Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mami2005

Katowice - mamusie poznajmy się

Polecane posty

no ale chyba faktycznei tyle nie zarabiacie ze macie po 587zl na osobe? bo to by tzreba bylo glodem przymierac :/ my mamy z mezem 3300 na reke a jest nas 3 wiec nie pzrejdzie, metraz mamy 34mkw i sie nam zamaina nie pzrsyluguje, dodatek tez nei bo pytalam, czynsz jets cos kolo 470zl

No aż tak niskich zarobków nie mamy :) Mojej mamie przyznali taki dodatek. Metraż mieszkania mają 51m2 a na rękę 2300zł. My mamy metraż dużo mniejszy i podobne zarobki, więc chyba też nie będzie problemu?

A z tym mieszkaniem, to przyznam bez bicia, że trochę kombinowaliśmy :D Mamy znajomego w urzędzie miasta - To były nauczyciel męża i on powiedział, że gdybyśmy coś potrzebowali, to mamy się do niego zgłosić. Obecne mieszkanie dostałam po... 3 miesiącach czekania, a normalnie to pewnie wydłużyłoby się do ok 2 lat.

a co do mieszkania my czekaliśmy bardzo długo ponad 2 lata no ale w tym czasie wzielismy slub urodziła sie dzidzia no i w końcu powoli sie przeprowadzamy jeszcze tylko duży pokój został i idziemy na swoje :)

no ja dostalam mieszkanie po niespelna pol roku ale tez pzrze znajomosc z prezydentem i jego zastepcami :D ale coz to tylko kawalerka, a na wieksze nei mama szans bo juz tak dobzrez z ta ekipa nei zyje :D wynajmuje dom zebysmy sie zmiescili a w kawalerce meiszka tata, chcemy ja teraz wykupic ale jzu poltora roku zcekam i nic

ale ten dochód to netto na osobe, takich niskich dochodów nie mamy ale znajoma ma 2500 i dostała to dofinansowanie, za prawde 50 zł ale zawsze cos a znam takich co maja po 4000 i tez posiafdaja owe dofinansowanie ale to juz kombinowanie:) bo on ma umowe na najnizsza krajowa to nie ma problemu a reszta to niby premia uznaniowa nie wliczna w dochód ,haha :))))

a mi się marzy taki fajny mały domek :D ale to tylko marzenie... cieżko jest z tymi mieszkaniami, a na kredyt nie zdecydowalabym sie,żeby spłacac go całe zycie, nigdy nie wiadomo co nas w zyciu spotka i co wtedy?

moje mieszkanie ma 47,02 metra ale nam kupili go moi rodzice wiec nie musiałam czekac, a byłam szczesliwa jak sie od nich wyprowadziłam, co na swoim to na swoim,mam racje??

MojeSKarby masz racje! :) nie ma to jak być na swoim... no a w życiu trzeba kombinować :D bo każdy patrzy tylko na siebie, jak coś ktoś chce to zawsze wie do kogo sie zwrócić ale jak my poprosimy to zawsze jest jakieś ALE :o

ja tez mazre o swoim ale to tylko marzenia na arzie mnei na chleb nei stac pzrze ten wynajem, zlobek i oplaty...

Dajcie spokój... Przy tych zarobkach o domku, to można pomarzyć... A wizja kredytu na 20 lat jest przerażająca.. :o

to racja, na swoim fajnie ale też opłaty mnie dobijają, na szczęście my nie jesteśmy zwolennikami kredytów i jak narzie daleko sie od nich trzymamy, ale i tak opłat duzo, mieszkanie jakieś raty paliwo dzieciaczki za chwile znów szkoła i przedszkole, porażka na pełnej lini, mi też się marzy domek,ale od tego są marzenia bez nich życie było bez sensu

Natalii tak teraz patrze i widze że mamy dzieciaczki z tego samego rocznika, tylko że moja jest z grudnia chociaż miała być z końca stycznia :))

