Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia2502

Rumianek dla niemowlaka na zaparcia

Polecane posty

Gość kasia2502

Mam 20 dniowego synka codziennie boli go brzuszek(ma zaparcia) daje mu do picia koperek ale nie pomaga może ktoś wie co będzie lepsze od koperku czy mogę mu już podawać RUMIANEK?

rumianek może uczulać, lepiej kupić incol lub espumisan, mojej to pomagało i poprostu trzeba uzbroić się w cierpliwość to przejdzie ale trochę potrwa, moja mała też miała i jej przeszło

RUMIANEK SILNIE UCZULA!!! Mój synek miał alergię skórną, był cały czerwony, nawet za uszkami i na powiekach. Nie podawaj maluchowi rumianku, w żadnej postaci, do ukończenia minimum 1 roku życia... Na kolki i zaparcia polecam krople ESPUTICON ( tańsza wersja ESPUMISANU), lub PLANTEX... Jeśli i to nie pomoże to koniecznie skontaktuj się ze swoim pediatrą...

Napisz, co rozumiesz pod pojęciem \"zaparcia\". U karmionego piersią miesięcznego niemowlaczka kupa może sie pojawiać nawet raz na kilka dni i jest to norma.

Gość kasia2502
infacol jest raczej na wzdęcia i bóle kolkowe ,pisze na ulotce przeciwwskazania do stosowania-zaparcia,a może mój synek ma zaparcia tak myslę że to raczej zaparcia ,kupki robi normalnie ok.6 razy dziennie ale przychodzi mu to z trudem ,pojękuje przy tym sobie mocno.Infacol jest od 1 miesiąca.

Gość Bozena29
Mozna zgodzic sie ze wszystkim co zostalo tu zawarte...odpowiadajac na pytanie ..ja zaczelam mojej corce podawac rumianek(nie bylo reakcji alergicznej) tak wiec z wlasnego doswiadczenia jest to jak najbardziej bezpieczne gasi pragnienie a przede wszystkim mala wyproznia sie ,,jak ta lala''polecam..

Gość gość
ja karmię piersią, codzinnie pije rumianek i jem kilka suszonych sliwek. Odpukać jest dobrze. Koper czasami powoduje odwrotne działnie. Nie stosuj od razu leków na kolki, spróbuj probiotyków dla niemowląt, one poprawiają perystaltyke jelit. Można też ugotować 1 suszonę sliwkę w szklance wody i podac maluchowi pół tyżeczki, działa !

Gość gość
jezeli robi kupe 6 razy dziennie, to o jakis zaparciach ty mowisz?????? Zaparcia by mial jakby nie robil od 6 dni!!!! Jak nic to kolka...

Gość gość
położna mi mówiłą, ze teraz wszystko tłumaczy się kolką. Spróbuj probiotyku Trilac albo innego dla dzieci, o śliwce też słyszałam. Przy karmieniu piersią dziecko może nie robic kupy kilka dni,

Gość gość
no, ale jej dziecko robi kupe 6 razy dziennie!

Gość gość
to moze ma sraczke, wtedy tez probiotyk

Gość gość
Hej, czy ktoś z was podawał ostatnio niemowlaczkowi rumianek? Chodzi mi dokładniej o wpływ na trawienie i zastosowanie w codziennej pielęgnacji. Zależy mi na tym, aby dziecku podawać przede wszystkim produkty naturalne i nieszkodliwe, w sieci, na https://zabawkaiwyprawka.pl/blog/rumianek-dla-niemowlaka.html udało mi się dowiedzieć, że rumianek spełnia te kryteria i w zasadzie jest to takie małe panaceum, niemniej jednak nie zaszkodzi zasięgnąć drugiej opinii, najlepiej od naszych forumowych praktyków. Gorąca prośba o podzielenie się swoimi doświadczeniami z rumiankiem dla maluszka. Czy faktycznie tak dużo dzieci jest uczulonych? I co z takimi gotowymi herbatkami przeznaczonymi typowo dla niemowlaka? Warto je kupować?