Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obietkywna chyba jestem

Musze Was - opieprzyc! Sprostowanie

Polecane posty

Gość obietkywna chyba jestem

Piszecie ze mimo smarowania sie kremami, mimo dietym mimo dbania o siebie- nadal jestecie za grube, macie rozstepy itd. Ja w to poprostu nie wierze- nie wierze ze mimo stosowania diety nie chudniecie po ciazy, albo za duzo tyjecie w trakcie. Przeciez to nielogiczne. Potem dziewczyny sie boja- czuja sie bezsilne i maja paranoje. Piszecie tak bo sie usparwiedliwiacie! jeszcze sie nie spotkalam z kobieta ktora odzywiajac sie odpowiednio bylaby w ciazy za gruba, przytylaby wiecej niz 12 kg a potem miala problem ze srzuceniem zbednych kilogramow- bo poprostu ich nie bylo. W ciazy wazymy wiecej bo powieksza sie macica, ze wzgledy na dzidziusia, wody plodowe itd, nie powinno nam przybywac tluszczu! i nie tlumaczcie tego hormonami!

Gość inna żonainna mama
bredzisz moja droga!!!!! Mam koleżankę,ktora przytyła w ciązy zaledwie 10kg. niestety zostało jej 5kg nadwagi!!!! i wcale nie jest pochłaniaczem jedzenia.zyje normalnie

Gość inna żonainna mama
A żeby zaprzeczyc Twoim opiniom: ja przytyłam w ciązy 20kg schudłam w ciągu niecałych 2m-cy do swojej wagi:P:P:P no i co Ty na to???

Gość obiektywna chyba jestem
20 kg? i pewnie zwalasz wine na hormony:P:P musialas sobie niezle "dogadzac" pewnie zainstalowalas sie przy lodowce:P wez pod uwage ze moglas nie miec tego szczescia i wygladac jak szafa:P

Gość czy autorka topiku
mogłaby nam podać swój wiek i wagę?

Gość inna żonainna mama
tak,zainstalowałam sie obok lodówki!!! przeszkadza ci to w czymś??? nie rozumiem twojej podniety tematem-jeżeli cię on nie dotyczy!!! ja schudłam i jest ok. druga nie schunie i też jest ok. ludzie są rózni!! nie mozemy wszystkie wygladac tak szczupło jak ty,bo wtedy swiat byłby nudny:P

Gość do inna zona
a co robilas zeby schudnac?

Gość inna żonainna mama
Tak na serio ...nic!!! Hihihi,waga sama spadła. Fakt,ze mało jadłam po porodzie,bo najzwyczajniej w świecie,moje dziecko było bardzo "rozdarte" i nie miałam czasu na te przyjemności:P:P:P No i dieta była tez uboga. Wszystko gotowane.Zero smażonego.Zero słodyczy.Z owoców to tylko jabłka. Bałam się,że maluszek od mojej diety ma kolki.I dlatego eliminowałam wszystko,co mogło je powodowac. Pizzy to ja nie widziałam przez 7m-cy zycia mojego dziecka-bo tyle je karmiłam piersią:)

Gość inna żonainna mama
Mam koleżanke ktora przytyła w ciązy 30kg. Po roku wyglądała jak wieszak. I nadal tak wygląda.Jej dziecko ma 2,5roku. Mam wiele przykąłdów,ze kobiety,ktore tyją w ciazy bardzo duzo,czyli 20,30kg...chudną szybciej niż te ktore przybrały w ciązy 12kg. Nie wiem od czego to zalezy:O

Obiektywna, wyobraz sobie ze przytyłam 18 kg i NIE SIEDZIALAM W LODOWCE. co wiecej, nie jadlam slodyczy. zaledwie 1 dodatkowy NIEWIELKI posiłek dziennie. he? czyżby jednak hormony?

