Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 oburzona florka

wesele a raczej jego brak

Polecane posty

Go艣膰 czerwcowa
tak jeszcze na po偶egnanie ostatnie- mo偶e poczytjcie sobie ze zrozumieniem kto kogo zacz膮艂 wyzywa膰. Ale to mo偶e si臋 okaza膰 zbyt skomplikowane

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 czerwcowa doli
:O nudna jestes juz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
raz w 偶yciu by膰 ksi臋偶niczk膮, hahaha ale si臋 ubawi艂am lol, "w sma偶onych zielonych pomidorach by艂o takie 艂adne zdanie o ksi臋偶niczkach".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Violetta26
ja tez nie bede miala wesela, planujemy tylko uroczysty obiad i tyle, a pieniadze oszczedzam na wspomnienia z podrozy poslubnej. jak ktos z rodziny bedzie narzekal ze tylko obiad to juz jego sprawa. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
Violetta26-jak tak mo偶esz przecie偶 we wsi Ci臋 obgadaj膮. ojej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Ja bym si臋 g艂upio czu艂a jako gwiazda swojego wesela tanczaca pierwszy taniec, rzucaj膮ca welon czy tam bukiet... jako go艣膰 mo偶na si臋 na takim weselu pobawic, ale jako panna m艂oda, na kt贸r膮 wszyscy sie gapi膮 to bym sie czu艂a okropnie..Nie przeszkadza mi, 偶e kto艣 chce sobie robi膰 t膮 \"ca艂膮 szopk臋\", ale kazdy ma prawo przezyc ten dzien tak jak si臋 jemu marzy. Ja bym chcia艂a maks 50 os贸b i jakies uroczyste przyj臋cie, ale bez ta艅c贸w i tych wszystich tradycyjnych zabieg贸w typu witanie chlebem i sol膮, oczepiny, pierwszy taniec itd By艂abym za偶enowana a je艣li komus m贸j spos贸b zabawy sie nie spodoba to nikt nie musi przeciez przychodzic na si艂臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rzut beretem
a ja marze o chlebie i soli i szopce. Macie powyzej 30 lat ze g艂upio byscie si臋 zu艂y rzucaj膮c welonem? to tradycja, rzucac to rzucac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Violetta26
jak Krakow to wies to ok mieszkam na wsi :D a tak poza tym to w d...pie mam obgadywanie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do czerwa
czerwcowa doli, po prostu r臋ce opadaj膮 nad twoj膮 g艂upot膮 i t 臋pot膮. Sk膮d u ciebie bierze si臋 ten mentorski ton? to zarozumialstwo, ba艂wochwalstwo, brak empatii dla drugich? mo偶e jakie艣 swoje kompleksiki leczysz tutaj na forum? Bo an to wygl膮da. Reprezentujesz typowo drobnomieszcza艅skie rozumowanie "postaw si臋 a zastaw si臋", taaaaa wesele zrobisz, a po nim b臋dziesz dziadowa膰. jedzie od ciebie wioch膮, 偶e a偶 strach. Opami臋taj si臋 dziewczyno, zastan贸w si臋 co piszesz, zastan贸w si臋 cho膰 troch臋 nad sytuacj膮 ludzi mniej zamo偶nych albo tych co maj膮 du偶e wesela w dupie, 偶e si臋 tak brzydko wyra偶e, bo inaczej do ciebie nie spos贸b pisa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
Violetta26- no chyba wiocha- bo nie wiem czy wiesz ale trza mie膰 pierdylne wesele by nie omine艂a Cie jedyna mo偶liwo艣膰 na bycie ksi臋偶niczk膮. A tak na powa偶nie - gratuluje zdrowego podej艣cia- a gdzie jedziesz na podr贸偶? (je艣li mo偶na spyta膰)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do hahaha
Czy偶by艣 na codzi艅 by艂a kopciuchem, 偶e tak bardzo potrzebujesz tego jednego dnia w 偶yciu, by czu膰 si臋 inaczej? wsp贸艂czucia dla narzeczonego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
ech a o ironi to s艂usza艂o? i czytaniu ze zrozumieniem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do hahaha i do doli czerwa
hahhaha poznaj臋 偶e to ty doli :D:D:D:D:D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie no naprawd臋
Sko艅czcie ju偶 z tym wsp贸艂czuciami jedne dla drugich, jak si臋 was czyta na tym forum, to r臋ce opadaj膮!!! Jak tylko jaka艣 ma inne zdanie od reszty, zaraz jest "wsp贸艂czuj臋 narzeczonemu". A nie s艂ysza艂y艣cie o tym, 偶e "widzia艂y ga艂y co bra艂y"? Tak膮 j膮 kocha i tak膮 j膮 ma i zejd藕cie z tych ton贸w protekcjonalnych, bo od razu widac, 偶e nie macie innych argument贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
Bo偶e nie obra偶aj mnie- ja doli??? Nie no teraz przegie艂a艣, i nie za艂amuj mnie twierdz膮c 偶e nie widzisz ironi w ksi臋偶niczkach, oj 藕le wtu 藕le Za艂amana

