Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PoNiK

NIE dla totalnej tolerancji

Polecane posty

przyznam szczerze ze całej jeszcze nie przeczytałam :) ale jest taka , :o jakby to powiedzieć dziwna:)

Cześć, MoniaK. Miło było nieco pogawędzić. Zmykam w kangurzych podskokach. Z.

ja będę zaglądać narazie póki co nie łapię klimatu :)

Dziwna, fuckt, ze względu na poglądy Saszy, które zdominował siłą ilości oraz logiki ostatnie wypowiedzi? A co jest w nich dziwnego? Ę? Z.

jedno jest \"akceptowalne\"a drugie nie bo we wszystkich \" nieakceptowalnych\" jedna ze stron jest zmuszana do tego co robi natomiast w przypadku \"chomoseksualistów\" jest to swiadoma decyzja i wybór obu stron kierowany silnym uczuciem zwanym miłością proste

zuzanka tak jak napisalam nie przeczytalam jeszcze całej rozmowy tak na marginesie jestem wegetarianką od wielu wielu lat :)

Ależ fuckt, większość zwierząt domowych służy człowiekowi i to w najprzeróżniejszy sposób. Czy sądzisz, że koń ciągnie ciężki wóz, dlatego, że sprawia mu to jakąś szczególną przyjemność. Ja nie sądzę. Został do ciężkiej pracy przez człowieka przymuszony, jest popędzany przez niego raz batem, a innym razem workiem obroku i dlatego pełni wobec człowieka rolę służebną. Nikt tego nie krytykuje. Podobnie jest z całym mnóstwem zwierząt zmuszanych do najprzeróżniejszych względem człowieka zachować. Mam rację? Z.

Czy bycie wegeterianką sprawia, moja fuckt, że Ty przestałaś jeść cokolwiek? Np nasiona kukuryszy, groch, grzyby? Nie sądzę, ponieważ cokolwiek jeść trzeba, żeby żyć. A ponieważ nie posiadamy możliwości czerpania sił życiowych przy pomocy np. fotosyntezy, skazani jesteśmy na podtrzymywanie naszego życia poprzez zjadanie innych form życia. Czy to życie ma postać świnki, czy też jabłka, tak czy inaczej, zjedzenie oznacza dla niego nieodwołalny koniec. Z.

tak ale moja siła psychiczna pozwala mi bezkarnie dla mojego sumienia zerwać jabłko z drzewa a kury już bym nie zabiła sama więc nie jem

mam problemy z netem dlatego tak wolno odpowiadam i zapomnialam o interpunkcji sorrki:o

mam problemy z netem dlatego tak wolno odpowiadam i zapomnialam o interpunkcji sorrki:o

Czy aby to nie jest próba relatywizacji wyrządzanego niższym istotom przez człowieka zła, fuckt? Jabłko nie wrzaśnie ze śmiertelnej zgrozy w momencie jego zrywania, natomiast głupia kura nieźle się rozgdacze poczuwszy ostrze noża na szyi. Z.

wielkokrotnie nad tym sie zastanawialam krzyk przerażonego zwierzecia jest m.in. po to by tego nie robić pomidory też wydają dzwieki kiedy je kroimy tylko jest to niesłyszalne dla naszego ucha a sałata podobno ze strachu sie kurczy:D kiedys przeczytalam taki artykuł :) dziecko również wyrwie z ziemi marchewkę ale kiedy mialo by zabić kurę to już ghyło by z tym gorzej poza tym gdybyśmy znaleźli sie na łódce na srodku oceanu to ci silniejsi zeżarli by słabszych był taki przypadek kiedyś potem rodziny zjedzonych procesowały sie z tymi którzy zezarli i przetrwali, kilka lat a dlaczego my mowimy o jedzeniu?

NIe mam pojęcia, fuckt, dlaczego o jedzeniu. Chyba mnie sprowokowałaś Twoim zenzaniem, że od wielu lat nie jadasz mięsa, znaczy zwierząt, a ja usiłowałem wyłożyć tezę, którą zresztą w sporej części potwierdziłaś treścią ostatniego listu, że świat jest dość dziwnie skonstruowany a dziwaczność polega na tym, że silniejszy i sprytniejszy zeżera słabszego i mniej obrotnego, jest ti proces nieunikniony. Z.

A teraz już sobie idę, fuckt. Dziękuję za rozmowę. Pozdrów ode mnie MonięK, kiedy wróci. Z.

przepraszam mam naprawde problemy z netem :( ja też dziekuje za rozmowe:)

Gość Jezioro Nidzkie
MoniaK, a co Ci się przeunęło przez rozum, w związku z Saszą i Zuzanką? Ę? JN

JN - cześć! Ja myślę, ze najpierw powinnam dostać pozwolenie od któregoś z nich na napisanie tego, co \"wpadło mi do głowy\". Oni wiedzą o co chodzi :-D

Gość Jezioro Nidzkie
Moja droga MoniaK, masz pełne przyzwolenie ze strony Saszy i Zuzanki, którzy aż piętami bebnią z ciekawości o podłogę. Bo, znając dobrze oboje, mogę powiedzieć, że są szalenie ciekawi, co masz do powiedzenia na ich temat. JN

Gość Jezioro Nidzkie
Już mi się znudziło bycie Jeziorem NIdzkim. Pora na coś nowego. JN

:-D :-D :-D zuzanko, czy też może Saszo, albo jezioro Nidzkie - witam Ciebie bardzo, bardzo - jako 3 w 1, czy też jest jeszcze inna wersja wirtualna jednej osoby ??? :-D Pozdrawiam serdecznie i uciekam, bo w tej chwili korzystam gościnnie z kompa u rodzinki.

Ehehehehe - rozwalił mnie gragment wypowiedzi \"tu mają mózg pod czaszką\" :P - długo nie mogłem się pozbierać z podłogi ze śmiechu - pewnie są takie prostytutki co mają - ale ta raczej do nich nie należała mimo tego, że była o tym bardzo przekonana

o tak, z klasą :P - dobre jeszcze było to, że musi dopiero zarobić na studia - oj bidulka - na studia na księżycu to ze 100 tysięcy minimum :P