Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania z Zielonego...

Peruka.....

Polecane posty

sprzedam nowiutkie długie blond włoski z kliniki HM jeśli ktoś będzie zainteresowany to się z nim chętnie skontaktuję

Gość progressiva777
prosze o wiecej info o sprzedaży na progressiva777@o2.pl

Gość Etha
Witam serdecznie. Sporo czasu zajęło mi przestudiowanie całego tematu i też chciałabym opowiedzieć o sobie. Mam 25 lat. Od ok. 10 lat borykam się z problemem wypadających włosów. Najpierw lekarz powiedział, że to przez dojrzewanie, leczył mnie spir. pro capillis i innymi lekami robionymi, które nic nie dały. Niestety do dziś żaden lekarz nie zdiagnozował u mnie łysienia androgenowego, a jednak z roku na rok, a właściwie już z dnia na dzień włosów coraz mniej. Na ratowanie tych resztek, które mam wydałam już tysiące złotych. Jestem farmaceutką i zdecydowanie mogę powiedzieć, że nie ma nic co powodowałoby odrastanie włosów. Vichy dercos, alpecin, loxon, crescina, radical szampon, ampułki. I wszystkie dostępne suplementy mające pomagać włosom odrastać. Oprócz tego, że włosów okropnie u mnie mało, to jeszcze przetłuszczają się w ekspresowym tempie (jeżeli umyje rano, wieczorem są już tak tłuste, że widać mi skórę głowy i to bardzo). Myć muszę codziennie, a to z kolei powoduje, że tracę więcej włosów. Teraz używam mikrowłókien HRS. Niby nie jest źle. Po umyciu nakładam warstwami na kosmyki na całej głowie. Trwa to bardzo długo, ale niestety innego wyjścia nie mam. I owszem prześwitów nie widać (o ile bardzo się postaram i nagimnastykuje), ale jak ułożę gładko w zepnę, to widać, że włosy ledwo odstają od głowy i jest i strasznie malutko. No i kolejny problem to wszelkie mocno oświetlone miejsca. Zawsze staram się układać głowę tak, żeby osoba, z którą rozmawiam nie patrzyła na włosy, bo przy mocnym oświetleniu HRS powoduje, że moje włosy wyglądają jak brudne (jakby skurzone ciemnym kurzem). A jak już ktoś zauważy to gapi się i gapi i gapi. A mi chce się płakać, bo nie wiem co wtedy ze sobą zrobić, jak to ukryć. Zresztą nie muszę tłumaczyć, każda z was na pewno przez to przechodziła. Od jakiegoś czasu, zastanawiam się nad peruką. Boję się jednak, że skóra na głowie będzie się jeszcze bardziej pocić, przez co może wypaść cała reszta moich włosów. Mój narzeczony mówi, że to nie ważne, jak wyglądają moje włosy, ale przecież jestem kobietą. Każda kobieta, która traci włosy czuje, jakby traciła swoją kobiecość. Bardzo prosiłabym was dziewczyny o pomoc. O sprawdzone źródło, z którego mogę skorzystać, niekoniecznie wydając wszystkie swoje pieniądze.. Właśnie straciłam pracę więc czekają mnie kolejne rozmowy kwalifikacyjne, a nie chce się już więcej wstydzić. Szczególnie przez coś co nie jest moją winą :(.

Gość tayla
Do LLEWELYN Chcę zakupić taką perukę jak Ty teraz używasz z hair society. Mam do Ciebie prośbę czy możesz się odezwac i może podac jakiś prywatny mail, bardzo mi zalezy na informacjach, to dla mnie pierwsza peruka...

Gość progressiva777
Do Etha Napisalas, ze zaden lekarz nie moze u Ciebie zdianozowac androgenowego. Czy kiedykolwiek robilaś badania hormonalne u endokrynologa?

Gość Etha
Miałam robione badania poziomu hormonów, ale u normalnego lekarza. Myślałam, że w razie gdyby było coś nie tak, to skieruje mnie do endokrynologa. Jednak lekarz uznał, że wszystko jest ok. Czy powinnam iść do specjalisty?

