Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chciec takiego porodu

po tym co zobaczylam nigdy nie urodze dziecka!!!

Polecane posty

ło ludzie, ja nie wiem czy jestem niewrażliwa czy Wy to jacyś panikarze :D. Wiadomo że łaskotać to może nie łaskocze i goi sie dłużej niż przetarty łokieć ale jestem pewna ze warto :]. A z tym że kobiety cierpią- faceci na wojnie gineli, a my dzieci rodzimy. Ja bym przychyliła się do wniosku że w przyrodzie jest jednak równowaga i nie czuje się jako kobieta jakaś bardzo pokrzywdzona przez naturę :P

Gość tu nie chodzi o bol
to jest ponizajace i obrzydliwe, ot co :O

Gość a co na to panowie

Gość cud narodzin
niby co jest poniżające i obrzydliwe? weź ty dziecko idź do łózeczka grzecznie spać bo już po dobranocce papapa tępe baby

Gość ----Szczęśliwa----
Wiecie co? Jesteście egoistki! Wy myślicie tylko o was samych, o tym, żeby nie bolało... A przecież są rodziny, które mają nawet po 8-9 dzieci, kobiety rodzą i nie krzywdują sobie. Nie patrzą na cierpienie tylko dla nich najwazniejsze jest dziecko! Jak wy możecie pisać że to jest obrzydliwe? TO JEST PIĘKNE! KOBIETA DAJE NOWE ŻYCIE, i każda z nas powinna być z tego dumna! Boicie się bólu... a jak zobaczycie malutką istotkę, bezbronną, płaczącą to łzy wam lecą z wzruszenia i ze szczęścia! I wiecie co? Ja się cieszę, że to właśnie nam, kobietom Bóg pozwolił wydawać na świat dzieci! Kobitki, nie wazny jest ból! Niech sobie boli, ale przecież dla takiej małej istotki warto jest się namęczyć. NAPRAWDĘ WARTO! I na co wam cesarka? Bo nie czuć bólu przy porodzie... a przy cesarskim cięciu tracicie wszystko, co najpiękniejsze i najcenniejsze z tego porodu. nie widzicie jak z waszego łona wychodzi na świat nowe życie! Rozumiem tylko te kobiety, które z konieczności muszą mieć taki zabieg. Ja mam 4 dzieci, 29 lat i podczas porodów nie krzywdowałam sobie! Bolało i to bardzo, ale dla mnie ból się nie liczy! Płakałam ze wzruszenia jak tylko zobaczyłam moje dzieci... A ja miałam podwójnie ciężko, bo raz urodziłam bliźniaki (mają teraz 6 latek). Mam z mężem dobrą sytuację finansową, więc staramy się o 5 dziecko:)

Gość cud narodzin
czytajcie, czytajcie bo to cenne relacje a nie słuchać głupot dewotek. W życiu nie oddałabym za żadne skarby świata chwil macierzyństwa w tym porodu i nie wyobrażam sobie tego nie przeżyć. Dziewczyny jeśli możecie rodzić siłami natury to nie proście o cesarkę bo w przyszłości będziecie tego żałowały choćby dlatego, że samego momentu narodzin nie da się porównać z niczym!!! Mnie straszyły głupie baby kiedy zaszłam w ciąże, ze nie będe mogła butów założyć tak mi nogi popuchną i wiele jeszcze innych bzdur, które nie miały nic wspólnego z rzeczywistością a ja niepotrzebnie się bałam.

Gość tak rozmnazajcie sie
rodziny patrologiczne zapewniaja dzieciom bardzo dobre warunki. Nie chodzi mi tu o Ciebie szczesliwa- ale o te, ktore maja osmioro dzieci. W przeciwienstwie do Ciebie ja mam w zyciu wieklsze ambicje niz pranie pieluch i wychowywanie gromady dzieciakow, nie po to studiowalam. Do siedzenia w domu zdzieciarnia wystraczy wyksztalcenie podstawowe, biorac pod uwage liczbe Twoich dzieci- w stosunku do wieku- to z pewnoscia ksztalcic sie nei mialas okazji :O Ja tam wole dobra prace, podroze i przy tym fajne cialo :O

cud narodzin To, ze dla Ciebie to bylo piekne nie oznacza, ze dla kazdej kobiety ma sie stac priorytetem. Ja jak znajde czas na dziecko nie mam zamiaru rodzic naturalnie, nie wiem dlaczego nie potraficie tego uszanowac:O

Gość cud narodzin
co lub kogo szanować? ciebie i twoje priorytety? jak smiesz uwłaczać kobietom, ze maja wiecej niz jedno dziecko? uszanuj je to rowniez ciebie beda szanowali bo widzisz nie wystarczy studiowac zeby w głowce było poukładane! a tym ciałem to przebiłas samą siebie ;)

