Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania z Zielonego...

Peruka.....

Polecane posty

Gość antyellewille
A w czym je pierzesz? Znowu spotkalam sie z opiniami ze im czesciej sie ja myje tym szybciej sie niszczy.

Gość llewelyn
Piorę w specjalnym szamponie + balsam... Robię w miarę często :) Owszem niszczy się może ciut więcej (ale bez przesady!) i przestaje świecić :) Jaki masz model ? :). Ja Ellen Wille bardzo lubię :)

Gość KASIARADOMSKA
do anty ELLENWILLE przepraszam ze dopiero teraz odpisuję.Pytasz jak sobie radzę ze swieceniem sie peruki syntetycznej marki Ellen Wille.Widzisz ja na codzien nosze droga perukę z wlosa naturalnego,ale zeby wlasnie wydluzyc jej zywotnosc i nie zużywać tak bardzo,to mam ta z ellen wille(citrin-fajna pocieniowana).I tak zakladam ja sobie po domu,zeby mnei listonosz nie zastal bez wlosow:) Bo te drogie sciagam po domu i na noc tez nie zakladam.W ellen tez nie spie,Ona mi sluzy bardziej jako taki zamiennik,tak na przetrwanie,czasem w niej wyszlam np wyrzucic smieci,gdzies tak niedaleko,ale nie zdaza mi sie w niej wychodzic np na caly dzien z domu.Wiesz co wg mnie to ona nie swieci tak bardzo.A na pewno nie ma porownania z tanimi perukami syntetycznymi.Jednakze czulabym dyskomfort wypuszczajac sie wniej gdzies na caly dzien,bo jak juz ma sie te wlosy naturalne to nawet najlepsze syntetyki beda juz dla cieie zawsze gorsze i sztucznetakze w odczuwaniu. Dlatego te peruki ellen sa idealne,ale jesli ktos sprobowal juz wlosa naturalnego no to juz w syntetykach chyba raczej nie wyjdzie,nawet w tych najlepszych.tak mam ja przynajmniej.Nie dam ci niestety zadnej porady na nieswiecenie peruki:)

Gość antyEllENWILLE
do ilewelyn Wiesz nawet nie wiem jaki mam model tej peruki,jest taka na grzybka jakby,pralam ja jak piszesz,ale mimo to nadal swieci(przynajmniej wg mnie).Myslalam ze sa jakies sposoby na zamaskowanie swiecenia w perukach syntetycznych,ale widze ze to raczej niemozliwe.Nie wiem,moze na taki dziwny model trafilam,wiesz jest piekna,w ogole jak ogladalam to wiele mi sie podobalo,ale to swiecenie...Nie wiem zcemu ale jak mierzylam to tego nie zauwazylam,a teraz w swietle dziennym wstydze sie w niej wyjsc.Moze to bardziej kwestia psychiki? A jaki ty masz model z ELLEN WILLE?

Gość llewelyn
do Antyellenwille Musisz uprać ją kilkakrotnie... pochodzic w niej, nie wiem włożyć pod czapkę - pozużywać trochę po prostu :). http://www.peruka.pl/index.php?prod_id=503 W tej chwili mam ten model :) to ich ekskluzywna kolekcja. Kwestia psychiki jest nie bez znaczenia. Uwierz mi, że nawet ja po tylu latach do każdej nowej fryzury musze się przyzwyczaić :).

Gość antyELLENWILLE
do llewelyn Sliczna fryzura w tym modelu co masz,moja jest krotsza,taki grzybek,ale ta mi sie bardzo tez podoba,o jest w moim stylu.Prosze napisz jaki masz kolor,ja mam taki czekoladowy,moze tu tkwi problem,moze wlasnie w kolorze.wiesz mi tez sie wydaje ze to kwestia psychiki.

Gość llewelyn
Moj kolor to espresso :) dopasowany do mojej urody :) Może w tym tkwi twój problem ? w kolorze ? i może fryzura nie jest dopasowana ? Poza psychiką of course :) Co do modelu Icone - ma rozmyta linię przedziałka i włosy wyglądają jakby wyrastały wprost z głowy :) Ale ma tez minus - przy moim stopniu uzytkowania zbyt szybko sie niszczy ...