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cyna
rotfl. czerwcowa doli- menatlno艣c drobnomieszcza艅sko- wiejska. Bez dalszego komentarza. ka偶dy ma prawo prze偶y膰 ten dzie艅 jak mu si臋 podoba- skacz膮c ze spadochronem, jad膮c na harleyu, wydaj膮c obiad, robi膮c weselicho na 200 os贸b, zaszywaj膮c si臋 w ma艂ym drewnianym ko艣cio艂ku w g贸rach etc A tylko takie drobnomieszcza艅skie i ograniczone siksy jak Ty uwaz膮j膮, 偶e ICH spos贸b jest NAJLEPSZYM sposobem. I do tego JEDYNYM. a ja szopek nie chce, mimo, ze mnie na nie stac bez brania kredytu. :]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Violetta26
Jedziemy do Grecji. :) A co do ksiezniczki to mozna nia byc caly czas i to przede wszystkim dla meza a nie koniecznie dla ciotek i wujkow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Violetta tez jestem z Krakowa.Tutaj nawet stara kawalerka kosztuje majatek.M贸j Facet orze jak mo偶e na trzech posadach i jakos nie mamy widoku na wsp贸lne lokum. Ja zaczne zarabiac najwczesniej za rok po studiach. Marzymy o slubie. I co, mamy brac 20 tys kredytu aby zrobic wielk膮 popijawe z kapel膮 tylko dla przyjemnosci go艣ci ( bo na pewno nie naszej) podczas gdy nie mamy na pok贸j z kuchni膮? A ja od Rodzic贸w grosza na slub nie mam zamiaru bra膰. Oni maj膮 by膰 naszymi go艣膰mi a nie sponsorami...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
e to fajnie. udanej podr贸偶y :D Pozdr贸w Atene odemnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cyna
widze, ze Krak贸w si臋 zebra艂 ;)) mieszkania ostatnio sa u nas dro偶sze ni偶 w Warszawie. :/ Sumy horrendalne. I macie 艣wi臋ta racj臋- idiotyzmem jest branie kredytu na wesele, podczas gdy trzeba zabezpieczy膰 swoj膮 przysz艂o艣膰. w艣r贸d zamo偶nych znajomych i tych mniej ostatnio 'w modzie' (偶e tak brzydko si臋 wyra偶臋) s膮 obiady dla najbli偶szej rodziny w restauracji. Koszt niewielki, wspomnienia mi艂e i nie ma znaczenia ile kto ma na koncie- po prostu tak to coraz cz臋艣ciej w wi臋kszych miastach wygl膮da. Lepiej wydac na podr贸偶 czy mieszkanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Cyna dok艂adnie tak to wygl膮da. Pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
a bo wy doli nie czyta艂y艣cie- ona to 艂adnie za艂atwi艂a -na mieszkanie kredyt wzie艂aa na wesele, po prostu starsi b臋d膮 si臋 zaci膮gac a potem sp艂aca膰- a ona sobie sko艅czy remont za kopertowe. Tak to si臋 robi w wielkim 艣wiecie:D:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
wsp贸艂czuj臋 wam.To przykre ze marzycie o 艣lubie nie maj膮c mieszkania. Ja mam i dlatego chce mie膰 wesele kt贸rego nie zapomni臋 nigdy, a na obiad to moge i艣c do restauracji. Wesele to nie to samo. Nie, nie jestem kopsiuchem ale nie codziennie si臋 chodzi w welonie i w sukni bia艂ej.

