Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venice

Pamietacie te czasy?

Polecane posty

- Kaaaaaaasiaaaaa, do domuuuuuuu!!!!!!!!!! :D albo jak coś się chciało: maaaa - maaaaa pan z watą to był hicior! Kurde! Dzieciaki leciały! Z huśtawek spadały, bo wata przyjechała!!!!!! a telefony też były extra! A telegramy? :) z wakacji wysyłaliśmy do babci telegram: dojechalismy szczesliwe :) i juz i potem tylko kartka z wakacji i wszysto :) telefon, kto mial to byl gosc ;) i sie podawalo do sasiada numer :) i się szło całą rodziną, bo dzwonią na międzymiastową!

Gość Klika
Kiwaczek - no pewnie....ale pamiętam go jak przez mgłę!!! taka małpka z wielkimi uszami? I krokodyl Gienia...... ale w ogóle akcji nie pamiętam....o co tam chodziło, mała byłam :-)

wspominałam już tego cudnego psa :) listy do nich pisalam :) a kiedyś mi nawet Ciuchcia odpisała i przysłąłą gadżety :) wszystkie dzieci w szoku były, że mi Kulon i Monika napisali :) i przychodziły kopertę oglądać, i te gadżety różne :D

Gość elizabethee
Kurde ale mi się na wspomnienia wzieło :( Też bawiliście się w taką zabawe mleczko, nie pamiętam dokładnie ale chwytało sie za palce rąk jednej osoby i ta wwymieniałakolory i później sie goniło... no qrde nie pamietam za bardzo ... albo jeszcze w syfa albo w chowanego późno w nocy... najgorzej było z powrotem do domu ;) albo jak sie siedziało na ławkach do nocy. Teraz jużtego nie tego nie ma,wszystko sie zmieniło :(

powiem szczerze ,jako dzieciaki byliśmy szczęsliwi-ja byłam z tych z kluczem na szyi-dzisiaj u nas na podwórku pusto,dzieciaki tylko w wirtualnym świecie żyją,hmm wiem każdy\'\' swoje czasy\'\'wspomina najlepiej

Ja uwielbialam \'Janke\' i \'7 zyczen\'!! A o Tosi i Tomku (\'dziewczyna i chlopak\') to jeszce ksiazke czytalam, bo tak mi sie film spodobal :) Jakis czas temu to jeszcze na Polonii mozna bylo spotkac te filmy. I chociaz stara dupa juz ze mnie to oczywicie ogladalam :D A kiwaczka to ja nie pamietam. Za mala pewnie bylam. Bo w ogole widze, ze tu roczniki 70te i 80te goszcza glownie :) Szkoda, ze teraz dzieciaki sa taki \'scybernowane\' :( Ale nawet nie wiedza co traca... Wiec mozna powiedziec \"czego oczy nie widza...\" Eeeechhhhh

no no ja też rocznik 70 -ty ;) pamiętam jak już byłam nastolatką i wybierałysmy się na disco o to było przeżycie,a te ciuchy,korale ,włosy postawione,tańce szybkie i wolne...tylko zeby ktoś poprosił

Ja pamietam skakanie w gume i gre w klasy razem z moja wredna przyjaciolka Kaska. Dostalam od rodzicow taka jaskrawozielona gume, nie wiem skad ja wytrasneli, ale bylam w ten dzien krolowa podworka. Gonilysmy sie na wrotkach, a w zimie na lyzwach po lodowisku :) ponadto, na wiosne zawsze zrywalysmy rosnace pod blokiem zielska, gotowalysmy z nich zupe, robilysmy wianki itp. i rozbijalysmy namiot pod blokiem na trawniku. :P A mama, owszem, tez wrzeszczala z 4 pietra, ze obiad na stole :) Z dobranocek najlepiej pamietam Misia Uszatka, zawsze ryczalam jak sie konczyl, taka smutna ta muzyczka byla ;) poza tym z TV to pamietam Dynastie :D i kolo fortuny. I pamietam jeszcze ze Kaska miala cala sciane w plakatach takiego goscia z Backstreet Boys, ale nie Nicka ani Kevina, tylko takiego bruneta, co pozniej sie okazalo ze jest gejem :D a ja kochalam sie w Lennym Kravitzu, ale nie wieszalam plakatow, bo wstydzilam sie przed rodzicami. A pare lat pozniej razem z Kaska kupowalam Filipinke, to wtedy jeszcze byla gazeta dla dziewczynek z mozgiem... Nie ominely nas tez getry z lycry, ofkors ;) na Kasce wisialy raczej, a ja bylam pulpet, ale tez nosilam z uporem maniaka, musialo to fajnie wygladac. :) Jak bylo ladnie, chodzilismy cala podworkowa banda nad tzw. rzeczke - to byl raczej lekko smierdzacy strumyczek - i lapalismy jaszczurki. :) Ale krzywdy im nie robilismy. Oranzady w proszku nie pamietam, za to pamietam ta w woreczkach, jak sie w to udalo wbic slomke i nie wszystko sie wylalo, to juz sukces byl. :) A tenisowki z gumka, tobym sobie teraz kupila, bo fajne byly :)

