Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chciec takiego porodu

po tym co zobaczylam nigdy nie urodze dziecka!!!

Polecane posty

Przeczytalam wszystkie wpisy i zgadzam sie w 100% z compact. Co do punktu 1 i 2 nie ma co dodawac bo zawarla wszystko :) Zgadzam sie rowniez z punktem trzecim. Zauwazylam, ze wiele kobiet, ktore zachwalaja macierzynstwo, a ktore swoje dzieci urodzily uwaza maluchy adoptowane za dzieci drugiej kategorii. Jest w tym swego rodzaju hipokryzja...Zarowno one - jak i Wy tutaj- pominelyscie jakos skrupulatnie fakt, ze macierzynstwo nie ogranicza sie i nie konczy na ciazy i porodzie- a wrecz jest to dopiero preludium do niego! To czy kobieta bedzie dobra mama ma niewiele wspolnego z tym w jaki sposob urodzi dziecko( bo to faktycznie nie jest zadna sztuka-same powtarzacie, ze kobiety rodzily od zawsze), bycie matk to przede wszystkim jego wychowanie. Czy mezczyzna ma mniej czasu poswiecac dziecku tylko dlatego, ze nie roslo ono w nim? Ja-pomimo tego, ze jestem zdrowa- zawsze uwazalam, ze jesli nadejdzie odpowiednia chwila zebym zostala matka- to pierwsze dziecko bede chciala adoptowac...Geny nie maja tu znaczenia, a dzieci z domu dziecka bardzo na milosc zasluguja. Jednak z tego co tu wyczytalam dowiedzialam sie, ze jestem egoistka :O Echhh, ile sie mozna o sobie na kafe dowiedziec ;)

nie czytałam wszystkiego bo niektore wpisy które przeczytalam były tak niemiłosiernie głupie że szkoda było czytać. napisze tylko że każdy poród jest inny i kazda kobieta inaczej patrzy na ta sama sytuacje. nie przekonuje nikogo że bedzie lepiej niz mysli bo sam sie przekona a jesli nie to trudno, chociaż wyzwania trzeba podejmować. wiem jedno ból, niedogodnosci sa niczym z ogromem miłości jaka sie czuje widząc dziecko i trudno jest zrozumiec o czym mowa gdy sie nie przeżylo. kiedys tez myslałam że ból jak to znieśc że może to nie warte ale przekonałam sie i teraz wiem że ból porodu jest niczym z bólem który przenika serce gdy moje dziecko placze gdy jest chore a ja nie moge mu pomóc. co do adoptowania dzieci, jestem za, tyle tylko że nie każdy spelnia warunki aby adoptowac to raz a drugie juz wiele razy słyszałam od kobiet ktore nie moga mieć dziecka że chyba nie umiałyby pokochac obcego więc nie wiem gdzie problem a sklaniam sie ku egoizmowi.

Gość do compck
nie moja wina, że nie pojmujesz prostych analogii, nie chodzi o opowieść o wypadku, ale o wniosek.

Gość prosze panow
ja bym chciala zeby jakis pan wypowiedzial sie apropo podanego filmiku

Gość mój facet gadał w kółko
o rany! o jezu! ojej! straszne! jejku! :D

Gość stewan
co wy gadacie wcale tak strasznie to nie wyglada.

Gość proponuję
przenieść się z tym filmikiem na dział erotyczny, kilku panów snujących bez przerwy swoje fantazje powinno to obejrzeć ;)

Gość hehe hehehe
heheh dobre :D

compcat ----> popieram, twoja wypowiedź jest jedną z niewielu tych naprawde mądrych:)

Gość prosze panow o wypowiedz

Gość Katoni
Ja też nie mam nic przeciwko adopcji. Ale po co mam adoptować dziecko skoro sama mogę zostać matką?? Mam sobie odmówić przyjemność jaka jest niewątpliwie ciąża i narodziny dziecka tylko dlatego, zeby nie zostać nazwana egoistką?? Żal mi dzieci z domu dziecka, ale adopcja nie jest dla mnie. Sama długo nie mogłam się zdecydować na ciąze, a co dopiero miałabym adoptować dziecko. Te wszystkie formalności, długie czekanie na dziecko, zabieganie o to, żeby dziecko było jak najmłodsze... to nie dla mnie.

Gość mam odwrotnie
:) Katoni I masz od tego prawo:) Ja mam calkiem odwrotne podejscie :) bardzo chce adoptowac malenstwo,natomiast nie chce biologicznego-pomimo, ze jestem zdrowa. Zawsze chcialam dac milosc dzieciom, ktore bardzo tego potrzebuja i marze o adoptowaniu dwojki:) Powodzenia :)

Gość Dagusia23
NO WŁAŚNIE.A JAKI Z TEGO WNIOSEK??? ŻE.... KAŻDY PORÓD JEST INNY I NIEMA SIĘ CO Z GÓRY NASTAWIAĆ NA HORROR...

