Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edyttka

Jestem z nim 3 lata a on nie chce się deklarować

Polecane posty

Gość jakie on podaje
Pawel u ciebie chyba nadal swieci slonce, co?? :P

Gość jak sobie pościelesz
Ważne jest aby para w swoich przekonaniach byla zgodna... a Edytka ma inne wyobrażenie o swoijej przyszłości niż jej partner i to jest już problem ... Bo nawet jeżeli teraz ulegnie to za kilka lat nerwy jej puszczą i będzie obwiniać go o to że nie spełnol jej oczekiwań ... No , a wtedy to faktycznie będzie już za późno na rozstanie ... niestety .

Gość to zależy ile masz cierpliwośc
w sumie mogłam mu dać tylko 3 lata do namysłu, ale przez 3 lata tłumaczyłam sobie że on jeszcze studiuje więc tak zwana siłą wyższa. I tak nie miałby się z czego się utrzymać a tym bardziej zorganizować ślubu. Teraz jak już skończył studia to wreszcie zaczyna sensownie gadać o założeniu rodziny.

argumenty typu że nie potrzebujemy jakiegoś papierka aby być ze sobą, nawet słyszałam pretensjeże nie byłam dziewicą, czy że szkoda pieniedzy na ślub

Gość zawsze możesz sama
zorganizować pieniądze na ślub

Facet który nie chce się żenić zawsze tak tłumaczy że miłość nie potrzebuje papierka, a tak naprawdę to chce sobie zostawić otwartą furtkę, żeby w razie czego w każdej chwili mógł odejść bez żadnych ewentualnych komplikacji.

organizacja ślubu należy do obojga, a nie tylko do jednej osoby. Oboje powinni być samodzielni finansowo.

zgadzam sie z poprzedniczką :)

No właśnie wygodny i tchórzliwy Facet zawsze pyta: Po co Ci papierek ? To ja zawsze zadaje odwrotne pytanie: A dlaczego nie ?

ale przecież nie musicie robić wystawnego wesela .... powiedz mu że tylko cywilny Cię interesuje - na razie :) ... Jak nie pójdzie na cywilny to pal licho z nim ... A już argument , ze nie byłaś dziewicą ... on chyba jest żałosny On nie wziął by ślubu nawet jakbyś była dziewicą orleańską :P

Co najpiękniejsze oddałaś innemu a od niego chcesz aby ssię żenił i brał na siebie obowiązki i zobowiązania wobec Ciebie.

Edytko ... Kopnij go w tyłek i tyle ! Ciekawe czy znajdzie taką drugą głupią , co będzie przy nim siedziała ... Jak chce KONKUBINY to niech sobie inną znajdzie ! Szkoda dziewczyno , żebyś się marnowała przy nim .... Jakby mój nie chciał ślubu już dawno bym go wyprowadziła przed drzwi :)

A Ty Paweł to jesteś głupszy niż ustawa przewiduje .... Ciekawe czy Ty znajdziesz dziewicę ? Człowieku weź koło i walnij się w czoło !! A nie będziesz tu dziewczynę stresował ... W dzisiejszych czasach dziewicy 20-letniej to w zakonie szukać trzeba :) Zresztą to żaden argument że nie jest dziewicą, !

Napewno z niedziewicą bym się nie ożenił. Jakbym ją kochał mógłbym żyć bez ślubu. Może 20 paro letniej nie ale 19 letnia to raczej znajdę

Mi się wydaje że edytka poprostu jest cwana. Teraz wie że w każdej chwili na zbity pysk na ulice może wylecieć.

STARY KAWALER , STARY KAWALER !!!!!!!! Wróżę Ci że raczej starym kawalerem zostaniesz , jeżeli będziesz narzucałtakie wymagania dziewczynom .... A jeżeli zakochasz się w tirówce .. ? Hę ... i co wtedy ? Albo w jakiejś nie-dziewicy ... ? Nie ... to Pawcio nie ożeni się z taką , absolutnie .... Ech, co za ludzie !!!!

a co mi po żenieniu się , co to jakaś przyjemność. Ludzie jak żyją bez ślubu baardziej się starają

O co chodzi z tą dziewicą ? Jak facet ma problem że jego dziewczyna nie jest dziewicą a sam przy tym nie jest święty, tzn. że generalnie ma jakąś idealistyczną i problematyczną osobowość i z takim to dopiero kobieta ma przejeb..ne.

A wgóle to Ty jesteś chłopie już w takim wieku , że księżniczki to raczej nie znajdziesz , bo co porządniejsze - w Twojej ocenie oczywiście - dziewczyny swoich księciów już poznajdywały !! heheheh ... I co Ci pozostanie ? Rozwódka z 2-jką dzieci , albo Natasza z trasy Katowickej ....

O ile oczywiście znajdzie gdzieś taką głupią.

Hehhhe, No właśnie .... Myślisz , że Twoja wybranka kota w worku kupi , albo nie będzie chchiała spróbować z innym .... Hehh , dziewicą będzie przed ślubem - a po ślubie będzie dawać na prawo i lewo i Pawełek będzie mógł na porożu pranie suszyć ....

Ciekawe tylko jak będziesz sprawdzał która jest dziewicą a która nie :D

"Pawełek na porożu pranie suszyć" Buhahahhahahahhahahah!!!! Dobre

a może ty po prostu masz małego i dlatego bedziesz czekał aż do ślubu, żeby ci laska nie mogła uciec jak już bedzie za późno. A jakby teoretycznie straciła dziewictwo z tobą przed ślubem to też byś się z nią nie ożenił ? Bo nie jest już dziewicą ? :D

takie gadanie że jak dziewicas to będzie zdradzać,, niedawno czytałem że jak puszczała się przed ślubem to i po ślubie będzie łatwiej jej zdradzać