Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia**

czy sa tu osoby znające sie na pisaniu prac z polskiego bo potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość Do Masz tam dużo błędów
UtoZsamia !!!!!!

Gość powiem krótko
Namiętnie mieszam i buszuję w cygańskim kotle :classic_cool:🖐️

Wiesz Madziu**, ja zawsze byłam kiepska w pisaniu, z tymże moje prace były \'poukładane\' i bardzo spójne... \"Kolejna postacią wykreowana przez Adama Mickiewicza jest Konrad Wallenrod jest to postać bardzo tragiczna, człowiek rozdarty wewnętrznie,...\" ... \"Następną postacią stworzoną przez Adama Mickiewicza jest Gustaw, który występuje w „IV cz. Dziadów” , jest typem romantycznego kochanka.\" Kolejną, następną... Kiedy rozpoczynasz nową myśl, postaraj się o to, by nawiązywała do tego, co opisywałaś wcześniej... Uważam, że w twoim wypracowaniu jest zbyt mało porównań...Tworzenie odrębnych charakterystyk to nieciekawy pomysł na napisanie dobrej pracy. Już nawet pomijam, że pierwsze zdania są fatalne ze względu na występujące powtórzenia. (jest) Masz napisać o ewolucji bohatera romantycznego, więc w sposób wyraźny musisz zaznaczyć różnice dotyczące zachowań przedstawianych przez Ciebie postaci - reakcji na niepowodzenia, umiejętności radzenia sobie z problemami, a także ich sposobu myślenia, wreszcie ŚWIADOMOŚCI... \"przechodzi metamorfozę przeistaczając się z dumnego szlachcica w skromnego księdza Robaka. Sama walka patriotyczna przybiera jednak odmienną formę. Bohater działa jako emisariusz, nie jako wybitna jednostka. Gdy ksiądz Robak umiera w końcu utworu- umiera naprawdę, co można uznać za istotną różnicę. Jest to bohater najdojrzalszy, ponieważ bierze osobisty udział we własnej przemianie wewnętrznej. Okazuje rozwagę w działaniu, poszukuje najskuteczniejszego sposobu walki, ma szacunek do innych ludzi, nie jest postacią przeindywidualizowaną, jest krytyczny wobec siebie. Ma zdolności pojednawcze, a przede wszystkim jego działalność ma większe szanse powodzenia od poprzedników. \" Przeczytaj to co napisałaś jeszcze raz i rozwiń. ...czy większe szanse... - nie ujęłabym tak tego... Poprzedni bohaterowie Mickiewicza praktycznie nie mieli ŻADNYCH szans... Zastanów się co ich doprowadziło do klęski, dlaczego ponieśli porażkę. To bardzo ważne. \"Gdy ksiądz Robak umiera w końcu utworu- umiera naprawdę, co można uznać za istotną różnicę.\" >>> wiesz co, to jest chyba najmniej ważne. Istotne, czy jego śmierć miała jakiś sens, czy warto było umrzeć i -----za co-----. A w przypadku pozostałych ? - Oceń sama. :) Twoje zakonczenie pewnie jest fragmentem jakiegoś gotowca... Wywal je, albo zmień bo odwraca uwagę od tego, co najważniejsze... Pomyśl nad tym, co mogą osiągnąć jednostki niedojrzałe, zbuntowane i dzialające SAMOTNIE. pzdr 🖐️

Gość sccs
Ciekawym rozwiązaniem jeśli chodzi o pisanie prac jest platforma internetowa ze strony www.redaktor-online.pl . Wystarczy za darmo się zarejestrować i dodać swoją ofertę. Np. Ja chciałam zlecić pracę magisterką. No i na moje zgłoszenie, które zostało automatycznie dostarczone do wszystkich redaktorów odpowiedziało jakieś 5 osób. Wybrałam sobie optymalną (na podstawie jej ocen i wykształcenia) i robota ruszyła ;) Co do płatności to są one ratalne po otrzymaniu kolejnych części pracy.