Gość wylinialykot
Witam, jestem tutaj po raz pierwszy. I cieszę się że trafiłam na to forum. Cieszę się i nie cieszę zarazem, że nie jestem sama i tyle młodych kobiet ma ten sam problem co ja. Cieszę się bo już zaczynałam wariować powoli, a przykre jest to, że dotyka to aż tak wielu osób i wiąże się z tak potwornym wykluczeniem społecznym. Mam 33 lata i smętną kitkę. O ścięciu włosów na krótko nie ma co mówić, bo włosy są tak przetrzebione, że obawiam sie że widać by było prześwity. Pewnie wiele z Was miało w dzieciństwie lalki, które od ciągłego czesania i eksploatacji zrobiły się wyliniałe... to właśnie tak sie czuję... Najgorsze jest to, że na taką kondycję zapracowałam sobie sama i poniekąd sama się okaleczyłam przez głupotę, próżność, niewiedzę i nie wiem co jeszcze (warkoczyki syntetyczne) Włosy nie odrastają, a ja już jestem na o tyle lepszym etapie, że pogodziłam się z tym nie co i nie spędzam już godzin przed lustrem wypatrując odrostów. Najgorsza była trauma zaraz po ściągnięciu. Nie wiem jakie były Wasze przeżycia, ale oprócz normalnego szoku związanego ze zdjęciem kilkudziesiąt deko sztucznych włosów przeżyłam dodatkowy szok, ze mój przedziałek wygląda inaczej niż ten do którego się przyzwyczaiłam i który jeszcze przed trzema miesiącami wyglądał całkiem sympatycznie a objawiło się lotnisko!!! Do tej pory włosy śnią mi się po nocach Tak czy siak nienawidzę siedzieć bezczynnie i biadolić nad swoim losem i dojrzałam do etapu, kiedy chciałabym podziałać i zastosować nieco tricków, które pozwolą mi wrócić nieco do normalnego wyglądu. Najprościej byłoby mieć kilka tysięcy złotych i zaserwować sobie system na sztucznej skórze czy mikroklipsach, ale cóż - nie stać mnie chwilowo na to cudo... TAk więc będę pytać Was o różne rozwiazania... po pierwsze - o co chodzi z perukami typu "lace" jakie są to koszta?? Czytałam w postach o czymś co sie nazywa "hair enhancer" - coś takiego najbardziej by mnie interesowało i myślę (nie wiem czy dobrze), ze czymś takim jest system na mikroklipsach, przez który mogę jakoś przeciągnąć swoje włosy. Czy znacie jakieś tanie metody na uzyskanie takiego efektu??

Gość antyELLENWILLE
do WYLINIALY KOT To o co pytasz to zapewne magiczne wlosy.Rozwazalam ta opcje,ale u mnie nie wchodzila w gre.Szukaj zatem w necie magicznych wlosow. DO llewelyn Na jak dlugo wlasnie taka peruczka z Ellen Wille ci starcza jesli chodzi o to niszczenie sie?Bo wczesniej ktos pisal ze po trzech miesiacach jest do wyrzucenia.Ja jeszcze swojej nie zaczelam nosic,bardziej chce sprzedac,ale moze sprobuje wlasnie tego modelu co ty masz.

Gość wyliniałykot
@antyELLENWILLE, dzięki za info, rzeczywiście znalazlam coś takiego, ale po wygooglowaniu wyczaiłam, że oferuje ten typ tylko jedna firma z wawy. Czy ktoś może kojarzy więcej firm ? szukam włosów naturalnych, kręconych, ciemny brąz. Teoretycznie są strony w stanach, gdzie mogę sobie zamówić piękne, naturalne włosy afroamerykańskie za około 100$ i jakoś próbować je montować, ale tamte mają taką gęstość, że nikt mi nie uwierzy, ze nagle cudem porosłam gąszczem pięknych pukli. jesli ktos kojarzy stronki, to mój adres mail: wylinialykot@gmail.com

Gość llewelyn
Generalnie ellenwille w moim przypadku starcza na około rok. Ale mam kilka i te w gorszym stanie używam np do sportu. Model Icone jest mniej trwały ze względu na siateczkę -na razie noszę od 4 miesięcy...