Gość lacemaniaczka
Etha, na Twoim miejscu zrobilabym badania na własna rękę (o ile nie masz wyników poprzednich, albo są stare) i jeśli bedzie coś nie tak poszlabym do specjalisty, najlepiej endokrynologa- ginekologa. Jeśli wyniki są ok to tego typu lekarz raczej nic Ci nie pomoże, choć uwzględnij to, ze jak przecież wiesz endokrynologia to strasznie pokrecona dziedzina, wiec mimo prawidlowych wyników może Ci zwrócić uwagę na jeszcze jakieś inne potencjalne problemy hormonalne, które Tobie, bądź Twojemu interniscie nie przyszły do głowy. Wiadomo jednak, ze można miec dobre wyniki i lysiec "po mesku" z powodu nadwrazliwosci mieszkow wlosowych na androgeny i na nic się zda specjalista. Zreszta na pewno wszystko to już wiesz. Czy kombinowalas z mocniejszym minoksydylem (10, 15%) sciaganym z zagranicy? Kolejna rzecz, która może Ci doraznie pomoc, a niewielu dermatologow o pamięta to tabletki uspokajajace. Jeśli Cie to przerasta, zdecyduj się na jakieś- pomozesz swojemu samopoczuciu i wlosom również. Powiem Ci, ze peruka to nie jest zły pomysł, ale podstawowa kwestia, aby nie bylo to koszmarem jest taka, ze trzeba do tego po prostu dojrzec. Peruka ma Ci pomoc, a nie być źródłem kompleksów. To ma być coś dzięki czemu poczujesz się lepiej, pewniej, atrakcyjniej. Jeśli nie masz już siły walczyć, albo po prostu dłużej nie chcesz, a jednocześnie masz świadomość, ze peruka to nic innego jak "mniejsze zło" w porownaniu z batalia o normalny wygląd i psychicznym wycienczeniem to prawdopodobnie peruka (lace-wig, czy jakiś inne uzupełnienie) Cie uszczesliwi.

Gość łysol
Panie i panowie :) łysieje na przodzie i czubku głowy. plan jest taki żeby zgolić cały przedni i wierzchni płat pozostałych włosów i uzupełnić to mikroskórą, przyklejoną. co więcej, najlepiej żebym mógł odsłonić linię czoła, tzn. włosy postawić do góry. pytanie: czy to jest możliwe i czy to będzie wyglądać naturalnie i czy przede wszystkim nikt się nie zorientuje, nawet z bliska..? Bardzo będę wdzięczny za odpowiedź kogoś kto używa mikroskóry

Gość Aśka36
Witam was, mam do odsprzedania nową perukę z Rokoko model ICONE kolor espresso-mix za rozsądne pieniądze. Więcej informacji na maila.

Sprzedam nową perukę-system wykonaną przez firmę "zaprojektuj swoje włosy". Włosy europejskie, można farbować, prostować, kręcić, dozwolona dowolna stylizacja, kolor ciemny blond/jasny szatyn, z grzywką, długość do połowy pleców, na czubku mikroskóra, pozostała część siatka oddychająca, dołączę specjalne plastry mocujące. Cena 3000 zł, kontakt aleksandra.olczak@vp.pl

Gość MARINA4
DO ASKA36. JESTEM NA KUPNIE TAKIEGO MODELU,A DLACZEGO CHCESZ JA SPRZEDAC COS Z NIA NIE TAK?

Gość Aśka36
MARINA Wszystko jest ok, wygląda bardzo naturalnie, jest z metkami, ale po prostu jej nie potrzebuję, zakup był pochopny i tyle, zamierzam zagęścić swoje włosy. Jesli chcesz informacje pisz na aska36@wp.pl

Gość babulinkaaaa
Czesc dziewuszki co tak milczycie,czy przenioslyscie sie juz na forum nowe?dzialajuz?

Gość aa Ch
Hej, mam pytanie, czy ktos wie, jak to jest kiedy ma się lupież i łojotok i chce sie nosić poeruke ze względu na spore przerzedzenie włosow? ? Czy te tzw lace wigs wystarczajaco dobrze przepuszczaja powietrze? Ja niestety mam taki problem, borykam sie z łzs, ale to cos czego nigdy nie da sie na 100% wyleczyć. niestety z tego powodu straciłam juz wiecej niz polowę wlosow i chcialabym jakoś wygladać i nie wiem czy peruka nie pogorszy mojej sytuacji. Ktos ma jakieś doswiadczenia tego typu? Noszenie peruki nie powodowało szybszego przetłuszczania sie skóry głowy?

Gość DASKAJ
do aa CH Skarbie jamialam te same obawy przed pierwszym kupnem peruki,dlatego ze wlasne marne wlosy mylam codziennie.Wyobraz sobie ze odkad nosze peruke skora glowy odzwyczaila sie od tak czestego mycia i wystarcza mi teraz myc glowe raz na pare dni lub raz na tydzien.Uwazam ze sami przyzwyczajamy glowe do mycia i jesli robimy to czesciej to skora glowy szybciej sie przetluszcza.Takie moje zdanie i lekarzy dermatoliogow zreszta tez.