Gość inna żonainna mama
Ja tam nie bedę oszukiwała...jadłam w ciąży duzo słodyczy. Uwielbiałam kremówki.Pizze tez ... Oj to były czasy beztroski...hihihi. Tylko,że mi udało sie schudnąc:P:P:P:P Nawet moj ginekolog wysłał mnie na badania,bo tak szybko traciłam na wadze. Pewnie duzo zalezy tez od tego jak grzeczne ma sie dziecko hihi. Im grzeczniejsze-tym wolniej mama traci na wadze...bo ma czas podjadać. Ja takiego wolnego czasu...nie miałam:(

Gość te obiektywna
ale Ty głupoty pieprzysz - byłaś kiedys w ogóle w ciaży? chyba nie sądzac po głupotach które wypisujesz..nie porównuj kobiet które tyją od jedzenia i tych które sa w ciąży i tyją.

Gość czy autorka topiku
ponawiam pytanie: czy autorka mogłaby podać swój wiek i wagę?

Gość a ja sie zgadzam z autorka
czy z reka na sercu mozecie powiedziec ze nie jadlyscie w ciazy za duzo? ze sparowalyscie brzuchy 2XDZIENNIE kremem na rozstepy? ze nie zapominalyscie o tym? watpie..

No ta ja sie przyłącze i powiem otwarcie,ze ŚWIADOMIE przytyłam sobie 30 kg w pierwszej ciąży(wzrost 172,waga wyjsciowa 57),bo jadłam sobie 3 sniadanka,2 obiadki i 3 kolacyjki,równiez w nocy.Nie miałam zamiaru sobie NIE dogadzac, schudłam w cztery misiace od porodu,bo juz jadłam \"tylko\" cztery razy dziennie:P Nie mam ani jednego rozstępu,mimo iz nie stosowałam nigdy zadnych kremów przeciw rozstępom.teraz jestem w trzecim miesiacu z drugim dzieckiem, nie mam juz takiego apetytu,ale niczego sobie nie odmawiam,przytyłam wiec \"dopiero\" 3 kilo:P ale do czego zmierzam? do tego ze guzik komukolwiek do tego:) znie moje winy,moje kary, moje...przyjemnosci.Mniam.........

pewnie ze by mogla:P:P mam 28 lat, 2 dzieci - waze 56kg po 1wszym dziecku przytylam niesamowicie- jadlam i usprawiedliwialam sie.. ze przeciez jestem w ciazy, mam apetyt. to normalne.. przytylam 20 kg..wzielam sie w garsc .. schudalam do wagi sprzed ciazy.. 2gie dziecko- juz nie popelnilam tego bledu- jadlam tak samo jakbym nie byla w ciazy- chcoaz w srodku mnie skrecalo od 2 miesiaca zaczelam jesc jogurt wiecej.. od 3 3 jogurty wiecej.. owoce, warzywa, pelnoziarniste pieczywo.. przytylam 8 kg.. po 2ggiej ciazy nawet nie maialm co zrzucac:P jakies pytania?:P:P

pewnie ze by mogla:P:P mam 28 lat, 2 dzieci - waze 56kg po 1wszym dziecku przytylam niesamowicie- jadlam i usprawiedliwialam sie.. ze przeciez jestem w ciazy, mam apetyt. to normalne.. przytylam 20 kg..wzielam sie w garsc .. schudalam do wagi sprzed ciazy.. 2gie dziecko- juz nie popelnilam tego bledu- jadlam tak samo jakbym nie byla w ciazy- chcoaz w srodku mnie skrecalo od 2 miesiaca zaczelam jesc jogurt wiecej.. od 3 3 jogurty wiecej.. owoce, warzywa, pelnoziarniste pieczywo.. przytylam 8 kg.. po 2ggiej ciazy nawet nie maialm co zrzucac:P jakies pytania?:P:P

W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, a w drudiej 13, i to w drugiej ciąży obżerałąm się słodyczami Dzieci duże były ( 4110 i 4005) i wiecznie jeść chciały, a że karmilam piersią raz dwa wyciągnęły ze mnie zatankowane w czasie ciąży dobroci. Schudłam i mam mniej niż wcześniej. Tylko ciałko już nie te ,bo pomimo smarowania kremikami (nienajtańszymi zresztą notabene) to nic nie skutkowały. Rozstęp na rozstępie i rozstępem pogania. I żeby nie było wątpliwości w obydwu ciążach porobiły się w końcowych 2 tygodniach!!! to jak miałam im zapobiec???? poród wcześniej wywołać??? A może cesarka na życzenie???? Rodziłam przez cesarkę,ale ze względów medycznych i w terminie.