Gość do tak rozmnazajcie sie
A ja ma skończone studia, piękne i dobrze wychowane dzieci, z którymi podróżuję i zwiedzam świat a do tego ciało o jakim możesz pomarzyć :P I nie pisz głupot dziewcze bo braziłaś kobiety w tym swoja mamę.

cud narodzin O przepraszam bardzo! Moje zdanie o rodzinach wielodzietnych nie jest wziete z powietrza, a poza tym po latach wysluchiwania o tym jakim to jestem "okropnym czlowiekiem" bo nie planuje (przynajmniej narazie) dziecka, oraz wmawiania mi, ze inni wiedza lepiej czego mi w zyciu potrzeba ...stracilam cierpliwosc i nie bede sie rozplywac w podziwie nad kobietami, ktore maja 4-ro, 5-ro czy 10-ro dzieci... Co do ciala to przyznam, ze jest dla mnie wazne to jak wygladam, zwlaszcza, ze figure mam idealne- wiec nie mam czego Ci matko polko z pewnoscia zazdroscic. Uszanujce to, ze nie kazdego celem jest rozplod bo to zwykle Wy zaczynacie wszelkie spory z kobietami, ktore nie chca byc matkami! Nasze zachowanie jest po prostu obrona na takim samym poziomie!

moja matka urodzila tylko jedno dziecko - wiec zachowanie figury nie bylo takie trudne :O

Gość do piszących tutaj
zastanawiam sie, czy kobiety nie chcace miec dziecka, nie mysla o tym, ze gdy umrą- to nie pozostawią na tym swiecie zadnej cząstki siebie? nie przedłuzą swojego gatunku? nie jestem matką, mam dopiero 21 lat i chce miec dzieci

Gość zemchsi
moja ciotka bardzo dobrze przeszła cesarke i powiedziała ze gdyby miała wybierac to zrobiłaby to ejszcze raz:)miała poród naturalny i cesarski, ten drugi był dla niej bardziej odpowiedni:)

Gość Karrammba
kobieta która ma 8 czy 9 dzieci i wszystkie rodziła naturalnie, to "tam " ma po prostu wiadro, dla babek które lubia seks i nie chca miec dyskomfortu odradzam poród siłami natury, i przestańcie wreszcie pieprzyc o tym ze o bólu sie zapomina, tak zgadza się zapomina-------------do pierwszego stosunku po porodzie, który do przyjemnych nie należy(oczywiscie po porodzie siłami natury)

Gość ----Szczęśliwa----
No tak, to dla was ważniejsze od dzieci jest dobra praca, ambicje i dobra figura? Ja tam skończyłam studia, mam dobrą pracę i mimo to, mam też dzieci... A figura? Mogę rodzic ile chcę, mnie to nie przeszkadza! EGOISTKI!

Gość do rozmnazajcie sie
Strasznie pusta baba z ciebie i wcale nie dlatego, że nie chcesz dzieci bo w tym przypadku bardzo dobrze, ze takie babo-chłopy nie rodzą bo co byś im przekazała oprócz "idealnego ciała" choć i w to wątpię... Każdego wolny wybór i jego prywatna sprawa jak sobie życie chce ułożyć!

Gość matecznik
ja mam jedno dziecko i niestety nie moglam urodzic go silami natury, i wcale nie czuje sie gorsza matka, i nie zycze zadnej kobiecie tego bolu , którego ja musiałam doświadczyc i tego poniżenia ze strony lekarzy i połoznych. Nie wiem co to znaczy rodzić normalnie i wiem że gdybym zdecydowała sie rodzic jeszcze raz to napewno nie w państwowej klinice, gdzie kobiety traktowane są jak zwierzęta, doświadczyłam tego to wiem o czym tu napisałam. Nie potrafie zapomniec tamtego porody , pomimo tego że mineło od niego aż 10 lat ,dlatego napewno nie zdecyduje sie na kolejne dziecko.

