Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chciec takiego porodu

po tym co zobaczylam nigdy nie urodze dziecka!!!

Polecane posty

Gość naaavoie
a mnie to jakoś nie rusza. skoro tyle matek przechodzi poród, to znaczy że się go znieść da a dla nowego życia chyba warto wytrzymać trochę bólu.

troche bolu?, dobre sobie, ja bym umarla...

Gość pannawdowa
ten film powinni zobaczyć mężczyżni. Może by się chwilę zastanowili jakie są efekty ich przyjemności Kobieta o bólu zapomina, ale nie zawsze mężczyzna pamięta, że chwila orgazmu to 20 lat obowiązków

buheheh dobre, powinni to zobaczyc, mysla ze najtrudniej to zrobic hehe

Gość Dagusia23
JA MUSIALAM MIEC CESARKE I BARDZO TEGO ZAŁUJE.

Gość o jenyyyyyyyyyyy
własnie obejrzałam i cholera słabo mi sie, ledwo pisze.............. słyszlaam ze w wodzie jest lepiej!!

Gość o jenyyyyyyyyyyy
Dagusia czemu załujesz?

dlaczego zalujesz cesarki? mozesz powiedziec? przeciez kobieta jest usypiana i nie czuje boli

Gość takie porody
wcale nie musza byc koniecznoscia! taka pozycje do podoru chyba lekarze sobie wymyslili, zeby bylo im prosciej, bo na pewno nie kobiety. Najlatwiej rodzic kucajac, zadko sie zdarza zeby konieczne bylo naciecie krocza i tego typu "przyjemnosci".

Gość a ja słyszalam ze..
ja słyszalam ze ponoc najlepsza pozycja dla dziecka jest pozycja stojaca

Gość jak uruchomić
jak uruchomić ten filmik bo cos mi nie chodzi??

A moim zdaniem to nie jest takie straszne ... tak bardzo chciałabym miec taką malutką kruszynkę że żaden ból mnie nie powstrzyma. A takich filmów nie powinno się oglądac bo one dodatkowo straszą przyszłe matki ... przecież podczas takiego porodu można dostac znieczulenie a nie wszystkie kobiety muszą rodzic \"na żywca\" ... a poza tym jak kobieta rodzi to nie widzi tego nacinania ... zaryzykowałabym nawet stwierdzenie że można go nawet nie poczuc. Każda przyszła mamusia w takiej chwili myśli o swojej kruszynce a nie o bólu :)

Gość kajala
akurat ta faza porodu,która jest przedsyawiona na filmie nie boli.Boli wtedy kiedy rozwiera się szyjka macicy.Ale ten ból naprawdę da się znieść.To jest tak jak boli brzuch przy okresie-tylko o wiele,wiele mocniej.A właściwie odczuwa się bolesne skurcze.Naprawdę da się przeżyć.Kiedy już szyjlka jest rozwarta na 10 cm,następują tzw.bóle parte,a to już jest kaszka z mleczkiem.Nie panikujcie dziewczyny - strach ma zazwyczaj wielkie oczy.

Kurcze przecież na tym filmie nie ma niczego drastycznego! Czego panikujecie?! Jeżeli ktos naprawdę pragnię dziecka to poród będzie dla tej osoby nie bólem nie do zniesienia ale bólem dającym nowe, tak oczekiwane życie!!

Gość masakra i boli
ale boli po tym jak znieczulenie przestaje dzialac

Gość to po co to oglądasz
???? Gdybyś zobaczyła jakąkolwiek operację chociażby wycięcie wyrostka robaczkowego, to pewnie nigdy byś nie poszła na operację, mimo, że to zagraża życiu :-) Jak rodzisz, to nie widzisz tego wszystkiego, tylko skupiasz się na prawidłowym oddychaniu i robisz wszystko, aby jak najprędzej dzidzia przyszła na świat

Gość masakra i boli
ten obraz bedzie mi stal przed oczemi i nie chce dzieci, chyba ze przez cesarke

A niektóre kobiety rodzą bez jakichkolwiek znieczuleń i jest ok :) Ja też już zdecydowałam że jak tylko uda mi się zajśc w ciążę to nie chcę żadnego znieczulenia. Zresztą jak nadejdzie nasza chwila na sali porodowej to same się przekonamy że to wcale nie jest takie straszne :)

Gość Dagusia23
BO WOLALABYM WIDZIEC JAK MOJ SYNEK WITA TEN SWIAT.JAKI JEST UPACKANY W TYCH WSZYSTKICH MAZIACH.A TAK TO MNIE USPILI I ZOBACZYLAM GO DOPIERO PO 4 GODZINACH JAK SIE OBUDZILAM.

Gość Dagusia23
CESARKA NIBY NIC NIE BOLI ALE POZNIEJ JAK CI SIE BRZUCH GOI TO WCALE NIE JEST FAJNIE.

Gość kajala
gdyby poród był naprawdę taki straszny jak uważacie to rodzaj ludzki dawnoby wyginął.J aprzed porodem nie oglądałam żadnych zdjęć,nie słuchałam żadnych opowieści.A to co przeżyłam było cudownym doświadczeniem - mimo paru niedogodności.

Gość hm hm
cudowne przezycie dobre heheheheh

Gość Dagusia23
PEWNIE ZE CUDOWNE. WKONCU DAJESZ NOWE ZYCIE!!!

Gość to był lekki poród
Naprawde, bez komplikacji. Wy tylko swoje odczucia wypisujecie, ten mały człowiek dopiero miał przejście. Ta kobieta jak usłyszała, że dziecko jest zdrowe, to napewno nieczuła bólu. Niema się tak zabardzo wcześniej czego bać, wszystko jest do przeżycia. Polecam topiki, gdzie dziewczyny starają się od dawna o dzidzie i nic, to jest ból. To był pokazany cód natury, wy się mudlcie o taki pomyślny poród. Pozdrawiam ps. może jak byłam młodsza, też tak myślałam. Mam 26 lat i dwie kochane dziewczynki, nawet niewiecie jak bardzo można kochać😍

Gość to jest cud moze troche krwawy
a widzialyscie jak ta kobieta w chwile po porodzie miala usmiech na buzi a ja sie poplakalam choc sama niedawno urodzilam swoja kruszynke i na szczescie nie mialam cietego krocza ale wzruszenie z chwili narodzenia dziecka z niczym sie da porownac.A bol niestety jest nawet jak sie znieczula to dopiero w ostatniej fazie porodu.

Gość it
ja pitole teraz to ja się chyba jeszcze zastanowie nad ciążą i antykoncepcją

Gość ja tez sie przestraszyłam ale
obejrzyjcie jeszcze raz ten film i zobaczcie , ze na końcu ta matka sie usmiecha więc raczej nie jest to takie straszne :-)