Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana nie wie co robic

Dziewczyny pomocy jestem zalamana

Polecane posty

Napisalam juz na ogolnym ale nikt mi nie odpowiedzial.. moze tu bede miala szczescie Mam 25 lat, wlasnie skonczylam studia, jestem mezatka od 1,5 roku.. Od roku staramy sie o dziecko.. okazalo sie ze mam z espol policystycznych jajnikow i dlatego nie zachoze w ciaze.. rozpoczelismy leczenie.. przez ponad 5 miesiecy brak owulacji.. w tym miesiacu wreszcie sie udalo.. prawdopodobnie zajde w ciaze.. a teraz w czym problem.. nigdy wczesniej nie pracowalam.. mam tylko praktyki.. i to tylko 2 miesiace..nie wiem co robic.. lekarz powiedzial ze dobrze ze teraz zaczelismy leczenie bo za kilka lat mogloby byc za pozno.. boje sie ze nie znajde pracy.. wlasnie rozeslalam z 50 podan.. i teraz pewnie bede w ciazy.. co ja mam mowic tym ludziom na rozmowach? mam zataic ciaze? nie chce kilku miesiecy zmarnowac.. chce je jakos wyjorzystac.. zdobyc doswiadczenie.. co ja mam zrobic teraz?

ogladalam:P

Gość ojejeje
i tak zle i tak niedobrze,jesli się przyznasz to nie3 dostaniesz pracy ,jesli zataisz ,zwolnią Cię w dniu porodu :O,no i nie wiadomo jak będziesz traktowana ,nie wiem co Ci poradzić ,ale chyba najważniejsze jest dziecko?

jak mnie zatrudnia to pewnie na 3 miesiace czas probny.. ale przynajmniej bede miala 3 miesiace przepracowane.. jak staz.. a moze isc na staz? myslicie ze dziewczynie w ciazy daliby staz??

Gość do poprzedniczki
co Ty gadasz? 4 lata ma w domu przesiedziec? ocipialas czy co?! ja bym sie mimo wszystko na dziecko nie decydowala w Twoim przypadku

Gość magnumka
do "do poprzedniczki" jeżeli miałabyś szansę tylko w tym czasie to byś się nie zdecydowała na dziecko??? Co najmniej dziwne podejście...

Gość czarnao
ja sie zgadzam, jestes mloda i jeszcze nie dociera do ciebie to, ze jak bys nie mogla miec dzieci w przyszlosci to potem zycie straciloby dla ciebie sens..wiec odpowiedz jest prosta-DZIECKO, odchowasz z rok, dwa, potem moze twoja mama sie zaopiekuje lub przedczkole (jest od 2latek), pojdziesz do pracy..i zobaczysz, ze to byla najsluszniejsza decyzja!!!

Gość Linetka
Idąc do nowej pracy narobisz sobie bigosu. Po porodzie ze złości mogą Cię zwolnić, a dla kolejnego pracodawcy, gdy pokażesz mu pierwsze świadectwo pracy, będziesz podejrzana. Nie będzie chciał Cię zatrudnić z obawy przed tym, że i tym razem postąpisz podobnie. To pierwsze świadectwo pracy nie będzie miało wartości dla Twojej przyszłej kariery zawodowej, jesli lada chwila zajdziesz w ciążę. Lepiej rozejrzyj się za nową pracą, gdy odchowasz nieco dziecko, a jeśli zdecydujesz się na pracę teraz, nie chwal się zbytnio swiadectwem pracy przed kolejnym pracodawcą, bo może przynieść Ci to więcej szkody niż pożytku - drugi ewentualny pracodawca na dzień dobry nie będzie miał do Ciebie zaufania.

Gość gość
Z7Me5N3PSHbrS6Ae6TYn4XKg