Gość matecznik
tamten poród pozostawił w mojej psychice slad nie do wymazania

Lubie dzieci i bylabym dobrym ojcem, ale nie bylabym w stanie sie im poswiecic calkowicie, czy pozdrozwoac z nimi- bo jezdze zwykle w miejsca gdzie warunki nie sa odowiednie dla dzieci. Poza tym przyznaje, ze mnie odstrecza fizjologia ciazy i porodu. do -> do piszacych tutaj Gdybym byla Einsteinem moze chcialabym przekazac dalej swoje geny...Nie jestem nim wiec pozostawie przedluzanie gatunku pania, ktore rodza 8-ro czy 10-ro dzieci

bylabym dobrym ojcem ale nie moglabym byc dobra matka*

paniom*

Hmmm... I po co robicie tyle hałasu? Moim zdaniem niech każdy robi co chce byleby zgodnie z prawem... Jak chcesz rodzić siłami natury, to proszę bardzo. Chcesz cesarkę, to proszę bardzo... Moim zdaniem kobieta powinna mieć prawo wyboru w kwestii co będzie się działo z jej ciałem. Przecież to nie przedmiot, którym można zarządzać wedle uznania. Osobiście chcę mieć dziecko, może nawet dwójkę i bólu się nie boję. Nawet żadnych komplikacji się nie boję, najwyżej mnie pokroją, a w najgorszym przypadku umrę. Nie przeraża mnie to i nie stresuje. Ale chyba wolałabym nie oglądać dziecka zaraz po urodzeniu. I to nie przez ten film bynajmniej. Powody są nieistotne i proszę mnie nie oceniać. Każdy ma coś zakodowane we własnej psychice, swój tok myślenia, swoje leki i poziom poczucia godności. Dlatego jeszcze raz powtórzę, że uważam, iż każdy powinien mieć prawo decydować o sobie. W końcu wszyscy jesteśmy zgodni, że różnimy się tym od zwierząt, iż potrafimy świadomie podejmować decyzje i trzeba to uszanować... A co do filmu... Chyba każdy człowiek powinien zobaczyć taki film, aby być świadomym jak to wygląda.

Gość ten film nie dziala

Obok durnych argumentów, że się zapomina ból równie durne są argumenty, że poród jest piękny, i że egoistki to te kobiety, które nie marzą o urodzeniu własnego dziecka. 1. co z tego, że zapomniałam już jak ciężko było dojść do siebie po cięzkim wypadku. zapomniałam, ale najpierw musiałam to przeżyć. zapomniałam też jak bardzo cierpiałam, gdy rozstałam się z narzeczonym niedługo przed slubem. zaponiałam jak czułam się, kiedy schudłam ponad 10 kg, gdy miałam depresję. na pewno kwestia zapamiętania lub zapominania nie jest dla mnie istotna. ważna jest sytuacja momentalnego doświadczenia. 2. to jest piękne co się komu podoba. nikogo nie da się przekonać do piękna ani o pięknie. jedemu się podoba, innemu nie. tu w ogóle nie ma o czym dyskutować. piękno jest bardzo subiektywne. 3. równie dobrze można powiedzieć, że egoistki to te kobiety, które uważają, że ich geny są lepsze od genów innych i urodzenie dziecka jest niemal bohaterstwem narodowym. nie raz zresztą słyszałam, że adoptowane dziecko to nie to samo co własne... niejedna, która nie ma własnych dzieci bardziej pomaga obcym (dzieciom, zwierzętom, dorosłym ludziom), niż wieloródka. egoizm nie ma nic wspólnego z rodzeniem potomstwa. rodzenie dzieci nie jest dowodem na brak egoizmu a nie rodzenie dzieci nie jest dowodem na egoizm.

Gość Dagusia23
CO TU GŁUPIO GADAĆ.JEŚLI KTOŚ NIE URODZIL DZIECKA TO NIE POWINIEN SIĘ WYPOWIADAĆ.JA URODZIŁAM I 10 MIESIĘCY TEMU I JUZ O BÓLU NIE PAMIETAM.STRACH PRZED PORODEM NIE POWSTRZYMAŁBY MNIE PRZED KOLEJNĄ CIĄŻĄ.

Gość kiiitta
Ja mam córkę jedynaczkę. Zawsze nastawiałam się na to, że będę miała jedno dziecko i jakoś łatwiej było mi znieść myśl o porodzie. Nie potępiam kobiet, które mają więcej niż jedno dziecko, bo nie mam prawa wtrącać się do czyjegoś życia. Aczkolwiek ja mam jedno dziecko i jestem szczęśliwa. Też myślałam, że nie zniosę bólu, ale zakładając, że urodzisz bez komplikacji spokojnie możesz liczyć się z tym, że ten ból nie jest aż tak straszny. Poza tym pomiędzy skurczami są jeszcze przerwy na chwilę oddechu, podczas których nic nie boli. Nacięcia krocza nie poczułam w ogóle, skurcze były tak silne, że nawet gdybym chciała i tak nic bym nie poczuła. Podczas zszywania krocza dostałam znieczulenie:D

Gość compck
compact o czym ty piszesz??? ale porównanie wypadek-poród pieprzysz jak połamana