Gość antyELLENWILLE
do llewelyn Ojeju,ale jak ty robisz to?wszyscy mi piszą ze 3-4 miesiace.Czy nosisz caly dzien? Panie mowia mi że najbardziej niszczy sie od plaszcza na przykład jesli sa dluzsze wlosy,albo od siedzenia w samochodzie,czyli rozumiem ze jak jest taki krotszy model jak twoj to on bedzie dluzej ladny?Jesli tak,to byloby fajnie,bo ja tez lubuję się w takich długościach.Ogolnie te ellen wille to bardzo mi sie podobaja i chyba nie ma rownie ladnych syntetycznych dostepnych na rynku.Tylko zeby nei to swiecenie,ale moze faktycznei mam zly model,zaraz po swietach przymierzam sie do tego icone co mi polecilas :)

Gość do Eweliny
Napisalas bardzo pieknie, szacunek. Masz racje, kazdy ma prawo do promowania swoich artykulow i dzieki Bogu jest internet gdzie mozemy sie dowiedziec ciekawych rzeczy. Udanego noszenia peruk :)

Gość Mixed_girl
Polecam te stronke : www.bestlacewigs.com ... Wysylaja bardzo szybko , zamowilam juz 4 peruki i sa super. Szybka wysylka , w 3 dni robocze wlosy byly w Polsce :-)

Gość nig
Czy ktoś może posiada lace wig skin perimeter? I może coś powiedzieć na ten temat?

Gość ZNOSNA
Co do stronki bestlacewigs i innych ktore tu reklamujecie jak rowniez pani sylwii orbsik ktora sprowadza wlosy,wprowadzacie osoby potrzebujace w błąd,bowiem na tych stronach i u sylwii secret hair 4 u nie kupicie tego samego co w polskich klinikach niestety.Ja mialam pierwsze wlosy wlasnie z kliniki,potem czytajac wasze posty skusilam sie na wlosy z wrocawia od orbsika,w miedzyczasie zamowilam cos z chinskiej strony i sorry,ale wprowadzilyscie mnie w blad i wiele innych osob tez to czyta.Te wlosy nie umywaja sie do tych z polskich klinik niestety,przynajmniej do tych co ja mialam jako pierwsze.Nie ma porownania w ogole.Prosze was nie wypowiadajcie sie jesli nie mialyscie systemow z polskich klinik bo jak piszecie sa bardzo drogie i nie bylo was stac,ale piszecie ze to to samo.To jakis absurd.Pani Sylwia tez mowila ze ona robi to samo co polskie kliniki tylko za grosze.Bzdura.Nie będe więcej juz nikogo sluchac bo niestety nie macie racji,wydalam na marne pieniadze na chinskie peruki od orbsika i ze stronki bestlace wig na jakies badziewne wlosy.Jestem przewściekła ze mozna pisac takie bzdury!Oczywisce na pewno zaraz pojawi sie post od jakiejs XXX OSOBY ktora rzekomo kupowala wlosy z jakiejs kliniki i od orbsika i byly cudowne te drugie,a kliniki ją oszukaly,bo tak to zazwyczaj jest ze orbsik szybko reaguje na posty ktore jej nie pasuja o wlosach ktore sprowadza z Chin za grosze naliczajac sobie niebotyczne marże.Ale bardzo ochoczo opowiada jakie to polskie kliniki sa zle i jak bardzo nabijaja ludzi w butelke.O tym lubi mowic.Czekam na te smiechu warte posty ktore zaraz posypią sie jaka to pani Sylwia dobra i cudowna.Brak słów.

Gość moniaa1721
Witam, jestem tu nowa(ale troche przejżałam juz postów wczesniejszych i mniej wiecej jestem w temacie:)) INTERESUJE MNIE ZAKUP LACE WIG, czy moglabym prosić o kontakt nr gg albo e-mail do LACEMANIACZKI ? lub jak to czytasz to odezwij sie na moj adres e-mail: moniaa16@autograf.pl :) chciałabym się

Gość Sabrinka2012
Bardzo prosze o informacje rade czy kupil ktos peruke naturalną ze sklepu SAGATIA? sa bardzo tanie i zastanawiam sie jak szybko takie peruki się zniszczą.czy ktos moze mi doradzic?Moze ktoś ją użytkował i poradzi mi zanim wyrzucę pieniążki w błoto?Z gory dziękuję

