- My dziwczyny zgrana paka...