Udost臋pnij ten post

do oburzonej florki, i innych dyskutantek(t贸w) ot贸偶 jestem ,matka swojej doros艂ej c贸rki za dwa ni b臋dzie jej 艣lub cywilny , mieszka ze swoim narzeczonym od 3 lat, obie strony maj a dosy膰 du偶e rodziny, Nasze dzieci oznajmi艂y nam ze nie chc膮 wesela ,zalegalizuj膮 zwi膮zek ,a z czasem mo偶e kiedy pojawi si臋 dziecko, zrobia \"reszte\" Dosy膰 osobliwy spos贸b,ale nie bez obiekcji zaakceptowali艣my t臋 decyzj臋, Jest gorzej bo nie zawaidomili zadnych krewnych nawet swoich rodzic贸w chrzesnych. Ju偶 teraz wiem ,ze ich decyzja b臋dzie brzemienna w r贸znego rodzaju ,zachowania rodziny_g艂贸wnie obraza majestatu. M贸j m膮偶 jest chory na nieuleczalna chorob臋 i bardzo czeka艂 na decyzj臋 o slubie -chce mie膰 swiadomo艣c ze wyda艂 za m膮偶 jedyn膮 c贸rk臋 ,chcia艂 du偶膮 impreze-wzamian ma obiad w ekskluzywnek restauracji w towarzystwie swiadk贸w m艂odych Postanowili艣my w prezencie s艂ubnym, pieni膮dze kt贸re nale偶艂oby wyda膰 na wesele ,da膰 m艂odym z przeznaczeniem na egzotyczn膮 wycieczk臋 do .... co wy na to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cyna
ja za durna na takie szacher- macher jestem. Cholera. pozdrawiam r贸wniez ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do doli czerwiec
A kto powiedzia艂,偶e nie b臋dzie bia艂ej sukni z welonem? Ja b臋d臋 mie膰 bia艂膮 sukni臋, co prawda bez welonu, ale tylko dlatego,偶e nie pasuje mi welon do sukni. Tak wi臋c doli, ugry藕 si臋 p臋dzej w j臋zyk nim zechcesz komu艣 dopiec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwcowa doli
a ty si臋 z choinki urwa艂as? zawsze rodzice robi膮 wesele i myslisz ze z kieszeni 10 tys wezm膮? nie wiedzia艂as ze si臋 kredyt bierze b膮dz po偶yczk臋? z jakiego swiata jestes? to normalne a ja ze mam mieszkanie to sobie urz膮dz臋 je z kopertowych. zazdroscisz bo nie bedziesz mia艂a ani wesela , ani mieszkania i szlak ci臋 trafia ze ktos ma wszystko. rozumiem to doskonale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do stokrotka
stokrotka bardzo dobry pomys艂, zapewne m艂odzi b臋d膮 bardzo zadowoleni. A m膮偶? C贸偶... on ju偶 mia艂 swoje wesele, teraz niech m艂odzi decyduj膮 za siebie. To ich 偶ycie, niech je prze偶yj膮 tak jak chc膮. Rodzin膮 si臋 nie przejmuj. Moja siostra te偶 nie mia艂a wesela , tylko skromne przyj臋cie. Z czasem rodzina zapomni i zn贸w b臋dzie dobrze. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hahahhahaha
stokrotka9- tak na powa偶nie- fajnie 偶e uszanowali艣cie zdanie c贸ry- niech robi jak chce, w ko艅cu to jej dzie艅. Podejrzewam, 偶e tw贸j m膮偶 b臋dzie zadowolony, gdy zobaczy jaka szcz臋艣liwa jest wasza c贸ra na weselu takim jakiego ona chce (nie ma co uszcz臋艣liwia膰 na si艂臋). A podejrzewam 偶e zrobi si臋 jeszcze szcz臋艣liwsza jak si臋 dowie 偶e sprezentujecie jej podr贸偶 po 艣lubn膮 - doskona艂y pomys艂. I to tyle moich pode偶e艅:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cyna
doli- o mieszkanie martwic sie nie musze. :] na wesele by nas bylo stac. ale ja mam awersje do tandety. i do takiego podejscia jak Twoje. A to, ze rodzina, ze ciotki, ze wujkowie- szczerze mowi膮c ma艂o mnie to obchodzi.

Udost臋pnij ten post