Gość czy autorka topiku
To poczekaj jeszcze ze 2-3 lata. Wówczas przemiana materiii tak spowalnia, że możesz cały dzień pić wodę mineralną i tyć.

W pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, a w drudiej 13, i to w drugiej ciąży obżerałąm się słodyczami Dzieci duże były ( 4110 i 4005) i wiecznie jeść chciały, a że karmilam piersią raz dwa wyciągnęły ze mnie zatankowane w czasie ciąży dobroci. Schudłam i mam mniej niż wcześniej. Tylko ciałko już nie te ,bo pomimo smarowania kremikami (nienajtańszymi zresztą notabene) to nic nie skutkowały. Rozstęp na rozstępie i rozstępem pogania. I żeby nie było wątpliwości w obydwu ciążach porobiły się w końcowych 2 tygodniach!!! to jak miałam im zapobiec???? poród wcześniej wywołać??? A może cesarka na życzenie???? Rodziłam przez cesarkę,ale ze względów medycznych i w terminie.

Gość czy autorka topiku
chyba nie muszę dodawać, że nie jesteś obiektywna?

Gość do zanta
moglas zainwestowac w drozsze kremy:)

Gość kate 31
w pierwszej ciaży przytyłam 23 kg ,waga wyściowa 57 i po pół roku po porodzie wróciłam do wagi ,cała ciązę stosowałam kremy na rozstepy i zrobił mi sie tylko 1 w okolicy pępka ,dziecko ważyło 3,5 kg.w drugiej ciązy 13 mieś temu przytyłam 25 kg ( z czego byłam raczej bardzo opuchnieta bo mało jadłam) i tez do pół roku wszytko zrzuciłam a wręcz mam lepszą figur iniz wcześniej. Podczas drugiej ciązy kremy na rozstepy i oliwki smarowałam jeszcze wiecej gdyz bałam sie ze majac juz 30 lat mój brzuch zrobi sie brzydki i powiem wam ze niestety na niewiele sie to zdało chociaz smarowałam sie 3 razy dziennie bo zrobiły mi sie 4 duze rozstepy na brzuch ,poniewaz brzuch miałam olbrzymi a moje dziecki po porodzie ważyło 4,5 kg ! dlatego powiem Wam moje Panie ,że nie mozna kazdego traktowac jedna miarą! po prostu każy organizm jest inny i nawet jak sie dba o siebie to czasem rózne rzeczy sie dzieja !

cha cha cha, a ja czytajac to wcinam sobie princesse i popijam mleczkiem z lodem i ...miodem...mmmmm....polecam moje odkrycie;)

Gość danis
ja 2,5 roku temu byłam w ciąży przytyłam 12 kg zaraz po byłam już chudziakiem ważyłam jak przed ciążą tj 48 kg przy wzroście 165cm bałam się , że nie dojde tak szybko do siebie. Tez nie miałam rozstępów a nie stosowałam cudów na to by ich nie miec. Uważam jednak że nie można tak bezkarnie się opychać.Uważam też że mimo wszystko z wiekiem babkom trudniej dojść do siebie po porodzie.

Gość inna żonainna mama
Nieźle... Dlaczego więc autorko,opiprzasz inne kobiety,jeżeli sama przytyłas 20kg!!!! Dobre sobie... Sama piszesz,że sie objadałaś... Ale to głupie... A do mnie się dowalasz,że ja sie zainstalowałam przy lodówce:P:P:P Hahahahahah...beznadziejny topik,bo autorka beznadziejna!!!! Chciałam dodac,że jestem teraz w 37tc z drugim dzieckiem. Nie mam ani jednego rozstepu.Dbam o siebie,smaruję sie oliwką conajmniej 2 x dziennie. Teraz przytyłam juz 18kg!!!! I jestem na diecie dla cukrzyków!!!

zapomniałam napisać, że mam 151 cm wzrostu.

Gość czy autorka topiku
:D 🖐️

Gość kate 31
ja tez musze dodac ,ze moje rozstepy zribiły sie dosłownie kilka dni przed porodem... chyba poprostu brzuch juz nie wytrzymał takiego rozmiaru...