Oj, \"czeszek\" (te tenisowki z gumka) to ja kilka mialam, sezon na nie trwal dlugo... I chlebki tez pamietam, i lazenie po drzewach, i zabawy na trzepaku (my robilismy z tego caly cyrk, byli i akrobaci, i clowni i magicy, a mlodsze dzieciaki nas oklaskiwaly), skakanie w gume i na skakance... I wszystko sie jadlo co tylko ladnie pachnialo, wlacznie z klejem i pasta do zebow (taka owocowa). I oczywiscie lambada, nie mialam pojecia, ze spiewaja po portugalsku, dopiero teraz sie wsluchalam. I kucyki na boku, fryzura na cebule, a w szkole liczne kolka taneczne, plastyczne, chorki, pianino, teatrzyki i co sie tylko dalo... Moje ulubione komiksy \"Kajko i Kokosz\" i \"Tytus, Romek i A\'Tomek\"... 5-10-15, Tik-Tak, a po nim \"Cudowna Podroz\". No i Mikolaj przynoszacy gumy Donald w paczce. Mimo milych wspomnien, lubie byc dorosla :) I mysle, ze wspolczesne dzieci beda wspominac swe dziecinstwo z takim samym sentymentem jak my.

Gość Ars Poetica
Ja pamiętam Kiwaczka, Szapoklaka itd. stara dobra rosyjska bajka. Tam były takie słowa "kto chce pomagać na próżno traci was dziś... i odwaga... proszę was" Pamiętam również: -kretki świecowe )które notorycznie wkładałam sobie do nosa -Relaksy ( Konus to mój ulubiony bohater -kurtkę levisa z Pewexu, na którą rodzice wydali majątek, a ja będąc na na ognisku rzuciłam ją na trawę, a tam była kupa krowia, i kurtka strasznie śmierdziała więc ją zostawiłam. W domu opowiedziałam swoją historię i na drugi dzień całą rodziną poszliśmy na to miejsce alejuż jej nie było ktoś zabrał. A ja głupia ją zostawiłam, do dziś mama wspomina to, że to ogromna strata przecież by się wyprało!!! -chałwa w ogromnych blokach -kucyki na bok -obcisłe getry i do tego obszerne swetry lub bluzy. Ale porażka:) -Złote Myśli obowiązkowo z pytaniem o inicjały sympatii!!! -Czarne piwko na przeciwko... -Filmy: Stawiam na Tolka Banana, Podróż za jeden uśmiech -tak, tak, te okropne ,gryzące rajtuzy do przedszkola we wszystkich kolorach tęczy, one były bardzo długo bo choć mój brat młodszy jest ode mnie o 4 lata to nosił je jeszcze po mnie (oczywiście tylko te w kórych nie wyciełam dziury, bo to był mój sposób na nie-dziura wycięta nożyczkami na kolanie. Zawsze robiłam tak z czerwonymi bo nie cierpiałam czerwonych rajtuz. Boże jak one gryzły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a mnie się przypomniał obóz w NRD :D Przywiozłam cały plecak dezodorantów, miałam kase bo tam zawiozłam wiklinowy kosz z rączką na zakupy - prawie wszystkie dziewczyny wiozły \"podręczny bagaż\" w takich koszach i faktycznie Niemki się o nie biły - swój sprzedałam za 70 marek. u nas zdobyć dezodorant to był nie lada wyczyn - były tylko dezodoranty \"Basia\" z mechanicznym rozpylaczem - bac to był luksus po który stałyśmy kiedyś z koleżanką prawie 3 godziny w kolejce bo akurat \"rzucili\" - wydzielali po dwa na łebka :D a buty na kartki pamiętacie? Królowały brązowe mokasyny , brrrr

oooooo, czerwone rajtuzy śnią mi się po nocach - do dzisiaj mam wstręt do noszenia rajstop, chodze właściwie wyłącznie w spodniach - widac trauma z dzieciństwa zostaje w człowieku na całe życie :p

eh lza sie w oku kreci :D a pamietacie kota leopolda? strachy na lachy? wuzzle ? porwanie baltazara gabki? i bylo sobie zycie??

Gość pet
a podrecznik do zerowki do nauki alfabetu "mam szesc lat " i taki szampon o zapachu zielonego jabluszka co nibi pomagal wlosy latwiej rozczesywac hehe nie pamietam nazwy.i zawsze na swieta dostawalam paczke od mamy z pracy ze slodyczami, owocami cytrusowymi, brzoskwiniami w syropie etc ahhhhh.

kto ludziom chce pomagać na próżno traci czas,szlachetnosc i odwagaa,nie modne proszę was...-spiewała to babka,ktora miala szczura ogryzka-w kiwaczku :-) i krokodyk genio tam był :D kurde,ja \"pore na telesfora pamietam\" i \'zrób to sam\'- adam słodowy a krem,ruski taki w małym metalowym pudełku-poziomkowy-pamieta ktos? służył do wąchania :),kolezanka w przedszkolu taki miała i cukierki-groszki w żółtym,okrągłym pudełku z dziurką....

Gość Oliweczka oi oi oi
Krokodyl Giena a nie geno!:D:D:D

Gość ap i do gory
ap

\"Bylo spobie zycie\" to super bylo!! SZkoda, ze teraz juz nie ma. Chetnie bym ponagrywala sobie :] (dla dzieci w przyszlosci:P)

Gość upsssssssssssssssssss
było sobie zycie leci tylko tytyłtroche zmieniony,a cukiereczki pamiętam mam nawet zdięcie:)

Oj ale sie wzruszyłam ! to były tak super czasy ze szok! Do konca zycia ich nie zapomne! Super.... Marzy mi sie guma do zucia marki Donald- do tej pory pamietam jej smak i jak mi staruszki w pewexie kupowali :)