Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Venice

Pamietacie te czasy?

Polecane posty

jeszcze pamietam jaka atrakcja by dla mnie cyrk i karuzela(lancuchowa!!!)

ja nie apmietam tej ksiazeczki....za to\" Na jagody\" ! fajnie byla zilustrowana! i elementarz do 1 klasy-czy teraz jest ten sam...z takim fajnym pozegnalnym listem na kncu...\"...Drogie dzieci skonczylyscie juz 1 klase.....\"bylam taka dumna ze nie jestem juz pierwszakiem..;)

Hej, ale przed 5-10-15, to chyba Drops był co??? A piosenka z 5-.... ....koty za płoty, kto nie ma ochoty, już nie czekamy, już zaczynamy, start, start cośtam jeszcze o maszynie tej co liczyła było i kotletach chybe, bożżże nie pamiętam hehe Pochwalę sie jeszcze, że miałam nagrane wszystkie odcinki Bolka i Lolka, w 80 dni dookola świata, mało tego, mialam je również na kliszach na rzutnik...Ale tego było hehehehe

no, duma jak nie wiem co :) jak ja wtedy chciałam być w 8 klasie, bo oni wszyscy już tacy dorośli :) a jak ktoś miał 16 lat to wydawało mi się, że już jest pełnoletni, a lat 20 to już planowałam, że będę mamą :) a teraz mam 23 i ciągle wydaje i się, że właśnie przed chwilą skończyłam 8 klasę ;)

Kurde, sorry, że tak przynudzam, ale o Wilku i Zającu to chyba wypada wspomnieć...

Jak to sobie czytam to mi sie tyle przygod z dziecinstwa przypomina, tyle zabaw... Nauka jezdzenia na rowerze (moja pierwsza przejazdzka skonczyla sie na plocie:P), lazenie po lakach, po drzewach, wicie wiankow. Ciekawe jak powyrastaly moje kolezanki, ktore \'opuscilam\' majac 9 lat? Wstyd sie przyzanc, ale nawet imiom nie pamietam... :( Ale juz TYYYYLE lat minelo

kto kupował Świat Młodych,Na Przełaj,albo Zarzewie z dużym plakatem w środku? kto zbierał widokówki trójwymiarowe ?ha z ameryki

głos zza ściany---> mi tez sięwydaje, ze my wszyscy z jednego podwórka jesteśmy :) 🖐️

pamiętam jak po komunii każdy chłopak jak jeden miał podwinęity rekaw-kto miał ze garek elektron to był gość całe wakacje na podwórku się spędzało,zbiórka po teleranku,pora obiadowa po kolei z okna -KRZYYYYYYYYYYYSIEK na obiad,która mama dziś tak woła?

a pamiętacie serial \"Niebieskie lato\"? - w ktoreś wakacje był w teleranku :)

Niebieskie lato -nie pamietam,ale pamietam Arabelle,Rumburaka pamietam jak na podwórko przyjeżdzał pan z watą cukrowa i wszystkie dzieciaki hura ,albo jak się piło soki z ulicznego saturatora,hihi w jednej szklance

o kurcze ale fajny topik, szkoda że musze zaraz iśc spac, podnoscie go, zajrzę tu jutro, łezka się w oku kręci jak czytam wszystkie posty, apropo sobotnich gazet w kiosku z plakatami co były wtedy to zawsze rano przed otwarciem trzeba było ustawiac sie w kolejce, bo była ograniczona liczba egzemplarzy, no i kupowałam jak leciało czyli Świat Młodych, Zarzewie, Razem, Panoramę, ach.......no i czarno biała telewizja, hmmm...

Arabella też była super - każdy marzył o zaczarowanym pierścieniu :D ale był też : Pies Cywil - uwielbiałam Czterej pancerni - nigdy nie mogłam się zdecydowac czy kocham się w Janku czy może jednak Grigorij Sakaszwili jest fajniejszy :D Janosik - ten głos, hmmm i uwielbialam film o bliźniakach, dziewczynie i chłopaku, którzy zamienili się rolami na lato - pamiętacie tytuł?

Gość a to nie byl
czasem "chlopak na opak"? jeszcze Janka byla-pamietacie?

Gość a to nie byl
no wlasnie "dziewczyna i chłopak" ale cos mi tam switalo- hi hi

ten film o blizniakach, to byl\" Chlopak i dziewczyna\" mam jeszcze ta ksiazke...! niebieskie lato bylo fajne- takie wakacyjne-jeszcze pamietam ten klimat-opalone dzieciaki i fajnie sie to ogladalo! ale faktycznie moj ulubiony byl \"Arabella\" a serial \" 7 zyczen\" o kocie co spelnial zyczenia...?!

to musicie pamietac !!!! lecialo chyba w niedziele-cos w rodzaju rosyjskich bajek-zaczynalo sie jak taka stara babuszka otwierala okno i cos tak po rosyjsku mowial...ze teraz opowie nam bajke o sniezynce...cvzzy o czyms innym i potem byla bajka-ale taka filmowa...! albo cos takiego kukielowego zaczynalo sie jak jakies babki zaczynaly spiewac na centrali telefonicznej...\"halo miedzymiastowa-prosze czekac bedzie romowa...\" pamieta ktos?????????

Gość a pamiętacie
A pamietacie takie duze krówki,albo mordoklejki takie długie i chude?mniam

u nas w bloku tylko jedna osoba-niewidoma miała telefon-,i jak ktoś dzwonił do \'\'nas\'\'niż zszedł z 3 piętra mijało 15 minut a pamiętacie syrenki ,trabanty,bo polonez to już był szok a słowo dżolo-ale z niego dżolo

Gość Klika
ja tę międzymiastową pamiętam!!! to znaczy te babki i piosenki, ale co było potem? A nie jakieś kukiełki? Albo teatrzyk z ludźmi??? kurczę... a jeszcze uwielbiłam czeski serial o dziewczynce z kosmosu, co to spadła z nieba i zaprzyjaźniła się dzieciakami...chodziła po suficie i miała taki pasek z czymś tam..... :-) Moja idolka! Ech rozmarzyłam się..aż usłyszałam specyficzne strzelanie wersalki przy rozkładaniu i wyjmowaniu pościeli...kiedyś w każdym domu była porządna i skrzypiąca wersalka!