Gość ewulia
peruka czy system uzupełniający włosy- oto jest pytanie ? co radzicie ? jaka jest różnica w wyglądzie i cenie? i co polecacie ?

Gość marina5
Peruka a system to jedno i to samo wlasciwie.Wszystko zalezy od zasobu portwela.Ja mialam peruke za 6 tys i taka za 500 zl,a roznicy wielkiej nie ma,niszcza sie obie podobnie.

Gość LADYGAAAGA
Do Marina.. Droga kolezanko w zyciu nie czytalam podobnej bzdury.jak piszesz ze wlosy za 6tys i za 500zl niszcza sie tak samo?Kompletne bajki wypisujesz,jesli kupujesz peruke za 500zl to na pewno nei jest ona z wlosa naturalnego ludzkiego,tylko ze sztucznego lub indyjskiego.I niszczy si w ciagu miesiaca-dwoch.takie po pare tysiecy niszcza sie wolnieji sa wykonywane pod ciebie.jakupowalam gotowe za 1000zli byly beznadziejne,wygladaly sztucznie,natomiast zostalam przy takich po pare tysiecy,jest to juz lepsza sprawa,ale tu juz trzeba tez trafic na dobrego sprzedawce tego towaru.Ze swoich doswiadczen odradzam wszystkie panie handlujace po allegro.

Gość KASIULEK c
dziewczeta czy ktoskupowal peruke naturalna w sagatia?czy ona bardzo sztucznie wyglada?jest dosc tania,zdaje sobie sprawe ze gestosc nie bedzie domnei dopasowana,ale nie stac mnei poki co na zakup z jakijs kliniki drozszej.

Witam wszystkie dziewczyny na tym forum.Czytam o Waszych doświadczeniach z perukami.Ja od 2 lat mam potworny problem z włosami bardzo chciałabym zakupić lace wig tylko nie mam pojęcia od kogo?chodzi mi o włosy słowiańskie,długie,takie które będą wyglądać bardzo naturalnie,bo prowadzę aktywny tryb życia i mam ciągły kontakt z ludzmi.Błagam pomóżcie!

Gość majkow6
Hej dziewczyny, mam do sprzedania włosy z kliniki handsomeman, ok. 3o cm, kolor ciemny blond. Praktycznie nowe. Jestem z warszawy, można je zobaczyć. kontakt majkow6@gmail.com

Gość zuzi0
Posiadam piękne uzupełnienie z włosów europejskich - długość ok 45cm, z imitacją skóry, kolor brąz (ciepły odcień), jedwabiście proste, gęste. Jestem z Warszawy. e-mail: zuzi0@gazeta.pl

Gość p.ppp
nie poleca http://www.rokokocompany.pl/ muszę zaznaczyć, że miałam nie perukę, ale uzupełnienie i mam naprawdę fatalne doświadczenie z tą firmą, wyrzucone niemałe pieniądze i dodatkowo jeszcze bardziej zniszczone włosy - winę za 'skutki uboczne' oczywiście zrzucono na mnie, bardzo nieprofesjonalne podejście do człowieka, same nieprzyjemności mam problemy nie z łysieniem, ale przy tarczycy włosy przestały mi rosnąć :/ po masakrze z rokoko zaczęłam uczęszczać do trychologa i nareszcie widać zmianę - po 2-3 miesiącach, a mam nadzieję, że będzie tylko lepiej może komuś się to przyda, ale z pewnością najpierw warto spróbować pouczęszczać do prawdziwego specjalisty osobiście mogę polecić http://www.trychologkrakow.pl/

Gość dadalot09
Witam. Mam na głowie miejsca z których w dużym stopniu wypadły mi włosy. Chciałam sobie kupić uzupełnienie z włosów słowiańskich . Trafiłam na Rokoko w Krakowie ,które współpracuje z firmą z Warszawy. Cena mnie poraziła: za 23 cm długości uzupełnienie częściowe 5300 zł. W Katowicach "Włosy dla Ciebie" 4500 zł za krótkie. Szok. Za coś co wytrzyma ok 2 lat. Wreszcie po długim serfowaniu na necie znalazłam. WWW.zaprojektuj swoje włosy. Za 1500 zł. zrobiono mi uzupełnienie z włosów ,które im dałam. Tyle biorą za robociznę ,bo SAMI TO ROBIĄ a nie sprowadzają z innych firm. Wejdźcie sobie na favore.pl i poszukajcie opinii o nich. Same superlatywy a ceny przystępne na każdą kieszeń. Odpowiadają na maile natychmiast. Same decydujecie co chcecie mieć,jaką fryzurę ,kolor,pasemka. Nikt mi nic nie narzucał jak w Krakowie. I nie trzeba czekać miesiącami tylko 30 dni.