Gość aniaaniaania
witam Was moze Wy jetseście wstanie mi doradzić bo juz rodziłyscie i macie dzieci,estem tu nowa tez sie starałam o dziecko 11 miesiecy test pierwszy robiłam 7 sierpnia był pozytywny drugi 8 tez pozytywny 3 robiłam 10 tez pozytywny byłam prywatnie 7 u ginekologa i powiedział ze jest pęcherzyk ale jest za małe by mi powiedziec czy jestem w ciaży dał mi badania moczu i na grupe krwi,zdenerowałam sie i poszłam 10 do normalnego gin powiedziałą mi że mam przyjsć za 3 ty czyli ide teraz 31 do gin bo powiedziała mi że pęchęrzyk jest mały że to ciążą ze mówi n a99.99% .hmm według mnei jest to 7 tydzień ciaży a żaden gin nie dałmi ksiażeczki dziwne powiedziała ze jestem a nie udokumentowała tego.... bardzo bola mnie piersii i mam kłucia lekkie w podbrzuszu od jakiegos czasu czesto chodze do wc i jak narazie miałam kilka mdłości i 2 razy wymiotowałam ...jak myślicie czy bede w ciąży...aha i co zauważyłam to mam lekko pomarańczowa wydzieline nei zawsze ale jest czasem widze to na wkładce...hmmm.... i niewiem co jest grane po każdym stosunku mam plamienia dziwne.. czekam na odpowiedziexc z góry dziekuje

anianiaiaia wiesz możesz byc w ciązy ale jeśli plamisz po stosunku to najpędzej smigaj do lekarza :((

Mysza no ja jestem w szoku ze takie cos zrobili w przeczkolu brak mi słów jak by to od nas zalezało to by dzieci niechorowały a one se niewybieraja choroby.O mamo i jeszcze łapówke brak mi słów ich wszystkich powinni powywalac. A jaki jest złobek na zwirki wigury bo ja niedaleko mieszkam i peirwsze co słysze ze tam jest złobek Ania ania ksazeczke dostaniesz potem jak jestes w ciazy a co do wydzieliny to tez tak miałam i luteine mi przepisał pozdrawiam

aniaaniaania --> Ja też polecam wizytę u lekarza. Bp takie plamienia wprawdzie nie muszą o niczym świadczyć, ale jednak... Książeczkę dostaje się zazwyczaj koło 6-7 tyg przynajmniej u mnie tak jest.

Gość aniaaniaania
mój lekarz jest tylko pon i środy ... a wystraszyłam sie chciałąm komuś zwierzyć i wysłuchac czy ktoś tez tak miał....

Gość aniaaniaania
no jak ja byłam to był chyba 5 tydzień wiec moze za wczas? teraz jest 7 wiec powinni wiedziec? to czemu kazali mi przyjść 31 dopiero to byłby prawie 9 tydzien

Gość aniaaniaania
aha a miałyście kłucia ja mam od dzisiaj takie w podbrzuszu na srodku takielekkie kłucia co jakiś czas niewiem jak to jest to moja 1 ciążą i troszke sie obawiam dlatego chce zasiegnąć waszej opini bo wy juz macie dzieciaczki i mozecie tez pomóc innym :)

Nie martw się :) Ja też jak poszłam do ginekologa, byłam w 4 tyg i też mi kazał wrócić za miesiąc :) Bierzesz kwas foliowy?

bunia jak chcesz to dopytam u mnie w zlobku bo to ta opiekunka mi mowila ze na zwirki jest zlobek tzn klub malucha w kameinicy za 1000zl bez jedzenia, moim zdaneim to bardzo drogo zwlaszcza ze dzieci nei maja ogrodka ani nic

Gość aniaaniaania
przepisała mi feminatal N ..... w ktorym tyg gin może stwierdzic ciąże ? bo ja jestem w 7 tyg i zastanawiam sie czy jakbym poszła jutro do innego gin czy by to stwierdził

Witam :) MojeSkarby--->>fajnie,ze to dośc blisko bo ja tam tez nie będe znała nikogo :( ciężko mi będzie ale coś za coś :P co do mieszkania to my wynajmujemy narzie drugie i myslę ze wszystko szybko uda się załatwic i w końcu będziemy mieli os swojego :) co do szczepionek to ja szczepiłam małego tymi bezpłatnymi chciałm teraz zaszczepic go na grype ale nasz lekarz nam odrdził... Witam nowe koleżanki :) zmykam robić obiadek i sprzątac a potem jedziemy na kawkę do barat mojego męża :) zycze miłego dnia :)

anianiaania jeżeli mówisz że to 7 tygodni to inny powinien potwierdzić że to ciąża, mi potwierdził w 5 z 1 ciąża a w 6 z drugą