Gość Danusiu racja racja
Niestety w Polsce naciecia sa czyms powszechnym, nawet wtedy kiedy nie ma do niego wskazania. W Polsce wiec porody wygladaja jak ten pierwszy i dlugo tak beda wygladac.

Gość malina100
ja rodziłam kilka lat temu, sama, przez 15 godzin wyłam z bólu, byłam nacinana...przy pierwszym przytuleniu mojego dziecka o wszystkim zapomniałam...to niesamowite..ale nie krytykuję tych, którzy nie chcą...dzięki mojemu sześciolatkowi niczego nie straciłam - tylko zyskałam..

Gość jakiegos pana wypowiedz

Gość wole adopcje
ja powiem szczerze ze nie chce miec dzieci, meczyc sie 9 miesiecy, a potem problemy z figura, po co? moj przyszly maz bedzie o tym wiedzial, jak zechce mozemy adoptowac:)

Gość będę miała ZZO
Jak się tak boicie to wykupcie sobie znieczulenie i po kłopocie.

Gość znieczulenie ale przy cesarce
???

Czegoś tu nie rozumiem... ten film z porodem trwa tyllko 3 minuty a przecież sama wiem, że rodzi się dużo więcej czasu. No, może skrócili, streścili... nie wiem.

Gość będę miała ZZO
ZZO jest wykonywane nie tylko przy cesarce. Można na yczenie wziąc sobie takie znieczulenie do porodu naturalnego. Koszt to 300-500 zł.

Gość to ja już wolę nacięcie
na żywca od zastrzyku byczą igłą w kręgosłup

Gość ja pieprzę.
Dziwne jesteście. Nikt, ale to nikt nie ma obowiązku rodzenia dziecka. Ja nie zamierzam rodzić, za to chcę adoptować. W Domach Dziecka jest mnóstwo dzieci, które zasługują na rodzinę i miłość. Rodzić nie chcę z różnych przyczyn i to moja prywatna sprawa. Powiem jedno - nie cierpię tych zaperzonych mamusiek, które uważają, że każda, ale to każda kobieta powinna urodzić przynajmniej trójkę dzieci, i to najlepiej bez znieczulenia, bo ból jest taki zajebisty, przecież się wydaje na świat nowe życie. Nie decydujcie o życiu innych. Chciałyście rodzić, to rodźcie, a on innych się odpieprzcie.

Gość kaczka podcieraczka
Są matki i matki. Ja osobiscie dziecka jeszcze nie mam. Znam za to takie panie , które mają. Niektóre poczuły się przez to jakieś uświęcone. Mają się za lepsze od bezdzietnych , bezdzietne według nich nie mają pojęcia o życiu , o miłości , o emocjach , o bólu - one za to mają najlepsze pojęcie. A juz zwłaszcza jak nie miały cc. Znam też i takie , które kochają swoje dziecko nad życie , ale nie idealizują - mówią , że cholernie je bolało , że cieszą się , że już jest po porodzie , widzą pozytywy i negatywy , z tym , że negatywy są zbyt blade , żeby w ogóle mogły przyćmić negatywy. Dla mnie to jest zboczone , jak ktoś twierdzi , że jakis tam ból jest lepszy niż pozbycie się tego bólu. A adoptowanie dzieci - jeden chce zaadoptować , bo nie może , inny - mimo tego , że może. Nic w tym nie ma złego , nic w tym nie ma egoistycznego. Nie pojmuję , jak komuś w ogóle mogła postać w głowie myśl , że taka osoba to egoista

Gość kaczka podcieraczka
Może ktos upatruje egoizmu w tym , ze taka kobieta oszczędzi sobie bólu porodowego i uciążliwości błogosławionego stanu. Ale to mi jakos pachnie zazdrością. Bo gdyby ten ból i cała ciąża to był taki raj na ziemi , to raczej ciężarne można by nazwać egoistkami - idąc tym idiotycznym tropem

Gość kaczka podcieraczka
Moja teściowa to leń od gradobicia , nie pracowała , tylko wydawała pieniądze zarobione przez teścia. Obżerała się nieprzyzwoicie cały czas , więc teraz wazy 120 kg (a jest niska). Ale to oczywiście nie sobie sama zgotowała - nie , ona jest schorowana (czyli otyła) , bo urodziła 2 dzieci. No moja mama urodziła 3 , ale jakos nie przeszkodziło jej to pracować zawodowo i być cały czas w formie. Ale teściowa to mamma leone , a teraz obserwuje mnie cały czas , bo ona chce juz mieć wnuczkę. Nie ma do roboty nic oprócz gapienia się na swoje dzieci i co się u nich i w ich rodzinach dzieje