no_name 0 Napisano Czerwiec 26, 2006 prosze Cie bardzo... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulka333 Napisano Czerwiec 26, 2006 Witajcie dziewczyny! Prześledziłam ten wątek od początku i mam podobny problem do wielu z Was :( Tydzień temu powinnam dostać okres. Problem w tym że 1,5 roku temu odstawiłam tabletki praktycznie nigdy nie miałam regularnego 28dniowego cyklu. Zwykle mi się spóźniał 3-4 dni, a na początku po odstawieniu nawet 1,5 tygodnia. Ale jakieś pół roku miałam cykl około 31-32 dni. I nic :( Mam dołka niesamowitego bo fakt - planujemy dzidziusia ale za jakieś 3 miesiące bo mamy juz zaplanowany Ślub na 7 październik i nie chcę iść z brzuszkiem do Ślubu!!! :( Juz wszystko przygotowane a tu się jeszcze okaże że na Ślubie będę w 5 miesiącu:( Mam schizy. mam wrażenie że wmawiam sobie że mi słabo i nioedobrze i że jestem w ciąży ale na razie boję się zrobić test :( mój Misiem mówi że nie powinnam byc w ciąży bo nic nam sie takiego nie przytrafiło (zawsze kochamy się z prezerwatywą) ale ja juz od zmysłów odchodzę :( Płakać mi się chcę :( Myślicie że to normalne? Że tak może być? już sama nie wiem :( Piersi mnie bolą już chyba 3 tygodnie, brzuszek tylko leciutko czasami ćmi, a okresu ani widu ani słychu :( Teraz nie mogę być w ciąży :( Jeju gdyby ten nasz Slubik byl we wrzesniu lub w sierpniu to by bylo inaczej a tak wszystkie plany wezma w leb Ł) Pocieszcie mnie blagam!!! buziaki dla no-name!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulka333 Napisano Czerwiec 26, 2006 jak nie dostane okresu do czwartku to zrobie test !!! Blagam Cie Panie Boze nie teraz :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no_name 0 Napisano Czerwiec 26, 2006 anulka... wyobraz sobie sytuacje,ze jestescie po slubie i staracie sie o dziecko...rok,dwa...trzy...stracicie nadzieje,biegasz po lekarzach... wracasz myslami do tego dnia i myslisz\"Boze co ja bym dała gdyby sie wtedy okazalo,ze to ciaza\" Jestes w stabilnym zwiazku,wychodzisz za maż,chcecie dzidzi juz wkrotce a najwiekszym zmartwieniem jest,ze poszlabys z brzuchem do ołtarza i fotki by brzydkie wyszly a suknia slubna nie bylaby taka jak Twoja wymarzona...błagam...litosci.Wybacz...ale my tu walczylysmy aby nie byc w ciazy bo nasza sytuacja bylaby mega trudniejsza od Twojej,zadna z nas nie planowala ciazy za 3 ms ale za kilka lat badz juz w ogole.Jesli Bog obdaruje was dzieckiem to olej suknie slubna i wesele z brzuszkiem bo nie ma nic wspanailszego jak dziecko ktorego sie chce... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulka333 Napisano Czerwiec 26, 2006 Masz rację no-name. Wiem że masz CAŁKOWITĄ rację ale przykro mi bo nic nie mogę poradzić na to że się denerwuję i właśnie w tym momencie nie chcę być w ciąży. Choć wiem że byśmy spokojnie sobie poradzili. Wiesz... co ma być to będzie. rozsądek mi podpowiada że okres dostanę, po prostu wbijam sobie do głowy tą ciążę. Zobaczymy... okaże się... Na pewno dam znać :) Dziękuję za Twoją wypowiedź, jest to naprawdę dla mnie ważne :) Będę czekać na okres. A jak nie dostanę to zrobię ten cholerny test. Pozdrowionka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no_name 0 Napisano Czerwiec 27, 2006 Powodzenia!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Czerwiec 27, 2006 No name a co bylo przyczyna ze spoznial Ci sie okres jak zakladalas ten topik?? Ja sobie tak analizuje ten miesiac i doszlam do wniosku ze wiele sie w moim zyciu zmienilo co wiaze sie ze stresem. Moze to jest przyczyna tego wszystkiego:( Buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no_name 0 Napisano Czerwiec 27, 2006 Sadze ze stres,to najczestsza przyczyna opoznienia samej owulacji a co za tym idzie i okresu.Ja mialam owu w 40 dc a okres dostalam w 53 dc :/ ale zyje... choc strachu sie najadlam nie mało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Czerwiec 27, 2006 No wlasnie ja tez odnosze wrazenie ze owulacje mialam pozniej niz zwykle ale boje sie przez to ze wlasnie w tych dniach robilam ,,to\" z moim chlopakiem:( piersi tez mnie bolaly pozniej niz zawsze wiec wychodzi na to ze okres sie powinien spoznic... Ale i tak bardzo sie boje, a Ty pewnie wiesz przez co ja przechodze:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość O*N*A22 Napisano Czerwiec 27, 2006 wiesz co no_name tak czytam ten topik i myślę że fana z Ciebie dziewczyna, jeżeli będę miała problem to pewnie zwrócę się do Ciebie po radę!!:) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Czerwiec 27, 2006 Popieram:) fajnie mozna z Toba pogadac:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość O*N*A22 Napisano Czerwiec 27, 2006 pierwszy raz tutaj jestem ale jakoś tu inaczej niż na innych topiakch, wszyscy są przyjaźnie nastawieni nikt z nikogo się nie nabija, każda z nas ma jakiś problem i czasami potrzebuje pomocy!!! Buziaki dla wszystkich!