Witam ,mam pytanie do użytkownika "kasiwag" Czy na tej stronie peruek,którą podawałaś, trzeba mieć jakiś kod żeby zamówić? bo chciałam wczoraj złożyć zamówienie i nie mogłam .nie wiem jak to zrobić. Proszę o pomoc :)

Gość lubielacewigs
Znosna to powiedz czym sie roznia te wlosy, ile zaplacilas w klinice a ile u chinczyka? Jaki jest czepek w klinice? Ja zamawiam od chinczyka i jest ok ale zalezy gdzie sie kupje bo wiadomo, roznie to bywa z jakoscia..

Gość maymay
Sprzedam peruke handsomeman, włosy półdługie, ciemny blond.

Gość Szukam dobrej full lace
LACEMANIACZKA : co sie stalo z forum???? NIe dziala juz od dlugiego czasu, co jest nie tak?

Gość lacemaniaczka
Forum nie działa chyba trzeci dzień. Powiem szczerze nie mam pojęcia co się stało.... Sprawdzalam na stronie właściciela serwera, z którego korzystamy i rzeczywiście był jakiś problem z serwerem. Jednak z tego co dotyczalam z nasza strona nie powinno być problemu- a jednak nie działa. Awaria ma być naprwiona do niedzieli, wiec zaczekajmy.. Zrobiłam backup forum, wiec w razie czego możliwe, ze uda mi się odtworzyć w całości zawartość forum. Jest mi strasznie smutno :(, zaczekajmy jeszcze trochę i zobaczymy. W razie czego, jesteśmy w kontakcie tutaj. Dam znać, gdyby coś się pokomplikowalo. Pozdrawiam!

Gość Lacemaniaczka
Z racji tego, że nic nie ruszyło i forum nadal nie jest dostępne najpóźniej w weekend, a najpewniej jutro będę starała się je manualnie przywrócić. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale mam nadzieję, że będzie ok. Bardzo mi przykro z powodu tej awarii :(

Gość Lacemaniaczka
Z racji tego, że nic nie ruszyło i forum nadal nie jest dostępne najpóźniej w weekend, a najpewniej jutro będę starała się je manualnie przywrócić. Nie wiem co z tego wyjdzie, ale mam nadzieję, że będzie ok. Bardzo mi przykro z powodu tej awarii :(

Gość majralace
nie tylko Tobie jest przykro ...:( mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze !

Gość Lacemaniaczka
Kombinowalam przedwczoraj z wgraniem kopii zapasowej strony... bez skutku. Mam jeszcze inna wersje zapasowa, ale nieaktualna, gdy na forum było mało postów. Najpewniej dziś zrobię tak, ze wgram albo forum od nowa, czyli puste, albo ta stara kopie zapasowa i podam Wam tutaj nowy adres- do starej strony w ogóle nie ma dostępu. To mam nadzieje będzie rozwazanie tymczasowe, pózniej jak stara strona ruszy po prostu przeniose nowe posty do starego forum. Poczytalam forum na stronie tego serwera, z którego korzystamy. Był jakiś atak na serwer, na którym jest nasze forum. Ten serwer wylaczyli, mieli rozwiązać problem do niedzieli, a tu już druga niedziela i nic :(

Gość marina5
do sabrinka2012 jesli chodzi o peruki od sagati sa to peruki chinskie ktore wytrzymuja max 3 miesiace.zostaje z nich wyplukany podczas mycia silikon ktorym jest peruka pokryta i robi sie pozniej tzw.siano.jedyna zaleta to taka ze maja tzw monotop dzieki ktoremu wyglada bardzo naturalnie fryzura.koszt roczny to 2 tys.co 3 mies.czyli 4 sztuki.niewiem czy to duzo na rok zalezy dla kogo.ja kupuje ze wzgledu na cene,za 2 tys rocznie czuje sie naprawde ok.

Gość MARINA5
ILEWELYN! WITAM,MOZESZ POWIEDZIEC ILE MOZE WYTRZYMAC TA PERUKA ICONE KTORA MASZ? I CZY SWIECI SIE BARZO CZY WIDAC ZE JEST SZTUCZNA?DZIEKUJE