Gość p.pp
w Krakowie spotkanie jest wyznaczane raz w miesiącu tak jak im pasuje i nie ma zmiłuj się, nawet jeśli dzieje się coś złego - nie dość, że głowa mnie bolała przez zbyt mocne połączenie, okropnie swędziało to dodatkowo włosy pod uzupełnieniem poplątały się, wmówiono mi, że to przez moją niedbałość, ale tak było od początku, więc nie sądzę żeby mieli rację, niestety żeby to sprawdzić musiałabym jechać do Warszawy i to tylko w ciągu tygodnia, bo w weekendy nie pracują, nie miałam takiej możliwości, więc konsekwencje były opłakane okropne podejście do ludzi! koszt - 5800zł (włosy do ramion, niestety całkowicie nie pasujące do moich naturalnych, przez co miałam efekt nałożenia)

Gość dadalot09
Byłam u nich dwa razy, widziałam to co robią, mierzyłam,dotykałam,oglądałam,porównywałam. A włosy kupiłam sobie sama. To pierwsza negatywna opinia o nich ,z jaką się spotkałam. Jeżeli peruka jest z innych włosów niż masz zagwarantowane w umowie to udaj się do najbliższego Rzecznika Praw Konsumenta ,on pomoże Ci wyegzekwować Twoje prawa - albo na drodze polubownej albo sądowej. Nie ma co się zastanawiać. To zbyt droga rzecz,by tak to zostawić. A jeśli byłaś w innych perukarniach , to przecież możesz tam zamówić nową -osobiście, a nie na odległość, bo jak się domyślam kupowałaś przez internet skoro Ci przysłali.

Wiatm! Mam 17 llat i noszę perukę. Jestem tym troche załamana ale włosy powoli odrastają. Wypadły mi po 50-dniowej atybiotykoterapii i dlatego, że schudłam bardzo szybko 17b kilo po przeszczepie wątroby. Załatwiłam sobie perukę. Moi znajomi jak na razie nie wiedzą, każdy myśli, że zmieniłam fryzurę. Chcę wam pokazać kilka zdjęć. Mam pytanie czy idzie poznać że to peruka? Bardzo widać? http://4.bp.blogspot.com/-V9jRAzP2Gwo/UAmL-TzzzgI/AAAAAAAAAa8/Moxs7oi73Lo/s1600/IMG_0510.JPG http://3.bp.blogspot.com/-e7EpzDgeWk8/UAmMGZbhQJI/AAAAAAAAAbc/2W6ltgvjFmo/s1600/IMG_0526.JPG I jak? Jest źle?

Gość progressiva
Za bardzo nie widac twarzy, ale jest ok. Powiem z własnego doświadczenia, że ludzie raczej nie zwracaja uwagi na to czy ktos nosi peruke i nie rozpoznają. Dopóki sama nie zaczełam nosić i rozpoznawac takie włosy u innych w życiu nie przyszłoby mi do głowy, ze to peruka. Nawet kolezanki na uczelni nie mogly uwierzyc ze nosze peruke (lace wig) jak im sie przyznalam. Takze dla osoby nie siedzacej "w temacie" jest to raczej nie widoczne :)

Gość wichurkaa
Kobiety poradzcie gdzie można kupić porządne uzupełnienie lace wig?może znacie jakąś prywatną osobę która wykonuje tego typu peruczki?

Gość Ptaszyna0110
Jalia, nic nie widać :) Włosy są piękne! Ja noszę nowe włoski od prawie roku choć całe otoczenie o tym wie i wszyscy zgodnie twierdzą, że nic nie widać :) ja osobiście uważam, że fryzurkę mam zbyt bujną i muszę je po każdym myciu prostować przez co się niszczą... dziś kupiłam sobie jakąś odżywkę do prostowania i mam nadzieję, że to coś pomoże :) mam perukę z naturalnych włosów i szybko się niszczą, a wydałam prawie 5000 :( Julia, nikt nie dostrzeże, że to peruka, a nawet jeśli, to czym się przejmować? Ja od razu mówiłam, że to peruka :P