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Czerwiec 27, 2006 :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość O*N*A22 Napisano Czerwiec 27, 2006 NO_NAME a co tam u Ciebie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cynamonek843 Napisano Czerwiec 27, 2006 Hej no_name. Wiesz, ze JESTEŚ! Jestem już po owulacji, mam temp. 36,6, myslisz, ze to wyklucza ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cynamonek843 Napisano Czerwiec 27, 2006 Upssssssssss zjadałam wyrazy: "Wiesz fajnie, że JESTEŚ!" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cynamonek843 Napisano Czerwiec 27, 2006 Dopiero 2 dni po owulacji a jest mi niedobrze, jestem senna i nie mam siły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cos jest zastuj Napisano Czerwiec 27, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cynamonek843 Napisano Czerwiec 27, 2006 No_name - jak myslisz - temperatura może o czymś świadczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość viki005 Napisano Czerwiec 27, 2006 czesc dziewczyny Mi tez się straasznie spóźnia, dziś jest 40 dzień ( zwykle mam cykle 31-33 dni) Wczoraj byłam u gina, ciąży nie stwierdził,ale kazał zrobić test, aby wykluczyć ( mam nadzieję) zapłodnienie tuż przed spodziewana miesiączką... Owulację miałam w środku cyklu, przed miesiączką- szczerze mówiąc nie wiem, az tak nie obserwowałam...a do zbliżenia doszło ( na początku bez gumki, dopiero założyliśmy ją po kilku minutkach), no i jak poczytałam te wasze posty o wydłużonym cyklu lub podwójnej owulacji, to zaczynam się bać!! Test wczoraj robiłam (pre-test), ale wynik wyszedł mi nieważny- żadnej kreski!!!!! Wczoraj zaczęlam brać luteinę, dziś ok. południa dostałam, "nazwijmy to miesiączki", bo to jest raczej dośc skąpe plamienie ( nigdy w I dniu takiego nie miałam- zawsze duuużo bardziej obfite) , zadzwoniłam do gin, kazał mi ciągle brac luteine, ale sama juz nie wiem, co mam o tym mysleć. Boje sie jak cholera i mam zamiar zrobić drugio test, tylko pytanie kiedy??? POMÓŻCIE PLEASE!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anulka333 Napisano Czerwiec 27, 2006 a ja dalej nic :( Nibybardziej mnie brzuszek boli, ale okresu jak nie było tak nie ma :( Też mi niedobrze ale myślę że to z nerwów. Bo tak gdzieś tam głęboko w sercu wiem że nie jestem w ciąży a przynajmniej nie powinnam ale się boję :( DZIEWCZYNY - jeśli ja mam cykl około 31-33 dni to datę następnej miesiączki muszę wyznaczyc właśnie na podstawie tego mojego cyklu tak? A nie na podstwie teg cyklu 28-mio dniowego prawda? Więc jeśli ostatni okres miałam 22 maja to powinnam dostać około 22-24 czerwca tak? Jeśli tak to spóźnia mi się dopiero około 3 dni więc nie jest źle. Sorki że takie głupie pytania zadaje ale już mi się wszystko pomieszało :( Stresu tez trochę ostatnio mam więc to może być ta przyczyna. Buziaki dla wszystkich i życze powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość myniaaaa Napisano Czerwiec 27, 2006 cześć wszystkim oczekującym. Chciałam powidzieć , ze ja tez polubiłam no name - a to dlatego, że razem zaczynałyśmy oczekiwanie na@. Wspierała mnie, pocieszała i dodawała otuchy - dzięki za to - -tak jak przawdziwa przyjaciółka. Dlatego na pewno będe tutaj zaglądać - chociazby tylko po to , żeby poczytać i zobaczyć co u niej słychać. Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość viki005 Napisano Czerwiec 27, 2006 dziewczyny ja ciągle mam tylko to dziwne plamienie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Czerwiec 28, 2006 A ja okresu nadal nie mam, dzis rano bolal mnie mocniej brzuch przez chwilke i juz myslalam ze dostalam a tu nic:( pocieszam sie ze to moze przez stres i pogode bo tego pierwszego to mi nie brakowalo w tym miesiacu... Pozdrowienia i buziaki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kollla Napisano Czerwiec 28, 2006 A ja mam dostac jutro - czekam na razie na luzie ale mam nadzieje że bedzie o czasie heheh czyli rano ok 05.00 pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia19g 0 Napisano Czerwiec 28, 2006 ja wlasnie siedze w pracy i brzuch mnie pobolewa... cieszylabym sie z tego gdyby nie to ze w ciazy tez boli:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kollla Napisano Czerwiec 28, 2006 Witam w ramach relaksu kochałam się zw swoim factm prawie caą noc - i co o godzinie ok 13.00 dostałam -- uffffffffff- powodzennia . nie musiałam czekac wszystko normalniea nawet troszke przed :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cynamonek834 Napisano Czerwiec 28, 2006 Gratulacje! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no_name 0 Napisano Czerwiec 28, 2006 Czesc dziewczyny! Bardzo dziekuje za mile slowa,to sympatyczne z waszej strony Ciesze sie gdy moge komus komus pomoc... Viki uspokoj sie:) W cizy nie jestes napewno,to wyglada na zahwianie gospodarki hormonalnej,lekarz powinien zrobic ci badania Cynamonku... niestety nie pamietam,kiedy byl stosunek,ale temp. 36.6 jest typowa dla fazy lutealnej natomista zbyt niska aby stwierdzic ciaze.Jednak kazda z nas wie,ze natura plata figle.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no_name 0 Napisano Czerwiec 28, 2006 ps. jak sie pisze za(c)hwianie? :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach