Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chciec takiego porodu

po tym co zobaczylam nigdy nie urodze dziecka!!!

Polecane posty

Gość ja pieprzę.
Kaczka podcieraczka - podpisuję się pod twoim postem ;)

Czy ktos ma jakis link do porodu przez cesarskie ciecie bo szukalam w necie i nie moge znalezc ten jest rzeczywiscie straszny ale ciekawe jak wyglada cesarka

Gość przykro mi
ale jak rozcinano krocze, myslałam, ze zwymiotuję

Gość taka tamm
urodzisz , urodzisz nawet nie bedziesz wiedziała kiedy bedziesz chodziała zapylona, narazie jestes młoda i głupia i nie rozumiesz pewnych rzeczy

Dziewczyny co wy tu wypisujecie. Podczas porodu nie mysli się o sobie tylko o tym że za chwilę zobaczysz swoje wyczekiwane dziecko. To co że nacinają przecież robią to w czasie gdy masz najsilniejszy skurcz i tego nie czuć a takie filmy po co wam oglądać jak same rodząc nie będziecie tego widziały. Facetom też nie ma co puszczać mój mąż był przy porodzie, wszystko widział i jak zobaczył syna to się popłakał razem ze mną ze szczęścia. A ból jak ból troche większy niż podczas miesiączki ;)

o ludzie nie obejrzałam do końca.....ochyda! Ja wiem że to naturalne i taki jest stan rzeczy ale kurcze chyba wolałabym cesarke, zresztą łudzę sie ze przy mojej budowie tylko taka opcja mi pozostaje...

Gość oglądałam film z cesarki
wygląda to jeszcze straszniej.

\"urodzisz , urodzisz nawet nie bedziesz wiedziała kiedy bedziesz chodziała zapylona, narazie jestes młoda i głupia i nie rozumiesz pewnych rzeczy\" Chciałam to skomentować, ale mi słów zabrakło na określenie tego poziomu ograniczenia umysłowego.:o Jest w tych słowach coś tak zwierzęcego, cieczkowatego, obleśnego, zawistnego i złowieszczego, że tylko głowę pochylić nad wszechwiedzą wieszczki.:D

Gość kaczka podcieraczka
Doskonale to ujęłaś :classic_cool:. To właśnie takie zwierzęce , cieczkowate i prymitywne. No i to , o czym pisałam wcześniej - jak się nie rodziło , to jest się głupią , młoda i się nie rozumie. A tę wielką wiedzę i mądrość posiada się w momencie , kiedy dziecko przeciśnie się przez pochwę z macicy na zewnątrz. Metafizyka. A jak to w takim razie jest z mężczyznami ? Rodzą sie i umierają głupi , bo nie mają tej pochwy , przz którą mozna przepchac dziecko ? I jak to jest z cesarskim cieciem ? Czy może chodzi o cały proces ciąży / Top wtedy głupie są te , co zaadoptowały dziecko , bo tez nie posiadły tej wielkiej , niezmierzonej mądrości. Eh szkoda gadać...

Kaczka podcieraczka Kobiety, ktore zaadoptowaly dzieci traktowane sa jeden z ponizszych sposobow; -wszyscy uboewaja nad icch nieszczesciem- bo skoro adoptowala to pewnie jest bezplodna, w przypadkach skrajnej ciemnoty dochodzi do tego jeszcze to, ze musiala strasznie nagrzeszyc skoro Bog jej nie dal dziecka, -zwykle nikt nie chce wierzc, ze kobieta adoptuje dziecko nawet jesli nie jest bezplodna- uznaje sie wiec, ze klamie bo sie wstydzi swojej \"ulomnosci\" a jesli nawet ktos wierzy- to juz zaczynaja sie komentarze, ze jest leniwa egoistka bo jej sie rodzic nie chce, - no i najgorsza sprawa- samo adoptowane dziecko- uwazane jest za dzicko \"drugiej jakosci\" a milosc rodzicow do tego dziecka uwazana jest za niepelnowartosciowa milosc... Taki juz nasz kraj... Podziwiam tych ludzi za samouwielbienie, bo zawsze bede sie zastanawiac skad sie u nich bierze to przeswiadczenie o tym, ze ich geny lepsze od cudzych :O Ja tez chce adoptowac dziecko, nie wyklucza, ze kiedys urodze tez biologiczne - to jednak niczego nie zmieni w moich planach adopcyjnych . Jesli urodze to tylko przez cc i niech mnie zgnoja ale to moje cialo i moj wybor! Jesli ktos widzi w porodzie jakies metafizyczne przezycie to niech rodzi, niech mi natomiast nie wmawia, ze wie lepiej czego ja chce i co mi sprawi przyjemnosc.

Gość ten film
jeszcze bardziej mnie utwierdził w przekonaniu, iż cesarka to najlepsze wyjscie, przyszła mama...

Gość boszszsze
bardzo kocham dzieci ale to ponad moje siły...ten filmik to dla mnie horror, aż mi się słabo zrobiło a nie jestem szczególnie wrażłiwa!! po prostu wyobraziłam sobie jak mi sie wszystko rozrywa...wim ze dzidzius wynagrodzi wszystko ale ja chyba nie dałabym rady... moja mama ma taką traumę ze nie ma mowy o wspominaniu przy niej o porodach!! rany no straszne, potworne to było, to musi byc ból...nacinanie krocza tez potworne ...brr

Gość przyszla mama
taki porod jest tylko ponizajacy i oblesny, i bardzo niewiele ma wspolnego z natura, rodzic powinno sie w pozycji prawie pionowej co najmniej , tak rodzily kobiety w sredniowieczu , sluzyly do tego specjalne krzesla, i wtedy nie jest konieczne nacinanie bo odbyt jest bardziej ukrwiony i elastyczny , tu co zobaczylam wywolalo jedynie NIESMAk, taki porod za komuny, gdzie kobieta jest jedynie krowa do rozrodu. Najlepszy wydaje mi sie porod w wodzie- to moze byc piekne i naturalne pomimo bolum, a jesli nie to cesarka

Gość nie widziała
dupa słońca...

Gość mrówkoojad
chyba faktycznie w innej pozycji lepiej - w tej pokazanej trudno czuć sie komfortowo

Gość upppppppppppppppppppppp

Gość mamadama
Sluchajcie-kazdy porod(nawet cesarka)wyglada okropnie.Tutaj nie ma dwoch zdan. Lecz to samo tyczy sie wszelkich operacji i scen, gdzie krew sie leje, ktos krzyczy z bolu i cialo jest nacinane. Tutaj licza sie inne wzgledy, o wiele wazniejsze niz nacinanie krocza i bolesne parcie- nowe zycie, posiadanie potomstwa, milosc i radosc, ktora trwa o wiele dluzej niz glupi porod.pozdrawiam

Gość Paniczny strach
Wiem, że poród to tylko kilka godzin, ale ja naprawdę panicznie się boję. Wystarczy, że skaleczę się w palec a już ryczę. Moja znajoma też jest taką panikarą i podczas porodu wymiękła, poprzysięgła sobie, że więcej nie urodzi i słowa dotrzymała. Chciała adoptować dziecko, ale nie miała odpowiednich warunków, więc musiała zadowolić się jedynakiem. W dodatku w regionie, w którym mieszkam nie ma czegoś takiego jak znieczulenie podczas porodu, czy CC na życzenie. Ginekolog mnie wyśmiała jak dałam jej napakowaną kopertę z prośbą o skierowanie na CC. Moja koleżanka miała CC i po nie odczuwała żadnego bólu, blizny też nie ma:(

Gość nie martw się nic
będzie dobrze:) urodzisz tak: http://www.anetta.pl/zdjecia/porod-na-zywo/ tylko, że dziecko nie będzie tak zaplątane;) zobaczysz, że nie będzie komplikacji.:) uśmiechnij się.:)

Gość bzduryyyyyyyyy
w Polsce tak nie urodzi, w Polsce nacinanie krocza jest standardowa procedura!!! Nie chcieli jej zrobic cesarki na zyczenie a beda sie z nia tak ciupciac...jasneeeeeee. Nie masz tam paniczna jakiejs prywatnej kliniki polozniczej? W takich mozesz miec cc na zyczenie :)

Gość Krokodyl Dundee
Poród to faktycznie kilka godzin, poboli, nawet bardzo i przestanie, ale tutaj nie chodzi chyba o sam poród ale o skutki uboczne i dolegliwosci jakie będa sie ciągnąc jeszcze długo po nim, przede wszystkim mocno obolałe i porozrywane miejsce intymne to raczej nic miłego, nie kazdy ma na to ochotę, dziecko dzieckiem, ale jeszcze jest mąż, jak wam sie wydaje czy taki mąż dobrze bedzie znosił np. 3- letnia abstynencje w małżeńskim seksie? Chyba jednak nie. Nie zmuszajcie kogos do przezywania tego w "jedyny słuszny sposób" każda kobieta powinna miec wybór i ja nie widze w tym nic złego, ale niestety polscy lekarze nie potrafia byc obiektywni i wiedza lepiej co powinna robic kobieta w czasie porodu i sugerują zawsze i wszędzie jedyny słuszny sposób urodzenia dziecka, najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to ze ci sami lekarze którzy w państwowym szpitalu sa przeciwnikami cesarek w prywatnej klinice nie widza problemu, coś tu chyba nie jest nie tak:o

Gość Paniczny strach
Mieszkam w Bydgoszczy, mam tutaj 2 szpitale na krzyż, żadnej prywatnej klinikii. Dzięki za słowa pocieszenia:D Boje sie, ze się nacierpię, a to później odbije się na dziecku. Obawiam się depresji poporodowej. Nie chcę ZZO, ani cesarki wystarczyłoby mi jakies delikatne znieczulenie, ale nawet na to kobieta nie wszędzie może liczyć. Moja koleżanka rodziła w Poznaniu, kiedy ból stawał się nie do wytrzymania poprosiła o jakieś znieczulenie, podano jej i po problemie. A ja tutaj nawet wyboru co do szpitala nie mam, bo na Biziela są studenci, a nie chcę młodzieży plątającej się pod nogami:(

Gość do taka tamm
odezwało sie cos co mysli ze wszystkie rozumy zjadło:P:P:P

Gość zoska117
jest tu napisane w tytule po tym co zobaczyłam nigdy nie urodze dziecka eh ja urodziłam 8 lipca dziecko a mam 17 lat owszem jest to cholerny ból no ale da sie go wytrzymac kazda kobieta przechodzi go inaczej po po porodzie sa miluskie wspomnienia :) naprawde bydz w ciazy jest to cos cudownego a urodzic to jeszzce leprze uczucie

Gość marginessss
ja tam nawet nie zagladam:o jezeli kiedys bede rodzic to tylko przez cesarke za mala jestem aby inaczej rodzic i bardzo dobrze